Diit.cz - Novinky a informace o hardware, software a internetu

Diskuse k Cooler Master: Devatero chladičů pro AMD FX-9000

Žhavé to určitě bude.. :-D

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

Ja si dovolim rict, ze Noctua NH-D14 to uchladi levou zadni :-)

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Keby Intel vypustil procesor ktorý potrebuje v základnom takte takéto obludné chladiče tak ho tu v diskusiách zadupete do zeme, ale kedže sa jedná o AMD tak je všetko v poriadku. Vždy som AMD fandil a som rád že existuje aspoň nejaká konkurencia, ale toto je príšernosť.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Konkrétně to co je na fotkách by nefungovalo.

Proč? Ihmo protože i u drahých desek se i s 125W FX přehřívaj kaskády, časem se v loadu rozpálej tak že deska kvůli tomu začne throtlovat. Zajímavé že s 125W Phenomem se to neděje ale... to je deata na téma FX a jak AMD počítá TDP.

Jde o to, že musej mít proud vzduchu kolem pasivů napájecí kaskády, jinak prostě nastane průser. A u mnoha sestav co mi přijdou pod ruku nastává. Teď si představim dvojnásobné TDP, stejné desky, a ještě větší chladiče co jsou nad tou kaskádou a vůbec jí nechladěj. Ne, takhle to fakt nepůjde. Dobrej nápad měl svého času artic, kterej u těchlech tunelovejch chladičů co vůbec nechladěj desku přidával dolu jeden extra fan na základnu co tam aspoň točil zduch.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Cena desky většinou nekoresponduje s kvalitou. Sám provozuju na staré M3N-HT (analog kaskáda a mimochodem supr deska za 3k až jsem si normálně musel koupit jednu do foroty) 125w 1060T a jednoho druhého + Scythe Ninja 3 pasiv, jeden outtake a nemám problém s deskou zhruba 4-5 let (m,ožná víc, předtím v tom bylo X2, všechny cpu samosebou docela dost oc). Zato šmejdský Gigasráče, které vůbec nejely nonstop jsou KO protože tam ty hovada heatsink nedaly vůbec, ale nezapomněly se pořádně pochlubit na krabici jak to mají nejstudenější :D

Ad FX: no tak co si budem povídat, žádný šperk to rozhodně není :)

BTW 3.5 roku mě držela M4A79T-Deluxe se stejným chlazením akorát s údajně netopícím amd chipsetem, pak odpadla taky. Podotýkám, že ty s AMD chipsety mají úplně jinou barvu pcb a jiné cívky takže dost pochybuju, že to dělala stejná fabrika. Jinak podobně se chovaly i Gigabajtí GF260SOC kdy fakt chcíply do 3 let, kusovou vadovost vylučuju, chcíply z ccá 20ks všechny do poslední včetně té mé :(

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

To na co ty narážíš jsou obyčejné studeňáky. Dnes na ně chcípá vše, něco za rok něco za 10, je to jen otázka času a náhody. Na to umřely ty desky a grafiky co ti pošly, ne na návrh nebo snad přehřejvání.

Ta deska M3N-HT je pěkná, ale neni vyjíknou, to že stále funguje je spíš štěstí.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Mno já těch desek nedávám zrovna málo (jsem prodejce hw) takže nějaký ten přehled mám (zrovna tak mám feedback z Ostravy, kde se ty desky opravují). Jinak M3N a M4A79 se liší na první pohled i barvou pcb (to i desky pro intel) a s klidem mohu říct, že ty opravdu černé odcházejí častěji. Blbý je, že na to člověk přijde až zpětně takže u nových je to vždy loterie.

O štěstí bych rozhodně nemluvil, přecijen ty desky dostávají hodně. Pravdou je, že je nekrmím Eurocasem, zato ale jedou nonstop a ujišťuju tě že dvě karty co v nich mám jim v chlazení rozhodně nepomáhají :D

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Pro psaní komentářů se, prosím, přihlaste nebo registrujte.