Diit.cz - Novinky a informace o hardware, software a internetu

Diskuse k Další průšvih Windows 10: aktualizace odinstalovává Catalysty a další programy

W10 jsou stále beta. Testováno na uživatelích.. :-)

Zatím jsem vracel jen asi 10 PC na původní OS, protože uživatel měl "pocit" že W10 jsou lepší, pročež poté, co zjistil, že mu v tom novém krásném a rychlém OS nefunguje starý HW, SW třetí strany nebo samotné W10 se chovají jinak než čekal, volá upěnlivě o pomoc, řka, že "nemůže pracovat a má moc práce." Na to se takových lidí vždy slušně ptám, proč si tedy udělali čas na instalaci a migraci OS na W10 (samozřejmě bez jediné zálohy dat), zvláště pak v době, kdy každý finišuje před koncem roku? Racionální odpovědi jsem se bohužel zatím nedobral. Půlka z nich prohlásila že "to samo" (alias klikali bez čtení), druhou bych označil za takové anonymní uživatele ražení zdejších milovníků softies, pánů Petyho nebo Petra22, kteří dodnes naivně věří, že MS má všechny rád.

+1
+61
-1
Je komentář přínosný?

Pokud to instalujete na Pentium IV, chápu, že to je pomalé a nejsou ovladače a ovládání je také jiné oproti Windows XP. Jinak tomu nerozumím.

+1
-82
-1
Je komentář přínosný?

To jsou zase plky. Na P4 to ani nenainstaluje.

+1
+23
-1
Je komentář přínosný?

Ne, nejedná se o Pentium4. Ale o HW, který má ovladače ještě ve Win8.1, takže zcela zjevně by měl fungovat i ve W10, což ovšem neodpovídá realitě.

Tedy nejedná se ani o XPčka, ale o PC, který velmi dobře funguje s Win8.1

A aby bylo jasno: já ve Win10 vkládám velké naděje, ovšem současná verze je beta - a to velkomyslně přecházím to, že by bylo na místě hovořit spíše o alfaverzi, protože označením "beta" dochází k velké urážce jiných, starších, nově uvedených verzí Windows. Ani Win95 blahé paměti neměly tolik chyb a nedodělků.

+1
+34
-1
Je komentář přínosný?

to je divne ze nevie starsi HW. mne dokonca ide HW aj taky co na win 8 velmi nechcel ist a posledny ovladac bol pre vistu. co som si vsimol tak 10 skor zozerie aj starsi ovladac.

ja som presiel so starym core2duo a doskou s chipsetom 945P a vpohode funguje vsetko. ovladace ktore si sam nenasiel som mu tam supol z visty alebo 7 (obe 64bit) a vpohode to zobralo

+1
-3
-1
Je komentář přínosný?

<i>A aby bylo jasno: já ve Win10 vkládám velké naděje, ovšem současná verze je beta...</i>

Naděje. Podstatný lidský klam, který je zároveň zdrojem největší síly a současně je největší slabostí lidí.

+1
+4
-1
Je komentář přínosný?

To ani nemuzes, kdyz si PC vzivote nevidel ... ze 30HPcek jich 1/2 v desitkach na problem a nektery odmitaji tisknout uplne ... lol a to i +-1/2 roku stary.

+1
+7
-1
Je komentář přínosný?

bingo, byla to tiskárna HP. ;-)

+1
+4
-1
Je komentář přínosný?

ja mam este staru HP photosmart 7150 a na nu bol posledny ovladac asi pre XP. pouzivam univerzalny PLC3 ovladac co je sucastou windowsu a tlaci vpohode

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

nejde o to, že by nebyl ovladač, ale o to, že to netisklo.

+1
+4
-1
Je komentář přínosný?

No dobry administrator by rychle zjistil ze system sice dokaze tiskarnu videt ze existuje, ale to neznamena ze skutecna MA driver pro tisk.
Prumerny admin by rychle prisel na to ze proste potrebuje nainstalovat driver pro tiskarnu, treba pres GPO.
No a hloupy admin neprijde na nic a zblepta blbosti po netu.

