Diit.cz - Novinky a informace o hardware, software a internetu

Diskuse k Core i3 z generace Comet Lake skutečně bude umět HT, tedy 4 jádra / 8 vláken

To by chtělo aby AMDčko zareagovalo stejně, tj. že R3 budou 4C/8T (jestli teda nějaké bez grafiky budou). Ještě tak kdyby Athlony byly 4C/4T (aspoň nějaký model) ale to asi nehrozí...

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

Ja myslim ze Ryzen 3 2200G ktery je ctyrjadrovy za 72€ plne kazdeho uspokoji, co se tyce jader/vlaken sel bych cestou vice skutecnych jader, v tomhle prichozi zakladni sestijaderny Ryzen 5 3500 bez iGPU Intel jednoduse rozdrti, k tomu ta velikost cache(16MB), nema konkurenci a Intel šanci.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Čítal som že všetky Intel procesory budú mať aktívne HT, ale keďže táto technológia už nie je bezpečná, bude vypnutá už priamo u výrobcu :D

+1
+6
-1
Je komentář přínosný?

Pentium 2/4
Core i3 4/8
Core i5 6/12
Core i7 8/16
Core i9 10/20

No bude to pristi rok hodne zajimave, AMD se Zenem 3 se bude muset hodne snazit, pokud bude chtit stale valcovat Intel, protože to vypada, ze se do toho Intel pekne oprel.
Ještě ale zbyva jedna věc, která muze hrat ve prospěch AMD, Intel ma bez Melty a dalších problémových chyb pouze Core i7-9700(K) a Core i9-9900(K), to znamena 8jadro. Je teda jasne, ze i nasledujici generace bude mit Core i7 a Core i9 v pohode a bez chyb.
Bude ale pouzit pro 6/12 a 4/8 starsi technologicky navrh, v podstate Intel jen prejmenuje starsi neopravene procesory nebo budou i tyto nižší procesory na novem navrhu, to znamena bez chyb?

+1
-13
-1
Je komentář přínosný?

AMD se Zenem 3 se bude muset snazit? Ja si rikam, jestli na to zatim porad jeste nestaci Zen2.
Co treba R5 6/12 (jader/vlaken), R7 8/16 a R9 12/24. V budoucnu pak R9 16/32.

Vzhledem k podobnemu vykonu na jadro (+/- stejne) je 12 AMD jader vic nez 10 Intel.

+1
+8
-1
Je komentář přínosný?

Ve hrach jsou i7-9700 az i9-9900K rychlejsi nez adekvatni RyZeny, ale ty jsou levnejsi, takze to neni uplne fer srovnani, ale pominme prosim pro nazornost tu cenu.

+1
-8
-1
Je komentář přínosný?

Ten rozdil ve hrach je pri tovarnim nastaveni (ne OC) ale natolik maly, ze 95% kupcu v praxi nebude vadit. A o tom to je. Cena je samozrejme veledulezity parametr cele rovnice. Kdyby 9900k stal to stejne co 3700x tak se AMD nebude zdaleka tak dobre prodavat, jenomze to by si Intel zase snizil marze, ktere potrebuje. Da se trochu s nadsazkou rict, ze Intel se stal aspon v Retailu tak trochu obeti sveho uspechu,\ a tucnych let bez konkurence, kdy snizovani marzi mu nemude vubec chutnat. A to pomijime to, ze ma zahackovane ruznyma kalyma/nekalyma praktikama skoro cely OEM.

+1
+4
-1
Je komentář přínosný?

To nepopiram, zrovna jsem to psal vedle na Cnews. Pokud bude mit Intel vyssi cenu, tak pokud budu upgradovat uz pristi rok, taky pujdu do RyZenu, protoze sileny penize utratim za grafiku, predpokladam, ze RTX3070 uz nabidne oproti GTX1080 vykon +50% a teda signal pro me, abych zakoupil a to bude asi tak mastny, ze pak se budu snazit na zbytku neco usetrit.

+1
-3
-1
Je komentář přínosný?

Já bych doporučil to neuspěchat a ještě počkat :-)

+1
+6
-1
Je komentář přínosný?

Spíše výkon na jádro a takt., Tam intel pořád vede. Umí vyšší takty. Jediné v čem jsou AMD CPU lepší jsou cena. Ne výkon.

+1
-3
-1
Je komentář přínosný?

