Diit.cz - Novinky a informace o hardware, software a internetu

Diskuse k Creative uvádí tři nové zvukové karty

neni ten jeden nahodou do notebooku? nejak jsem to v textu nenasel ale podle leveho obrazku bych to tak tipoval...

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Jo, je to do notebooku... Kartičku zasuneš do PCMCIA a z ní vede kablík do externího BreakOut boxu se všemo vstupama / výstupama, výhodou je, že se to dá (omezeně samozřejmě, ovšem při funkčním DSP!) použít i bez toho boxu - do sluchátek na cestách... a za druhé tyhle audio rozhraní rozhodně nepatří mezi novinky. Nechápu, že se CDR pouští na tak tenký led jako je Pro Audio...

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Mě by spíš zajímalo, kdy konečně Creative začne vyrábět zvukovky do slotů PCI-E. Na co ty sloty jsou na nových deskách, když do nich není co dát!?

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

2 Zaasek: tohle není Creative, to je E-MU. Creative je sice odkoupili, ale naštěstí je to pořád samostatná jednotka. A v Pro Audio kategorii je tendence prosazovat spíše externí řešení (USB 2.0 / Firewire). Má to svoje výhody - v době obrovskýho rozmachu laptopů.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Ma to vyhody nielen koli laptopom. Ja ked si povytiahnem kablik od reprakov tak, ze (asi) tienenie nema dobry kontakt, tak pocujem vsetko od pohybu mysi po vypocet procesora.

+1
+4
-1
Je komentář přínosný?

zaasek: za to moze sfusovany navrh PCI-E.. aspon v sucasnej podobe je nevhodny pre nizkolatencne aplikacie (ako je aj proaudio).. nie je nahoda, ze ziaden z vyrobcov (RME, M-Audio, Emu, etc.) neponuka na PCI-E ziadne audio zariadenia.. a co je horsie, sucasne riesenie PCI zbernice su "zavesene" na PCI-E, takze aj PCI v sucasnych PCI-E chipsetoch nie je ziadna slava z tohto hladiska ;-(

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

prophet: Já bych spíš řekl, že PCI-E se v proaudio zatím nepoužívá proto, že nejsou čipsety, na kterých by se ty karty stavěly. Dneska je to většinou postavené na Envy24 (M-AUDIO, ESI, Audiotrack, Terratec...), občas 56k3 (Echo), nějaké programovatelné FPGA (RME, Lynx?) nebo výjimečně vlastní čipset (E-MU). Další důvod je ten, že snad všechny nové desky mají klasické PCI, ale staré desky (nebo i Apple, které se hojně ve studiích používají) nikoliv, což by znamenalo dělat tutéž kartu ve dvou verzích, aby se pokryl celý trh. Ostatně i výrobci ostatních karet, kromě grafik, což je něco jiného, to vidí stejně a kartu pro PCI-E by člověk na trhu hledal s baterkou.

Latence určitě nejsou ten hlavní problém. Koeckonců PCI-E určitě nemá horší latence než firewire, které se v profi audiu používá zcela běžně.

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

Mimochodem, takové MOTU PCI-E řešení dělá. Umí to 24 vstupů + 24výstupů při 24bit/96kHz. To jsem na PCI ještě neviděl. Určitě se najdou i další průkopníci.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Black Magic Design robi profi audio/video karty v PCIe .. Aj UAD uz je v PCIe .. Tak to snad dako funguje :)

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

shodan: FW by bylo vporadku, ale profi zvukovka na USB nejde udelat !!!

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Ja neverim, ze cdr.cz muze takhle spatne odvadet svoji praci. Ja vlastnim EMU1212M jiz DVA ROKY ! 1616 a 1616M se jiz minimlane 10 mesicu povaluje na stolech obchodu. Kdyz uz tak reverzni novinka, tak uvedte celou radu 0404, 1818 a 1818M ... Kazdopadne je to tezce outdated.
 
To co EMU (creative) nyni uvadi, jsou nove verze softwaru Emulator X, nyni X2.
 
At autor novinky radeji pise o necem, cemu rozumi.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

eGen: narozdil od vaseho vsevedouciho blahorodi jsem ja o tehle zvukovkach nevedel, a co vic, novinka mi pripada dobre napsana pro normalniho ctenare, ne audiofila, ktery si podobne novinky ma cist na jinem tomu zamerenem vebu a neurazet autora tady!