+1
-11
-1
Je komentář přínosný?

Dobrej admin hlavně nepustí zabugovaný soft do produkčního prostředí.

+1
+6
-1
Je komentář přínosný?

To neni chyba nebo zabugovanost, to je prece vlastnost.. a bude jen hur.
hmm to jsou asi ty "nadeje" jak tu nekdo psal. :)

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

To ze si hosani neumite poradit je proste vas problem:) Nic vic, nic min. A to proste nejakyma moudrama co tu hazite nijak nezmenite....
Ale muzete si jit stezovat zpatky na rusky weby odkud jste prilezli...Tam vam ty vase "nazory" pochvali, treba i balalajku prihodi...

+1
-11
-1
Je komentář přínosný?

Včerejší zkušennost. Kolega v práci šel jen dopsat nějaké zprávy, když jdeme na oběd vidím z vesela probíhající upgrade. Říkal mí že samo. Nevěřil jsem. Odpoledne sednu k počítači. Vyletí okno aktualizovat nyní, nebo později. Kliknu později. Začla se stahovat instalačka. O.K. někdy později upgrade pustím. Jenže po stažení se upgrade začal spouštět sám a hodně rychle jsem klikal na zastavit aktualizaci, protože se mi to nehodilo a neměl jsem zálohy. Závěr upgrade na windows 10 opravdu probíhá sám, neboť aktualizovat později je matoucí vyjádření.

+1
+53
-1
Je komentář přínosný?

Ano, něco podobného se mi stalo taky. Listopadový Windows update mi na sedmičkách provedl to, že jako jediný update nastavil upgrade na úžasný nový build W10. Standardní updaty nebyly zaškrtnuty. Musel jsem ručně zrušit volbu Win10, pak aktualizovat a označit k instalaci běžné listopadové updaty. Při kliknutí instalovat později se to skutečně nechová jako dřív, tedy "buď ticho a nevotravuj", ale vede to ke spuštění upgradu "na pozadí". Zatím jsem to vyšešil zakázáním GWX v registru, jsem zvědavý, s čím přijdou v prosinci.

+1
+17
-1
Je komentář přínosný?

je ideální mít zálohu z doby těsně před vydáním W10 - já vytvořil a před měsícem jsem seznal že je třeba ji použít. Takže jsem pak zakázal automatiku, instaloval jen aktualizace office a pár dalších drobností, ale doporučené a bezpečnostní už ne, byť jsou vedeny jako bezpečnostní tak zabordelí počítač nemluvě o vlezlém upgrade procesu.

+1
+9
-1
Je komentář přínosný?

Ten registr ti updatnou jako první. Však oni tě nakonec stejně dostanou :-D

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

Ano, zrovna dnes jsem také klikl na "Později" u toho nového otravného okna a zaskočilo mě, že 1. ihned stahuje upgrade (sakra později je později a ne teď, ne? Nechci nic instalovat, nechci nic stahovat, potřebuji pracovat), 2. není tam nic jak to pauznout nebo ukončit proces stahování. Tomu říkám podrazové jednání, "my vám ty W10 vnutíme jakoukoliv cestou". Takže jsem vytrhl síťový kabel, odstřelil všechny pochybné úlohy, restartoval a jsem zvědav, kdy se to nainstaluje samo ve chvíly kdy se nebudu dívat. Ještě že mám zálohu, kdyžtak se budu moc vrátit, ale určitě budu MS proklínat. Takto spokojený budoucí zákazník nevypadá.

+1
+20
-1
Je komentář přínosný?

No ale to je v pořádku... Mezi kliknutím a spuštěním aktualizace byla časová prodleva minimálně jednoho tiku systémových hodin, takže to bylo "později"... :-D

Já se tak náramně bavím těmihle problémy lidí, co na W10 přešli. Říkal jsem, že smrdí, že to Majkrosoft tak tlačí a že nebudu riskovat přechod na něco neověřeného a nevyzkoušeného. Jediné, na co jsem ještě zvědavý je, jaká bude celá pointa příběhu.

