Diit.cz - Novinky a informace o hardware, software a internetu

Další poznámky k firmware 1.03 od NECa NR-7700

diit.cz logo na CD-R serveru 1. dubna 2009

Poslal nám je DavesMan a přetiskujeme v plném znění:

  • Firmware 1.03 pro NECa NR-7700 - "Čert ví , odkud je", ale funguje v pohodě, takže se ho není třeba bát. Na druhou stranu jsem nepostřehnul žádnou změnu (oproti 1.01 se kterým jsem NECa koupil) až na to, že vypne UDMA33. (Teda vypne - ona nikdy pořádně nechodila, ale teď se alespoň nedá zapnout, protože BIOS mechaniku identifikuje jako PIO Mode 4).
  • I s 1.03 o sobě NECc tvrdí (narozdíl od HP cd12ri), že je schopný overburnovat, což mu v Neru nebo WinOnCD zrovna nějak "nejde". Jediný program, kterým se mi podařilo dosáhnout overburnu, je BlindWrite - na TDK jsem zkušebně vypálil asi 76:20 muziky a hraje v pohodě až do konce jak ve věži a autorádiu, tak i v CD-ROMce mého PC. Použil jsem DAO RAW s plnejma PW subchannelama.
  • DAO RAW PW zůstalo i v 1.03 zachováno, takže žádnej strach z updatu.

Toť vše - čekal jsem sice, že tenhle update konečně vyřeší problémy s pálením v DMA módu (jak mi chlapci z hotline@de.nmvc.com slibovali), ale co. Snad někdy příště...

Redakce CDR (Google+)

Redakci CDR.cz tvoří tým mladých žurnalistů, které spojuje společná láska k moderním technologiím. Milují chytré gadgety, vylepšováky a nejnovější zařízení všeho druhu.

více článků, blogů a informací o autorovi

Diskuse ke článku Další poznámky k firmware 1.03 od NECa NR-7700

Žádné komentáře.