Diit.cz - Novinky a informace o hardware, software a internetu

Diskuse k Corsair M65 Pro RGB, nová myš s 12 000 dpi

a co bude příště? 64000dpi? Ti dnešní spratci, pardón "hráči" už neví na čem by hráli. Takovou myš si stejně koupí jen kvůli tomu aby se mohl chlubit a k ničemu jinýmu to nepoužívá. Nabinduje si na ní pomocí softwareu střílení a pak je na internetu král. Přijde na turnaj, kde dostane jinou myš a hned se ukáže že nic neumí.

+1
+11
-1
Je komentář přínosný?

Ja chci kočku se 2 000 000dpi.

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

Kdyby tam nebylo debilně udělané tlačítko přesně na místě kde svírám myš palcem, tak bych o ní díky zajímavé tvaru uvažoval.

+1
+5
-1
Je komentář přínosný?

Tady ty 'DPI valky' se pomalu nelisi od Mpix valek u fotaku s tim rozdilem, ze takhle vysoke DPI je vetsinou softwarove interpolovane. Pred dvema tydny jsem vybiral novou mys, nahradu za letitou Razer Lachechis kde mi uz pred par lety odeslo tlacitko na kolecku. Zjistil jsem si, ze nejlepsi senzory jsou opticke, a to konretneji nejaky model od avago, protoze netrpi pozitivni nebo negativni akceleraci. Nicmene opticke senzory jsou vybiravejsi co se povrchu tyce oproti laserovym. Nakonec jsem vybral Mionix Avior 7000, protoze ma tvar i rozlozeni tlacitek velice podobny Lachechis a vychvalovany opticky senzor. Docetl jsem se, ze opticky senzor v Avioru ma nativni rozliseni 1600 DPI, interpolovane vyrobcem senzoru na 5000DPI a posleze vyrobcem mysi na 7000DPI. Normalne hraji (Dotu, TitanFall, Battlefield a podob.) na 1200DPI - Lachechis jsem pouzival na 1000 DPI a pocitove mi pripadlo, ze to prave odpovida 1200DPI na Avioru. Jina je kdyz potom clovek sedne treba do tanku a chce rychle tocit vezi. Tam uz to vyzsi DPI ma smysl, nebo samozrejne na 4K+ monitorech. Nicmene mam mys, ktera ma zvladat 7000DPI, ale pouzivam ji na 1200DPI na FHD.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Ono tenhle senzor umí těch 12000 dpi nativně. Jeho hlavní výhodou nicméně není rozlišení, ale rychlejší odezva na pohyb (neplést s polling rate usb) oproti předcházejícím generacím senzorů (pixart 3310 a 3998) o přibližně 4-8 ms a nižší variance při snímání povrchu.

Ale problém je, že tyhle technický věci běžnej Franta nemusí pochopit, a proto je tam takhle nehoněný rozlišení, aby se Frantovi výběr zjednodušil...

+1
-7
-1
Je komentář přínosný?

Ne ze bych ti neveril, ocividne o teto problematice neco vis - mas neco nacteno, ale muzes prosim uvest zdroj tveho tvrzeni, popripade jaky typ snimace je pouzit? Preci jen 12000 dpi nativne u optickeho senzoru, kdy nejlepsi opticke senzory dneska maji 1600 dpi nativne, se zda jako velky skok.

+1
+5
-1
Je komentář přínosný?

Nejlepší senzory doteď měly rozlišení 10000 (pixart 3898) respektive 5000? u pixart 3310. Do týhle myši by měl přijít pixart 3360, což je stejnej senzor jako montuje do myší Logitech (3366) jen pravděpodobně s jinou SROM. Jen bych ještě zmínil, že u všech zmíněnejch senzorů nelze mluvit o něčem jako "nativním" rozlišení (narozdíl od předchozích generací 3090), protože všechny dpi kroky jsou nativní.

Co se týče nativního rozlišení, tak info najdeš zahrabaný zde: http://www.overclock.net/f/375/mice

Určitě se o tom zmiňoval zástupce Logitechu CPate a nejspíš i qsxcv, což je nadšenec, kterej komunikaci senzoru odchytával na i2c sběrnici.