Důvod, proč M$ tak agresivně nutí všechny uživatele W7 a W8 k přechodu a proč to jako správnou nestabilní alfa-verzi neoznačil raději W9, aby pak vyrukoval s dokonale odzkoušeným a stabilním W10 s krásně "stabilním číslem", musí být nějaký hlubší.

Já zatím spekuluju o tom, že na tom systému prakticky nic nepojede nativně a že se všechno bude pouštět z cloudu, kde to bude hodný strýček M$ zpoplatňovat měsíčním paušálem jako Oppice365, a pro "naši" vyšší bezpečnost hlídat spolu s kamarádama z FBI. Odpovídalo by tomu už to, jak třeba fungují Solitaire a další hry. Aplikace "instalovatelné" ze Store se totiž vlastně neinstalují, ale jen se pouští v nějakém pochybném běhovém prostředí osekaného exploreru... Teď to ještě samovolně odinstalovává "nedůvěryhodné" aplikace... No potěš koště.

+1
+9
-1
Je komentář přínosný?

Ja se taky podobne "bavim" tim co win-teenager predvadi den co den za novy neplechy.
Chtel jsem si ve zkratce psat co vse maji tyto adolescentni wokna za problemy, no ted uz to nesepisu kolik tech problemu uz je.

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

To je nějaké divné, o jaký HW se jednalo? Napiš konkrétně, protože to by už fakt musela být výjimka, aby HW starý do cca 5 - 6 let nejel. Na mém postarším železe, odhaduji cca 7 let + 3 roky staré SSD, prozatím žádný problém a přechod pro běžného uživatele z W7 na W10 žádný velký problém. Jediné, co bych MS vytknul je politika aktualizací, kdy je jen "ano ihned" nebo "ne", a potom občasné neúnosně dlouhé aplikování aktualizací.

+1
-18
-1
Je komentář přínosný?

"protože to by už fakt musela být výjimka, aby HW starý do cca 5 - 6 let nejel"

Třeba Lenovo T530 (2012). Ve W10 nefunguje 3G modem. Když jsem po tom pátral, tak rada je updatovat firmware (proč, když ve w7 funguje ani operátor se nemění?). Updater FW je pro win8 (pouze!) ve Win10 nejede. Vrátil jsem zpět zálohu W7, protože konektivitu v terénu nutně potřebuju. Jestli funguje ten updater ve w7 nevím. Spíš to na mě celé dělá dojem kurvítka od Lenova, prostě W7 only (ne že by mi to nestačilo, ale to by mi widle nesměly ten update na w10 vnucovat a automaticky spouštět).

+1
+18
-1
Je komentář přínosný?

Vyjimka ? vyjimka mozna u desktopoveho hardwaru, u laptopu je to tak 50 na 50, a treba u tiskaren je to pravidlo, ne vyjimka. Dostanes ovladac na verzi woken v dobe vydani HW plus 2 starsi wokna, a ze updatnou ovladac az o 5 let vyjde novej windows, zapomen... to same u prakticky vsech ruznych externich "gadgetech" typu USB TV karta, gamepad/volant, zvukovka...

+1
+12
-1
Je komentář přínosný?

Hmm, me treba jede na desitkach i 8 roku stara Canon Pixma IP2600. K te se daji dokonce stahnou ovladace i pro windows 2000 :-)

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Mně jede HP LJ1100, která je připojená ještě přes LPT a ovladače měla určitě pro Win95, ne li už 3.11. Což ovšem neznamená, že musí jet i mnohem novější typy :-)

+1
+3
-1
Je komentář přínosný?

Volant Logitech Wingman Formula Force GP, který je kompatibilní s windows 98 a 2000 - a jede ve Windows 10? Jede. Někdy to fakt překvapí jak věc, kterou by člověk nečekal, tak funguje... :D

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

A nebo paradox Creative Live!Cam Optia AF II . Ovladače pod Win 10 sice oficiálně existujou, ale nefunguje to. Ani za boha. Ruční instalace skončí modrou smrtí.

