Diit.cz - Novinky a informace o hardware, software a internetu

Diskuse k Čtyři filmy na jedno DVD (jak nahrát na DVD více VCD)

No, já tedy nevím, ale při dnešnách cenách a dostupnosti DVD médií (a i vypalovaček) mi to vše připadá již trochu přežité ... ?
 
A pokud tedy opravdu chci mít více filmů na jednom DVD, jde to mnohem jednodušeji, neboť většina dnešních DVD přehrávačů (a ty starší po upgradu firmware jakbysmet) umí prostě přehrát normální MPG1 file (jako datový soubor) a to jak na CD tak povětšinou i na DVD a v případě podpory DivX / XviD / ... i tyto soubory ... Takže si prostě nahraji 5 až 7 filmů či jednu sezónu nějaké té série prostě jako soubory na DVD a je "po vtákách" ... :-)) 

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Jak a v čem rozpoznám MPG1 od MPG 4 a jiných dalších? Díky

+1
+3
-1
Je komentář přínosný?

help me please:
při pokusu o převod pomocí TMPGEnc mi program při pokusu o označené souboru Video source hlásí, že soubor.avi can not open, or unsupported
co s tím? napadá vás něco?
mám verzi 2.521
 
díky předem, MaXoft

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Takze bych chtel svuj vyrok trosku poupravit. Za vsechno nejspis muze vobsub. Nejen ze mi nahodne vypinal v prubehu encodovani v TMPGE titulky, takze se ve filmu objevili nekolika minutove diry bez titulku a opet se nahodne zase nahodili, pricemz ve filmu standartne pustenem ty titulky jsou. Po nainstalovani ffdshow a odinstalovani vobsub jsou titulky v celem filmy dobre a navic to prestalo i skubat!!!! Takze vivat ffdshow a vobsub sux..:) Pic

PS: Jo a jinak kvalita na TV mi prijde uplne dost dobra, takze standartni DVD format je podle silne naddimenzovanej.. I kdyz na kompu to vypada hnusne..

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

Nazvat DVD marnotratný standard moze iba ten kto vobec kvality DVD nepozna, a pochybujem, ze vie co je vobec kvalita. Nahravat video (domace video v DV, VHS bez HW enkoderu alebo DV prevodniku) do niecoho ineho nez mpeg2 plny pal, je strata casu a kvality obrazu. Si nato spomeniete chalani ked bude DVD niekde kde je teraz CD a bude BlueRay, HD-DVD,  EVD. Si tie CD s 5hodinamy videa budete davat pod pivo! Alebo rovno vyhlaste sutaz ako nahrat 10h videa na disketu alebo sutaz rozoznaj z kociek obraz.

+1
-3
-1
Je komentář přínosný?

Nalim> I samotne VHS je lepsie nez, VCD, SVCD, xVCD. Xvid divx, su srackoidne formaty urcene na grab DVD. VHS (LP,SP), s-VHS pouziva 652 riadkov je to dane normou PAL, nepis tu blbosti, to by si musel nieco vediet o jasovych bodoch. Ani nahodou nemoze nik porovnavat VCD, SVCD, XVCD s VHS, je to nieco uplne ine. Mat to vo vhs je stale lepsie nez to mat vo VCD, SVCD, XVCD

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Nepřišel jste někdo na to, jak na DVD vyrobit "Mega Audio CD"? Nahrát třeba diskografii jedné skupiny, nebo jen nějaký písničkový výběr dlouhý až 7 hodin. Něco co bych mohl dát do mechaniky v počítači a ono by to hrálo a hrálo a hrálo. Možná by stačilo nahrát nagrabované wavy a přehrát to WinAmpem. WinAmp ale (a spousta dalších) vloží mezi písničky vždycky mezeru, což třeba u koncertů dost ruší. Nejlepší by asi bylo, kdyby se to tvářilo jako velké audio CD.

+1
+4
-1
Je komentář přínosný?

v navodu pisete,ze titulky jsou vypnute v RAPERU,nebo neco takoveho,rekne mi nekdo co to je ?

+1
+3
-1
Je komentář přínosný?

Převedl jsem AVI do MPEG-1 v TMPGenc, dodržel jsem nastavení podle článku, ale při následném načtení do TMPGenc DVD Author mi hlásí chybu:
"A video sequence header is necessary for every GOP in a standard DVD"
V záložce GOP structure v TMPGenc jsem měl:
-number of I picture - 1
-number of P picture - 5
-number of B picture - 2
-output interval of sequence header - 0
-max number of frames in a GOP - 15 (tohle jediné jsem upravoval)
-zaškrtnuto pouze Detect scene change
Poradí mi někdo kde dělám chybu? Díky

+1
-7
-1
Je komentář přínosný?

zprava pro vsechny co by rádi měly vcd na dvd médiu a ještě k tomu pal a ntsc dohromady.
Dvdlab umožňuje míchání pal a ntsc klipu na 1 dvd a taky podporuje mpeg1 soubory.
 

+1
-4
-1
Je komentář přínosný?

