Diit.cz - Novinky a informace o hardware, software a internetu

Diskuse k Cyberlink představil PowerDVD 12

pred necelym mesiacom som si kupil verziu 11 Ultra, som zvedavy, ci ponuknu vyssiu zlavu na upgrade

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

To, že PowerDVD nehorázně narůstá a začíná být náročný, jsem si všiml už za dob winxp. Nechápu, proč bych měl čekat delší dobu jen na to, aby se spustil přehrávač, když se chci dívat na film. Na opačném ostrově je třeba malinkatý jednoduchý mplayer, který zvládá vše (no dobře, DVD menu moc ne, tak se použije kaffeine, nebo vlc).

Pokud jde o vypalování, tak nero to také pěkně pohřbil. Kdo chce jen vypalovat a nechce pracovat s formáty videa, tak si úplně parádně vystačí s Ashampoo 6 free verzí, která má myslím ale zásadní nedostatek v tom, že nefunguje s user právy (blíž jsem to nezkoumal). A vždy to samozřejmě jistí cdburnerxp, který je zdarma i pro komerční použití a umí makat pod userem.
Setkal jsem se ale s lidmi, kteří u nera využívali konverze videí, takže u nich člověk s něčím jiným narazil.
Zdar Max

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

Přesně tak, od té doby, co Media Player Classic umí přehrávat DVD, tak Power DVD už nepoužívám. S DVD menu nemá problémy:)

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Asi ho vyskusam a to iba DLNA ako mu funguje. U nera je to naozaj len formou "zdielania" obsahu. Som zvedavy kto v DLNA prekona Wild
Media Server.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Omlouvam se za off-topic. Znamena vas komentar, ze dle vaseho nazoru je Wild Media Server na spici DLNA (ne-li nejlepsi)? Snazil jsem se na netu zjistit nejake info kolem DLNA ale vysledky jsou plne reklam.
Zatim mam stazenou instalacku PS3 Media Serveru a nejake Mezzmo (chci vyzkouset funkcnost s novou televizi).
Diky
Urban

+1
+7
-1
Je komentář přínosný?

Podla mna lepsi zatial nie je. Mezzmo je skoro ako WMS len nemá transkodink. Nech som sa snazil akokolvek vzdy sa naslo nieco co neslo prehrat. Mam tv samsung tusim c6000 a BD LG neviem aky. Bezne sa stava ze co bezi super na jednom tak na druhom ma problem. Preto mam WMS ktory ma zabudovany traskoding (realtime) a ked film nejde prehrat klasicky tak len cez menu na obrazovke ho spustim v traskodinku. Ak sa chce tak si mozem na konkretne filmi nastavit transkoding natvrdo pre jednotlive zariadenia, ale toto ide iba na PC. V transkodinku sa daju nastavit parametre zvuku, videa, tituliek.

WMS vie prenasat aj streem vidieo po sieti. Mam odskusane niektore TV stanice. Ale toto nepouzivam, tak viac neviem.

No ale ma aj par chyb, len neviem, ci su tie chyby v programe (bug) alebo len nastavení, ci u mna na sieti. Stava sa ze dojde k problemu pri prehravani, sekne, skoci naspat.

Skusal som samsung share server, nieco podobne od nera - iba zdiela po DLNA, Mezzmo, da sa pouzit aj win media player vo win 7 a par dalsich ale ani jeden nemal transkoding.

+1
+4
-1
Je komentář přínosný?

Super, diky. Vyzkousim jej tedy a taky vyzkousim ten PMS PS3 media server). Z toho co jsme vyrozumnel na diskuzich neni vubec spatny.

+1
+5
-1
Je komentář přínosný?

ak sa budes chciet podelit o info napis na icask@zoznam.sk

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Po zkoušení mnoha DLNA se Samsung televizí jsem zakotvil u multiplatformního Serviio.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Pěkné a spousta úžasných funkcí. Ale já nechci provozovat ještě jeden operační systém. A hlavně to má jednu moc prima funkci - je to zavaděč korporátních rootkitů. Stačí si jednou pustit to pravé DVD (třeba hudební od Sony z určité doby) a máte ho tam. Díky nechci, používám VLC nebo MPCHC

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Také si říkám, v čem je problém, že programy nejsou malé přívětivé aplikace, které se instalují rozbalením do adresáře a na zvláštní příní uživatele přidáním ikonky do menu nebo na plochu.
Apropo existuje nějaká utilita,která umí umravnit Windows 7 respektive jeho genialní adresář winsxs?

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Ne, jeste stale neexistuje. a stve me to taky, ja uz mam 22GB.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Ak myslis umravnenimadresara Windows to, ze vypraces temy a bordel s instalacii, tak mne to aspon zhruba riesi System mechanic, ale ak si myslel nieco ine, napis co.