+1
+5
-1
Je komentář přínosný?

většinou jde o specifický hw, já upgradoval tři různé sestavy a naprosto bez problémů. Ovšem je pak taky soft který detekuje verzi win a ikdyž by i normálně běžel tak se nespustí pří zjištění neznámé verze ani instalátor....

+1
+3
-1
Je komentář přínosný?

Jen pripodotek, jednou z ficur ktery M$ distribuuje na w7/8 je prave i to, ze se desiky vazne nainstalujou samy. Bez toho aby uzivatel na cokoli klipnul. Jediny reseni je aktualizace zcela vypnout.

+1
+7
-1
Je komentář přínosný?

Tynyt u nás v práci se dokonce Win 10 vnutili a sami předinstalovali na 2 PC bez zásahu uživatele. Já musím zatím říci že největší problém mám s notebooky kde se Win 10 tváří v ovladačích že vše funguje ale ve zkutečnosti ne, zatím se snažíme zachovat Win 7 abychom se vyhnuli problémům :D

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

Tiez mi to pocas aktualizacie vnutilo novy driver aj ked som to mal poriesene cez wushowhide.diagcab

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Přesně. Mám notebook od ASUS a je tam zvuk od Realtek (asi) a ten jejich ovladač pro W10 je špatný. Jsou tam ruchy při inicializaci přehrávání zvuku, např. při startu Winampu nebo když zavoláte přehrávání WAV z VBA apod. Tak jsem to dal ve správci zařízení oddělat a chvíli tam jel 100% ovladač od Microsoftu (Zvukové zařízení High Definition Audio), ale za chvíli už zase tek ksindl od Realtek!

Totální průser je v tom, že u aktualizací v nastavení není možnost je vypnout! Musel jsem jak kokot googlit abych přišel na tu metodu přes ten wushowhide.diagcab!

Když už chtějí mít aktualizace pořád zapnuté, tak musí zajistit jejich 100% ověření funkčnosti a pokud to neumí, ať je laskavě umožňují normálně individuálně vypnout.

Mimochodem psal jsem na ASUS ohledně toho špatného ovladače Realtek a odepsali mi, že to není jejich chyba, že to vydává Realtek a že mám počkat na novou verzi. Ale do prdele! Snad to prodává ASUS tak ať se starají oni! A jestli je Realtek banda neschopná co neumí naprogramovat 100% funkční ovladač, tak ať tam dají jiného výrobce! Ještěže Microsoft umí napsat ovladač!

+1
+4
-1
Je komentář přínosný?

No, je to trochu jinak, pro zakaznika zustava faktem, ze ovladac od Realteku poradne nefunguje, jenze Realtek tvrdi, ze ovladac je naprosto v poradku, ze ho opravdu poctive zkontrolovali a ze chyba je ve Windows 10, ze Microsoft musi opravit Windows 10 a pak zacne ovladac fungovat, ze strany Realteku s tim nejsou schopni nic udelat. Samozrejme Microsoft tvrdi, ze chyba je u Realteku a ze MS s tim nemuze nic delat.
Kde je pravda se rici rozhodne neda, nikdo z nas do toho ovladace nevidi a tak nam nezbyva cekat nez to bud Realtek nebo Microsoft opravi, doufejme, ze to nebude trvat nekolik let. :-/

+1
+6
-1
Je komentář přínosný?

Rikal jsem si, pockam pul roku, nejak se premuzu a prejdu na desitky. S kazdou takovou zpravou me odhodlani prejit klesa. To uz neni OS, to je zivy system s vlastni vuli. Vypada to na dlouha leta se sedmickami.

+1
+52
-1
Je komentář přínosný?

Do léta to snad vyladěj, pesimisto. Do toho Inda jsem vkládal naděje, ale nějak mu to zatím nejde. Zlatý Balmer a Visty.

+1
-17
-1
Je komentář přínosný?

taky jsem si říkal, že do června to snad odladí. Už si nejsem tak jistý.. Zatím to jde od desíti k pěti. ;-)

+1
+25
-1
Je komentář přínosný?

