Diit.cz - Novinky a informace o hardware, software a internetu

Diskuse k Creative Sound Core3D: nástupce X-Fi přichází

Čekám, jestli se i v nové rodině objeví aspoň jeden pukavec, který sice ponese rodinný název, ale nebude mít tento 4jádrový procesor. Bylo tomu tak Live! (zde páchl 24bit digital), bylo tomu tak u Audigy (pukavci Audigy SE, Audigy HD SE a Audigy LS) a samozřejmě i u X-fi (Xtreme Audio).

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Chápu to správně, že zvukovka konečně bude umět posílat na výstupu zvuk v Dolby Digital ten který se spočítá v PC? Do teď pouze předávala v Dolby Digital jen zvuk z filmů a vícenanálový zvuk z her nikoliv. Jde mi o to, že při digitálním propojení s receiverem hrají korektně všechny reprobedny jen u filmu, ale u her musí být ze zvukovky vytažený každý kanál zvlášť analogově a na receiveru pak zvolit jiný režim přehrávání.

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

Mám Fatal1ty a připlatil jsem si 10€ aby mi právě tohle fungovalo. V settings mám teď přístupný encoder do dolby nebo DTS a PC připojeno přes SPDIF. Když si pustím film na TV (Viera 106) a zvuk proženu přes reciever je to v pohodě. Když si pustím třeba NFS nebo COD, tak mám taky prostorovej zvuk. Existuje i nějaký způsob jak zprovoznit encoder na jiných ovladačích, ale napoprvé se mi to nepovedlo, tak jsem raději zaplatil :-). Takže ta karta to umí, jen je to potřeba ji naučit. A Tuším že realtek to umí v základu (jen nevím kterej typ :-) ).

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Nejaky info jak naucit ten realtek enkodovat hry do AC3 by se hodilo

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Tiez mam X-Fi Platinum Fatal1ty Champion Series. Software k tejto karte neobsahuje DolbyDigital ani DTS enkoder. Chcel som si ho prikupit z webu Creative ale nedari sa, platba nikdy nezbehne a skonci chybou.
Ako ste to poriesil ?

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Je to bratru 3 roky zpátky, takže už si to nepamatuju, ale nějaký problémy s platbou byly, tuším že jsem to řešil nějak po mailu a pomocí paypalu. Jinak fakt nevím.
Ad realtek, ten to musí umět, ty úplně základní modely to neumí :-(. Web realteku nebo google.

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

nechapem o com tu pisete, ja mam na fatility stiahnuty ovladac na DTS zadarmo :)

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Stiahnut sa da, ale vyzaduje aktivaciu.
K niektorym modelom X-FI bol pribaleny aktivacny kod, k niektorym nie.

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Jo. Platba MasterCardom neprejde, PayPal platbu neumoznuju.... skratka neviem ako tych blbych 4.72$ zaplatit.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Nemate jen nejake omezeni na platebni karte? Zkuste nekoho poprosit treba s VISA kartou...

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Díky za informace.

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

Spíš by měli vydat nové ovladače, aby mi konečně začal hrát subwoofer.

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Přesně tak - Creative si za svůj pád může taky trochu sám, když všechny ostatní řešení prostě fungují a u nich je od dob Live! vždycky nějaký problém s ovladači. Alternativy ale jsou.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

je to tak a ne jinak, malem jsem prisel o zivot, kdyz jsem se snazil zprovoznit kdysi davno svoje Live! az nakonec jsem nasel ovladace od kxProject a ty slapaly bezvadne, od tech by se mohl cele Creative ucit, nicmene doba minula a Live! lezi v supliku a jsem spokojeny s integrovanym zvukem, ktery mi na to obcasne hrani staci. Stejne vetsinou posloucham hudbu z mp3 prehravace a poradnyma sluchatkama... U me je Creative softwerovy smejd.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Tato funkce se zapina v mixeru zvukovky uz od dob Live - jmenuje se to Bass redirection a nasvavujese od jake frekvence se zvuky presmerovavaji.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

ja mam na doske ASUS P8H67-M PRO stepping B3 integrovane Realtek ALC892 a viem to porovnat s USB zvukovkou Creative SB Live! 5.1 24 bit external no a integrovana hra cistejsie nez ta SB Live (ked som ju otvoril vnutri boli nejake 3 kusy stereo DA prevodnikov od TI ktore v sebe obsahovali aj operacny zosilovac), takze zvukovka od Creative skreslovala zvuk a mozno aj pridava basy ale z integrovanej basy ziadne nesli (zrejme sa setrilo na napajacich / oddelovacich kondenzatoroch na zakladnej doske), skusal som to so sluchadlami ktore moc basy nemaju (Grado sr80)

