Diit.cz - Novinky a informace o hardware, software a internetu

Diskuse k Computex 2013: 39palcový Ultra HD 3840×2160 monitor Asus s VA panelem

Parametry odpovídají tomu mizernému MVA panelu od Innolux (bývalý Chi Mei Opto.)
http://www.panelook.com/V390DK1-LS1_Innolux_39_LCM_overview_18961.html
což není na škodu protože ten panel pak nemusí být drahý.
Ted už jen zbývá aby ho z těch čínských skladů na panelook nakoupili také Dell, HP, Eizo, NEC, a vytvořili konkurenci.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

"Jaká velikost úhlopříčky pro vás již znamená televizi, nikoli monitor?"

To je dost podivná otázka pro ajťáky ;-). Televize pro mě není podstatná, takže je to právě "jen" metrová FullHD, která bohatě stačí na DVB-T, HD video i hrací konzoli.

Naproti tomu na práci potřebuju plochu co největší, v současnosti mám 3x FullHD 24" monitory (2 na výšku, prostřední na šířku), což dává odhadem úhlopříčku metr dvacet. Monitor z článku, nebo kombinace "standardních" 30palcových 2560x1600 bych bral hned. Jen ta cena je bohužel pořád mimo, "běžným" lidem 24palcové FullHD zatím na stole stačí, takže to poptávka dolů netlačí.

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

"Naproti tomu na práci potřebuju plochu co největší,"
"Jen ta cena je bohužel pořád mimo, "

Takže vaše práce by ty 3 30"2560x1600 nezaplatila???

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Moje práce platí hodně věcí, mimo jiné živí manželku a 3 děti ;). Proto dát 90 tisíc CZK z vlastního (OSVČ) "jen" pro větší plochu místo stávající nemá takovou prioritu a rozhodně bych z toho neměl dobrý pocit. Takových 15 tisíc bych už za tu plochu dal (a na inzerát jsem i sháněl) pro postupnou obměnu...

+1
-3
-1
Je komentář přínosný?

"Takových 15 tisíc "

A co kybych vám řekl že o cenně nerozhoje ten kdo říká "měl by stát tolik a tolik"
ale TRH kde lidé ve skutečnosti nakupují.

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Četl jsi vůbec můj příspěvek, na který reaguješ? Vždyť tam konstatuju "takže to poptávka dolů netlačí". Já to opravdu nechci po výrobci, ale po lidech, aby začali víc toužit pro velkých monitorech a ty se staly dostupnějšími ;)

A jen ti odpovídám na tvou otázku, zda mi to práce zaplatí. Vzhledem k mým možnostem a prioritám ne, to by ten monitor musel stát cca 15 tisíc. Takže řešením je teď buď bazar, nebo čekání a povzdech, že se to nekupuje... dělám obojí ;)

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Další marketingový podvod?

Pod označením 4K si představuji 4000px, nebo ještě lépe 4096px. 3840 je ošizený zmetek. Chápu, že to je trojnásob 1280, ale nezaslouží si označení 4k, protože to je lež.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

4096px je to při 17:9 (stejné je to při 2K, resp. poloviční)

Kdyžtak si dej 4Krát otčenáš http://en.wikipedia.org/wiki/4K_resolution :D

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Já vím. Jinými slovy to je podvod a past na lamy, podobně jako "HD Ready".

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Podvod to není. Když si někdo koupí zvěrstvo typu Panasonic HD ready s 1024x768 na 16:9 tak to není lama... ale úplně ztracený případ :D

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Ja osobne za monitor povazuji zobrazovaci zarizeni do 24" palcu, ale kdy bych si mel vybrat mezi 30" levnym LCD LED od Samsung-u, LG nebo 30" monitorem EIZO, NEC nebo HP radsi sahnu prave po nem.

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

není žádné lcd led;-) dříve se také neříkalo ccfl monitory/tv

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

lcd-led je vhodnější pro ty co si permanentně pití zvrhávají do monitoru ;)

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

delas ze sebe nejak moc chytryho. lcd led beru jako oznaceni pro soucasneš prodavany lcd. samozrejme ze kdyz bylo jedn ccfl podsviceni tak se to nemuselo zduraznovat, kdyz zadny jiny nebylo.
jediny co mi vadi je, kdyz nekdo rika ze ma doma LEdku televizi. to uz je zavadejici oznaceni lcd ledky

+1
-3
-1
Je komentář přínosný?

"Jaká velikost úhlopříčky pro vás již znamená televizi, nikoli monitor?"

Není hranice.

TV je podle současného chápán pojmu televize pouze způsob použití, úhlopříčka nerozhoduje. Takže to buď má tuner a zároveň koukám na vysílané sračky, nebo to nemá tuner a není to TV, nebo zobrazuji něco jiného a taky to není TV.

Nebo ještě jinak.

Je snad zobrazení videa např. z YouTube televize? Podle původního významu pojmu televize ano, pak může být úhlopříčka třeba 1" a furt je to TV. Je Skype televize? Určitě, protože původnímu významu slova vyhovuje ještě lépe, než pasivní sledování záznamu. Takže TV je i telefon připojitelný k síti Skype s kamerou a obrazovkou ...

A co kdybych raději zobrazované sekvence obrázků ze záznamu nazval biografem? Tím tedy prohlašuji, že od úhlopříčky o velikost "víc než dost" je zobrazovací plocha biograf ... tedy nazývejme věci správnými jmény! :-)

Jinými slovy - blbá otázka, blbá odpověď. Ale vyčerpávající.

Upřímně, i pojem počítač je docela zastaralý, neb dávno neslouží především k výpočtům, ale hlavně ke zpracování nejrůznějších dat. Měli bychom mu tedy říkat datovač.

(jak tak sleduju, jestli k nám do Karlína dorazí voda, napadají mne samé kraviny)

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

OT: nechci sejčkovat, ale v noci těžce nestíhal jez na Berounce (jinými slovy, už se nedalo serfovat ani v Hýskově http://tn.nova.cz/zpravy/domaci/nebezpecna-zabava-na-berounce-lide-surfo...) takže být tebou, pomalu bych začal nabíjet notesy :)

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

konecne poriadna uhlopriecka so slusnym rozlisenim uz by to mohli vyrabat ako standard

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Jako 32" televizi jsem chvili na stole mel a jako monitor je to zkratka celkem nepouzitelne, ikdyz ..... ale 30" by bylo urcite prijemnejsich na koukani.
Hlavni rozdil mezi televizi a monitorem je v inputlagu, ktery muze byt klidne pul vteriny, coz je zcela nepouzitelne, krome hledeni na video, kde se zvuk synchronizuje. Kazdopadne i v game rezimu je to hodne pod urovni pohodlne prace, o hrach nemuze byt ani rec.
Osobne me laka 4k rozliseni .... nejlip dva monitory vedle sebe, ale dost limitujici je pro me, aby to fungovalo na 10m dratu, protoze pocitac mam jinde.

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

dvojice HDMI je tam prave proto, aby se ten displej vubec dal zaplnit, jsou to 2 slepene displeje.... tak jako velice hodne wUHD displeju

jsou s tim docela potize na synchronizacich ...

a ve vetsine pripadu zapomente na 80,100,120Hz

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

Pro psaní komentářů se, prosím, přihlaste nebo registrujte.