Metodou vydávání nových buildů místo obyčejného patchování chyb se to vyladit nedá. Na to jde o příliš rozsáhlý systém. Ne nadarmo už od NT byly požadavky, aby SP jen opravoval chyby a nepřinášel nic nového.

+1
+14
-1
Je komentář přínosný?

Dovolím si nesouhlasit. Ve většině zaznamenaných případů to jde od desíti k sedmi. :-)

+1
+50
-1
Je komentář přínosný?

:-D

+1
+6
-1
Je komentář přínosný?

..coz je skok o dva (10-2=7) protoze devitka neexistuje :)

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Mám to úplně stejně. Po všech těch katastrofách, bezprostředně po vydání jsem si říkal to co vždycky "to není systemem, ale rukama", jak jsem četl ty nářky uživatelů a zejména "instalatérů! teoretiků. pak přišel tenhleten první větší SP (bůhví proč tomu říkají Threshold, nebo dokonce update, když to má 3GB, to je na update fakt slušná zhovadilost) a katastrofa nejenže nekončí, ale ještě (up)graduje :-D ... Takže to už prostě není rukama, to je vyslověně lemplovina Microsoftu. A to ještě někteří fakt věří tomu, že Windows 10 nejsou Operační systém, ale služba a jsou ochotni za něco takhle zpraseného platit ...

+1
+18
-1
Je komentář přínosný?

Přesně tuhle sestupnou tendenci mám také. Pomalu začínám váhat, zda i DX12 bude pro mě motivace k upgrade...

+1
+7
-1
Je komentář přínosný?

Pro mě ne, protože a) existuje Mantle b) nVidia si pohlídá, aby se AS moc nepoužívaly a paraelizace také ne, alespoň dokud to neumí jejich karty, takže DX12 v podstatě skončil díky neskutečně zpraseným Win10 + nedostatečnosti HW nVidie, která sice hrdě tvrdí, že DX12 jo (na krabici MSI GTX 960 gaming to je), ale všichni víme, že ne.

Asynchronní Shadery jsou IMHO integrální součástí DX12, takže moje 960 není DX12 kompatibilní. Kdo chce tvrdit opak, ten si lže do kapsy...

+1
+11
-1
Je komentář přínosný?

Rekl bych ze je to jen zacatek, bude hur. Kdy uz ovce pochopi ze takto nee..

+1
+15
-1
Je komentář přínosný?

Tak ony to z větší části asi ovce nebudou, jen si za A) na něco zvykli a podlehli dogmatu že jinak nelze, za B) nedostatek intelektu nedovolí přemýšlet nad změnou a za C) jsou prostě jenom líní jak vši ...

+1
+15
-1
Je komentář přínosný?

Ja by som nepovedal, ze upgrade alebo update Odinstaloval programy. Ono to totiz defacto prebieha na pozadi ako nova instalacia, kde sa prenasaju nastavenia, data uzivatela a samozrejme aj Aplikacie.
Pokial nejakym sposobom nieco zlyha v tomto procese(alebo Windows zisti nekompatibilitu alebo nieco podobneho), tak sa jednoducho nainstalovany Cisco VPN klient neprenesie do upgradovanej(alebo updatovanej) verzie Windows 10.
Nemyslim si, ze to ten OS vylozene odinstaluje alebo odstrani.

+1
+8
-1
Je komentář přínosný?

...ked sa teda bavime o Listopadovej aktualizacii alebo prechode na vyssi build...

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Ano přesně. On to totiž není update, ale upgrade na nový build, který se chová zcela stejně jako třeba update z win7 na win10. Upgrade OS málokdy probíhal korektně, vždy se doporučovala čistá instalace. Takže proč MS zvolil tuto nespolehlivou cestu, je mi záhadou.

+1
+11
-1
Je komentář přínosný?

proc? protoze w10 musi byt na kazdym PC nehlede na funkcnost.

+1
+3
-1
Je komentář přínosný?

