Diit.cz - Novinky a informace o hardware, software a internetu

Diskuse k Cooler Master: Rodiče si myslí, že si děti píchají teplovodivou pastu [anketa]

A nebo je to super marketingový tah, protože o tom všichni budou psát :D

+1
+10
-1
Je komentář přínosný?

Jojo mohli by tomu ještě dát obchodní název "Heroine" nebo "Golden Coca"...

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Samozrejme že je to fake!
Autor článku:
"Pokud se rodič není schopný přesvědčit zadáním názvu produktu do Googlu, který ho odkáže na stránky výrobce s popisem produktu, bude stejně při své mentální kapacitě balení považovat za „nějakou divnou stříkačku, určitě na nějakou novou nebezpečnou drogu“."

Hlavne že si cez google našli kontakt na výrobu, aby sa ho opýtali, že či je to droga. Hej CM, prečo si dodal môjmu decku drogu?
Deťom PC kupujú rodičia. Väčšinou už poskladaný, ku tej paste sa ani nedostanú. Ak si nejaký pubertiak skladá PC, najpravdepodobnejšie mu to zaplatili rodičia a v objednávke bola aj tá teplovodivá pasta. Rodičia tých detí majú cca 40-50 rokov. To je dosť veľká šanca, že vedia ako funguje PC, ako vyzerajú drogy (hustá zapáchajúca tekutina, občas trblietajúca sa to asi nebude) že?

Hlúpy príbeh pre hlúpych ľudí, aby informovali o zmene aplikátora pasty, ktorý je fajn, aplikuje to na väčšiu plochu, namiesto bodky.

+1
-6
-1
Je komentář přínosný?

Jiří "no-X" Souček by sa mal naučiť čo je to irónia:

Ironie (řec. eironeia, zastírání, předstíraná nevědomost) je literární nebo řečnická forma, která dosahuje zvláštní, často humorný účinek tím, že vyslovuje něco podstatně jiného než skutečně míní: může přehánět, zastírat nebo říkat přímý opak. Je na posluchači nebo čtenáři, aby si toho všiml a rozuměl podle toho.

Veď to CM píše ironicky podľa definície irónie:
Nezmenili sme tvar preto aby sa pasta lepšie aplikovala, ale preto, aby si rodičia nemysleli, že je to droga.

no-X to pochopí tak, že rodičia sú mentálne zaostalí. No, že kto, že?

+1
-7
-1
Je komentář přínosný?

Bohužel to ironie není. Kritické myšlení se vytrácí. A přesvědčit tyhle aktivní matky o opaku není možné. U nás to ještě není tak hrozné jako ve státech ale stačí se podívat jak se chovají matky proti očkování a máš zhruba představu jak se budou chovat když najdou neznámou stříkačku.

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

"Bohužel to ironie není. Kritické myšlení se vytrácí. A přesvědčit tyhle aktivní matky o opaku není možné. U nás to ještě není tak hrozné jako ve státech ale stačí se podívat jak se chovají matky proti očkování a máš zhruba představu jak se budou chovat když najdou neznámou stříkačku."

Popíš ako sa budú chovať! Rád si prečítam tieto vaše iracionálne zdôvodnenia, potvrdzujúce vašu konšpiráciu, ako si 10 ročné deti za pomoci záhadnej striekačky plnenej drog samé skladajú PC a zhrozené matky volajú výrobcovi, aby nedodával ich maloletým deťom drogy.

Lebo zatiaľ čo ja viem, o tom že to vyzerá ako droga sú urban legendy medzi skladačmi PC, vtipkujúcich, že to nesmú nosiť na letisko.
Je rok 2020 a rád si prečítam vaše príbehy o tých matkách.

+1
-6
-1
Je komentář přínosný?

Konspirace? LoL. Máme dvě možnost. Buď trolíš a neznáš hranici kam zajít. Nebo to nevypadá moc dobře co se týká tvých mentálních schopností. Je rok 2020. Máme Google. Můžeš si to najít a kriticky protřídit sám.

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

Na požiadavku aby si to napísal, Popíš ako sa budú chovať!:

"Konspirace? LoL. Máme dvě možnost. Buď trolíš a neznáš hranici kam zajít. Nebo to nevypadá moc dobře co se týká tvých mentálních schopností. Je rok 2020. Máme Google. Můžeš si to najít a kriticky protřídit sám."

