Diit.cz - Novinky a informace o hardware, software a internetu

Computex 2012: AMD ohlásila ultrathin notebooky od $599

AMD Trinity CeBIT 2012 Thin
AMD se z nástupu Trinity snaží vyždímat co se dá. Zatímco u klasických notebooků poukazuje na výhodu APU v podobě 3D výkonu a nižší spotřeby, plochým Ultrabookům bude konkurovat především cenou…

John Taylor z AMD prozradil na Computexu několik zajímavostí ohledně cenové politiky pro ultrathin platformu, kterou bude pohánět především 17W verze APU Trinity. Taylor vyšel z ceny konkurenčních Ultrabooků, které stojí kolem $749 - 1499. Podle jeho slov má pouze Apple a Sony marketing, který je schopný prodat modely s cenovkou $899 a výš, takže segment, na který se AMD zaměří, bude touto částkou ohraničen shora.

I když výsledné ceny budou záviset na výrobcích, je koncept nastavený tak, aby nejlevnější modely mohly začít na $599. Později můžeme čekat rozšíření nabídky až na dolní hranici $549, což je o $200 méně, než momentálně nabízí Intel. Samozřejmě mluvíme o plánu, jehož úspěch nemůže nikdo zaručit (ani Intelu se nepodařilo dosáhnout původních cenových cílů). Rozhodně by nám však nevadilo, pokud by AMD dokázala třeba do konce roku dostat na trh ultrathin platformu za 13 tisíc korun včetně daně. U první vlny produktů je ale třeba počítat s cenou začínající o 15 stovek výš.

Taylor poměrně optimisticky mluvil i o čipech ARM. AMD prý chystá produkty, pro které nebudou představovat hrozbu a jejich přínos bude pozitivní v tom, že uživatelé začnou měnit zvyky, protože si díky vlivu ARM uvědomí, že na mobilním trhu existuje i něco jiného než jen produkty Intelu.

Zdroje: 

Diskuse ke článku Computex 2012: AMD ohlásila ultrathin notebooky od $599

Žádné komentáře.