No, já vám nevím - pokud Win ztratí o nějakém programu povědomí a navíc již nelze ani dohledat soubory toho programu (předpokládám dle popisu) - z laického pohledu jde o dokonalou odinstalaci.

Pokud ale složka se soubory zůstala, za odinstalování bych to nepovažoval, jen za zvoraný update.

Tak nebo tak při čtení o W10 poslední dobou MS působí jako banda fušerů.

+1
+11
-1
Je komentář přínosný?

Pokial viem, tak vsetky subory ostavaju v zlozke Windows.old

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

ale jen chvilku, pak je ms "nejak" smaze takze neni mozny navrat na predchozi OS, ale souborovy bordel tam zustane (nesmaze se vse)

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

"Catalyst Control Center asi těžko považovat za nějaký škodlivý software..."

No, nejsem si zcela jist. :-D

+1
-36
-1
Je komentář přínosný?

Ale tu kartu ti (a některým ostatním) přece zabily Crimsony a ne CCC (i když teda asi kvůli pozůstatkům CCC, resp. té jejich dobré vlastnosti, že ani po odinstalaci nezapomínají nastavení starých karet, a to ani když je tam karta jiná).

+1
-4
-1
Je komentář přínosný?

Riesil som to s autorom CPU-Z, ktory zostal dost v soku ked to zistil..
Vyzera to tak, ze Win10 to robi preto, ze tieto aplikacie sposobili BSOD v minulosti, takze zrejme ich databaza to zachytava a potom takto riesi.. Dost nechutne.

+1
+11
-1
Je komentář přínosný?

já o CPU-Z přišel při updatu též, ale dalo mi to vědět, že tahle aplikace nebyla přenesena. Jelikož ji vlastně ani nepotřebuji, tak mi to ušetřilo práci s odinstalací :)

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Skynet :o)))

+1
+17
-1
Je komentář přínosný?

Takze je to naozaj koli BSODs - MS dal na blacklist vsetky CPU-Z 1.xx a povedal autorovi nech to opravi a vyda v2.0. Velmi vtipne...

+1
+6
-1
Je komentář přínosný?

No nechcem MS hajit ale co je lepsie, mat v systeme aplikaciu/ovladac ktory moze hocikedy zhodit OS do bluescreenu, a uzivatel ani nemusi vediet ktora aplikacia to je (povedzme ak si instaluje ovladac) alebo ju radsej vyhodit z nainstalovanych a v podstate donutit uzivatela to "riesit" a zaroven ma ten uzivatel stabilny OS. Ono zasa keby z "nicoho nic" zacali po update windowsy niektorym padat do bluescreenu, to by bolo kopec kecov aky je ten windows nestabilny.

+1
-22
-1
Je komentář přínosný?

Lenze ak aplikacia ako napr CPU-Z sposobi BSOD na 0.00x% systemoch a to vdaka nejakemu pochybnemu hardware, alebo inym smejd ovladacom (dobre viem o com hovorim) a MS kvoli tomu odinstaluje taku aplikaciu zo VSETKYCH masin, tak to podla mna nie je OK.

+1
+22
-1
Je komentář přínosný?

1) to ze aplikace system sejme je vyhradne chyba systemu, vzdy a vsude.
2) sem zvedav co budes delat, az se M$ rozhodne, ze to ucetnicvi vazne nepotrebujes ... a sem zvedav, co na to bude rikat firma s 20 000 zamestnanci, 2 dny pred vejplatnim terminem ...

Tohle muze nasadit i doma leda magor. Pokud to nekdo da do firemniho stroje, mel by byt namiste zastrelen (jestli to neni teda prilis milosrdny).

+1
+17
-1
Je komentář přínosný?

Zatim to vypada, ze pokud to nekdo da do firemniho stroje, tak potom konkurznimu spravci zaplati pokutu. Nicmene, zatimco aplikace nema byt schopna sejmout system ani umyslne, u ovladace se to na x86 bohuzel stat muze bez ohledu na to, jak dobre je system navrzeny. Napoveda: DMA.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

CPU-Z neni ovladac, neni to ani instalacka, je to miniexac v zipu. Ze s tim ma desitka problem se nedivim, s cim problem nema?