Daj ešte niečo o mojich mentálnych schopnostiach.

+1
-4
-1
Je komentář přínosný?

:D

to nevymyslíš. :-D :-D

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

No racionálně asi ne. "Spláclý" tvar má zbytečně horší poměr povrch/objem než válec, takže "přírodo, naser si" (pokud jde o šetření plasty apod.), a určitě se nevyrábí lépe než rotačně symetrické těleso.

+1
+3
-1
Je komentář přínosný?

Ano, nebo si teď budou myslet, že si Kevin zvětšil dávku :)

+1
+3
-1
Je komentář přínosný?

"Spláclý" tvar má zbytečně horší poměr povrch/objem než válec? To jako fakt? To nevymyslíš... :-D :-D :-D

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Můžeš si to spočítat. Objem a povrch těles není tak složitá matematika.

+1
+5
-1
Je komentář přínosný?

By mně zajímalo na čem frčí marketingové oddělení CM.
Inspirace je zřejmá. Stříkačku s nápisem "Cool Hight Performance Master" přece všichni chtějí :)

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Já to říkám pořád, neberte drogy! Nikdy nikomu neberte drogy.

+1
+18
-1
Je komentář přínosný?

Za me by s tim neco delat meli a nejen Cooler master. Muze mi proboha nekdo vysvetlit, proc mi k jednomu jedinemu chladici na procesor doda vetsina vyrobcu strikacku na 50 davek ???
Ne tak ovsem Coolermaster, ten dodava strikacku hned na 150 davek !!!

Proboha PROC!

+1
-3
-1
Je komentář přínosný?

protože s mikrobalením by se špatně manipulovalo a hůře se to vyrábělo? A k čemu to je? Já třeba občas nějaké PC stavím, servisuji, takže se velká pasta hodí. 65g MX-2 mi vystačila na 5 let.

+1
+3
-1
Je komentář přínosný?

Tak si kup Dark Rock PRO 4, jako já, a dostaneš k tomu trochu polozaschlé pasty, která nestačí skoro ani na jednu aplikaci. Měl jsem to celé vrátit a koupit si Noctuu jako normální člověk. Ach jo..

+1
+4
-1
Je komentář přínosný?

0.5g balenie vám vystačí na 50 dávek? Dávek čoho?
Alebo kupuje rodinné balenie na jednu dávku?

+1
+3
-1
Je komentář přínosný?

Videl jsi to silene baleni, ktere dava Cooler Master k chladicum? Trikrat vetsi nez davaji ostatni vyrobci!
Pak jsou uzivatele zmateni a pastujou jak zbesili.

PASTA MA VYROVNAT POVRCH.

Nic vic. Pasty nanasim tenounkou vrstvu, ze temer podsvita procesor pod tim. Z toho baleni Cooler masteru jsem pouzil asi tak setinu a nez to budu pouzivat znovu, tak to vyschne.

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

"Pak jsou uzivatele zmateni a pastujou jak zbesili." - Takže když si lidi koupí 3l vody, tak budou zmateni a vypijou jí hned na ex, jako když si koupí 0.5l vody? Nebo jak? Asi už chápu, proč je potřeba dávat na mikrovlnky upozornění, že do ní nemám dávat kočku... To, že tý pasty mám hodně přece neznamená, že ji musim všechnu použít najednou. Pokud člověk neví jak a kolik pasty nanést, neměl by stavět počítač. Na YT je milion videí o tom, jak správně pastu nanést a jaké množství pasty.
Pasta nemá vyrovnat povrch, ale zlepšit vodivost tepla mezi dvěmi materiály. Jak bys odhadoval množství pasty pro vyrovnání povrchu?
V šuplíku mám teplovodivou pastu Arctic Cooling MX-4 už asi 3 roky a co půl rok přepastovávám CPU + GPU a ještě se mi nestalo, že bych měl pastu vyschlou, stačí ji pořádně zavřít dodávaným víčkem.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Ano, typicky BFU, ktery smysl pasty nechape, prepastovava kazdeho pul roku. Boze!

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Ano, přepastovávám. A div se, bože! Vždy mi to pomůže srazit teploty, kdyby to nedávalo žádnej smysl, kdybych v tom neviděl žádný význam tak to asi nedělám.

