Diit.cz - Novinky a informace o hardware, software a internetu

Diskuse k CyberLink představil PowerDVD 9

TrueTheater Motion

Ehm, a to jako ty "mezisnímky" vezme odkud? :)
Myslím převod 25fps na 50Hz - normálně se jeden snímek zobrazuje 2x, (pokud je video progresivní), ale dle toho obrázku generuje PDVD nové snímky, tak by mě zajímalo jak - to si je vyrenderuje nebo spojí 2 snímky dohromady a vezme průměr? :) Můžete mě to někdo vysvětlit? Podle mě je to naprostá kravina, reklamní trik...

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

HOBORG: Ano, i nám se to tak jevilo, jenže CyberLink k tomu toho moc neuvádí a podle obrázku, který k tomu mají, to vypadá, že to ty mezistránky nějak počítá.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

>> HOBORG:
(tady někdo hrál Neverhood ;) - BTW superní hra)
Zobrazení jednoho snímku dvakrát neřeší vůbec nic, to zvýší plynulost přesně 0×. Aby se plynulost zvýšila, musí fakt nějak dopočítávat mezisnímky - představuji si to tak, že to analyzuje pohyb "objektů" mezi dvěma obrázky a vypočítá to na základě toho mezisnímky. Ale třeba to taky dělá nějak jinak, ale k verzi, že to vlastně nedělá "nic" (což je i to zobrazení jednoho snímku dvakrát), se tedy osobně moc nepřikláním ;-).

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

WIFT: dela to naprosto stupidne (nebo genialne jestli chces:) podle vektoru pohybu v mpegu. Osobne nemam powerdvd rad. Naprosto hrozny prehravac s nulovym nastavenim a nesmyslnym ovladanim. Mozna to uz trochu zlepsili, ale pochybuju. Proc za nej platit, kdyz muzu mit zadarmo tunu jinych nebo pouzit media center. Leda kvuli pochybnemu upscalingu? No nevim, urcite bude existovat i nejaky free filtr na tuhle "vychytavku". Tenhle upscaling funguje pouze v CSI Miami, kde z odlesku v oku vyfocenem mobilem vytahnou oblicej postavy v klicove dirce schovane za zaclonou ..... :o)

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

2martin,WIFT: Predsa dopocitavanie snimok maju dnes prakticky vsetky placate televizory a skutocne to funguje celkom slusne. A to nielen u 100Hz televizorov. Plynuly pohyb je celkom navykovy, hlavne u filmoveho materialu, kde bez dopocitania snimok zvykne byt trhanie obrazu pri dlhych svenkoch niekedy krajne neprijemne.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

No ja som vyskusal zapnut dopocitavanie na DVD9 bez kompresie a mozem povedat, ze na 20' LCD rozdiel evidentne vidno. Uricte to nie je MKV v 1080p, ale pomoze to. Pekne sa s tym vyhrali.

Mimochodom - Power DVD je JEDINY prehravac DVD, ktory vie posunut titulky do cierneho pruhu dole (funkcia ReadItClearly) a hlavne preto ho pouzivam.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

A co takový MPC-HC? Tam si můžeš posunout titulky kdekoli, stejně tak když koužiješ DirectVobSub filtr :)

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

BTJ: Nezlepšili, s každou další verzí je jen horší a přidávají úžasná vylepšení jako zabránění přehrávání DVD filmu uloženého na harddisku.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

och boze, nemam silu. to vase smiesne dopocitavanie si mozte strcit. a to iste plati aj o idiotskych 100HZ telkacoch.

deturence zrejme vzivote nevideli dokonale plynulu scenu.

vsetko to primitivne dopocitavanie, alebo velka Hz, je len naplast. pretoze vacsina toho vasho blbeho hw nie je schopna poriadnej synchronizacie(prisposobenie obnovovacky monitora k videu)

kriste pane, ved si vyskusajte nejake plnohodnotne(nezdvojene snimky) p60fps video na nejakej rychlej plynulej scene(najlepsie s rychlo beziacim textom) a nastavete monitor na 60Hz, potom konecne uvidite co je to plynulost v rychlych scenach. no a potom Hz zmente a uvidite tu zmrseninu.

nasobky Hz u progresivu su este v celku prijatelne. nasobky u interlaced uz v ziadnom pripade.

