Diit.cz - Novinky a informace o hardware, software a internetu

Diskuse k Creative "Xtreme Fidelity Audio"

Odporucam si radsej precitat toto http://www.extremetech.com/article2/0,1558,1813855,00.asp

X-Fi bude vediet spracovat 96kHz tak ako to uz vedela i Audigy2 pred dvoma rokmi.

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

kedy bude potreba aktivne chladit cipy zvukovych kariet? :-)

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Pre profikov je to pekna vec, ale naco bude nieco podobne beznemu uzivatelovi? myslim ze audigy2 dosiahla hranicu, kde je limitujucim prvkom jednoznacne zbytok aparatury (zosilovac, repro, kabelaz) a samozrejme nedokonale ludske ucho...

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

aastha : tahle to urcite bude potrebovat.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

To nie je pre profikov. Interne ten chip bezi na 44.1 alebo 48 kHz. To je pre hracov. A nie je MIPS ako MIPS - kebyze taky intel, amd alebo ati a nvidia ratali MIPSy ako creative tak maju 10x vyssi vykon ako maju teraz.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Osobne bych spise Creativu doporucil upravidelne updatovat ovladace stavajicich karet a zlepsit prehlednost distribuce techto ovladacu, mam Audigy 2 a po te co jsem poridil MB s i915 tak mi CD s ovladaci hlasi, ze nemam Adigy v PC a najit novejsi ovladace je docela nadlidske usili :-)

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Mayday: Profík a Creative? Na jaké planetě žiješ?

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

Hmm a k čemu to jako má být? Já mám na desce integrovanou nVidia Soundstorm a nevidím důvod proč bych si měl místo té integrované kupovat zvukovku zvlášť do pci slotu...

+1
+3
-1
Je komentář přínosný?

2Otto: OK, OK, profici maju ine naroky, ale aj tak si myslim ze to bude zbytocne pre 99percent populacie. Vacsina ludi nespozna rozdiel medzi integrovanou zvukovkou a audigy2

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

2Eso Rimmer: Mam soundstorm, ale pouzivam SB Live, zvuk je podobny, ale 4.1 repraky na Soundstorme som nejako nevedel uspokojivo rozbehat... ...a PCI karta predsalen menej zatazuje CPU...
2Karel: Co sa tyka ovladacov, tak Creative na to fakt kasle, napriklad linuxaci maju smolu...

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

mayday: proč? Pravda podpora Live 5.1 a Audigy by mohla být v ALSA ještě trochu lepší, ale fachčí mi to v Linuxu celkem obstojně.

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

2Corwin78: Viem ze sa to da rozbehat, ale ide o podporu od Creative.. ...a ta proste neexistuje.... ...skus im napisat ze potrebujes driver do linuxu... ...uvidis co ti odpisu...

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

mayday: to je pravda, podpora ze strany creative je mizerná, to je bohužel problém mnoha firem tvořících HW, ale ne žádná, viz. http://opensource.creative.com

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

ano, dalsi chybny krok, zvysuje se vykon, ale kvalita je uboha, klasicky pristup v oblasti PC audia (audia, ne HI-FI, to je uplne jina kategorie) to je karta pro hrace, ne ze neni pro profesionaly, ale ani pro hifisty, ucho neni v ZADNEM PRIPADE limitujici faktor, ani zbytek aparatury, na HI-FI reprosoustavach pod 10 tisic kc zjistite ze zvuk Audigy2 je 6x horsi nez obycejneho stolniho HI-FI CD prehravace za trojnasobnou cenu, NENI to tak ze by 99% lidi nepoznalo sluchem rozdil mezi audigy2 a integrovanou zvukovkou, pouze jsou o tom presvedceni, veri tomu, a marketing creativu je presvedcuje o nesmyslech.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Samplovaci frekvence neni vsechno, odstupy signal/sum nejsou vsechno... vsechny specifikace se daj napsat ruzne tendencne a karty tohoto typu jsou toho typickym prikladem. Mozna se creative lepsi, ale stale je to marnost na cokoliv jineho nez hry. Interni zvukovky sou stezi akceptovatelny na cokoliv jinyho nez na systemovy zvuky....... ktery mam vypnuty ;-).
 
No komu nejde o zvukovy efekty, ktery stejne skoro nic nepotrebuje... a chce mit jakstaks poslech, tak tu sou karty jako m-audio audiophile, sice uz pomerne stare, ale stale slusne hrajici/nahravajici za cenu okolo 3000,-
 
Profici sou uplne nekde jinde.postamble();

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

No ale ta podpory co sa Updatovanie Ovladacov by mohla byt fakt lepsia nevravim o Linux-och ale Win a castejsia aktualizacia, lebo potom aj Amaterske ovladace kx su vo vacsine pripadov lepsie ako originalne od Creative a toto uz je na zamyslenie...

Dufam ze sa tam polepsia v tych service centrach...

Tak napr tie posledne ovladace su az nove tie ostatne predtym boli stale to iste...