+1
+3
-1
Je komentář přínosný?

nie, som spokojny so zvukovkou v mojom Radeone HD 6950

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Snad bychom mohli nyní koupit notebook s nějakou lepší zvukovkou.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Hry téměř nehraju, v kartách nebo Mahjongu výhody EAX nedocením a vše ostatní včetně filmů s prostorovým zvukem pouštím ze své integrované zvukovky koaxialem přímo do hifi receiveru. Chce si to sice trochu připlatit za základní desku s podporou DTS Connect (a receiver s bednama taky nebyl zadarmo, zlate Aukro), ale výsledek je mnohem lepší než kdybych investoval do X-fi a pak to zabil nějakýma Geniusama.

+1
+4
-1
Je komentář přínosný?

Čo to znamená "přichází"? Už sa začína dodávať do obchodov, alebo má za sebou papierové uvedenie, alebo ešte len na uvedenie čaká?

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Zase nemůžu hlasovat :-D

Jsem spokojený se svou MAUDIO FireWire zvukovkou.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

no to víš, na nás nějak nemysleli, většina počítačovníků si představuje Creative jako vrchol blaha. Btw já mám Tone port UX2 od Line6

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

Btw jestli máš namysli MAUDIO Firewire Solo mohl by ses podělit o své zkušenosti jaká je z pohledu kytaristy?

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Nejsem kytarista. Mám to na mluvené slovo, přes kondenzátorový mikrofon. Nahrávání v kvalitě 96kHz a 24b je bez chybičky, latence neznatelné.

Teď už mám mic přímo v mixu (Behringer Xenix) a zvukarnu používám na nahrávání master výstupu.

Pouze jsem si musel nastavit počítač a Windows 7 podle postupu na stránkách výrobce. Nelíbí se tomu změna freq CPU a nějaké další věci. Po nastavení je to bezvadné.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

To se s Tebou můžu podělit. Používal jsem ji na kytaru 7 let. Interface je to kvalitní. Používal jsem ji společně s Guitar Rigem přes ASIO, ale nikdy se mi nepodařilo srazit latence pod 20ms. Subjektivně mi to ale nevadilo. Výstup z ní byl čistý, bez šumu, nástrojové vstupy také kvalitní, i když impedance není 1MOhm. Jediné co bych jí vytknul je, že má spojený sluchátkový výstup s linkovým, takže při použití sluchátek repro pořád hraje a musí se vypínat, pokud to není žádoucí.

Pouze jsem měl na své sestavě problém při přechodu z WinXP na Win7 x64, kdy se mi stávalo, že při delší době přehrávání zvuku (film, hudba, hry) a jeho následném vypnutí zvuk zcela přestal hrát. Ale pouze přes Direct Sound aplikace, ASIO fungovalo v pořádku. Řešil jsem to půl roku na fóru výrobce, ale bez výsledku, očividně mám konfiguraci, která nějak koliduje. Bohužel jsem to řešil tak, že při výpadku jsem odpojil a připojil Fireware kabel, což sice fungovalo, ale asi po roce mi to na ní odpálilo Fireware port.

Koupil jsem si místo ní FOCUSRITE Saffire PRO 24, se kterou jsem mnohem spokojenější. Je jen o něco dražší, ale nabízí toho mnohem víc. Také jsem zjistil, že po 7 letech M-Audio už nemělo tak dobrou dynamiku zvuku na výstupu (asi opotřebení pasivních součástek), s FOSUSRITE to začalo hrát mnohem lépe.

Jako repro k ní ale VELMI doporučuji použít nějaké studiové monitory, jinak nevyužiješ její potenciál naplno, hlavně pro hru na kytaru.