Mam prosbu, ma nekdo zkusenosti s padanim TSMGEnc? Mam W2000 a cca po 15 min pada pri encodovani. Nevim co s tim. Je tam potreba nejake special. nastaveni?

+1
-6
-1
Je komentář přínosný?

a ja furt ze v Opere nic nevidim :o)
jinak for DF, srackoidni DVD!!! HDTV RULEZZZZ!! LOL

+1
+5
-1
Je komentář přínosný?

Na konverzi pouzivam Canopus ProCoder 1.5, zcela bez problemu, vse funguje i titulky. Pak jak bylo psano TMPG DVD Author. Jsem spokojenej. Bez problemu.

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

unknown: :) Plny suhlas, ale teraz sa drzme reality. Jedine co je v europe HDTV je satelitna stanica euro1080, ktory obraz bezny smrtelnik moze nahliadnut iba v PC so sat. kartou, je to nieco brilantne, ale nejblizsich 5rokov nerealne. Niesu telky, iba ak plazma, videa, rekordery, kamery, proste nic, natoz aby som pocul o nejakej HDTV PAL norme, zatial je len NTSC

+1
-4
-1
Je komentář přínosný?

S> mám sérii krátkých animovaných filmečků (Road Runner), z nichž některé jsou v NTSC a některé v PAL, ale všechny se vejdou na jedno DVD. A software mi nedovoluje na jedno DVD nahrát filmy v NTSC i PAL zároveň. Nicméně ten problém s trháním mám i při převodu 25fps XviDu do MPEG1 nebo 2. Na ten převod z NTSC do PAL jsou dobré prý jen profi enkodéry - např. Canopus Procoder. Ale nechápu, proč mi to blbne i při převodu z PAL do PAL.

+1
+3
-1
Je komentář přínosný?

Nekdo se tu ptal po prehravaci DivXu s titulkama za prijemny peniz. Treba takova Elta dela prehravace s podporou ceskych titulku a meli by mit uz nejakou dobu zvladnuty i DivX 3.11 jako je to napr. u KISSu. Cenove by se to melo pohybovat kolem cca 3 - 5 tisic coz je dneska nakup obycejneho DVD.

+1
-5
-1
Je komentář přínosný?

Ahoj, měl bych laickou otázku. Mám sice WinXP, ale na FAT32 a chtěl bych se zeptat na omezení velikosti souboru. Když jsem si dělal zálohu disku na DVD, nemohl jsem vytvořit image větší jak 4GB, i když DVD má 4,7GB. Je škoda toho volného místa. Přitom vypalovací program mi z originálního disku při vypalování 1:1 napřed image vytvoří a potom ho až vypaluje na DVD. Chtěl bych vědět jak mohu vypálit dva filmy v SVCD, každý o velikosti 2,2GB podle  uvedeného postupu na  jeden DVD s možností menu a výběrem, který film spustit. Dík za případnou odpověď

+1
+4
-1
Je komentář přínosný?

To:maxoft
pouzi VirtualDUB a TMPGEnc sucasne. Vo VirtualDUB-e nacitaj AVI a pripadne pozapinaj filtre atd. a daj ho do rezimu FRAMESERVER. Potom spusti TMPGenc a napoj ho na ten FRAMESERVER. Pouzivam VCD format na video sekvencie z digitalneho fotaku, konvertujem rodin nenahravky z VHS kaziet a detom nahravam kreslene vecernicky.

+1
+3
-1
Je komentář přínosný?

Hmmm, tak zase nevim, jaka je podpora datovych MPEG1 souboru - nekde to jde, jinde ne. Urcute je ale lepsi pripravit si sve DVD se svou nabidkou ke spusteni, nez nekoho pak ucit, jak se v DVD prehravaci zobrazi soubory a jak se vyberou pro prehrani (zvlast slozite je to u rodicu :-), rekl bych, ze ty 5-ti lete deti to zvladnou lepe)

+1
-5
-1
Je komentář přínosný?

Souhlas s tim, ze VCD je naprosto nanic a vubec nechapu, jak se to muze bezne srovnavat s kvalitou VHS... Jde o to, ze VHS mozna ma polovicni rozliseni nez PAL nicmene je nekomprimovane. SVCD uz je neco jineho. Tam je sice komprimace taky misty znatelna, ale uz se na to da koukat a da se to srovnavat i s VHS. Nicmene na standardni 80 min. CD se vejde tak pul hodiny zaznamu. Ale pro domaci klipy to staci. Aktualni cena DVD mechanik spadla na 4 tis. a media se daji poridit od 60 Kc. To je urcite prijemne, ale porad je to v kapse znat. Porad to neni jako CD placka za 8 Kc. Takze naprosto chapu vsechny, kteri na to nemaji a kteri pali SVCD.

+1
-6
-1
Je komentář přínosný?

Zdravim,

mam takovy netrivialni dotaz, pokud nekdo tuhle diskuzi jeste cte.