A výkon, pokud srovnáte procesory na stejné cenové úrovni.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Zjisti si něco o IPC. Ryzeny dosahují stejných výkonů jako Intely, ale Ryzenu na to stačí nižší takt než intelu. Takže Ryzen na stejným taktu jako Intel bude mít vyšší výkon.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

No vidíš a to už by si i mohl něco koupit ne?

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

Koupim az ve chvili, kdy nebude stacit vykon soucasneho i7-6700 na hry, ktere hraju. Zatim je v planu na pristi rok upgrade grafiky, uvidim, jestli bude potreba i procak.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

výborně už to chtělo, vždyť ještě dnes jsou někteří schopni chtít za lepší i7 Haswell pět tisíc.
Mimochodem do i3 patří čtyřjádra dávno, už první čip Ryzen 1500X těm i7čkám dost dýchal za krk a to byly cenově úplně jinde.
Chápu že to ty co platili za i7 částky kolem 8-9 tisíc musí docela prudit, ale to je vývoj. Nicméně pořád jsou ve výhodě, kupci jsou pořád ochotni platit víc než za AMD čipy které se prakticky po koupi dají prodat pouze za pakatel.

+1
+3
-1
Je komentář přínosný?

Nejsmutnější jsou asi uživatelé velkého Broadwellu na LGA2011-3, protože pálka to byla tehdy celkem velká a navíc tam Intel rozbil přetaktování, takže s novějšími BIOSy a OS tam absolutně nefunguje OC a Turbo boost snad nefunguje pořádně jak má.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Jj, kdo si koupil 1800X pžři launchi, zplakal nad výdělkem, dal za to 15 tisíc a dnes ho vyrovná CPUčko za třetinu ceny, za něco víc jak dva roky radikální sešup cenou Kdežto leckterou i7 člověk prodá za 2 i 3 sta dolarů

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

přesně, takže inteláci zas tak zkrátka při prodeji nepřijdou. Mě nabízeli za 1500X maximálně patnáct stovek. To jsem si ho radši nechal a postavil na něm víkendový stroj - 4/8 CPU ještě vystačí dlouho na to abych ho dával za směšný peníz. Přitom ten výkon víceméně odpovídá Skylake i7 non-K. Deska X370Prime za 2500 +16GB 3Ghz za 2200,- a je tu stroj na další 4-5let.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Intel už se z toho přejezeroval.

+1
+3
-1
Je komentář přínosný?

ua to ze budou 4/8 se muze dekovat jen AMD, nebyt tu jejich ryzen takma dvojnasobnej pocet vlaken urcite jen i9

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Když jsem ten procesor kupoval byl to i7 za 10kkč teď z něj budu mít obdobu lowend odpovídající i3 ......

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Pche, příští generaci bagr lake bude mít 4 jádra / 8 vláken i Celeron. (Na 14nm, samozřejmě.)

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

tady je vidět jak uměle to bylo držený u řetězu, nicméně stěžovat si na to, že sem koupil něco před rokem co je dnes na poloviční ceně je úsměvné, btw ta 10ková řada vyjde až příští rok Q1 ne?

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

Viz tato parádní přednáška o HT a bezpečnosti převážně Intel CPU:
https://youtu.be/smkzWwtjzkE
Takže pokud Intel vypustí nějaké CPU s HT, tak by mně zajímala bezpečnost.
Zdar Max

+1
+3
-1
Je komentář přínosný?

Bezpečnost je jeden z hlavních pilířů společnosti Intel. Není třeba se čehokoliv obávat.

+1
+11
-1
Je komentář přínosný?

Ty tomu davas zase :D

+1
+6
-1
Je komentář přínosný?

Intel s tim pride uplne po funuse nakolik skutecne zakladny Ryzen 5 3500 v provedeni sesti jader je jiz na trhu dnes, nevyzaduje novy socket a je pokrocilejsi jak architekturou, tak vykonnejsi a bezpecnejsi po hw strance, samozrejme mene zravy a kvalitne pajeni coz jiste u dalsicho Core i3 nehrozi, zas se tam najebe pasta sedivka, koho chce timto jednoduse hloupy Intel jako umlatit(navnadit)? podle mne to uz ani debilove kupovat proste nebudou.