+1
+4
-1
Je komentář přínosný?

Ja mam v Avioru prave 3310, nativne - rozumej hardwarove ma tento senzor 1600 dpi, toto je dpi ktera ta optika umi fyzicky rozlisit. 5000 dpi je prave uz vyrobcem toho snimace implementovana interpolace. Aspon tohle jsem se docetl, kdyz jsem to vsechno zhruba pred tema dvema tydny zkoumal.

+1
+5
-1
Je komentář přínosný?

Hardwarově má ten senzor (3310) asi okolo 900 pixelů, ale to je vzhledem k tomu, že je počítaná pouze pohyb docela irelevantní. Nativní rozlišení byl pojem u předchozích generací, kdy při použití jinýho než nativního rozlišení docházelo k zhoršování parametrů snímání (nejčastěji maximální rychlost), počínaje generací avago 9500 a spol. (z týhle generace vychází i 3310) se považuje za nativní jakejkoliv krok dpi (předpokládám, že se mezigeneračně změnil algoritmus počítání pohybu, protože na to konečně byl dostatečnej výkon).

+1
-7
-1
Je komentář přínosný?

Ok :)

+1
+3
-1
Je komentář přínosný?

K tej interpolacii, ktora sa tu stale objavuje a pri ktorej sa nik nepozastavil...
Snad extrapolacia, nie? Ak idete z (mensich) hodnot "nativnych" smerom "von".

+1
+4
-1
Je komentář přínosný?

Oboji no, protoze muzes jit i pod nativni, ale jinak dobra technicka :)

+1
+4
-1
Je komentář přínosný?

K čemu je tak vysoké DPI dobré? To není řečnická otázka, já to nevím. Na rychlé pohybování se přeci používá akcelerace, kdy rychlost pohybu kurzoru (nebo třeba toho míření) roste víc než lineárně s rychlostí pohybu myši, a je to softwarová záležitost.

+1
+5
-1
Je komentář přínosný?

To je pro ty, kdo nemají rádi akceleraci.

+1
+7
-1
Je komentář přínosný?

Njn, ale bez akcelerace se zase ztrácí přesnost při pomalém pohybu. Je to pak rychlé furt a člověk má pocit gramlavých rukou, když chce trefit ten správný pixel. Nebo je to zas furt pomalé a ušoupu si ruku, abych se někam pohnul. A přepínání rychlosti tlačítkem taky není ono, není to tak pohotové jako prostá změna rychlosti ruky.

+1
-5
-1
Je komentář přínosný?

zalezi na cloveku, byt to na mne tak ja bych ty vsechny akcelerace zakazal !

+1
-6
-1
Je komentář přínosný?

stačí si vzít starou levnou myš za 100 kč vypnout zvýšenou přesnost v nastavení OS a uvidíte co to je myš mít bez akcelerace, netrefíte se ani na křížek zavřít okno.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

a jak si myslis, ze to standartne nastavuju na vsech mych komplech ? ti snad poslu screenshot...
akcelerace nebo jak pises "enhance pointer precision" jak to nazyva windows je totalni sracka !!!
horsi je leda negativni akcelerace mysi v konzolovejch portech

+1
+4
-1
Je komentář přínosný?

Ta 'zvysena presnost' je nesmyslny nazev. Ma to byt pojmenovane akcelerace, zbytek komentare je zamozrejme nesmysl.

+1
-4
-1
Je komentář přínosný?

Taky mám vypnutou akceleraci, s ní ten křížek fakt netrefím. Mám A4 tech s pavoukem nevím přesně co je to az typ, a je luxuní, závaží jsem vyndal a používám střední rchlost něco mezi 900-1200dpi a pohoda.

+1
-3
-1
Je komentář přínosný?

'ale bez akcelerace se zase ztrácí přesnost při pomalém pohybu'

Opak je pravdou a to pri jakekoliv rychlosti pohybu, kde horni limit rychlosti je, kde mys jeste nepreskoci pixel a je udavan u lepsich mysi vyrobcem v palcich nebo m/s. Kdyz nemas zadnou akceleraci nebo deceleraci tak pri jakekoliv rychlosti pohybu z bodu A do bodu B ujedes vzdycky stejnou vzdalenost. To je oc tu bezi, hlavne u profi hracu - konzistence.