Pokud postupuju dle postupu co je v tomto clanku, tak se mi podarilo vytvorit dvd se 4 ma filmama, ale jak jsem zjistil, tak ty filmy jemne skubaj v pravidelnem intervalu. Ale nasel jsem vyjimky, byly to dvd screenery. Rozdil mezi skubajicim DivX a XviD DVD ripama a screenerem byl ve frame rate jak jsem zjistil. Jelikoz na PAL format je zapotrebi konstatnich 25 snimku, tak TMPGE musi vsechny DVD ripy, ktere maji frame rate 23.97, prevest na tech 25 fps a to je ten kamen urazu. Jak si jiste kazdy dovede spocitat, tak do jedne sekundy se musi natlacit ten 1.03 frame takze to TMPGE kompenzuje tim lagem.:(
Takze jak na to jeste jednou aby to nelagovalo???? pane autore clanku???
Pokud pristoupime k prevedeni pocatecniho avi na 25 fps, tak dojde samozrejmne k rozhozeni sinchronizace se zvukem..:(

Takze co s tim??? Diky

+1
-3
-1
Je komentář přínosný?
+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Vie niekto ako vypalit MP3 subory na DVD tak aby ich bolo mozne prehrat v stolnom DVD prehravaci ? Vyskusal som to vypalit, v PC mi to ide v pohode v stolnom DVD to nevie rozpoznat ako MP3 a teda prehrat. Je na to nejak finta ?

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Precetl jsem si toto diskuzni forum a nejvice se mi zalibil program DVDAuthorGui.Jenze mam problem. Mam AVI film. Predelal jsem do pres VirtualDub a TMPGenc na SVCD. Kdyz ho chci spustit v programu DVDAuthorGui napise mi to "NAV packets are not detected in southpark.mpg. Please demultiplex!" Vi nekdo co s tim? Nebo vi nekdo jak vice AVI filmu dat na DVD v SVCD kvalite, aby s tim nebyly problemy?Diky vsem

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

zdarec, měl bych amatérský dotaz. Když nahrávám přes tv kartu, výsedný soubor se uloží jako MPG. Jak z toho souboru udělám DVD, který se dá přehrát na stolních přehrávačích?
Předem dík za radu

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

Jak mám vypálit film v MPG na DVD aby mi to hrálo na stolním přehrávači DVD?Děkuji.

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

to hec
 
zcela souhlas, když si s tím budu hrát tak do MPG4. Za druhé ať udělá autor článku videoCD iso image na disk a potom zkusí data dvd udf/iso, burn image no a je to na DVD v Neru, ale polovina starších DVD přehrávačů to nesežere, zejména "značkových", protože ty nesežerou videoCD ani na 80 min CD

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

DF> Kdyz podle tebe nema nic jinyho nez plnej pal smysl, tak by me zajimalo jak na dvdr nacpes 2 a vice hodin dlouhej film nahranej z TV, kde je neni uplne perfektni obraz a je v nem sum, takze bitrate nemuze bejt zas tak nizkej..
Navic myslim, ze pouzivat rozliseni jako napr DVD PAL 1/2 (352x576) ma smysl napriklad na ruzny dokumenty nahrany z TV - bitrate tak kolem 3500kb ... Porad je to rozhodne lepsi nez VHS o VHS LP ani nemluve... a co se DV zdroje tyka, tak i SVCD, kdyz se dobre udela tak vypada vetsinou lip nez VHS....
 
Nevite nekdo, jaky nastaveni pro ruznou kvalitu pouzivaji HW DVD rekordery (bitrate, CBR nebo VBR, rozliseni atd..)

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

existuje nejaky soft, ktery by zkontroloval vlastnosti mpeg1 klipu a opravil u neho treba spatne GOP, upravil hlavicku atd? a bez zbytecne re-komprese?
mam nekolik klipu v mpeg1 z netu a kvalita nic moc, ale jinde bych je nesehnal.
u nekterych mi ten mpeg authoringovy soft napise ze maji spatny GOP, Header atd
a tahle chyba nejde ignorovat, takze ty spatny mpeg1 klipy tam nedostanu.
 
diky.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Eh, to je tak trochu na nic. Komprese VCD je katastrofalni. A navic to rozliseni :E

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

hk:: 2h v pohode Variable s avg 4,5mbit s min 3mbit max 8-9mbit cez procoder alebo este lepsie cez CCE zvuk v ac3. Viac sa proste na Single layer 4,7GB nevopcha. Z Vhs tahas cez DV prevodnik alebo DV/in/out dv kameru ak mas. Pouzivat DVD PAL 1/2 neodporucam, niektore playeri to nedokazu prehrat a lepsie nez VHS to vobec nieje skor si to len tym zhorsis.
Co sa tyka SVCD ten nebude dobre NIKDY ani ked sa zavrem obe oci, tam je max 2,5mbit.. z hovna zlato neurobis. Nechapem, preco mate nutkanie stoj co stoj si ten obraz znicit aby ste si usetrili par korun na DVD??? vecte ze to je zle miesto na setrenie..

+1
-3
-1
Je komentář přínosný?

Zdravim.
Chcel by som vediet ci sa daju na DVD da napalit aj filmy vo formate SVCD?
Cize v MPEG2 ale z vecsou kompresiou... ked sa nemilim

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

To je nějaká provokace nebo autor není zcela při smyslech????????????