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Ovladače ke kartam Creative jsou podle mně dost otřesné. Uvažuji o koupi M Audio Audiophile 2496 - v podstatě potřebuji jen poslouchat na sluchátkách a obcas upravovat nějakou starou hudbu. Nějak se mi nepodařilo zjistit, jakou mají výstupy na té kartě impedanci a vůbec, jestli by ta karta znamenala nějaké výrazné zlepšení proti tomu co mám od Creativu, Value 1024, Audigy 1, Audigy 2 Value. Pokud by mi mohl někdo, kdo se ve věci vyzná poradit, potěšilo by.

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

Pokud chceš jenom poslouchat a ne nahrávat, tak jdi radši do M-audio revolution 5.1.

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

ad Creative a linux. Jo, zvuk a ovladani je ok, bohuzel EAX jaksi uz ne.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Podle dostupných informací jsou dnes nejlepší volbou karty EMU - jsou to v podstatě Creativy s profesionálními parametry. Lze tak uspokojit jak domácí denní ptřebu, tak nároky na specializovanou studiovou práci.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

to Phanatic : díky za radu, ta karta Revolution vypadá slusně, manuál jsem stáhl a přečetl, o impedanci výstupů není řeč, asi neudávají.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Je možné. že karty Creative Professional E-MU jsou dobré, například nižší verze E-MU 0404 je i poměrně laciná, ale pouze "Windows 2000 SP 4, Windows XP SP 1 or greater" ovladače kde nic tam nic, typické pro Creative.

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

Pani experti

Mam na Vas jeden dotaz. Ked tu recnite o kartach M-audio, tak co potom Terratec. Ktore z nich su lepsie. Ktore maju kvalitnejsie vstupy a prevodniky (Terratec M-Audio)?

Dik za odpoved.

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

stejne nedokazou udelat poradne ovladace

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

M-audio ma dlouhodobe dobry ovladace. K cemu potrebujes vedet impedanci vstupu a vystupu? Misto levny 5.1 bych bral rozumnej system ve stereu kdykoliv (hlavne kvuli reprakum).
 
Terratec nebo m-audio je na stejny urovni, stejne tak vetsina podobnejch levnejsich znacek jako ESI atd atd. O malicko vejs sou veci od RME a Motu. Nad tim uz je stredni trida externich prevodniku (ty musite poslat digitalnima kabelama do nejaky zvukovky s digitalnima vstupama) od Apogee, Mytek, Benchmark, Lucid... a pak high-end prevodniky od DCS, Prism, Weiss, Lavry a tak. Obcas se ty kategorie stiraj, nektery prevodniky od Apogee (jako DA16X) nebo Benchmark (DAC1) se pouzivaj misto drazsich reseni, protoze sou uz na hodne vysoky urovni.
 
Otazka jestli je to slyset... je, ale samozrejme je potreba mit k tomu celej dalsi retezec umernej cene toho prevodniku. No a potom taky vycviceny slyseni (schvalne nerikam ucho, protoze ucho se casem jenom horsi), clovek, kterej pracuje dyl se zvukem proste chape vic jeho kvalitu/nekvalitu... protoze pred tim uz neumi utyct, jde o postizeni ;-).
 
S klidem na dusi muzu tvrdit, ze treba ta audiophile je fakt docela idealni low-end karta, ktera nedela nic vylozene spatne a je to kategorie, pres kterou si stejne nakonec asi projde kazdej, kdo se zabejva zvukem trochu vic. A ostatni - muzou vpohode vysolit pomerne malo penez a zapomenout na zvukovky na x let a jenom vklidu poslouchat.postamble();

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

to matous: dik za informace, impedance mne zajima z ryze praktickeho duvodu, kdyz strcim do karty sluchatka Koss Pro 3AA, ktere momentalne pouzivam, jak bude s hlasitosti - u Audigy 2 Value a WinMe napriklad nic moc. Jinak co jsem psal o Creativu v predchozim prispevku (slusne), tak uz tam neni, vcera bylo.

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

2ajh: Sluchatka budu hrat potichu na kazdej zvukovke, ktora ma len linkove vystupy a nema vykonovy nizkoimpedancny vystup. To dnes nema prakticky ziadna low-end. Na ten tvoj Koss budes potrebovat aktivny sluchatkovy zosilnovac, da sa to aj zbastlit prakticky za par korun, pohladaj si v archivoch AR.

Podla mojich skusenosti vystupy na creativnych zvukovkach dokazu utiahnut zataz tak zhruba s impedanciou od 100 ohm, ale uz pocutelne skresluju. Optimum zataz je tak od 1k.

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

linkovy vystup znamena 2Vrms vystup, impedance muze byt ruzna, ale napr. u Audigy2 je to 33Ohm, cili pro 32Ohm sluchatka je maximalni uroven 1Vrms, coz je naprosto postacujici.. M-Audio Revo ma na prednich pripadne sluchatkovych vystupech impedanci 5Ohm, jediny, na cem to zavisi, je osazeny vystupni odpor.. jakakoliv zvukovka s operakama na vystupu jde upravit pro provoz na sluchatka..