mozte si napriklad zaobstarat toto interlaced video a testnut si to. je na to asi najvhodnejsie, pretoze v dolnej casti bezi text, ktory je dokonale plynuly pokial spravne synchronizujete.
Hilary Duff - Come Clean ...Live Performance On Toyota Today 29.06.07 (HDTV 1920x1080i30fps MPEG2, AC3, By VideoMan).mpeg
A POZOR, JE NUTNE POUZIT PRI DEINTERLOVANI [B]BOB[/B] FILTER, v opacnom pripade z toho budete mat mrseninu. pri progresivoch je deinterlacing zase nutne vypnut!

i25fps(tiez sa oznacuje aj ako i50fps) = 50Hz !!
i30fps(----------II----------- i60fps) = 60Hz !!

p50fps ================================= 50Hz ! (nevyskytuje sa bezne)
p60fps ================================= 60Hz !

ostatne neschopne snimkovania ako p24, p25, p30 ani nema zmysel uvadzat, pretoze to bude tak ci tak sekane, koli nemoznosti nastavenia monitoru na tak nizku Hz.
a upozornujem, ze to nie su tie posrane fake HD DVD/blu ray priamo od vyrobcov kde su zdvojene snimky. ak chcete poriadne snimkovanie, tahajte live vystupenia v origonanych sat. streamoch.

vsetky hudobne klipy a filmy su neschopne(plati aj o sat. streamoch). to iste plati o ripoch.

neviem teraz presny nazov, ale ten madonnin koncert ktory mam cca 9.7GB je tiez posanahina.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Chybějící části obrazu teoreticky dopočítat lze, hlavně v záběrech kde se kamera hýbe. Chybějící část se nachází v minulosti nebo budoucnosti, stačí ji odtamtud vzít...

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

vsetky hudobne klipy(nie live vystupenia) su len obycajne p25fps/p30fps. ono ich sice treba deinterlovat, ale je to len velka hovadina, pretoze tie idiotske televizie ich vysielaju ako interlaced, co je uplna kravina.. nie je totiz mozne dodatocne vyrobit interlaced video. interlaced video moze vyliezt len priamo z kameri. a ono ked aj vyleze a nejaky saso sa nan snazi hodit nejake efekty, len ho tym doserie, co je aj pripad tej madonny(9.7GB)

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

testujem tie "vylepsovatka" na Hviezdnej brane a efekt je viditelny, oko potesujuci, taky skraslujuci. Ale oproti HD to nedopocita jemnu texturu latok, pokozky, vlasov. Naopak, niekedy zvyrazni komprimacne artefakty povodneho zdroja (okolie titulkov) Ale je to take prijemne ozivenie slabsich snimkov. Vsetko ale pocitaca procesor, vtedy treba vypnut alceleraciu grafiky. Uz by s takymito funkciami mohli prist vyrobcovia grafik vo svojich ovladacoch.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Jeste porad jsou tam ty debiloviny jako "MovieLive" a "Videoteka"?

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

WIFT: a ty poznas aj Claymana? som myslel ze neverhood zapadol prachom, darmo na ten cas kedy to vyslo to bola unikatna hra, a pre mna je aj dodnes, aspon stylom akym je spravena :D a tie pesnicky :D

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

>> hugo3:
Neverhood je svým nápadem, zpracováním, hratelností a vůbec skoro vším hra, na kterou dodnes žádná jiná nemá. Nepatrně vázne jen to zpracování po stránce softwarové - násilný pokus instalace DX3 při instalaci hry, během hraní se to trošku cuká (ono to tuším využívalo jen DirectDraw). Ale už jsem zatraceně dlouho neviděl něco tak povedeného, jako byl Neverhood. Že se jedná o unikát mezi počítačovými hrami, o tom není pochyb.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

kim89: si delas prdel ne? A k cemu ten SW vlastne je?:o)

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Mam obavy, abych kvuli tomu misto sveho ticheho usporneho HTPC nemusel kupovat zravou a hlucnou masinu :-(

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

kim89: zajimave, prehravani dvd z disku porad funguje, takze nevim jak si prisel na to, ze tuto funkci odebiraji.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

@LiveBomb: Je to ještě horší, protože ten odporný spam MovieLive & spol. je teď ještě dotěrnější! Taky by mě moc zajímalo, jak se těchhle nesmyslů trvale zbavit, neví náhodou někdo?! Navíc tam "přidali" např. to, že přepneš zvuk a on se přepne asi až za 5 sekund potom... :/

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Prehravanie z HDD ide aj nadalej v novsich verziach PDVD, ale musis si subory hodit do podadresara video_ts v adresari s nazvom filmu, aby to malo strukturu ako na DVD mediu.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

erdo: WOW, tak tomu se říká pokrok!

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Pro psaní komentářů se, prosím, přihlaste nebo registrujte.