Diit.cz - Novinky a informace o hardware, software a internetu

D-Link ve střední a východní Evropě – vyhlídky na rok 2012

D-Link logo
D-Link vykázal za rok 2011 celosvětový roční obrat přibližně 1,1 miliardy USD, což představuje nárůst o 3,1 procenta. V roce 2012 se bude tato společnost věnovat změnám na trhu IT, zejména pak integrovaným distribučním kanálům.
Toto je plné znění tiskové zprávy tak, jak dorazila redakci Deep in IT.
Redakce neodpovídá za obsah, ani za případné chyby.

V reakci na změny chování spotřebitelů D-Link reorganizuje prodejní týmy v několika zemích a vytváří obchodní týmy zaměřené na více prodejních kanálů. Aktuálně se jedná o Německo, Rakousko a Švýcarsko. Z technologického hlediska se profesionální sféra bude zaměřovat na IP úložiště dat a soukromá sféra na digitální domácnost. V obou případech jsou v plánu produkty podporující cloud a také nové cloudové služby.

„Věříme, že flexibilita spolu s prezentací špičkových technologií a jejich implementace v našich produktech přispívá velkou měrou k úspěchu naší společnosti. Jsme proto optimističtí a předpovídáme na rok 2012 ještě vyšší růst prodeje, než v roce 2011,“ říká Aleš Pícl, ředitel společnosti D-Link Česká republika, Slovensko a Bulharsko.

Progresivní síťová řešení pro firmy, digitální domácnosti a cloud
Z technického hlediska budou v roce 2012 stát v centru pozornosti IP úložiště dat. Trh B2B se zaměří na optimalizaci existujících úložných řešení přechodem z Direct Attached Storage (DAS) na NAS (Network Attached Storage) nebo SAN (Storage Area Network), a na virtualizaci či přemístění celého úložiště nebo jednotlivých zálohovacích aplikací do cloudu.

To se týká i soukromé sféry, kde je kladen důraz na velmi výkonné NAS systémy. Rozšíření stávající produktové řady o routery, přístupové body a kamery pro cloudové prostředí umožňuje společnosti D-Link nabídnout uživatelům flexibilní přístup k domácí síti a všem datům bez ohledu na použité koncové zařízení. Připraveny jsou také další cloudové služby prostřednictvím portálu mydlink a možnosti ukládání video streamů do cloudu.

Zvýšené využívání širokopásmového připojení vede také k větší distribuci video obsahu a používání sociálních mediálních platforem. Z toho budou vycházet i nové požadavky na oblast inteligentní domácnosti. D-Link tak klade důraz na technologie, jako jsou PowerLine a Gigabit Wi-Fi. Nárůst využívání šířky pásma, podpořený rozšířením vysokorychlostního připojení přes mobilní sítě (LTE, které se v ČR teprve testují), zvyšuje také poptávku po IPv6 službách a produktech.

Další oblastí zájmu je rychle rostoucí segment IP dohledu. Cílem společnosti D-Link je rozšíření firemních řešení, zejména v oblasti dohlížecích a monitorovacích video systémů. V plánu jsou také síťové videorekordéry, IP kamery, převodníky videa a snadno ovladatelný software pro práci s videem.

Zdroje: 

Jiří Molnár

Pracoval zde pět let jako šéfredaktor serverů CDR.cz, DIIT.cz a PCPoradenstvi.cz. Aktivně se podílel na tvorbě obsahu všech tří webů, primární rolí však bylo řízení redakčního týmu a prosazování marketingové strategie. Dnes pracuje jako IT konzultant a frontend vývojář na volné noze.

více článků, blogů a informací o autorovi

Diskuse ke článku D-Link ve střední a východní Evropě – vyhlídky na rok 2012

Žádné komentáře.