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

1) To plati len v pripade ze ide len o user-mode aplikaciu. Ale programy ako CPU-Z maju aj vlastny dirver, inak by nemohli plnit svoju funkciu a pristupovat k hardware.

A akykolvek kernel driver moze zhodit system, to je to najjednoduchsie :-)

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

CPU-Z zadny driver nema. Zadny nepotrebuje nehlede na to, ze mi fakt vysvetli, jak si ten jeden exac da ten driver do widli a ty widle bez restartu restartuje a po zavreni ten driver nejspis zas odteleportuje nekam pryc.

Pokud to netusis, tak widle namapujou veskerej HW na cast RAM (kterou tim znepristupni) a tam si muze cist i zapisovat prakticky kdokoli cokoli. Co myslis, jak se z widli patchuje nebo konfiguruje BIOS?

Widle ti (teoreticky) neumoznej zapisovat nebo cist primo ten HW. Ale to sou jen prave teoreticky kecy ... protoze ... proc trebas myslis, ze v tuxovi nefuguje (nebo nefugovalo) wot? Protoze ti kkti misto aby si cetli krysu pomoci widli, tak si cetli primo raw to, co posila krysa. Mno a wine s tim jaksi nepocitalo. Takze to slo spustit, ale ne hrat.

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

Ma zmysel vobec diskutovat s niekym kto ani netusi ako system funguje? Obhajujete aplikaciu o ktrej ani prd netusite. Bez ovladacu by sa CPU-Z k niektorym informaciam ani nedostal. Ovladac vo windowse nemusi byt len ku konkretnemu hw moze to byt aj cisto sw implementacia ktora emuluje nejake zariadenie. V tomto pripade ovladac CPU-Z osaha HW, standardne bezna win app nema napriklad pristup k informaciam o casovani pameti a samotny windows taketo informacie neposkytuje. Preto pri starte CPU-Z rozbali zo svojho exacu driver, konkretne cpuz<asi cislo verzie>_x64.sys do tempu (vecsinou c:\Users\<uzivatel>\Appdata\Local\Temp\cpuz<asicisloverzie>) a loadne ho. To ze windows nevyhodi ziadne okno je ze ten ovladac je jednak podpisany validnym certifikatom (pri x64 ovladacoch nutnost) a potom nevyzaduje restart po spusteni. Ostatne dnes uz ani napriklad ovladac ku grafickej karte nevyzaduje restart OS.

Nie , windows naozaj neumoznuje zapisovat hocico hocikam a je to stabilny os. Vecsina padov OS je sposobena ovladacmi, ale ostatne to plati aj pre Linux.

+1
-4
-1
Je komentář přínosný?

CPU-Z je v tom podle mě naprosto nevinně.
CPU-Z se používá jako důkazní screenshot o dosažení zajímavých overclock výsledků CPU a je velmi pravděpodobné, že než to overclocker odladí, tak ten PC může nedlouho po spuštění programu zhavarovat do BSOD z důvodu nestability HW, takže za to může experimentující uživatel a nikoliv OS nebo autor CPU-Z, jak je tady neprávem pranýřujete...
Je nesporné, že pokud MS sbírá hlášení BSOD a má jich díky těmto situacím požehnaně, tak sice správně reaguje na BSOD, ale nikoliv na primární příčinu, tj. overclocking!
CPU-Z by měl minimálně dostat výjimku, protože jde o specificky diagnostický SW.
Žádná lepší verze 2.xx to nespraví, to je naivní požadavek...

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Stále nie sú ovládače pre moju zvukovku a strižňu takže som sále na W8.1. Ak to bude takto ďalej pokračovať tak W10 preskočím aj keď sú "zadarmo" :)

+1
+3
-1
Je komentář přínosný?

A za to jako může MS a W10?? :-O

+1
-12
-1
Je komentář přínosný?

skus tam dat ovladace z 8.1. tie vacsinou vpohode vezme

+1
+6
-1
Je komentář přínosný?