+1
+3
-1
Je komentář přínosný?

Nemuzu prijit na to jak v TMPGEnc DVD Author
zmenit napisy "Play all" a "Track list",
chtel bych je cesky. Poradte prosim nekdo.

+1
+4
-1
Je komentář přínosný?

Zdravim pani:mam prosbu....chcel by som takto podobne vypalit SVCD na DVD placku...ma s tym niekto skusenosti????,,,dakujem za akukolvek radu

+1
-5
-1
Je komentář přínosný?

to Jiri: Nevím jestli si neděláš prdel, ale když klikneš na to co chceš počeštit, tak ti vyskočí okno a tam si napiš třeba "já sem ale kluk šikovná"

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Doplnujem prosbu:takze SVCD si robim s avi.suborov cez avi.cucusoft-konvertor..vysledok je dobry-spokojnost.Takto ziskany mpg.chcem umiestnit na DVD medium-podobne ako je popisovane v tomto postupe-a bohuzial...nejde to...ani s Nerom6.3...ked robim v UDF a ISO data.Mozno nove stolne DVD prehravace s tym vedia pracovat,,,ja mam vsak starsi Philips 712,,,cca.3-4 roky....ten prehrava korektne SVCD,,,,ale chcel by som to skusit vypalene na DVD mediu...inak...hmm--nie je otazka zivota-a smrti...ale keby to islo-bola by to parada,,,,dakujem....

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

to: CRaCk von Sajrajt
To funguje jen u veci s cervenym prerusovanym rameckem.
U "Play all" a "Select Track" to nelze :(

+1
-5
-1
Je komentář přínosný?

NEVÍM JAK VAS, ALE ME TO ZOBRAZOVANI EMGETONU VEDLE MEHO KURSORU FAKT SERE !

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

Všechno OK ale výsledné video cuká (v PC i v DVD). Zkoušel jsem převod do MPEG 1 i MPEG 2, ale bezvýsledně. Zdrojové video (DivX) ma 24 a nejaké drobné snímků/s. Není problém v tom? Díky za radu.

+1
-5
-1
Je komentář přínosný?

Takže já se taky zapojím do té bitvy, co se tady odehrává. Asi bych začal takto: Autor článku je buď padlej na hlavu, nebo si z nás dělá srandu. Protože celý článek je to tom, jak udělat něco, co je technicky zastaralá blbost, způsobem, který je extrémně komplikovaný.
A dále...
1. Skutečně asi bude lepší a mnohem jednodušší vypálit DVD jako obyčejné DVD-ROM se šesti soubory .mpg. Bohužel se zdá, že majitelé "značkových" přehrávačů (rozuměj předražených) mají problém přehrát téměř cokoliv, co nesjelo z nějakého zaručeně originálního a "legálního" DVD lisu. Nevím, prostě čím levnější přehrávač, tím větší množství na počítači vyrobených disků to přehraje.
2. Když už chci vážně vyrábět DVD video, tak nepoužívám VCD soubory. Domácí video z kamery je speciální případ - do DivX NELZE!, nedá se na to dívat. Panebože, kdo je slepý a zdá se mu, že VCD nebo DivX je OK, tak až se dívá třeba na rádio. Vyjde to na stejno. Jinak v Ostravě je cena DVD média 4x speed v maloobchodě kolem 30 Kč včetně DPH a nemyslím, že by to mělo jít nějak nahoru. Čili cena DVD média není důvodem, abychom nemohli vyrábět klasická DVD videa. A vypalovačku už asi máme, že? Jinak bychom se přece nesnažili vypalovat MPEG1-VCD na DVD médiu. Takže s cenou bych problém neviděl.
3. Software nabízený v článku je směšný. Jediný důvod, proč vypalovat VCD na DVD bych viděl tehdy, když už nějaké ty MPEG1 nebo přímo VCD soubory mám z minulosti. Pak doporučuju vyhodit TMPG software, vzít jednoduše DVDAuthorGUI (je to GNU GPL software), naskládat tam ty soubory a vypálit to. Je to tak jednoduchý program, že ani nepotřebuje návod. Prostě vám z jakéhokoliv mpeg souboru (nevo i více souborů) vyrobí DVD video. Nevím, jak ostatní, ale já mám stejně veškeré domácí video ve formátu SVCD, který klasickým způsobem nelze "převést" na plně legální DVD. DVDAuthorGUI přijme na vstupu jedno i druhé.
4. Zvuk NEMUSÍ být 48kHz!!! Dle >10 let starého původního standardu ano, jenže váš přehrávač stejně podporuje VCD na originálním CD médiu. OK? No tak potom podporuje i 44kHz. Tak nic nekonvertujte, pokud už máte 44kHz zdroj, nechte ho tak.
5. Obraz může být i SVCD - někdo se na to ptal. Jen se mi stalo, že třeba PowerDVD na počítači nepřehraje toto tzv. SVCD-DVD, pokud má menu udělané ve full pal DVD formátu. (Nedivím - je to nestandardní disk).
6. A poznámka na závěr. Originální DVD, stejně jako VCD a SVCD, stejně jako MPEG1 i MPEG2 soubory na počítači, jsou neseny ve stejném kontejneru. VCD/SVCD disky jsou sice rozkouskovány na sektory, ale samotná data jsou stejně vždycky v MPEG streamu. A ten je pořád stejný. Obsah se samozřejmě hodně liší, ale způsob, jak přehrávač "porozumí" datům ve všech těch .mpg, .vob, .dat souborech, je pořád stejný. Takže vždycky je dobrá šance, že i když něco neuděláte úplně přesně podle normy z minulého tisíciletí, bude to fungovat. A tak já jdu cestou nejmenšího odporu:
I. Vyrobit plné nefalšavané DVD.
II. Když už mám MPEG1 soubory, tak nahrát video klasicky "jako soubory do adresáře".
III. Když nechci procházet dir-listem, udělat z těch souborů .vob a vypálit je jako nestandardní DVD.
IV. Kdyby to nešlo, možná je lepší sehnat nový přehrávač, než vyrábět složitě disky pro ten starý.
 
