Diit.cz - Novinky a informace o hardware, software a internetu

Diskuse k Asus nevidí dostupnost Skylake-X s 18 jádry dobře

projev jasny technologicky nadrazenosti intelu.. ;)

+1
+6
-1
Je komentář přínosný?

Ne, OBR na PCT pise, ze Intel neumi pajet, to mi na technologickou nadrazenost nesedi.

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

Neumet na nechtit je rozdiel. Intel je proste nenazrane prasa co chce na HEDT CPU za 2000 $ usetrit aj 3 $ za to indium a veskeru robotu okolo a preto je tam pasta sedivka.

V AMD zato odviedli ultra-mega-brutal dobru robotu. Po delidovani IHS, vycisteni CPU die od india, naneseni takuteho kovu a pouziti toho isteho chladia ako este s IHS boli teploty CPU nizsie o 1C v maxime a 3C v priemere. Takze vsetko co je zalozene na Zene NENI TREBA davat dole IHS a davat tam tekuty kov, lebo to neprinese takmer ziadne zlepsenie.

Neviem asi za posl. 1/4 roka uz asi piaty krat musim zvolat, BRAVO AMD !!!

+1
+7
-1
Je komentář přínosný?

Opět tyto "rudé" komenty :) Obr je neobjektivní, to se ví, ale nejedná se o jeho článek, ale informace jsou převzaté z jiného webu a problematiku tam vysvětlují uznávaní overclockeři. Ale přesně někdo neváhá vytrhnout tyto informace z kontextu a zakřičet zde "Bravo AMD". Tak hlavně že mají pájené procesory, které skoro nejdou taktovat. Nejdříve si ten článek doporučuji přečíst.

+1
-11
-1
Je komentář přínosný?

Máš naprostou pravdu patetické výkřiky "Bravo AMD" jsou směšné. Všichni víme, že ta pasta je v naprostým pořádku a navíc sám Intel nedoporučuje odemčený CPU taktovat. Dále souhlasím s Obrem, že u rozumně nepřetěžovanýho CPU (nejlépe v idle) nebude docházet k tak rychlé degradaci spoje jako u zbytečně tůrovaných CPU s pájeným IHS. Navíc díky absenci pájeného spoje, tudíž menšímu pnutí, bude možné využít ještě slabší substrát, čímž přispějeme k nižší ekologické zátěži naší krásné planety.

+1
+20
-1
Je komentář přínosný?

Ano pasta ma svoje vyhody, nebude to tak rychlo degradovat, páč jak pise pan Obr. "Intel je absolutní lídr v oblasti čipů a zaměstnává nejlepší mozky na problematiku chlazení, čipů, metalurgii, materiály a další odvětví. Oni vědí, co dělají"

ALE PREBOHA ZIVEHO !!!!!!!!!!!!!!!! Bude možné využít ještě slabší substrát ...

To snad nemyslite vazne ...Ako ano, o 1/4 hrubsie PCB pre CPU su najvaznejsi ekologicky problem tejto planety.

+1
-3
-1
Je komentář přínosný?

Trocha nadsázky snad nikoho nezabije... :)
Hm, jen přemýšlím, že ty odborníky na metalurgii mají v Intelu z dob, kdy se procesory odlévaly z bronzu, řekl bych... :)

+1
+12
-1
Je komentář přínosný?

"z dob, kdy se procesory odlévaly z bronzu"

Takže z období Římské říše? ;) http://www.ancient.eu/uploads/images/2147.jpg

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

.. tentokrat to nevyslo a hudbu za vas vyberie ... ;) .. mal si si to citat az po obede, s prazdnym zaludkom asi mas nizsiu toleranciu k ironii ci nadsadzke

+1
+3
-1
Je komentář přínosný?

Že je někdo notorický líč kapalného dusíku ještě neznamená, že je dobrý materiálový inženýr, a že jeho závěry ohledně materiálového inženýrství a samodomo pokusy s pájením jsou relevantní argument.

+1
+5
-1
Je komentář přínosný?