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

Každého pol roka prepastuješ a zrazíš teploty... o koľko presne? Predpokladám, že aspoň o 1°C, ináč by si to asi ani nezmeral. Gratulujem, po 10 rokoch budeš mať z PC chladničku, keďže dovtedy zrazíš teploty minimálne o 20°C! :-O

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Já nevim, co je tak težkýho pochopit z textu to, že když ty teploty srazim, tak je srazim na teplotu, kterou měli před tou výměnou. Takže ne, tím, že přepastuju nemám teploty -10°C, ale třeba -5°C, takže jsem ve stavu, ve kterém jsem byl před nějakou dobou. Achjo..
Jednou za půl roku stejně čistím celé PC. Nečistím to stylem vyndat prachový filtr a fouknout vzduchem. Vyndám GPU, rozeberu chladič, vyfoukám, přepastuju, smontuju zpět. Vyndám AIO, vyfoukám, přepastuju, nasadím AIO zpět. Takže ano, přepastuju co půl rok. Vím, že je to pro vás těžké pochopit, ovšem u některých jedinců mě to nepřekvapuje.

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

Tak já tohle dělám tak jednou za dva tři roky, většinou přes vánoce. Někdy k tomu ještě vyměním třeba prasklé části nebo panty u notebooku, nebo provedu větší upgrade komponent... Samozřejmě vysavač hraje taky svou roli a nějaký čistící prostředek na vnější povrchy též. Za posledních 10 let jsem spotřeboval asi jen jednu necelou Noctuu, takže cajk.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

No a jsme u toho - po údržbě vám klesne teplota (berme pro jednoduchost jako fakt), jenže ono nešlo jen o "přepastování", ale také o celkové vyčištění od prachu atd. Takže reálně absolutně nemáte možnost ověřit, zda pokles teploty je dán pastou anebo spíš tím vyčištěním (osobně sázím na to druhé)...
Klasické zmatení pojmů korelace a kauzalita :-)

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Když dosáhnete nižších teplot než u "nového" počítače, tak to nebude jen tím vyčištěním. Výrobce tam dává jen průměrnou nebo u dražších strojů "lepší" pastu, ale ne špičkovou. Právě vzhledem k tomu, že balení pasty vydrží na léta, tak se větší investice do jedné z těch nejlepších (samozřejmě vybrané podle více různých nezávislých testů) bohatě vyplatí.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Ja zas nanášam pasty veľa, veľa veľa, lebo sa mi páči, ako sa trbliece.

"Muze mi proboha nekdo vysvetlit, proc mi k jednomu jedinemu chladici na procesor doda vetsina vyrobcu strikacku na 50 davek ???"

Neviem aké chladiče od akých výrobcov máte, ale tie ktoré som mal ja, tak tie mali nanesenú vrstvu pasty už na sebe a keď som chcel pastu preto, že som prehadzoval procesor, kúpil som si 0.5g balenie pasty.
Používam strieborné.
Veľké balenia predávajú asi preto, že tá pasta je lacnejšia ako obal
(+náklady na prepravu, skladovanie), v ktorom je a bolo by im blbé za 0.5 alebo 1g účtovať obrovské sumy, tak robia 4-8g aj väčšie balenia len preto, aby 0.5g nemuseli predávať za 1 Euro, lebo 5-10 Eur za to nedá nik.

Výrobné náklady sú niekde celkom inde ako je predajná cena. Preto máte šťastie a dávajú vám špeciálne vždy obrovské dávky.

Ja som mal tú smolu, že som si pokaždé vybral a kúpil 0.5g pastu. Striebornú. Ktorá bola drahšia ako tie 4g.
K môjmu zármutku, mne stačí aj pasta dodaná na chladiči od výrobcu CPU.
Celé to prepastovávanie považujem len za okrajovú záležitosť, ktorú drtivá väčšina ľudí nerieši. Alebo rieši to len preto, že sa o tom píše.

Schválne som si pozrel test niekoľkých pást z roku 2019. https://www.guru3d.com/articles_pages/guru3d_thermal_paste_roundup_2019,... Cenové rozdiely obrovské, teplotné minimálne. To testovali na vysoko pretaktovaných procesoroch. To je tiež okrajová záležitosť.