P.S. Taky vás sere ten nápis Emgeton vedle šipky? A co teprve, když zajedu šipkou doprava an konec obrazovky. Pane bože! To je snad nějaká antireklama. Dobře, slibuju, že nic Emgeton si už nikdy v životě nekoupím. Vážně.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Ad VHS: Myslím, že na kvalitním video-přehrávači má nová originální VHS kazeta lepší obraz než VCD a SVCD. Jenže při třetím nebo pátém přehrátí už je jakákoliv kvalita v háji. A ne každá nahrávka je originální, že jo. K tomu přidejte fakt, že ta blbost je velká jak kráva, musíte neustále někam složitě přetáčet, hledat, kde to má začátek nebo konec, apod. Proto myslím, že pokud nebo dokud nemáte DVD vypalovačku/rekordér, je VCD/SVCD zlatý vynález. Díky bohu dnes již DVD média stojí polovinu ceny VHS kazet a plnohodnotné DVD rekordéry, jak jsem četl někde tady kolem, budou taky co nevidět "za hubičku". A VCD koneckonců přehraje i kdejaký CD-walkman.

+1
+4
-1
Je komentář přínosný?

 

Cau DF, fakt me pobavila tvoje posledni poznamka o drzeni se reality. Ty si asi mimozemstan, jak ta holka z toho davnyho serialu, co zpusobila malimu klukovi trauma pomluvenim novyho auta jeho rodicu. Ty se taky asi koukas jenom na dvoumetrove plasmove obrazovky, nebo dokonce na hologramy pres cely obyvak, ne? Jasne, na koukani to v takovem pripade neni. Ale vis kolik lidi ma porad jeste obrazovku 55 cm a kouka na ni do obyvaku z kuchyne koutkem oka, protoze neco dela? A tihle a jini, jak autor psal, klidne obetuji kvalitu. Hlavne kdyz se tam neco hybe, vydava to smyslupny zvuk a hraje to dost dlouho, takze se k tomu nemusi chodit se spinavyma rukama.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

 

Ráčili prominout, vznešený páni, že já jim vlez do VIP Hires Clubu v gumákách. Von ten hnůj minulosti časem vopadá...
 
Jak to říkal Werich o příchozím Vejdovi, co vejde a vidí? Jo tak tydlencty knihy, co jako nepodlíhaj změnám vkusu, proudů a času, tak ty já mám takle pěkně dóle. Kdyby přišel vzdělanec. Ten se rád zvohne. Ale knihy pro Vejdy a Vobejdy, tak ty mám pěkně ve vejšce vočí... Takže vážení zasvěcenci kultu kvality, tohle řešení je pro lidi, co nemají na plasmu a na dvd changer, takže si sem tam čtverečku ani nevšimnou a nechtějí lozit v polovině dvojdiskového filmu z gauče k televizi a zpátky.

+1
+6
-1
Je komentář přínosný?

Vážím si existence tohoto serveru, ale ten Emgeton mě neskutečně SERE!!! Kolik chtějí majitelé serveru aby tu strašnou onánii odstranili!?

+1
+3
-1
Je komentář přínosný?

Celkem zbytečné emoce. Každý jak se mu líbí a co tím sleduje. Já stahuju starý filmy z televize a o kvalitě analog signálu vím své. Dělám tzv. xVCD 352x288 v mpeg2 s bitrate 2,5Mb. Hodina a půl tak 1,5GB. Dával jsem to na dvě 80ky CD a polknul to i 3roky starý Thomson (dokud neoslepl). Teď mám DVD paličku - dostanu dva filmy na DVD. Nerem. Jen mu to nasunu a Nero si to přepočítá tak, jak potřebuje V menu mám dvě okna scén a pustím to co chci. My "běloholáci" prostě nesledujem lupou metrovou plazmu jestli to nedělá čtverečky.Míla

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

Jak presne v NERU udelat to DVD s nekolika filmy ? DIK. V SEkci DVD tam zadnou slozku na SVCD/VCD nevidim. PREDEM DEKUJI. Pouzivam nero verze 6.3.0.2

+1
-3
-1
Je komentář přínosný?

