Diit.cz - Novinky a informace o hardware, software a internetu

Diskuse k Computex 2012: Asus MARS III ponese 8 GB

Lol, ze tlacitko pro zkravalneni vetraku:o) To jako nema teplotni cidlo nebo co?:o)
Jinak teda 3xDVI? To si delaji srandu? Chapu 2xDVI-I, ale 3x? K cemu? Rozumna konfigurace by byla 2xDVI-I + 2xDP nebo jeste lip 1XDVI-I + 3xDP. Nenapada me duvod, proc davat DVI-D na nejakou dnesni desku, to uz by snad bylo lepsi i to HDMI, ale kdyz umi DP, tak proc ne rovnou dalsi DP???

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

DVI je dobrá univerzální volba, můžeš si tam dát adaptér za pár korun (asi bude i v balení s kartou) na VGA nebo HDMI (takže vlastně 3 v jednom), osobně se mi líbí i ten robustní konektor. DP asi není tolik rozšířený, aby jich tam dávali víc, těžko říct. Ale jak bylo uvedeno, jde jen o prototyp a konečná verze může mít třeba víc DP.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Hezká kartička, ale po dostupnějších kartách se u NV slehla zem. Karty nad 8 tisíc nikdy nebyly nákupním trhákem a proto je podivné že je u NV tak dlouho neobsazený tzv. "sweet spot" a prakticky se o řadě 660 ani nemluví.

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Myslím, že je třeba na to koukat v souvislostech. Nvidia (i podle jejích slov) plánovala čip GK104 pro vyšší mainstream - něco jako GF104/GK114). Jelikož s ním mohli konkurovat high-endu AMD, vydali ho pod high-endovým názvem a za high-end cenu (pravděpodobně i na vyšších taktech, než s jakými by šel ven jako mainstream karta). Což je primární důvod, proč zatím nemají mainstream. Když se na to koukneme z druhé strany, mají ale obrovské štěstí: pokud by GK104 museli vydat jako mainstream, měli by nesrovnatelně nižší marže, ale zároveň by karet neprodali víc, protože jich (ať už je to ve výrobní kapacitě nebo ve výtěžnosti) víc zkrátka nedokážou vyrobit. Při poptávce, jaká je v mainstreamu, by dostupnost GK104 byla prakticky nulová, takže by na trhu neměli ani mainstream ani high-end. Imho mají štěstí, že GK104 mohli vydat jako high-end, díky čemuž suverénně vybruslili z dost blbý situace.

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

já to dobře chápu, jenže pro nás jakožto zákazníky to tak růžové není - jsme odkázáni na poměrně topící dobíhající GTX560 a chladnější ale dražší HD7850 (o 7870 nemluvím, ta je těžce předražená v neref. edicích až na úroveň lepší HD7950). Takže kdo chce novější málo topící kartu má jen jednu volbu.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Pro psaní komentářů se, prosím, přihlaste nebo registrujte.