Jiz davno mel Intel vytvorit 5 rad sve rodiny Core iX a to:

-Core i1(plna nahrada za kokotske Atomy) v podobe dvou(ULV) a ctyr jader
-Core i3 v provedeni sesti jader
-Core i5 v provedeni vosmi jader + HT
-Core i7 v provedeni deseti jader + HT
-Core i9 jako jedina HEDT zastupujici + HT

Samozrejme pro vsechny rady jeden a tentyz socket minimalne na ctyri roky jak to ma ted AMD u AM4(i 16 jaderny Ryzen 9 3950X to zvlada), snizit ceny, zvysovat frekvence RAM, zamakat na dalsich architekturach a vyrobnim procesu, jenze i kdyz AMD prisla s prvnim Ryzen-em Intel hral mrtveho chrobaka a na to vsechno se vysral.

Proc by mel ten zakaznik kupovat Comet Lake kdyz:

-zada novy socket(nač a totez plati po zakladni nove uvedene Core i3 + HT)
-neprinese PCI-Express ctvrte generace
-nepovysi DMI, tedy spojení procesoru s čipsetem, na 8 linek ze stávajících čtyř

Kdyz tak Rocket Lake ale ten bude muset hodne zamakat aby byl 16 jaderny a stal 699 dolaru, samozrejme nejprv hw opravit to mnozstvi der cimz se saha na IPC v podobe dnesni uz tolikrat zrecyklovane architektury Skylake, tez bych nic min nez 7nm EUV neocekaval, ale tak podle mne daji lidi prednost Zen-u 4 na socketu AM5 ktery prinese DDR5 a s tim tez PCI-Express 5 generace, samozrejme za lepsi ceny.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Pokud ti nabidka Intelu nebude vyhovovat, tak furt muzes koupit neco od AMD. Neni potreba, aby se Intel prizpusoboval tvym pozadavkum.
Ohledne chyb, tak vyjma chyby na HT, ktera na jedne architekture opravit nejde, byly ostatni chyby u Coffee lake Refresh uz opraveny, ale jen na modelech i7-9700 az i9-9900K, nebot nizsi modely jsou ve skutecnosti jen recyklat Kaby Lake bez jakekoli zmeny navrhu.

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

Naozaj?? Omielas to dookola, ale nevyzera to byt pravda, teda aspon nie vsetko v HW, vid tabulka:
https://www.anandtech.com/show/13659/analyzing-core-i9-9900k-performance...
"So for the newest Core i9 Coffee Lake Refresh processors, CFL-R Intel has two hardware fixes, for Meltdown (aka Variant 3) and the closely related L1TF (aka Variant 5). All others will be covered by a mix of firmware and software patches."

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Aha, Intel Core i3 nie Prusa i3 :-) (ked uz tu par webov pise o novej Prusa 3D tlaciarni). Rozmyslam ci Intel pride s nejakym novym znacenim na rozlisenie ked sa to vsetko posuva k vacsiemu poctu jadier a zapinaniu HT aj tam kde nebol. Alebo mozno ani netreba a prave naopak, sprehladni sa to ked kazda modelova rada proste bude mat procesory bez HT s mensim cislom a s HT s vyssim cislom, a lisit sa budu poctom jadier a frekvenciou?

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Bude i Turbo?

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

bude a snim prijde i novej gril, na 200W uz usmazis kde co :-D

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

200W u Intelu, to chce velkou snahu. Třeba moje taktlá 8700k v běžném provozu jede kmezi 50-80W a naprosto nerealistická stress test zátěž ji umí dostat asi na průměr 125W. Víc ani ťuk

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Jenže tvůj taktlej CPU není hedt na 150w v základu ;-) tam už je 200w jako nic. Ale ne ve hrách. Dneska málokteré 4/4 CPU dostanete ve hrach na 100 % výkonu. Postprodukce ve vizualizacich nebo videu zas hravě...

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Assassin's Creed Origins a novější...
"Poslední díl Assassin’s Creedu byl kritizován kvůli hardwarové náročnosti. Cracker Voksi ze skupiny Revolt řekl na podzim magazínu TorrentFreak, že podle jeho analýzy prý Denuvo a VMProtect zvyšuje zátěž procesoru až o 40 %. Ubisoft na druhý den zprávu dementoval, že ochrana prý nemá výkonnostní dopad, ale že se firma na optimalizaci soustředí. Hráči si na diskuzních fórech stěžovali, že jim Origins vytíží čtyřjádrový procesor až na 100 %."
https://www.cnews.cz/assassins-creed-origins-crack-denuvo-vmprotect
...
A já to potvrzuji, i5 7600 jede skoro imrvére na 100%...

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

To se ale nedá říct o dalších 99,9 % her.

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Tak to asi těžko...

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Pro psaní komentářů se, prosím, přihlaste nebo registrujte.