To ste snad mimo UPLNE!!! Srat kvalitne DVD na srackoidne vcd, svcd, xvid, divx a to vsetko este na jedno dvd. To je lepsie nahravat na vhs! Nieco ako prekladanie obrazu tu autorovi nehovori nic. Ste blazni ak si myslite ze vam deti podakuju za domace kockovane video nahrane na vcd o cca 10 rokov i 50h na jednom DVD. Jedina moznost je nechat to v DVD, alebo nato vobec nesahat!

+1
+3
-1
Je komentář přínosný?

Vykaslite sa na vsetko chodte na http://www.conquest.sk/ objednajte si Yamadu DVX SLIM 6000, Stolný DVD/!!!!DiVX,Xvid!!!! prehrávač, integrovaný Dolby Digital 5.1 dekodér, Dolby & DTS SPDIF Digital výstup, 5.1 kanál výstup,  podpora formátu: MPEG-1,2,4, DVD, DVD-/+R, DVD-/+RW, CD-A, CDV, CDSV, CD-R /RW, MP3, MP3-CD,  Kodak Picture CD (JEPG), JPEG-DVD, S-Video, kompozit výstup, SCART, ďalkové ovládanie, podpora TITULKOV vo formáte SRT a SUB a mate pokoj  ak vas neodradi cena okolo 7000 SK.

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

ten kurzor je fakt na ...

+1
-3
-1
Je komentář přínosný?

> HEC
Neprozradil bys výrobce toho playeru který Ti žere DivXy s titulky? Po něčem takovým se sháním zatím marně ( vyjma předraženýho Kiss-u). Dík.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

A co třeba zná někdo postup, jak dostat na dvd třeba dva filmy, ale zase v dvd formátu? Třeba když jsou dva filmy jen půlhodinový a dát je na jedno dvd a přes menu si vybrat, jakej film si pustit. Dík za rady, ale o tomhle jsem nikde nenašel ani zmínku.

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

HEC> Nevies co hovoris, SVCD je v nizsiom rozliseni (ani nepouziva plne PAL rozlisenie) a znizenom datovom toku max 2,5MBit (DVD az do 9,8Mbit v pale 752x576), ktore musis dodrzat aby ti to dvd prehravac prehral ako SVCD. Rychlejsi sveng s kamerou je u SVCD katastrofa ako i inych srackoidnych kodekov. XVID DiVX je vhodne tak na grab progressive/interlaced(deinterlaced) DVD natocene profi zariadenim, a to nehovorim o pomere stran, blite farby a vobec.... Na home video a vobec kazde video je jedine vhodne DVD, pretoze home video ma sum, svengi kamerou, tam je nutny co najvyssi datovy tok, pokial to clovek nerobi profi. Profi sa to robi na digital beta, dvcam a podobne...

+1
-4
-1
Je komentář přínosný?

Může mi někdo prosím poradit, při pokusu přidat video soubor mi program TMPGEnc DVD Author zahlasí chybu Could not initialize decoder!..... Nevíte čím by to mohlo být? Díky

+1
+3
-1
Je komentář přínosný?

Prosím o radu: Z DVB-T přijímače s HDD uložím do PC soubory .hav . Jak je převedu na .avi? Díky Franta - začínám

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

DF: ty jsi nejakej divnej, ale je to tvoje vec, kdyz mas prachy na to, aby jsi si vse ukladal v DVD kvalite. Takovy pupkace mam nejradsi, co machrujou na ostatni, co nemaji vse nejlepsi. Ja jsem s clankem velmi spokojen a jsem rad, ze diky nemu nyni vim, jak dostat tuny starych zasumenych videokazet na jedno DVD tak, aby to slo take prehrat v DVD prehravacich.

+1
+5
-1
Je komentář přínosný?

Mám problém -> při převodu filmu z DivX/Xvidu (PAL) se mi pak MPEG2 kompatibilní pro vypálení na DVD přehrává trhaně (originál byl plynulý). Podle mě to nějak souvisí se synchronizací zvuku, ale nepřišel jsem na to, jak se toho zbavit. Převádím v TMPGEnc.

+1
+3
-1
Je komentář přínosný?

Martin: Představ si, že já bych byl ochoten nějakou adekvátní částku (řekněme ve výši srovnatelné s tištěným periodikem) platit, když mě nebudou obtěžovat takovéto hejbací reklamy (statické mi samozřejmě nevadí). Zkuste popřemýšlet o tom, že by předplatitelé měli oproti ostatním brouzdačům nějakou přidanou hodnotu, např files news, firmwary, zkrátka věci, které se dají na netu rovněž splašit, ale chvilku to zabere. Samozřejmě je to jenom myšlenka narychlo vycucaná z prstu, vy si s ní musíte pohrát.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

převeď si na NTFS a noproblem

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

Pouzivejte na cdr.cz Mozillu(Firebird) a mate po Emgetonu.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Ahoj potřebuji poradit
V tomto programu TMPGenc DVD 1.5 upravuji film nahraný přes TV kartu dle návodu (formát a ostatní).Vše OK pouze mám problém se zvukem, který po úpravě na DVD formát se předchází. Délka předcházení roste přímo úměrně s délkou filmu. Příklad film 25min na konci je zvuk o 2-3s jinde.
Dík za odpovědi.

