Diit.cz - Novinky a informace o hardware, software a internetu

Diskuse k Další dílky do skládačky Nehalem

Jo, ale Platform Controller Hub, jako název, pro Severní můstek, je docela příznačný název, když už tam, nebude, Jižní můstek, má to Firma Intel, dobře vymyšlené, bych tak řekl, prostě no!

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

... obavam se o osud AMD

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Intel mel vzdy marketing dokonaly....:o) Jen mne tak napada jestli bysme doted nejeli vsichni na NetBurst kdyby tu AMD nebylo vubec a nemysleli jsme si jak jsou ty Prescotty dalsi generace "vykonne" reseni....:o))))))
Ted k veci, je videt ze AMD ma spravne vize a stale "ma cas" venovat se vyrobnim procesum a revizim diky tomu jak je technologicky napred, a zase to bude remiza....

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

To znamená, že v říjnu 08 přijde Bloomfield s 3kan.paměť.řadičem a 1 QPI. Nejpozději o 12 měsíců později se objeví Lynnfield - tedy vylepšenina? Bloomfieldu -, který dál zefektivnuje komunikaci díky integrovanému PCI-Express řadiči. Zásadní otázkou ale je, jakou propustnost nabídne DMI - tipuju, že může mít nižší propustnost než QPI právě díky PEG řadiči, který se nastěhuje do CPU. Ideální procesor pro herní fanoušky?

Ještě jedna poznámka: V 2. pol. roku 2009 by se měla objevit K11 - chlapci z AMD slibovali, že jejich další CPU bude mít v sobě taktéž integrovaný PEG řadič, kvůli snížení latencí. Uvidíme. Určitě se máme na co těšit.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Este niekomu to pripomina architekturu K8? Intel zda sa v poslednom case kopiruje napady od AMD, no na rozdiel od AMD ma Intel ovela vykonnejsie procesory a vacsie vyrobne kapacity. Smola pre AMD....

btw. Nehalem tu bude sice uz od konca buduceho roka, no procesory pre beznych uzivatelov - t.j. za prijatelne ceny sa pravdepodobne prihlasia az na jar 2009 :(
No a na moj oblubeny low-endik si asi pockam az do lete 2009. Zatial podaktory nadsenci stihnu vo svojej zostave vystriedat aj dva - tri procesory. :D

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Ale, AMD, je dobré, představte, si no, dejme, tomu, třeba, si koupíte, počítač s procesorem AMD Athlon 64 x2 6400+, a přetaktujete, ho, teď, mám pocit, nejde, náhodou, přetaktovat, až na 3,6 GHz, no i když možná tolik, ne, do základní desky, s paticí AM2, a pak, si do té desky, se Socketem AM2, dáte procesor AMD K-11, to je docela, Bomba, ne, myslím, že by to, mělo, jít, myslím, že nové procesory od Firmy AMD, by měli, jít, dát do Patice AM2, ještě v polovině roku 2009, jak jsem viděl, nějaký plánek, od Firmy AMD, zatímco, teď, koupíte, si Základní desku, s procesorem INtel, a už aby jste, na konci, roku 2008, kupovali, novou základní desku, kvůli novému procesoru, Firmy INtel, a to tomu procesoru, Intel Nehalem, v tomhle, je docela, velká výhoda, Firmy AMD, prostě no!

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Respektive Patice AM2, by měla, být ještě Kompatibilní i s paticí AM3, byť, samozřejmě, s nějakými omezeními, ale i tak, to je docela slušné, ne?

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Po dvou lahvích červeného Ládíkovo příspěvky začínají mít smysl... škyt.. no...

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Projekty Intelu nesleduju, ale na první pohled mi to připomíná řešení pro nízké cenové segmenty. 16 PCIe linek pro platformu budoucnosti? Uniká mi něco?

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Nerekl bych o mnoho vykonejsi,na TOMShardware si projdi testy a porovnej...Pro bezneho uzivatele je to putna,esi ams AMD ci Intel,porotoze to temr nepoznas. Rozdili vznikaji jen pri dekodovani videi apod veci,coz myslim neni bezna denni prace.V hrach ma vliv od cca 2,6Ghz uz pouze vykon grafikce karty pri prisliusnem rozliseni...A to srovnavame starou a veleuspesnou radu K8 a Intel Conroe, Kentsfield ...,ktere jsou novejsi.K8 byla opravdu povedena rada...Phenom je na oprave a myslim,ze taky nezklame,na vykon soucasnych 65nm Intelu mit bude.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Njn, i slepý si musel všimnout, že je to prostě bomba. Někteří z toho mají radost, "někteří" neopomenou připomenout Prescotta nebo že AMD byla přeci PRV! s paměťovým řadičem, k tomu přidají pár zaručených informací jak je na to AMD dobře a jak už každou chvilku vytáhne další eso z rukávu...
...no soudní lidé se smějí...
A BTW, všimli jste si, že ten nový skvost se prodává za de facto stejnou cenu jako Q6600? Já vím "Intel má draží desky" - leda tak ve snu...
---