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

Myslím přesně to co píši :-) , nějaký genius u MS přišel s myšlenkou všechny staré verze knihoven a jiného bordelu přesouvat do odresáře WinSXS, který postupně boptná a jak dokazuje předřečník doshuje velikosti klidně desítek GB. To vám může být jedno na klasickém disku, ale není vám to jedno na SSD disku, kde 10-20GB nestji haléře,ale stokoruny.
System Mechanic jsem sice nezkoušel, ale podle popisu to je klasicky vymazavač dat z IE a podobný pseudo uvolnovač místa.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Tyhle "dinosuary" už fakt nemusím. Nero šel po pár letech používání pryč. Jednu dobu jsem byl i legálním uživatelem. Co mě na něm vadilo, bylo to, že se snažil nabídnout skoro všechno, ale kvalita některých /většiny/ součástí byla jen základní - stával se systémem.
Po zakoupení následoval brzy velký placený update, který mě zajímal jen z části, tak jsem se začínal poohlížet po alternativách. A že jich je.
Je to jako s Office (vězte, že MS občas na svých stránkách nazýval systémem - nevím, jestli to byl omyl autora textu, ale nebylo to jen jednou), člověk kupuje funkce, který nebude potřebovat. Já musím některé aplikace "systému" Office používat pro práci - není pro mě alternativa kvůli překladovému softwaru, který podporuje jen makra MS. Takže vlastně hlavně Word používám jen jako poznámkový blok. 99% funkcí nepotřebuju.:-)
Ale k tématu, pro přehrávání médií mi plně stačí VLC a Media Player Classic, pro audio Winamp (nemůžu si pomoct, ale třeba VLC mně přehrává audio nějak divně, jakoby zkresleně)

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

mne na PC jeste zustava legalni Nero 6.6.1.15, ale uz ani nevim, kdy jem jej naposledy pouzil....
PowerDVD 11 jsem zkusmo nainstaloval a temer ihned odinstaloval...
ja radsi mensi, ucelove zamereny free SW / MPCHC, VLC, VDub apod... /, i ten command line neni od veci....

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Já z balíku Nera 6 stále používám NeroVision3. Umí to bez rekomprese sestříhat nahrávky z DVB-T. Zajímavé je, že vyšší verze už s tím mají problém.

+1
-4
-1
Je komentář přínosný?

jj, NeroVision v dane dobe nebyl vubec spatny nastroj, tez jsem si s nim vyhral...

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

Jeden z mnoha důvodů, proč mám rád *nix, resp. Linux, konkrétně Gentoo. Protože je to stavebnice tisíců malých utilitek, které obvykle plní malé úkoly dobře a nesnaží se být, až na výjimky, všeobjímajícím bloatwarem. ... proto jsem taky na Windows opustil Nero už dávno (a v Linuxu o něm ani nepřemýšlel) a vidím, že PowerDVD nemám ani zkoušet/instalovat/kupovat ... díky za varování.

+1
+3
-1
Je komentář přínosný?

Souhlasím, ale pokud se bavíme konkrétně o PowerDVD, tak pokud vím, na Linuxu zatím neexistuje aplikace, která dokáže plnohodnotně a bez problému přehrát blu-ray (včetně menu apod.).

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Nemám zkušenost, přiznávám, že jsem dosud ani nepomyslel na to, že bych si nějakou BD mechaniku/přehrávač mohl pořídit ... neláká mne to.

+1
-5
-1
Je komentář přínosný?

PowerDVD a aj Nera mám legálne kúpené a napriek tomu už ani jeden program nepoužívam. Jediné viditeľné čo nové verzie ponúkajú je, že zaberajú viac miesta na disku a sú pomalšie.

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

No já naposledn používal snad nějaké PowerCD 1.6, Nero z řady 5 co jsem fasoval s někdejší CD-RW mechanikou. U současné DVD-RW mám jakési Nero8, ale niikdy jsem to nevyndal z pošetky. PowerDVD potkávám akorát když dělám článek, jinak jedu imgburn + mpc-hc/vlc/mplayer.

+1
+5
-1
Je komentář přínosný?

Vidim v diskusi, ze dost lidi na to nadava a pouziva MPC-HC, stejne jako ja. Jenze mam trosku problem s 5.1 zvukem. On proste at se deje co se deje, posila pres spdif do receiveru jen stereo. Nemate tuseni co s tim delat?

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

Pro 5.1 potřebujete zvukovku, která podporuje Dolby Digital Live nebo DTS connect. Ne každá zvukovka dokáže do optického kabelu zakódovat 5.1.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Vlastnim M-Audio http://www.czc.cz/m-audio-revolution-5-1/36479/produkt , ktera umi spdif signal posilat pres koax. DTS i Dolby Digital to umi. Win7.

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Resp. teda filmy v AC3 se mi taky prehravaji pouze stereo.

+1
-4
-1
Je komentář přínosný?

Pánové nainstalujte si AC3filter. http://ac3filter.net/ Díky němu to půjde. Svého času na můj podnět podporu tohohle udělátka zabudovali vývojáři i do dvbvieweru. Stačilo vysvětlit, potřebu uživatelů mít něco jako Dolby Digital Live na jakékoli zvukovce s opt. výstupem:-). české návody viz google.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

nebo můžete odlehčenou verzi od stejných vývojářů včetně návodu nastavení Mplayeru http://ac3filter.net/wiki/Spdifer

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Souhlasím, že tohle "bobtnání" softwaru je hrozný.
- Nero jsem změnil za ImgBurn - přece jen chci pálit a ne střihat video.
- PowerDVD nepoužívám ani když jsem ho dostal zdarma ke grafice.
- Z BS.Playeru jsem přešel na MPC-HC.
- MPC-HC neumí dělat screenshoty obrazovky(kvůli chybám v titulkům), tak jsem si opatřil samostatný WinSnap, který má mnohem širší použití.

Trend je jasný... Jednodušší, menší, rychlejší a oddělené utility.

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

A odkaz ke stažení? :DDDDD

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

Pro psaní komentářů se, prosím, přihlaste nebo registrujte.