Diit.cz - Novinky a informace o hardware, software a internetu

Diskuse k Crucial ohlásil SSD BX200 s řadičem Silicon Motion SM2256

Mno, osobně jsem v poslední době na Crucial lehce zanevřel a všem cpu Transcend 370S. Funguje, neregistruji problémy, rychlost dostatečná a značka je to taktéž plně ok.
Zdar Max

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

s akymi Crucial si mal problemy?

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

Docela mně jeden čas sejřilo to, že SMART vracel chyby, i když nebyly -> nemožnost automatické kontroly stavu disku u uživatelů (stále by nám chodily hlášení, že je disk KO).
Dále mám jeden MX100, co se divně chová asi ve dvou PC (vytuhne bios post apod., děje se to jen v případě, že připojím tento disk, pak třeba měsíc PC běží včetně uspávání a pak vytuhne, mám pocit, že disk je po reklamační lhůtě :-/).
Mno a současný stav je takový, že mám pocit, že to Crucial začíná šidit, staré dobré doby M4 jsou ta tam.
S Transcend 370S jsem spokojen, jiní také + jsou levnější jak krucifix, takže tak, nevidím v současné době prostě důvod použít crucial.
Zdar Max
PS: Jinak v jobu do výkonnějších prac. stanic bereme Intel Pro 2500 240GB

+1
-3
-1
Je komentář přínosný?

Podla testov na Anandtech a Tomshardware je BX200 uplna katastrofa.

Crucial vie prekvapit. Pozitivne aj negativne.

Mam skusenost s:

1. Crucial v4 - katastrofa. Disk pomalsi ako notebookove HDD. Mrznutie na niekolko sekund. Hroza.
2. MX100 - super
3. BX100 - vyborny disk, so super spotrebou - jasna volba do NTB. (do desktopu 850 Pro/Sandisk Extreme Pro)
4. BX200 - katastrofa, podla testov pomaly a pritom jeden z najzravejsich sddciek.

BX200 by mal vyznam alo lacne a pomale SSD. Keby stal 60% ceny BX100.

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

Mam dva Crucialy M4, jeden 128GB a jeden 256GB. Nestazujem sa na ne. Ten 128GB je trochu pomalsi, na druhu stranu to ani niesu najmladsie ssdcka. Ma uz 4 roky a najazdene toho dost vela a stale ide v pohode. Na druhu stranu som mal MX100 512GB a ten som musel vratit, boli s nim problemy. Vymenil som ho za MX200 a ten je fakt vyborny.

+1
+5
-1
Je komentář přínosný?

mám tu pár M550, nějaké MX100, nově beru MX200 a zatím bez problémů. Na Crucial nedám dopustit. A vždy mě velmi mrzí, když si nějaký výrobce kvalitních věcí špiní ruce "spotřebitelským šuntem". Chápu, že v tomhle se dělají velké obraty, ale já bych asi volil založení jiné značky, nebo alespoň výraznější oddělení produktových řad (jedno písmenko málokoho "trkne")

+1
+5
-1
Je komentář přínosný?

Ale v4 nemas:)

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

no ako by som to povedal, tak ako som uz spominal niekde inde, dnes je jedno od koho a co si clovek kupuje. Samotny vyrobcovia si spravili zo svojich znaciek hajzelpapier s ktorym si doslova moze clovek akurat tak vytret rit. A smutne je ze este maju kolko krat drzost za znacku pytat strasne prachy. Dnes je ovela dolezitejsie kolko dany produkt stoji, v akej cenovej hladine sa nachadza. Prakticky kazdy vyrobca elektroniky, ale uz to presakuje aj do inych odvetvy, aby prezil vyraba aj lacne shity ale aj kvalitnejsie veci. Proste moze byt rozpetie povedzme 10% medzi vyrobcami pri rovnakom produkte ale nemoze jeden vyrabat v rovnakej kvalite za polovicnu cenu. Respektive sa to nestava a aj keby objavili nejaku novu technologiu tak vecsinou je dnes "popularne" si za to naopak zapytat niekolko nasobne viac. Ono je to aj logicke kedze vsetci vyrabaju v cine a casto aj v tej istej frabrike. Potom je jasne ze cena sa meni len na zaklade nakladov na dopravu,marketing a dalsiu logistiku.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Tak M4 už mám několik let a žádné lagy ani tuhnutí mi nepáchá. Pochopitelně firmware upgradnutý na poslední verzi. Velice svižný a spolehlivý (ani náhodou jako NTB disk). MX100 mám v NTB, kde jej brzdí HW, ale také dobrý kousek.

+1
-3
-1
Je komentář přínosný?

Odporucam skusit v4. Asi najhorsi aky kedy bol SSD na trhu. To je "lahudka"

http://www.anandtech.com/show/6325/crucial-v4-256gb-review

+1
-5
-1
Je komentář přínosný?

Tak zkoušet to nebudu. :-) Koukám, že to nemá řadič od Marvellu, takže je to úplně něco jiného než tehdá M4. Holt se nesmí kupovat podle značky, musí se koukat na reference a specifikace.

Jsem se "ukoukl" a místo v4 to četl jako M4 v originálním komentáři. Čtyřky jako čtyřky. :-)

+1
+4
-1
Je komentář přínosný?

Zbytečný povyk. BX řadu Crucial dělá hlavně jako konkurenci plevelu jako je Kingston V300, který je od doby uvedení na trh nejprodávanějším diskem vůbec. Běžnému spotřebiteli to bohatě stačí. Důležitá je nálepka SSD.
Letmý pohled na Alzu mi říká, že je BX200 v kapacitách 480 a 960 defakto nejlevnější, navíc s čipy od Micronu, ne no-name (neidentifikovatelných) co je v kingstonu, adata a pod.

Tož su klidný, běžný SSD do spotřebky tedy 90% národa.

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

Co byste taky čekali od TLC? Sráč.

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

nechápu, kdo to může koupit. Vždyť celkem obstojná řada MX200 stojí jen o 150Kč více. U 1TB dokonce o 100Kč méně.

+1
+5
-1
Je komentář přínosný?

Podle mě by TLC SSD mely stát nanejvýš polovinu ceny nejlevnějších MLC - a ještě by byly předražené. IMHO se hodí tak nanejvýš jako USB disky, do počítače bych si to nedal.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Ja mam zkusenost s M4, M500, M550 a s MX200 a nedam na Crucial dopustit. Take jsem mel Kingston tusim V100 a to byla pomala hruza. Na V4 jsem take koukal, ale podle specifikaci jsem se ji obloukem vyhnul :-) a radsi si priplatil za M550.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Ako mohol Crucial vypustit taku hruzu ako V4 neviem. Zial sa nepoucili, podla testov vyzera, ze BX200 je skoro podobny prepadak.

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Pro psaní komentářů se, prosím, přihlaste nebo registrujte.