Tak popravdě, nejsem ani jedno (líč, inžinýr), ale pokud někdo mává výsledkama nějakýho domácího bastlu a tváří se, že je to naprosto jasnej důkaz, tak už jen čekám kdy vyskočí bílej králík a odvede mě do země za zrcadlem... :)

+1
+9
-1
Je komentář přínosný?

> hlavně že mají pájené procesory, které skoro nejdou taktovat

Jestli je procesor z vyroby nastaven aby bezel blizko vlastniho limitu, nejak nevidim problem. Procak bezi na 100% svych moznosti pricemz mam plnou zaruku. Intelu nekdo brani udelat to same ?

Pokud mate potrebu masturbovat nad kazdym vytocenym Mhz, doporucuji sehnat si nejakej ARM bezici na 200mhz, s dobrym chladicem by to melo jit vytocit minimalne o gigahertz vys :)

Se divim ze jeste nikdo nehodil neco takoveho na kickstarter, jak koukam uspech by byl zarucen..

+1
+4
-1
Je komentář přínosný?

Jestli nevidíte problém v tom, že se procesor bude občas dělat náhodné chyby způsobené tím, že z výroby taktovaný až na doraz, tak to je vaše věc. Já osobně dávám přednost o 10% menšímu výkonu a 10x vyšší stabilitě.

+1
-3
-1
Je komentář přínosný?

Nejake podepreni Vaseho tvrzeni "procesor bude občas dělat náhodné chyby způsobené tím, že z výroby taktovaný až na doraz" by nebylo?
Takhle to vypada jako docela slysny vykrik do tmy..

+1
+6
-1
Je komentář přínosný?

Nemá cenu, abych se tu rozepisoval o taktování a stabilitě, přečíst si o tom můžete třeba na wikipedii https://en.wikipedia.org/wiki/Overclocking#Stability_and_functional_corr... , proto preferuji, když nejsou procesory z výroby taktovány až na doraz.

+1
-4
-1
Je komentář přínosný?

Anglicky umis?

"As an overclocked component operates outside of the manufacturer's recommended operating conditions, it may function incorrectly"

Jasne se v tvem odkazu pise, ze pokud ta soucastka bezi MIMO vyrobcem garantovane/doporucene specifikace, tak MUZE delat chyby. Samozrejme overclocking neni nikterak garantovano (ani u Intelu - tam ma dokonce Kckovy model doporuceno nepretaktovavat :D) a tim padem za nej nikdo neruci.
Ale to co koupis v obchode garantovano je a prochazi to mnoha testy. Na zaklade tech testu se pak urcuje, co jeste soucastka bezproblemove zvlada a kde by mohl byt problem (to se pak resi tim, ze se proda treba jako nize taktovany produkt).

Lepsi by bylo, kdyby si odkazal napr. na forum, nebo jiny zdroj, kde by byla zminovana ta poruchovost pri specifikovanych taktech.

Pokud to nemas jak podporit, pak ses jen hodne blby troll.

+1
+6
-1
Je komentář přínosný?

:)

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Tak on to Obr vytrhal z toho původního článku sám dost.

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

Obrmajer je nejen neobjektivni, ale napise Vam cokoliv. Je mu to jedno a jeste se u toho bude dobre bavit. Pokud sam prezentuje nejake clanky, infa, nikdy to neni nestrane a bude dobre vybirat co se mu hodi a co ne. Obrmajerovi bych neveril ani to, kdyz rekne, ze Sobota je vikend :)

+1
+5
-1
Je komentář přínosný?

OBR si ale dost odporuje, nejdřív uvádí, že je i pro výrobce obtížné letování odladit a pak to "dokazuje" několika overlockery. To mi jako důkaz nepřijde. Spíš by Intel měl dávat něco lepšího neš žvýkačku, která časem seschne, třeba tekutý kov nebo něco podobného, bylo by to levnější než letování a časem to nedegraduje. Celá architekura ZEN byla navíc i oceněna jako produkt roku a to taky něco znamená, DELL a HP by na Ryzenu nestavěli herní mašiny. Už jen náhodné výkyvy teploty u Core i7 7700K tomu odpovídají. Nato že jde o procesor pro taktovače a intel varuje před taktováním, nevím. AMD nachytalo Intel na švestkách a ten musí měnit plány.