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Julda: to souhlasím, mám takovou teorii, že asi USB protokol nebyl navržen pro audio nebo multimédia. Zažil jsem u kamaráda neřešitelné martyrium s USB audio boxem Tascam US-122 a dodnes to uspokojivě nechodí, má to velké latence a nepravidelně se měnící drifty mezi audio a MIDI. Teď řeším u dvou lidí M-Audio FW 410 (box s FW). Tam je zase problém, že se to nedá nainstalovat, pokud nemáš originál TI čip pro FW (snese to ještě některé další výrobce), na některých FW čipech to vůbec nechodí. Myslel jsem, že FW protokol je standartní, nevím proč je ta funkčnost závislá na výrobci FW čipu. Já sám používám už dlouho PCI kartu s externím boxem MOTU 2408 MK3. Tam problém nikdy nebyl.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Aaa, Pytkin, zdravím ! Taky Ti připadá CDR server jako jeden z mála, který se dá číst ? Já to mám jako ranní tisk, téměř závislost...:-) Omluva ostatním za OT.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

2JeJe: Novinka je spatne napsana uz jenom kvuli absenci informace, ze 1616 a 1616M jsou notebookove PCM/CIA. Autora zde neurazim, ale podal nepresne a matouci informace. Kdyby byla tahle zprava typu "Prehled profesionalnich karet od Crative/Emu" tak bych ji bral (pokud by neobsahovala zminenou PCM/CIA "chybu"). Ale po nadpisu "Creative uvádí tři nové zvukové karty" jsem cekal, ze se zde bude psat o 0202 a 0404USB novinkach, predstavenych na NAMM. Audiofil nejsem, na svoji 1212m jsem produkoval neco jako hudbu.
Kdyby server auto.cz nebo podobny uvedl novinku s nadpisem "VW uvedl tri nove Passaty" a v textu se hovorilo o autech co uz dva roky jezdi po silnicich, a ty bych o nich nevedel, tak je taky vse v poradku ?

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

eGen: No, pak by si v tom Creative mohlo udělat trochu pořádek, páčto 15. srpna je oficiálně uvádělo jako horké novinky, viz: http://www.creative.com/press/releases/welcome.asp?pid=12574

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

Creative v tom maji bordel. Sledujte:
http://www.emu.com/news/
1212/1616 nic
 
http://www.emu.com/news/reviews/
Kouknete na datumy testu jednotlivych karet.
 
Autor tedy za vycpelost novinky nemuze. Asi se v oblasti audiokaret nebohybuje, takze nemohl tusit, ze Creativci maji bordel ve svych porduktech.
 
Ale jinak kdo to vidi poprve a zaujalo ho to:
http://www.electrozone.cz/viewtopic.php?t=2082&highlight=1212
 
 
 

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

eGen: Creative mají bordel ve více věcech.

Nicméně neodpustím si poznámku k zápisu PCM/CIA - pokud je mi známo, tak PCMCIA interface nemá nic společného s PCM a ještě méně s CIA... .o)

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

No nekde se to tak i pise. Ale spolecneho to ma pramalo. Ikdyz v urcitych phylosophickych kruzich by nasli souvislosti i s timhle :o)
 
http://acronyms.thefreedictionary.com/PCM%2FCIA

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

re Ondra
skoro to vypada, ze sis s tim PCMCIA vs PCM/CIA nabehl ;-)

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

No .. Ale v tej sprave sa fakt pise , ze su to nove zvukovky ...
 
http://www.creative.com/press/releases/welcome.asp?pid=12574
 
Ale maju v nazve oznacenie PCI .. Co ale v CDR clanku chyba v nazvoch !!! Takze by sa to malo v nom opravit ..  
 
Cela rada je vidno tu :
http://www.creative.com/products/product.asp?category=237&subcategor...
 
 
To Rosky ! Zdravicko .. Ja si cdr citam zase pred spanim :)
Exituje trebars aj 1212m aj 1212m PCI

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Pozeram ze je tak aj 0404 PCI . Stare karty idu 24/96 .. nove 24/192 ..

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Stare idu aj na 192. Byla to !funkce! pridana uz nevim v jakem updatu driveru. A ikdyz maji PCI v nazvu, tak obrazky krabic jsou 1:1 s tim co mam doma. Jestli v tom neni jeste vetsi bordel a nema tam bejt PCIe.
 
Takze "Cert vi co ty vyjevy znamenaly!"

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Ted sem to vystoural !
Spravne je ze se uvadeji DVE nove karty !!! 1616 PCI a 1616M PCI ! To jsou jakes takes novinky. PUvodni 1616 rada byla pro PCMCIA nebo PCM/CIA :) Ted ma EMU v nabidce i 1616 pro PCI ....

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

hallo - jsem zmaten - tyto karty nemají ovladače a softvare pro apple-mac? nikde jsem to neobjevil - nevíte někdo

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

Pro psaní komentářů se, prosím, přihlaste nebo registrujte.