Audiophile 2496 nema ani jack vystupy, jen cinch a impedanci na vystupech bude mit asi 100Ohm, cili pro prime pripojeni sluchatek dost nevhodny, krom toho je to uz stara karta, kvalitativne ji porazi novejsi Revo 5.1..

jinak k tematu, Creative proste pokracuje v nasazenem trendu, co vic k tomu rict.. vyssi vypocetni vykon pro efekty, nastesti vetsi onboard RAM, cili to snad nebude tak tyrat sbernici, ale co se tyce kvality a moznosti pro trochu serioznejsi provoz, jsme porad, kde jsme byli..

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

matous: Nesouhlasim, ze M-Audio ma dobre ovladace. Ono obecne opravovat chyby v ovladacich neprinasi zadny kratkodoby financni efekt, tak proc za to utracet penize. K tomu jeste zmena majitele (Avid). Vlastnim M-Audio Revolution 7.1 a prestoze to je jinak velmi dobra karta, par chyb v ovladacich mi otravuje zivot. Nefunkcni ASIO pri S/PDIF vystupu nebo nemoznost pripojit externi zdroj zvuku (napr. z TV karty) pri pouziti S/PDIF. K tomu dlouhodobe slibovany softwarovy DVD-A prehravac...

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

NEVÍTE KDE U NÁS KOPIT KARTU E-MU 0404 ?
NEMŮŽU JÍ NIKDE SEHNAT

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

M-Audio Revolution 7.1 nie je zvukovka na nahravanie audia, na to je minimalne M-Audio Audiophile , preto Revolution ani oficialne kompletne nepodporuje ASIO

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

jiste, Revo je playback karta.. nevim co bylo mysleno nefunkcni ASIO pri pouziti S/PDIF, jestli jakoze se na S/PDIF pres ASIO nedostanes, tak to neni pravda, dostanes, musi se ale preskocit osm kanalu analogovych vystupu a na 9/10 je S/PDIF vystup..

nevim o tom, ze by u nas nekdo vedl E-MU, ja sem si svoji 1212m musel taky dotahnout ze statu a par 0404 jsem tu uz taky mel na modifikace.. daji se sehnat i po Evrope, ale cena byva o dost vyssi nez v USA..

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

to petr: v CZ nevim, v SK inzerují jak níže napsáno -dnes cca 17:00- někde nedaleko musí mít zdroj
http://www.x-computers.sk/cennik.htmCreative Professional E-MU 0404 4 180,- SKK   Creative Professional E-MU 1820, 13 930,- SKK  vše s DPH

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

vidis, ja mam ruzny delta karty uz dlouho - par let - a drivery byly snad krome jedny verze vzdycky uplne vpoho. Ale ted je tomu konec, RME uz se tu zahnizdilo spolecne s Apogee a Lavry ;-)
 
Snazit se pouzivat sluchatka pres linkovej vystup je trochu... degradujici.
 
A jasne, audiophile uz je stara karta, dost... ale treba se mi do ruky dostala audiophile Firewire a ta hrala o 50% hur nez normalni starej audiophile2496. Takovej tenkej kovovej zvuk... nic moc. Takze ono uplne nejde jenom o to, co je novy a stary.

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

to rozhodne nejde, ve FW verzi maji otresny operaky a prevodniky horsi nez u AP2496.. ono co se na ty karty strka za operaky je tak jako tak dost diskutabilni, M-Audio v posledni dobe aspon preslo na 4580 z drive pouzivanych 5532.. porad lace ale aspon to hraje rozumnejc..

co se tyce linkoveho vystupu, zalezi, jak se na to clovek kouka.. vystup je krmeny z operaku, za nim je v serii odpor, ktery urcuje vystupni impedanci, uroven je v pripade consumer vystupu 2Vrms, cili dostatecne pro vetsinu sluchatek a proudove moznosti operak taky ma.. spousta sluchatkovych zesilovacu neni nic jineho nez jednoduchy obvod s operacnim zesilovacem (napr. Grado RA-1), ktery se v nicem podstatnem nelisi od zapojeni analogovych 'linkovych' vystupu, az na ten odpor v serii s vystupem..

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

To Glassman

Dik za mudry pokec, ale este by som rad videl aj web stranky napr na ten RME. Motu a Marian poznam. Prosim si teda poslat linky na nejake dalsie co ste spominali.
Dakujem

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Glassman: Re ASIO pres S/PDIF. To co popisujes (shift o 8 kanalu) me nefunguje - zkouseno ve Foobaru s ASIO pluginem. Haze to foo_output_asio(dll): too many channels. Takze jedina moznost jak externe dekodovat DTS disky je pouzit kernel streaming. A dalsi problem je jak jsem psal, nemoznost pouziti TV karty spolu s digitalnim vystupem, coz je u consumer karty velky problem.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?
+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Jen na okraj - nakonec  jsem koupil M Audio Revolution 7.1  a subjektivně sa mi zdá, že má o třídu lepší zvuk, než moje dosavadní karty od Creative, poslední byla Audigy 2 Value, istalace zcela bezproblémová, díky za rady.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

zvukovky E-MU u nas prodava firma Audiopro ( shop.audiopro.cz )

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

Pro psaní komentářů se, prosím, přihlaste nebo registrujte.