+1
+7
-1
Je komentář přínosný?

Obr psal, že neumí, tak neumí, Obr ví všechno a kdo říká že ne, je untermensh :-)

+1
+5
-1
Je komentář přínosný?

Obrův článek na PCT je manipulace nejhoršího zrna s nepravdivými a zavádějícími informacemi. Ani bych se nedivil, kdyby to byl článek na objednávku však-vy-víte-koho.

+1
+7
-1
Je komentář přínosný?

Už na stávající generaci má Intel vyrobený 22 jádrový procesor ( E5-2699v4 ), tak proč by měl Intel problém vyrobit v příští generaci 18 jádrový procesor ? Jediný důvod odkladu je, že na stávající generaci prodává 18 jádro od cca $2500 a chce si tento příjem udržet co nejdéle to bude možné.

+1
+6
-1
Je komentář přínosný?

Ne. Ono to bude asi tym, ze nove HEDT procaky Intelu (asi od 10 jadier vyssie, t.j. 12-14-16-18-jadraky) maju mat prekopany cache system (vacsie L2 a mensie L3). Vraj to ma pomoct.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Njn, jenomže tohle 22 jádro má takt 2,2 turbo 3,6 a TDP 145 W. To bych viděl jako potenciální problém.

+1
+5
-1
Je komentář přínosný?
+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Jenomže upravit serverový procesor pro desktop není tak snadné a navíc ani změna plánů nejde ze dne na den. Taky je otázka vásledných taktů atd, serverové čipy jsou taktované níž a nemají turbo.

+1
+3
-1
Je komentář přínosný?

Problém pro Intel není ani tak vyrobit xjádro, ale aby běželo na slušných frekvencích. Zatím to totiž vypadá, že paradoxně Thrr bude porážet Intel hlavně frekvencemi všech jader.

+1
+5
-1
Je komentář přínosný?

Intel je uplne v ... a dokonce uz i prebira manyry marketingoveho oddeleni AMD, po uvedeni procesoru si jeste rok pockame, nez se bude dat koupit!

+1
-3
-1
Je komentář přínosný?

To je trochu blábol, AMD uvádí procesory celkem rychle, to spíš Intel má problém. Díky celkové koncepci ZENU a jeho efektivitě může AMD uvádět různé varianty od dvoujádra až po 32. jader u serverové varianty.

+1
+6
-1
Je komentář přínosný?

Je dost mozne, ze prve vyrobene kusy si zazmluvnila Apple do svojich iMac Pro, ktore maju byt launchnute v Dec 2017.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

To ne a je k tomu několik důvodů, ten hlavní je v tom, že změna celkové koncepce není až tak snadná, museli by měnit ovladače a to se jim asi nechce a kromě toho AMD nemůže vyrábět dost procesorů, jelikož GF má omezené kapacity a počty procesorů se smlouvají dost dlouho dopředu, kromě toho má Apple s Intelem asi i nějaké smlouvy, možná i lepší ceny.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Bejvavalo. GF drive skutecne zacinala jen s tovarnami odkoupenymi od AMD, a tim padem mela omezene kapacity. Ale od te doby koupila Chartered a i tovarny od IBM. Tedka ma vyrobnich kapacit dost.

Navic nektere technlogie si licencuje napr. od Samsungu a tim padem usetri kapacity, ktere by jinak musela vyuzivat na ten vyvoj.

+1
+3
-1
Je komentář přínosný?

Twe, to lančování by ti měl omlátit o xicht ústav pro jazyk slovenský. To je fakt děs !!!
Slova uvést (na trh) či vydat ve tvém slovníku pravděpodobně chybí, když si musíš pomáhat těmito odpornými anglikanismy.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Mozna to tu uz nekde bylo, ale doporucuji ke shlednuti. Pragmaticky vyjadrene info k cele nove inteli HEDT platforme..
https://www.youtube.com/watch?v=QJNRtGo5IMc
https://www.youtube.com/watch?v=TWFzWRoVNnE

:)

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

dvojcentový riadne repuje :)

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

jojo, ale maji kluci pravdu. Novy HEDT Intelu je na palici, je v tom hrozny bordel

+1
+6
-1
Je komentář přínosný?

