Diit.cz - Novinky a informace o hardware, software a internetu

Diskuse k Další notebook bez pevného disku

V soucasne dobe nekolika GB pametovych karet, by snad nebyl problem tam nejaky "HDD" nacpat. Rychlost sice mala, ale na praci s dokumenty uplne dostacujici. Pokud by vyrobce udelal nejaky RAID radic pro pametove karty, tak by se i rychlost zvetsila.
Pro koho je tento notebook vyhodny?
Do kancelare?, no cucet na 12.1palcovy displej by se me nechtelo.
Na cesty? Taky moc ne, co bych na nem delal, kdyz nemam odkud nacist data.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

jj, toto neni ono...ved pamatova karta cca 2GB stoji tolko co bezny 3,5" hdd...a to uz by sa tam dalo volaco zapisat...stacilo by uz len 512MB RAM, nejaky ULV Intel procik, slot na karty a bolo by....ani 12" LCD by nevadilo.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

ja stale čekam až uděla nějaky chytrak slot do PCMCI na maly HDD typu flash s optimalni kapacitou na Winy, normalni cenoou a přenosovou rychlost... ten slot ma spousta lidi nevyužitý a takhle by to bylo hodně v klidu.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

No kdyz to ma sosat data ze site tak bych cekal 1 Gbit sitovku, ta flashka je tam skoro zbytecna, to muze taky rovnou nabootovat ze site, ale proc zrovna notebook to mi hlava nebere

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Ono to nejspíš bude proto, aby vám z toho notebooku ty data nikdo nemohl ukrást (žeby se to kvůli tomu jmenovalo SAFEbook???). V dnešní době si dovedu představit, že se téměř odkudkoli můžete připíchnout pomocí VPN do podnikové sítě a celkem obstojně pracovat. A když už potřebujete mermomocí ukládat tak si tam tu flashku prostě do toho USB strčíte. Uznávám, že je to prcek ...

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

HDD to nema, Optiku to nema...neni to pak nejako predrazeny? 15" Fujitsu Siemens Amilio se da poridit kolem 15000 vcetne DPH, procesor to ma na podobnym taktu, pameti sice jen 256MB, ale zato to ma 40GB disk a DVD palku a 15" displej, WiFi to ma taky a LAN samozrejme tez.
Tak co potom na tomhle NECu stoji 18000???

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Shad: 12" notebooky jsou obecně dražší, navíc tohle je něco neobvyklého, což je další důvod k vyšší ceně.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

2 beleg:
No by me zajimalo jak vypada takove pripojeni s kterym se da pripojit odkudkoliv s nejakou solidni rychlosti aby se s tim dalo pracovat (tak 10 Mbit by asi stacilo)?

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Teda 6 hodin na baterky s takovým šitem, to není nic moc. Ségra si nedávno koupila NB DELL s Core Duo@1.6G / 80G HDD / integrovaná grafika / 512MB RAM / 15.4" + ostatní běžné NB serepetičky, připlatila si něco na lepší aku a při běžné práci to taky těch 6 hodin v pohodě drží.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

2 fousek:
pokud pouzivate windows a remote desktop, tak pro prace je tech 10mbit opravdu minimum. pokud pouzijete nx technologii dostupnou na linuxu, tak muzete velice pohodlne pracovat pres 512kbit linku... nx technologie je kvalitativne opravdu o nekolik trid vyse.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Tak čipová sada je VIA VN800 + VIA VT8237R (http://www.cdr.cz/a/15014) s integrovanou grafickou kartou S3 UniChrome Pro.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

10 mbit na remote desktop? MS terminal klient ma minimální požadavky na bandwith (tuším 8 + 8 kb), daleko citlivější je na latenci. Celá naše firma takto pracuje a nevšiml jsem si, že by to nefungovalo.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

za 17800 mam aj novy notekook :D

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Ripper42: 10mb minimum na RD ? v tom pripade nevim jak mi muze fungovat RD na 512Kb lince. S 10mb si muzu pomalu uz poustet video pres remote. 

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Pro psaní komentářů se, prosím, přihlaste nebo registrujte.