Osobně doporučuji 2x YAMAHA HS50M 70W (Aktivní studiový monitor) + YAMAHA HS10W 150W (Aktivní studiový subwoofer). Nebo větši YAMAHA HS80M 120W. Zvuk je na nich přímo luxusní.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Na hardwarovou stránku těchto zvukovek se moc těším, ale jejich neschopnost vytvořit funkční ovladače mě určitě odradí od uvažování o koupi. Do teď třeba nejsou uspokojivě funkční ovladače na Titanium HD do PCIe nebo X-Fi HD do USB a ty už jsou na trhu možná rok.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

"Je pro vás Creative Sound Core3D zajímavé?"
Ne, jsem spokojen se svou USB zvukovkou

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Sound Core3D je uplně přesně v současném trendu 3D "boomu"... + slepenina s Intel Core.
- Přechod z 2.0 na 5.1 je velká změna, ale dále na 7.1 už je změna minimální a celkem velký problém s místem.
- Jinak současný zvuk bych řekl, že je omezený počtem reproduktorů. Dokázal bych si představit pásku širokou 5cm dlouhou x metrů, která by se skládala ze čtverečků(reproduktorů). Rozstřiháte a nalepíte různě po místnosti a máte úplný prostorový zvuk. Otázkou je jak tam dopravit zvuk/napájení(bluetooth/indukce).

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Nějaký vejvar Creative mít bude už z důvodu, že dneska někteří přestávají dávat PCI slot na mainstream desky a od příští generace chipsetů ho Intel chce pohřbít úplně. Bohužel. Chtě nechtě mě v příštích pár letech bude čekat výměna a to jen kvůli slotu. PCIe x16 byla nutnost, x1 je zlo.

A rozdíl X-Fi (Xtreme music a lepší, ne ty ochcávačky jako Audio) proti integrovaným je pořád sakra znát, pokud člověk používá aspoň trochu lepší repro/sluchátka přes jack. Už u Sennheiserů HD201 to pozná každý, s čímkoli lepším je to ještě patrnější.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Přesně tak. Když zapojím Koss do té Fatal1ty Xtreme Gamer a nebo do desky, tak se to vůbec nedá srovnávat. Nedej bože nějaká pseudozvukovka na USB. To je úplně mimo a je jedno jestli to dělá Creative nebo kdokoliv jinej. Taky mám do PCI slotu a jestli mi je zrušej tak si popláču :-(.

+1
+4
-1
Je komentář přínosný?

"pseudozvukovka na USB. " - to pozor, spostu profesionalnich zvukovek jsou i pres USB. I kdyz lepsi je FW.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Přesně tak, externí zvukovky by měly mít výhodu v menším rušení z okolí oproti interním. Nemluvě o tom, že kolikrát to je jediná možnost, jak něco udělat s mizernou kvalitou zvuku (třeba já jsem nemohl zkousnout, co lezlo z mého netbooku a pořídil jsem NuForce uDAC).

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Ta "pseudozvukovka na USB" může mít mnohonásobně lepší převodníky než vaše Fatal1ty o kterých se Creative ani normálně nezmiňuje, už jen to budí neserióznost, je to totiž základní údaj. A opravdu není jedno kdo "to dělá". Mě např. Creative nemá co nabídnout - převodníky nejsou žádný zázrak, analog jen v podobě nesymetrických pidi-jacků, žádný Hi-Z vstup, fantomové napájení taky nic, ale nejspíš vůbec netušíte o čem je řeč ;-). Jinak proti Creative nic nemám, kdo chce herní zvukovku na fps tak je to asi produkt pro něj, jen je hloupé odsuzovat hned něco (USB) o čem příliš netušíte. Kdybych už musel volit z nějakých interních zvukovek co jsou k sehnání v počítačových shopech beru jednoznačně Asus Xonar Essence kvůli výtečnému PCM1792A D/A převodníku

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Rozdiel medzi integrovanou a add-on (najlepsie USB) zvukovkou je len pri prepojeni pomocou analogu (cincov). V pripade HDMI alebo optiky/koax. nema absolutne ziadny vyznam kupovat dalsiu PCI/PCI-E/USB zvukovku.

+1
-4
-1
Je komentář přínosný?

Nevím jak při optice, tam jde asi taky o to, do čeho se to tou optikou vede. Ale pokud někdo nemá nějakou super aparaturu, ale zároveň ne úplný lowend, tak je rozdíl obrovský. A to nemluvím o hrách, tam jsem byl překvapen po koupi X-Fi, kolik toho člověk najednou slyší - nejen že zvuk je prokreslenější, nejde o nějaké 3D efekty (ty ani nepoužívám), ale najednou se objevily zvuky, které tam dřív nebyly. Takže kdo má PC pro multimédia a hry, tomu se slušná zvukovka vyplatí. Na PC to je jedna z nejméně špatných investic - nestojí moc (kolem 1500 Kč) a vydrží x let.