+1
-3
-1
Je komentář přínosný?

Promiň u CAD systémů je "pomalý-konzistentní" pohyb vyžadován taky!

+1
+5
-1
Je komentář přínosný?

Co bylo dobre nevyrabi se ale co je shit a ma vic pasiku Adidas se uvadi na trh v pulrocnim cyklu jako nova generace. Kdyby doted vyrabel Logitech herni mys MX518 nemela by tato kokotina sve misto na trhu.

+1
+4
-1
Je komentář přínosný?

Vůbec, Logitech MX400 byla hrozná myš a ten jejich software je katasrofa nadruhou.

Nejlepší myš co byla a bohužel už se nevyrábí byla "genius netscroll optical" To byla panečku myš, ta vydržela v diablu barbara, to bylo trilion kliknutí za vteřinu, a pohyb po obrazovce byl tak intutivní, že nepotřeboval žádnej další doprovodný soft aby si to každej doladil, pasovala všem do ruky a pamatuju si když vyráběli ty průhledný, tak to bylo naprosté šílenství, každej lepší pařan ji měl.

+1
+4
-1
Je komentář přínosný?

Mam este PS/2 net scroll optical.
Musim suhlasit oproti novym mysiam, k ntb Gigayte ECO500, kvoli velkosti a vydrzi a citaniu na povrchoch a Logitech M500 k "desktopu" je podstatne lepsia na roznych povrchoch. Geniusu NetScroll optical PS/2 som nasiel u znameho na firme este v krabicke, dobre sa drzi a k pocudovaniu je aj presnejsia ako Logitecha. Ale asi aj preto pouzivam klavesnicu HP 5069-8220 PS2 (rev. 1.3) ktora je tiez PS/2 a podstatne prijemnejsia na pisanie ako moderne cherry a neviem ake. Funguje mi v praci na Win7 a aj doma na PC s redukciou USB to 2xPS/2
V ageme ich pozeram stale maju po 2,55€ s DpH

+1
-5
-1
Je komentář přínosný?

Nezvysuje dpi rychlost pohybu kurzoru?

+1
-7
-1
Je komentář přínosný?

ano zvysuje...ALE
nektery mysi maji jeste jeden slider v nastaveni a to sensitivitu, kterou to muzes snizit
da se to udelat i ve woknech, ale tam pokud aplikace nema raw input vznikaji problemy s rychlosti mezi menu a camerou
proto se doporucuje mit ve woknech sensitivitu presne uprostred a menit DPI
pak uz zalezi jenom na rozliseni ktery clovek pozuiva, vetsina lidi co znam se pohybuje s DPI okolo poctu vertikalnich bodu
tzn pro 1080p je to okolo 1k DPI

+1
-3
-1
Je komentář přínosný?

No presne tak mi to prislo, preto prave uplne nechapem naco je komu 5000 a viac ak pri 1k je priemer. Parkrat som uz riesil aj problem ked mys bola aj na nizkom dpi stale moc rychla.

+1
+3
-1
Je komentář přínosný?

ono se to pouziva tak, ze uvnitr hry nastavis sensitivitu na 1.0/nejmin co de a pak zvednes dpi
pak zalezi na hre, co je jeji nejmensi sensitivita, sou hry kde i 5k je malo :P

pokud umis anglicky tak docela pekne popsany je to tady:
http://www.eliteownage.com/mouseguide.html

+1
+3
-1
Je komentář přínosný?

Rychlost kurzoru rozhodně nezvyšuje, protože zvětšuje vzdálenost na kterou otočením kolečka ujede kurzor. Na Alze tuto myš mají za 1969 Kč. Rád bych viděl hlupáka co si ji za tuto částku koupí. Kus umělé hmoty a tlačítka a dioda tolik nestojí ani náhodou.

+1
+4
-1
Je komentář přínosný?

Pro psaní komentářů se, prosím, přihlaste nebo registrujte.