Diit.cz - Novinky a informace o hardware, software a internetu

Diskuse k Corsair uvádí nová rychlá SSD Neutron s řadičem od Link_A_Media Devices

Problém SSD je už v podstatě 2 roky úzké místo v podobě SATA3 a přitom SATA4 v nedohlednu...

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Problem SSD je jinde- v zivotnosti disku. Zaregistroval jsem nekolik pripadu v mem okoli, kdy se SSD odporoucelo bud jeste pred koncem zarucni lhuty nebo i po ni do vecnych lovist. Vse znackove modely.
Kdyz SSD tak jako cache ve spojeni s HDD, bud prostrednictvim radice nebo rovnou jako hybridni disk (tam se nastesti jeste pouzivaji SLC pamet.bunky). Osobne nedam na hybridni disk dopustit, SCSI slo ze stolniho PC ven :-)

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Ano, je skutečně nutné si uvědomit, že SSD stále není technologicky dospělé a že je zde vysoké riziko ztráty nebo poškození dat. Všichni mají plnou hubu keců o odolnosti proti otřesům, rychlosti, malé spotřebě, přitom klasický magnetický disk je zdaleka to nejbezpečnější pro vaše data. Osobně jsem učinil tuto zkušenost s USB perem od A-Data. Trvalé poškození několik dokumentů Word... Důvěřuj ale prověřuj!

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

SSD potazmo flashdisky nebudou nikdy "dospele", je to dano technologickym resenim. Jak to cele funguje tady na DIIT/CDR uz bylo napsano nekolikrat.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Není technologický dospělé budí zdání, že někdy v budoucku tato technologie dospěje a to bohužel není pravda. Pokud chceme používat tyto příměry tak SSD s Flash jdou kryplové a starci nad hrobem, kteří nikdy neměli plnohodnotné "dospělé" období a jejich "kvalita" půjde postupem času čím dál tím více do kopru.
Zmenšování litografie zmenšuje i velikost hradla tranzistoru v paměti a tim klesá i jeho životnost, byly doby,kdy průměrníá životnost flash bunky byla 100.000 zápoisů (v SSD se nepoužívaly), pak byly doby kdy měla živostnost 10.000 zápisů, aktuální průměrná životnost je 3000 zápisů a na trh přichzází paměti s životností kolem 2000 zápisů.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

ono to že nikdy SSD nemohou dospět nemusí být pravda, stačí aby se objevila jiná technologie místo NAND flash a hned by mohlo být vše jinak....

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

No ja myslim, ze o tomhle nikdo rozumny nemuze pochybovat:) Ja dokonce ani nepochybuju, ze neco takoveho uz davno existuje, ale metodou "OLED" se k tomu dostanem az tak za 10 let ....

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

ale tak samozřejmě, tak to funguje všude ;-)

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

Ja teda nevim, ale srovnavat moderni SSD s lacinou neznackovou flashkou bez kontroly parity atd ...... hm ......
Mam SSD Intel s 5ti letou zarukou a tak nejak verim/doufam, ze tech 5 let vydrzi. Po te dobe je mi to jedno co s nim bude (uz bude mit hodnotu par korun, mozna ani to ne). Nicmene si myslim/doufam, ze SSD jsou mnohem odolnejsi proti ztrate dat nez treba HDD. Ikdyz se SDD odvari zapisama, tak to neznamena, ze z nej nepujdou data precist - ta opravdu dulezita funkce (nemoznost zapisu je vec druhorada a v duchu ztraty dat, naprosto bezvyznamna). Pokud se jakkoliv pokadi HDD, tak je to v naproste vetsine konecna (pokud se poskodi byt jedna cteci hlavicka, tak se cely disk muze vyhodit) - ikdyz je pravda, ze posledni disk, co mi odesel, tak to byl z RE edice a neslo na nej zapisovat, ostatni obycejne disky, co bezely taky nonstop nastesti porad bezi:) Mel jsem to v RAID1, takze me ta nemoznost zapisu (smazani) dat stvala vic, nez kdyby nesly cist (chtel jsem ho reklamovat).
Kazdopadne po nekolika mesicich co mam SSD, mam s SSD lepsi zkusenost nez s HDD co se spolehlivosti tyce:o))))))))
Co se tyce SSD, melo by se myslet i na pristupovou dobu (ja mam kolem 0.2ms, coz je opravdu hodne) ..... u paralelnich veci je to uplne jedno, ale naprosta vetsina jde seriove, takze tam to zrychleni neni tak markantni, jak by se u 90000 vs. 50 IOPS disku dalo cekat, nicmene zrychleni na system je tam i tak velmi znacne.

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

Zase se dobre bavim, kdyz ctu ty komentare o tom, jak jsou SSd spatne. Bavim se tim lip, cim rychlejsi ty disky jsou. Vzdycky si pri tom rikam, jak muze nekdo, kdo zjevne vypada inteligentne, takhle skoro bojovat proti vyvoji a pokroku. Par takovych kolem sebe taky mam a pokazde se smeju, kdyz mi placou na rameni jak je ten pocitac(rozumej nacitani systemu, spousteni programu, prace na systemovym disku proste) pomalej a kolikrat uz zas delali defragmentaci :-DDD

Treba na to taky jednou prijdou. Kdyz ne, budou dokonce zivota jezdit ve 120tce a libovat si, jak je to spolehlivy auto, ze uz jezdi 50 let a furt jede.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Ja se zase dobre bavim lidma, co na PC maximalne prohlizeji fotky, Facebook, sem tam nejaky video z Youtube a bavi se preposilanim emailu s vtipkama pro dementy.
SSD je v profi oblasti prave z duvodu omezene zivotnosti nepouzitelne, a to jsem se nezminil o serverech ;-) Jak jsem uvedl vyse, SSD jako cache ano, jako disk s citlivymi daty nikdy.

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

Mě zase nebaví dementovat lidi ,co si neumí najít informace.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Pro psaní komentářů se, prosím, přihlaste nebo registrujte.