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

2HOUSIK
 
Problem s trhani nastava pokud prevadis film fomratu NTSC do PALU. CHybi ti tam pak jeden snimek a to zpusobuje trhani obrazu. Proto doporucuju nerevadet NTSC filmy do plau. Vetsina televizi/dvdprehravacu NTSC umi a sama se do tohoto modu prepne. Tak proc prevadet do PALU

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

DF: No jo.
martin: Nevím, co je "Yudeny" (nebo Yuden?). A přijde mi zbytečné, že někde je jakákoliv reklama na nějaké low-endové zboží. Prostě low-endy kupujeme podle ceny, bez ohledu na reklamu.

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

Jak na zvuk?
Nedari se mi za boha vypalit DVD tak, aby pri jeho prehravani fungovala zvukova stopa (aspon v sw prehravacich, stolni jsem nezkousel, jelikoz nemam). Adresar audio_ts zustane po vytvoreni prazdny. Nevite nekdo co s tim? Diky

+1
+4
-1
Je komentář přínosný?

ASDFGHJK: Ty si divny, ze vobec stracas cas niecim inym ako kompresiou do MPEG-2 v plnom PALe. Palicky DVD uz su za par tisicok, media za par slupiek. To uz hranici s drzgrostou.

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

Asi jsem mimo, ale o jakem emgetonu u kurzoru je rec?
Ja nikde nic nevidim. (Opera + WebWasher :)

+1
+7
-1
Je komentář přínosný?

DF ty STARA LAMO
 
Kazdej kdo si stahuje filmy a chce si je pustit na TV a nema grafickou kartu s TV vystupem a nebo to chce pro kamose atd. Si prevadi do SVCD nebo VCD.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

A de použít tenhle postup i pro MPG2 nebo jen pro jedničku já bych klidně tu kapacitu pro vyšší kvalitu oželel. dik

+1
-5
-1
Je komentář přínosný?

>Nalim:
O něco vyšší "komfort" obsluhy je zde samozřejme bez diskuze, avšak rodinku stačí naučit obsuhovat přehrávač jen jednou kdežto s každým diskem se člověk musí znovu a znovu piplat ... :-)))
 
A co se podpory MPEG1 / MPEG2 / a jiných souborů DVD přehrávači týče - mám doma 3, a všechny to nabízejí (2 z nich až po upgradu, poslední přímo z výroby) a to jeden dokonce i včetně DivX (i s titulky) ... stačí se na to prostě při nákupu zaměřit a nebo se zkusit poohlédnout po novém firmware.

+1
+4
-1
Je komentář přínosný?

Já si myslím,že tento způsob mnoho lidí využije,je to užitečná věc,je ještě pořád spousta filmů atd,které na DVD nevyšli (a třeba ani nevyjdou) a uložit si třeba domácí video na DVD-R v DVD formátu není zrovna asi nejlepší (tedy záleží samozřejmě na kvalitě orginálu),zdá se mi to jako velice dobré řešení na ukládání domácího videa a nebo kvůli dětem,když nechcete aby Vám neustále neosahávali Váš drahý DVD přehrávač :o))  a nepodařilo se jim třeba ulomit dvířka nebo tak něco :o)) (nevěřili byste co dokáže 4-leté dítko s dvířkama  :o) ) 

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Je potřeba nejdříve vytvořit "New Theme" ve volbě "Create menu" ... pak jde klikat i na "obrázková" tlačítka menu a nahrazovat je vlatními obrázky - třeba z Paintu (Malování ...) ... :-)) 

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

>DF:
Na VCD / MPEG1 bych asi opravdu moc DVD-čkama neplýtval, jedině snad v případě, že již někdo něco má v tomto formátu hotové, tak že si to může na to DVD nahrát, ale jinak bych rozhodně již nic nového dnes do VCD nepřeváděl ... :-((
 
Ale již s SVCD - tedy MPEG2, v čemž jsou i samotná "video" DVD ... :-)) - je to něco úplně jiného a co se týče DivX / XviD a dalších na MPEG4 založených kodekách (či snad kodecích ... ?) - zde je ohodnocení "srackoinde" rozhodně úplně MIMO, neboť se jedná o kvalitní způsob zpracování videa (a samozřejmě i k tomu náležejícího audia) s velmi vysokými možnostmi komprese dat / "malosti" souborů oproti např. právě samotnému video DVD ... !!

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

>tulipán:
Yamada DVX-6000 ... :-)) ... Nevím, za kolik (popř. zda vůbec) se dá koupit u nás v Čechách ale v Německu je např. ve Vobisu za 99,99 EUR ale na skladě jsou stále ještě kusy se starým firmware, nový je třeba stáhnout zde: http://www.umax.de/cgi-bin/treiber.pl?DVD=Y6000&Scanner=0&OS=0&a...
 