Akorát mě zajímá, s jakém rozmezí to Intel uvede, protože je to hodně do široka. A pokud se hodlá držet svojí tik-tak taktiky (tedy 2010 Gesher), tak se nastartovala doopravdy brutální mašina, což jsem sám nečekal. Můj skromný odhad je, že nejlepší bude ten s integrovaným PCIe, protože samotná paměťová linka navíc toho narozdíl od PCIe moc nepřinese. A Havendale? To bude "low-endová" bomba, o noteboocích ani nemluvě.
...někteří každým den pravidelně onanují nad Fusion, ale ti druzí budou mít obdobné řešení za rok... :D

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Tykvik:
Pokud chlapci z AMD slibovali K11 v polovině roku 2009, budeme rádi, pokud se toho dočkáme v roce 2010.. Nechci urážet AMD, které mám rád (dříve jsem měl rád víc) a konkurence je ku prospěchu nás všech, ale po slibech, co jsme tu slyšeli už nějak nevěřím..

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

A ještě si něco neodpustím - on-die řadič + 8MB cache :D Mnoo, to bude slušná raketa. Se těším až to AMD rozválcuje tím svým Bulldozerem :D

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

To leda tak, že ke svým procesorům bude přidávat dusík zdarma na rok a k tomu slevové poukázky na odběr elektřiny :D

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Bude mít Intel i jednojádrové provedení procesorů? Nejsem ten, kdo potřebuje si honit brko nad tím, že mám xy jader. Stačí mi jedno jádro. A 45nm single core by vypadal hezky, pokud by měl okolo 20-30W TDP

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Na 45nm single-core určitě vydá, ale asi na Nehalemu to nebude...

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Ladik 45: Myslis, ze tu jde o to, pridat prispevek za kazdou cenu? Byt nesrozumitelny a s obrovskym mnozstvim hrubek? Mam sice rad vino, ale vypit dle Karlikuse dve lahve, abych poruzumel tvemu prispevku..to fakt nehodlam :) Mam lepsi reseni:necist tyto prispevky proste no!

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Riesenie Havendale je zase trocha "bad-idea", lebo RAMky sa zapajaju do GPU die a do CPU musia udaje doputovat cez on-die-interconnect.

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

2 Nox: Tie schemy su podla mna len velmi priblizne. A mam strach ze spojenie CPU - RAM bude cez GPU

To je to iste akoby si siel z Brna do Prahy cez Moskvu. lol

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

Už se těším na první benchmarky proti C2D, škoda te důvěryhodný budou asi až někdy koncem léta. Doufám, že pak C2D bude levný jako P4 na konci svého života:-)

Jinak bych ten pamětový řadič taky moc neřešil, kdyby to CPU nějak omezovalo tak by to nedělal. Je třeba si počkat na přesnější specifikace.

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Zdar happymaster...este Ta pootravujem....taka mala otazocka....kolko teplovodivej pasty je dobre dat pod chladic na cpu?....asi nie moc, co?Pocitam, ze maximalne nejaku vrstvu hrubu ako obycajny papier?Dik

+1
-3
-1
Je komentář přínosný?

ja uz vypil 3 od vcera a ladika dokazem ignorovat ,
na nehalem a spol cakam uz dlho.
a v nehalime som bol par krat

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

130W na QuadCore Bloomfielde? to snad nemyslia vazne, to chcu ako urobit to osemjadro so spotrebou 260W alebo ako?

Cakal som tak...80W pre stvorjadro (ale mohlo by byt aj menej :))

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Arachim: No jo, u AMD zacinaju procesory pekne pripekat tak Intel moze v pohode tahat svoje procesory na vyssie watty.
Inu - keby nebolo svojho casu K8 tak by nam spotreba Prescota vobec nevadila. :D

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Snejk: Přiměřeně ;) Radši víc než míň, to co bude přebývat vyteče bokem a utřeš to...

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

2 happymaster23...dnes idem na to....:))) Dik

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Baltik: spíš to vidím už jen na 2jádra; od 7500 Kč výš nastoupí 4jádra. Intel se chlubí, že celý procesor bude mít dokonale dynamcké řízení spotřeby všech jader, tj. např. budu mít 4jádro s TDP 130 W, ale když budu psát texty ve Wordu a brouzdat na Internetu, potom by mělo jet jen 1 jádro cca na (dejme tomu; příklad) 50% výkon, zbylá se "uspí", a celková spotřeba potom bude okolo 20 W. To by bylo dobré.

Takto by to mělo být, jestli to tak skutečně bude, poznáme až po praktických testech.

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

2 Baltik: C2D 8200 TDP je sice 65W, ale skutecnost je jina 5W idle a 25W full burn. provozovano na 1 Volt a defaultni takt

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Pro psaní komentářů se, prosím, přihlaste nebo registrujte.