Ad USB zvukovky - to nebývá nic jiného než AD/DA převodník, napájení a řízení, nějaký čip typu CA20K1 nebo AV100/AV200 veškerý žádný, všechno SW věc přes procesor. Samozřejmě že se stačilo podívat na velikost interních karet, to do těch minikrabiček někdy velikosti flashky prostě dát nešlo.

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

No asi to nema vyznam riesit, ked ma clovek uz Creative X-Fi HD

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Já jsem naštěstí včas pochopil kam Creative se svými zmršenými ovladači směřuje už co vydaly Audigy. Nyní jsem spokojeným uživatelem Asus Xonaru DX a Cretive se muže jít s X-Fuj i s tou novou Sound Core 4D vycpat. Je fakt že jsem později Audigy v bazaru koupil pro obývákového Linuxe aby si mohl po digitalu povídat s mým domácím kinem ;-)

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

Přesně tak, ovladače Creative mě znechutily a zakotvil jsem u Asusu. Plné CD vs. 100kB - to se vyplatí. A odstup šumu 106dB je taky lepší než drátem do oka.

+1
+9
-1
Je komentář přínosný?

Jen pro zpřesnění: AWE32 nenahradila FM syntézu Wavetablovou(lépe: sample-based čili vzorkovanou) - spíš jí doplnila, protože sama, plně kompatibilní s předchozí SB16, obsahovala FM syntetizér (tuším že Yamahu.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Zustavam u sve integrovane :) ani nevim jake zvukove karty :) dali se tomu tak rikat :)

Me vyuziti je 4.1 bednicky + sluchatka + 2.0 bednicky + mic + line in pro wiicko

Tedy potrebuju 6 zdirek :) a to je presny pocet co tam mam... myslim si ze nejsem audiofil ale poznam kdyz neco neni jak ma byt nebo se to mym usim nelibi :)

4.1 pouzivam na prehravani filmu spolecne s projektorem
2.0 + sluchatka pri hrani her na monitoru nebo kdyz posloucham hudbu a ma draha spi :)

Nejvic bych na zvukovkach ocenil doprovodny SW... protoze pri tom mem silenem nastaveni obcas potrebuju prepinat mezi zvukem 4.1 a 2.0 nebo ruzne ztisovat LINE IN...

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Nejlepší současná zvukovka je Radeon 6450. LPCM audio z her přes HDMI je podle mě nepřekonatelné.

+1
-3
-1
Je komentář přínosný?

Co porad mate vsichni proti ovladacum od creative?? Od meho prvniho PC kde jsem mel SoundBlaster 1, ktery mel ovladani hlasitosti mam pocit jeste na sobe zezadu, jsem do dneska zadny problem nezaznamenal. Na druhym PC mi ve W7 bezi SB Audigy 1394 a na prvnim SB Audigy 2 ZS GOLD. Vse hraje jak ma a to mam obycejny 5.1 repro od Geniuse.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Musím trochu souhlasit, ze začátku byla sice (z mé zkušenosti) podpora pro Audigy 2 ZS ve Windows Vista x64 dost mizerná (Creative asi nebyl ochoten ladit ovladače ještě v beta fázi systému a nechal to až na RTM), ale někdy kolem období, kdy byl uvolněn SP1, se to už lepšilo a nyní si na ovladače nemůžu stěžovat :-)

+1
+3
-1
Je komentář přínosný?

Ja som postupne prešiel cez SB 16, Live! (Win98), Audigy, Audigy 2 ZS (WinXP), X-Fi (Win7) a nemal som ani v jednom prípade problémy s ovládačmi ...

Kedysi bola SB zaručná kúpa, no od dôb X-Fi to žiaľ pre ich neschopnosť, sporný prínos novších EAX (4/5) a ich všeobecné nízke nasadenie v hrách, išlo dole vodou ...

Je otázne či má Creative ešte čo hráčom ponúknuť ...

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Já také nikdy problémy neměl - vystřídaly se u mě SB AWE64, SB Auidgy, SB X-Fi, SB X-Fi Titanium, Win 95 až Win 7, vždy vše bez problémů. Jenže vloni jsem objevil kouzelnou kombinaci "receiver + HDMI audio" a X-Fi musela na Aukro :-)

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Zlaty M-Audio Revolution 5.1 :-)

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

v poslednim roce ci dvou si na CL uz kvuli ovladacum nemam duvod stezovat, i ten BSOD v OpenAL je opraveny od minuleho mesice (beta ovladac)...

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

Nejlepší byl stejně Gravis Ultrasound :).

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Pro psaní komentářů se, prosím, přihlaste nebo registrujte.