Keď som bol mladší, tiež ma na to nachytali. Viete čo? Máme PC, kde je intelom dodávaná pasta s ich chladičom (aj od HP a pod.), tie PC fungujú roky bez výmeny chladiča, pasty. Po 6 rokoch skapal Fortron zdroj (vytečené kondenzátory), ale PC funguje stále rovnako, nezaznamenal som žiadne zvýšenie teplôt. Jedine čo sa robí, že občas sa povysáva.

Teraz len zakonšpirujem, výkonové tranzistory prišróbované na chladič majú pod sebou tiež len obyč. bielu pastu. Dokážu fungovať 10tky rokov.

Tie pasty podľa mňa má význam riešiť len u procesorov 95W+. To z pohľadu celkového trhu je minimum. Všetko ostatné je len plytvanie peniazmi.

Jedine čo som menil, tak ventilátor. Obrovskú zmenu podľa mňa neurobí pasta, ale výmena ventilátoru za výkonnejší a tichší. Tie od Intelu, AMD sú väčšinou tie najlacnejšie. Stačí ho vymeniť za 3-5 Eur AC, Akasa, či iný a rozdiel v teplotách i v hluku je obrovský aj s tým obyč. hliníkovým chladičom! Ventilátory zvyknem meniť aj v zdroji. Niekedy musím pozrieť na diodku, či je PC zapnutý, lebo je tak tichý.

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

Ode me +1
Souhlas, prepastovani procesoru je nesmysl. Pasta vydrzi dele nez je moralni zivotnost procesoru.
Ja nemam chladice s prumyslove nanesenou pastou rad. Te pasty je tam zbytecne moc a prenos tepla to brzdi. Obzvlast u AMD, kde mam procesor a rozvadec pajenej, je nasledne naneseni velke vrstvy pasty pro ten procesor degradujici tepelny koeficient. Ja nemam problem si nanest pastu sam v opravdu krasne slabounke vrstve jen na vyrovnani ploch a dobry prenos tepla z jedne plochy na druhou.

Znackovost pasty take neresim, leta jsem nanasel stribrnou, jen na grafiku jsem mel bilou, protoze to bylo zaroven i lepidlo a muselo to ty pasivy i prilepit. Ted jsem se dostal k bile paste od Cooler Masteru v tom silenem baleni, co je na fotce, tak jsem nanesl na chladic tu, udajne ma mit vyborne provozni vlastnosti, v realu to udela stezi pul stupne, myslim, ze teploty jsou na tom 3800X slusne. Stress test CPU-Z 71 stupnu a enkodovani x265 maximum 77 stupnu.

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

"Tie pasty podľa mňa má význam riešiť len u procesorov 95W+. To z pohľadu celkového trhu je minimum. Všetko ostatné je len plytvanie peniazmi."

No vidíš to, a já jsem právě jeden z nich, proto to řeším.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

NE! Rozdil pasty skoro nepoznas ani u 200W cipu. Vim to, hral jsem si s tim kdysi na GeForce GTX570, kde jsem prendaval radial na Accelero Xtreme, rozdil pri pouziti noname a znackove MX-4? nejake 3 stupne. Taky otazka, jak se mi to povedlo nanest, mozna ten rozdil mohl byt jeste mensi.

Prepastovavani kazdeho pul roku a rozdily teplot znamenaji jedine: delas to blbe a cpes tam te pasty moc!

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Rozdíl mezi kvalitní a levnou pastou poznáš. Čím více hrejici procesor, tím výraznější rozdíl. Co se týče dlouhodobého použití tak naštěstí bílá silikonová už je minulostí. Tu už jsem dlouho neviděl. Ta degradovala rychle. Ohledně množství pasty. Nejvíce škodí když je pasty málo. Lepší vždy zkontrolovat kontakt. Nicméně pokud to s pastou prezenu tak to neni takový problém jak tvrdite. Chladič většinu pasty vytlačí stranou a co zbyde dělá velmi malý rozdíl oproti ideálním stavu.

+1
+3
-1
Je komentář přínosný?

