Diit.cz - Novinky a informace o hardware, software a internetu

Diskuse k Čtyřjádrový běžný desktopový procesor bude Core 2 Quadro

Souvisi to nejakym zpusobem s procesorem Woodcrest? Co to je za procesor, co se dava do nejlepsich Applu? Ma ctyri jadra na 2,66 ale jake? V PC svete se jmenuje Kentsfield? Dekuji.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

2 Dave: V Apple Pro jsou 4 jádra, ale v provedení 2x2, tj. na MB jsou 2 CPU Kentsfield.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Pardon ... v Apple Mac Pro jsou samozřejmě 2 CPU Woodcrest.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Kentsfield ještě není prodáván a jedná se o CPU se 4 jádry.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Core2Duo do dvou procesorovych desek - (2 procesory po 2 jadrech) - ma oznaceni Xeon 5100
http://www.tomshardware.com/2006/06/26/xeon_woodcrest_preys_on_opteron/

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Jak tak koukám do té tabulky, nejde mi do hlavy uspořádání cache. To budou dvě jádra bez ní? :)

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

jedna 4MB cache na dvě jádra...

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

A na co mi budou v běžném desktopu běžná 4 jádra?

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

>> sloowly:
To užiješ pouze v případě, že tvůj desktop zaměstnává spoustu náročných aplikací současně a chceš, aby všechny běhaly svižně. Pro běžného smrtelníka bude imho ještě nějaký čas stačit obyčejné dvoujádro.
Sranda však je, jak jeden můj známý vyrostl z doby, kdy chtěl všechno nejlevnější s tím, že "mně to bude stačit". Protože to byl však tradiční BFU, který klikl na všechno, co se objevilo, nejlépe na tlačítka označená "Ano" nebo "Yes", zakrátko zjistil, že cesta "to nejlevnější mi stačí" nebude úplně vhodná pro jeho potřeby. Došel k tomu, pravda, poněkud drastickým způsobem, nicméně: Začal jedním antispywarem a antivirem, dnes má teda anitvir taky jen jeden (od vícero současně jsem ho náležityým vyslvětlením, jak to vlastně funguje, odradil), ale antispywarů a jiných anitbordelwarů používá několik současně. No, a záhy zjistil, že mu tyhle věci dost brzdí systém - to je důvod, proč já takovouhle "rezidentní pořád se někam aktivně čumící věc" nepoužívám a systém zůstává svižný, stačí vědět, co dělám. No, jenže on si je jist, že zatím není ve stavu, kdy by sáím rozpoznal, na co klikat má a na co ne, takže namísto cestou osvícení se dal cestou nákupu hardwaru pro jeho "náročné potřeby" (tedy anticokolivnosti). Za účelem zvýšení svižnosti systému se tedy rozhodl, že do dvoujádra půjde určitě s tím, že zvažuje, jestli nepočká na čtyřjádro, protože si v taskbaru všiml, že i při běžné práci je ta ikonka dost často spíše světle než tmavě zelená. Inu, taky možnost, jak využít Core 2 Quadro ;).

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Pro psaní komentářů se, prosím, přihlaste nebo registrujte.