To je pravda, například některé mají jen dvoukanálový řadič pamětí a jiné čtyřkanálový, potom i rozdíly v podpoře AVX-512, kdy levnější to nepodporují vbac, některé poloviční přesností a až ty nejvyšší plnou rychlostí a taky rozdíly v počtu PCIe linek a to bude dělat bordel při upgradech ani výrobci počítačů z toho nejsou nadšení. AMD má u všech Ryzenů stejnou výbavu a víc PCIe linek.

+1
+6
-1
Je komentář přínosný?

> dvoukanálový řadič pamětí a jiné čtyřkanálový

Tak radic pameti je v CPU, a ty Kabylake-X jsou obycejne Kabylake akorat s vyplou grafikou. Tudiz logicky tam bude 2ch radic. Akorat je otazka jaky ma smysl tohle parovat s X299 deskou. Intel si asi mysli ze lidicky koupi nejdriv drahou desku a slabusky procak, a pak dokoupi drahy procak... pravdepodobnejsi bude ze si koupi Threadrippera a usetri par stovek tolaru :D

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

To je pravda, například některé mají jen dvoukanálový řadič pamětí a jiné čtyřkanálový, potom i rozdíly v podpoře AVX-512, kdy levnější to nepodporují vůbec, některé poloviční přesností a až ty nejvyšší plnou rychlostí a zpozdí to jejich zavádění u softwarových firem a taky rozdíly v počtu PCIe linek a to bude dělat bordel při upgradech, ani výrobci počítačů z toho nejsou nadšení. AMD má u všech Ryzenů stejnou výbavu a víc PCIe linek.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Tak sem se podival na tyhle i na Linuse a ty bootovatelne RAID NVMe na X299 jsou chutovka :D

RAID-0 v cene, chcete-li RAID-1 nebo RAID-5 priplatte si za magicky klic.... jo a jestli nahodou chces z toho bootovat tak musis mit Intel SSDcka, na cokoliv jineho zapomen... kdyby slo prodavat trapnost, by mohli celej X299 zahodit :)

Pripomina mi to launch Optanu - brutalni kapacita a pro jistotu jenom Kabylake (dokonce ani ne vsechny), jenom 200 chipset a jenom na Woknech.

Maji jaksi zvlastni masochisticke sklony vydavat nepouzitelne produkty, posledni dobou...

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

To vůbec nevadí, nebude-li 18 jádrový intel, koupíme 16 jádrové AMD.

+1
+9
-1
Je komentář přínosný?

Ja za odkladem modelu vyssich jak desetijadernych vidim prave tu dokazanou nenazranost Intel-u, on je schopny i vyrobit i dodat tyto procesory na trh ale udelat tak jednoduse nechce nakolik zajemci o podobne jaderne Xeon-y by si razem uvedomili ze plati 250-400% umele navic a tim by je jenom zbytecne na-drazdil, z druhe strany je tu pak prichozi plne rovnocenna, navic lacinejsi serverova konkurence v podobe Epyc-u.

Kdyz tu nebude vic jak intelí 10 jadro umele a vosekane 8 jadro sproste omezene na 28 linek, cely nastupujici trh HEDT pojme ThreadRipper jak svym vykonem tak cenou a mohla by se AMD nasrat a vydat ke konci roku rovnou 20 jadro za 1399 dolaru, aby si ten kto se pry citi technologicky nadrazen(Intel) poradne vyzral a nasledne si nasral do kalhot, lidi by srali na jeho procesory, ocitl by se uplne bez zajmu, tecka.

+1
+6
-1
Je komentář přínosný?

Pro psaní komentářů se, prosím, přihlaste nebo registrujte.