Naprostý nesmysl...
Důležité je to i u notebooků, kde ve stísněném prostředí právě hodně záleží na kvalitě chlazení. Tam je to samozřejmě náročnější (rozborka a sborka notebooku), ale při použití kvalitní pasty spolu s vyčištěním větráku to může znamenat i nižší teploty než u nového výrobku. To pak znamená celkově větší výkon a menší throttling anebo z pohledu nenáročného uživatele, delší výdrž baterie...

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Diky za vtip na konci, opravdu pobavil. Mimochodem mi prislo usmevne i toto slovni spojeni "s širokým úzkým hrdlem". Nejspise nebudu sam :-)

+1
+5
-1
Je komentář přínosný?

No ještě mohlo být "hluboké" :0)

+1
+3
-1
Je komentář přínosný?

Rychly pruzkum u starsich kolegu. Ukazal jsem obrazek a co to je a definitivne to obsahuje nejake drogy!

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

vozím viditelně v autě reklamní propisku ve formě injekční stříkačky. Autodoktor. Většina lidí, co to viděla, si myslí, že si šlehám za jízdy do žíly. Policajti mi při silničních kontrolách rovnou dávají lízací papírky ...

+1
+5
-1
Je komentář přínosný?

No chyba nebude u nich... :)

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

tak je to záměrně. Nefetuju, nechlastám, takže jsem v klidu. Aspoň si pak nevšímají ostatních věcí na autě :o)
Jinak vypadá takto https://www.4lol.cz/fotky/maxi/f100/propiska-injekcni-strikacka_87_2.jpg

+1
+8
-1
Je komentář přínosný?

uz si to naky zavisly rodic nitrozilne aplikoval?
treba byl pote dozivotne zbaven zavislosti...

+1
+6
-1
Je komentář přínosný?

Byl by ovšem Cool a totální Master. :D

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

Náhrada tetanovky?

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

To chceš do žíly tohle to

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

A pán je medik :D

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

Cooler Master pastu sem v životě neměl, sem kupoval pastu no name za 50,-Kč, nebo MX-2.
---
Tak si tak čtu včera, koukám,čumim a narazim na OBRA.
https://pctuning.tyden.cz/hardware/procesory-pameti/57453-amd-ryzen-5-36...
Zlobr píše :
"POZOR! PBO 2 nezvyšuje takt všech jader, ale pouze posouvá maximální Turbo, tedy v podstatě jen takt jednoho nebo dvou jader! Mnozí tuto funkci pochopili špatně, a předpokládají, že PBO 2 zvyšuje významně takt v zátěži všech jader, ale není to tak."
-----
A ted to napíšu já, cinebech CPU nezatíží, CPU jede v max boostu, PBO není rozdíl vidět.
Můj test PBO na desce za 2000,-
R5 2600,MSI B350, Spartan 3 HE1024
https://ctrlv.cz/4gnq

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

boze co je ten obr za kokosa.. ((: tak jedinej kdo to pochopil blbe je on sam, ne?

amd ma na webu i grafy co vysvetlujou jak to funguje a ze pbo2 proti pbo zvysuje takty prave kdyz je zatizenejch vic jader (tedy presne opacne nez pise) a on vypusti do sveta takovou kokotinu.. ((:

https://imgur.com/a/BYRQT1L

+1
+4
-1
Je komentář přínosný?

Dalším krokem bude prémiový pytlík jako u noname pasty šedivky s polovičním obsahem ale stále stejnou cenou ....Funguje to tak u nás , proč by nemohlo v Americe ;)

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Až na to, že je to asi FAKE správa. V článku a píše, že prečo si to rodičia nevyhľadajú na google? Tak asi si to museli vyhľadať, keď kontaktovali výrobcu.
Pokiaľ si to vyhľadali, zistili že je to teplovodivá pasta.
Keby to použili, zistili by že to nie je veľmi tekuté, ani chutné a pod.

CM len chcel upozorniť na nový tvar aplikátora. Ktorý zdá sa lepší, aplikuje na väčšiu plochu.
Mimochodom, ak deti majú túto teplovodivú pastu, najpravdepodobnejšie im ju zaplatili rodičia s objednávkou CPU. Deti sú asi tak do 18 roku veku, takže rodičia sú asi tak 40-50 roční. Že by tí nevedeli nič o PC? Ale vedia si nájsť kontakt na výrobcu ale nie čo je to za výrobok?

Tomu môže veriť snáď len no-X.