Titulky to umí ve formátech SRT a SUB, zatím však pouze znaky dle ISO 8859-2, tedy bez háčků, dlouhé znaky a přehlásky jsou však OK. Zatím to řeším tak, že mám vždy na CD titulky dvakrát - jednou v plné diakritice a jednou bez háčků ... :-)
 
Taky jsem měl ještě (mimo jiné) doma na otestování i LOOMAX DVD DivX A-230 (prodává se i pod modelem X-50) z Mediamarktu za 77,- EUR, ale ten umí jen SUB a úplně bez jakékoliv diakritiky ... :-((

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

Myslim, ze nekteri lide tu ziji mimo realitu. Samo, ze DVD palicka je za par kacek, samo, ze media stoji taky par kacek .... ale ne kazdy na to ma (k tomu je treba pripocitat i pocitac za par kacek).
Predstavte si, ze existuji lide (a je jich dost), co si nahravaji napr. serialy na VSH v LP rezimu (obraz ma pak odhadem 130 radek) a STACI JIM TO! Vrcholem luxusu je pak pro ne koupe DVD prehravace za 3000 Kc. Pro ne je format SVCD uplne brilantni!

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Jarda: No, na tohle by bylo teoreticky naprosto ideální DVD-Audio. Tam lze dát až 9 alb (možná by šlo až 15) a jedno album může mít 99 stop, podobně jako na CD. Oproti CD je však možné ho mít vícekanálové a hudba může být bezeztrátově komprimována.

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

suhlasim s DF, presne tak, vsetko okrem DVD (mpeg2 s dostatocnym bitrate) je na domace video NANIC. Skusil som to sam, najprv som skusal divx, potom vcd(to som zavrhol hned) a este aj svcd. SVCD je ok, kym v zabere neni pohyb. Akonahle sa tam nieco hybe, mate tam take kocky, ze to neprehliadnete ani omylom. A to som robil SVCD s max. moznym bitratom! A verte, ze ked nakrucate domace video, tak vam ani najlepsi stabilizator obrazu nezabezpeci kludny zaznam. Takze domace video JEDINE na DVD.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

cRaCk von Sajrajt: Jediné, pravidelné měsíční předplatné. Nebo máš jiný návrh jak hradit provoz derveru. BTW už si se zkusi živit na Internetu?
Al: Ale koupíš, když budeš chtít kvalitní Yudeny!

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

cRaCk: Tak si představ, že i o něčem takovém uvažujeme, ovšem jedna věc je o tom takhle pěkně hovořit a druhá to pak zařídit, rozchodit, dělat okolo toho agendu atd...

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

>Al: Tvá poznámka o médiích Yuden (= Emgeton) jasně dokazuje, že vůbec nevíš, o čem mluvíš ... :-)))))))))))))

+1
+3
-1
Je komentář přínosný?

tohle umí každej debyl . ale nad  ten pocit že sis neco takoví udělal na PC sám . je to prostě parada

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

Chci Vás někoho poprosit ,mám DVD film na dvou DVD a chci ho dát na 1.Zvuk je Eng a titulky CZ.Použil jsem několik programů ale vždy mi zůstal film bez titulků.Poradí mi někdo jak mít i titulky.Díky předem

+1
+3
-1
Je komentář přínosný?

seeker: Třeba v Neru jako DVD-video, ne? Nějakej problém?

+1
-4
-1
Je komentář přínosný?

Jak mohu dostat hudbu z klasické LP do počítače.Děkuji Seeker.

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

seeker: Kablikem spojíš výstup z gramofonu se vstupem zvukovky a pak už zapneš jen nahrávání. Výsledek upravíš (vyfiltruješ) nějakým program (Goldwave, ...).

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Jake nahravani se ma zapnout.Na to je nejaky program?Dik.

+1
+5
-1
Je komentář přínosný?

seeker: Desítky ba stovky programů! Se porozhlédni po netu! Jeden máš i ve Windows ;-) A víš jak se jmenuje? Záznam zvuku! Kdo by to čekal, že?

+1
+4
-1
Je komentář přínosný?

Super návod , ale já jsem začal na převod DVD do VCD používat InterVideo DVDCopy 2 a řek bych že na převod z DVD je nejlepši a nejlhči , pak používám na Menu TMPGEnc DVD Author a vše jede jak má , SUPER SUPER SUPER

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

pavel : Napiš mi na Mail , pak ty pomůžu  :)

+1
+7
-1
Je komentář přínosný?

po kliknuti na begin output se mi vytvori jenom prazdne adresare a program se zavre.. nevite cim by to mohlo byt?

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

mess: Nejakým authoringovým programem? Co třeba Nero Vision?

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Petr: Audio_TS je jaksi normalne dycky prazdny. Imho to mas jen nekde vypnuty ;-)

+1
-3
-1
Je komentář přínosný?

Pro psaní komentářů se, prosím, přihlaste nebo registrujte.