+1
-4
-1
Je komentář přínosný?

a v čem je podle Vás tento tvar lepší, než když si na procesor plácnu jednu kapku doprostřed a přítlakem chladiče se to rozleze po celém ihs?

Tady ty výmysly to roztahat či rozťapat po celém ihs jsou prokazatelně víc na hovno (s vyjímkou možná nějakých specialit jako coolaboratory a podobně) takže to že by to mělo být lepší jde brát od Coolermasteru snad jen jak vtip....

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

Tak rozetření po ploše člověk nedělal proto aby se to líp rozlezlo, ale proto aby mezi procesorem a chladičem měl co nejtenší a přitom souvislou vrstvu...

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

To ovšem ano, ale nikde není zaručené že ihs nebo styčná plocha chladiče jsou dokonale rovné. To pak taková krásně rozetřená plocha je k ničemu.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Taky me to napadlo kdyz jsem cetl clanek. Cituji z clanku:

"Na většině stříkaček totiž uvádí pouze jméno produktu a logo společnosti"

Umm, jak nekdo kontaktuje firmu, kdyz ma jenom jmeno produktu a logo, bez toho aby si zjistil neco o te firme ? To by me fakt zajimalo... nebo snad uvadi CM na strikackach telefonni cislo ? email ? plus ty veci co pisete.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Jiri, nebyla by anketka: ''pichaji si i vase deti teplovodivou pastu?'' ;)
mozna by to pak pochopil i ten slovak co tu spamuje diskusi.. jojo, na slovensku uz asi Svejka vyhodili z poviny cetby.. (:

+1
+6
-1
Je komentář přínosný?

Ale prosím, beze všeho. Ráčej hlasovat.

+1
+5
-1
Je komentář přínosný?

Zatiaľ žiadnu anketu mi nezobrazuje, ale teším sa, že budem môcť hlasovať o tomto texte, asi tak 90% celého článku:

"Je to neuvěřitelné, ale je to tak. Podobných případů už prý Cooler Master musel řešit tolik, že se raději rozhodl zainvestovat do změny obalů teplovodivých past. Stříkačky budou spláclé s širokým úzkým hrdlem. Výrobce si od toho slibuje, že na nové řešení nebudou rodiče pohlížet jako na aplikátor drog. Osobně bych však tak optimistický nebyl. Pokud se rodič není schopný přesvědčit zadáním názvu produktu do Googlu, který ho odkáže na stránky výrobce s popisem produktu, bude stejně při své mentální kapacitě balení považovat za „nějakou divnou stříkačku, určitě na nějakou novou nebezpečnou drogu“.

Na druhou stranu si za situaci možná může Cooler Master malinko sám. Na většině stříkaček totiž uvádí pouze jméno produktu a logo společnosti, často ale chybí informace, že jde o teplovodivou pastu. A tak rodič může narazit na stříkačku s nápisy jako „E1 IC Essential“, „MasterGel“, „High Performance“, „Thermal Fusion“, „V1 IC Value“ aj., ze kterých není moc moudrý. Možná by stačilo nápis doplnit slovy „teplovodivá pasta“ v příslušném jazyce. Což ale - jak se zdá - chybí i na nových stříkačkách. Ale kdo ví, třeba budou nyní rodiče pokládat široké stříkačky s nápisem MasterGel za lubrikant a domácí trapasy se alespoň stočí jiným směrem.

Pamětníci si možná vybaví, že krátce po roce 2000 dodával Cooler Master nejen pasty v klasických válcovitých stříkačkách, ale vyráběl i karty na jejich nanášení, které měly rozměry klasické kredity, jen byly celoplastové bez jakéhokoli rozhraní (míněno bez kontaktů, magnetického proužku ap.). Těžko říct, zda i tehdy nález plastové kartičky plašil rodiče podobně jako současné stříkačky, nebo před bezmála 20 lety šlo ještě o jinou generaci, která řešila věci racionálněji."

+1
-4
-1
Je komentář přínosný?

'' Děti ne, žádnou jim nenechám ''

dik, hlasovano.. ((:

+1
+3
-1
Je komentář přínosný?

pripomina mi to maniu koloidneho striebra... aj intravenozne :)

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Pro psaní komentářů se, prosím, přihlaste nebo registrujte.