Ty odinstalované programy není náhoda, ale záměr Microsoftu, aby uživatelé nemohli ze systému odstraňovat špionážní software od Microsoftu. Prostě Microsoft si Windows 10 brání před narušiteli. Pokud systém sám odinstalováná něco k čemu uživatel nedal souhlas, tak je jasné že jde o šmejd a měli by Windows 10 z počítače zmizet rovněž.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

No ja som sa dobre pobavil keď mi kamarát hovoril čo mu win10 navyvádzal.
Mal win7 prešiel na win10, potom prišiel inkriminovaný build a začala sranda.
Najprv zistil že mu to odinštalovalo (skrylo) nejaké programy medzi nimi aj antivirák začali problémy so sieťou a stabilitou PC. Následne sa vrátil na win 7 ale ani to sa nepodarilo v momente keď zapol tlačiareň modrá smrť, sranda je že predtým mu to tlačiareň nerobila a všetko fungovalo. Takže nakoniec musel urobiť čistú inštaláciu.
Poviem toto som nezažil ani na mojom testovacom systéme kde mám debian testing s KDE5 čo je naozaj prostredie vo vývoji.

+1
+7
-1
Je komentář přínosný?

Bahno, marast, žumpa... pak dlouho nic a pak možná něco pro uživatele... Ve vzduchu visí již dlouho nějaké americké zlo...

+1
+3
-1
Je komentář přínosný?

Co se týče VPN Cisco clientu, nebyl podporován už ani ve Windows 8 (pro instalaci bylo nutno použít pár triků či editovat registry), při upgrade z Win8 na Win10 pak díky němu nešla síť (a nešel odinstalovat, bylo nutno se vrátit do Win8, odinstalovat, a pak teprve dělat upgrade). V desítkách není podporován také, takže pokud je provedena instalace pomocí triků, může být (a zjevně je) výsledek silně neuspokojivý. Naštěstí už existují alternativy, které jsou funkční a podporovány i ve Windows 10.

+1
+5
-1
Je komentář přínosný?

Mohl bys poradit nějakou alternativu k Cisco VPN, která by byla funkční?
Používám pro připojení vzdáleně na pracovní PC, klíč generuji přes RSA klíčenku.

Jinak jsem jej používal bez problému na Win 8 i 8.1 a Win10 taky (s pár zmiňovanými úpravami, ale v registru se jen přejmenoval jeden klíč + instalace nějakých prográmků, ale Cisco pak běželo i po jejich odinstalaci).

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Shrew Soft Vpn Client
www.shrew.net

Objevil jsem ten odkaz zasutý v jednom z mnoha a mnoha fór, kde se probíraly potíže s instalací a funkcí Cisco klienta, zkusil to, a s překvapením konstatuji, že funguje. V té verzi zadarmo jsem ale nenašel, jak importovat certifikát, pokud je ho potřeba, máš-li ale klíč z klíčenky, mohla by to pro tebe být varianta.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Díky, zkusím, i když poslední update v červenci 2013 ve mě taky moc důvěry nevzbuzuje.... Certifikát nemáme, takže večer prubnu.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Jinak, pro osmičky nebylo potřeba zásahů do registrů, v nicht stačilo zakázat secure boot, povolit pro jeden start instalaci nepodepsaných ovladačů, nainstalovat poslední "chodivou" verzi Cisco VPN Clienta, a pak to normálně fungovalo.

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

mě na win10 funguje Cisco AnyConnect Secure Mobility Client

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

A neni nahodou veci uzivatele potazmo administratora rozhodovat o tom, co je a co neni uspokojivy vysledek? A netvrdi nahodou M$, ze widle sou prece 100% kompatabilni?

+1
+6
-1
Je komentář přínosný?

Důležitá otázka: jaký konkrétně Cisco VPN klient že to na W10 nemá fungovat?

historický anyconnect-win-3.1.01065
=> na W8.1 v pořádku, na W10 problém

aktuální anyconnect-win-4.2.00096
=> na W10 nainstaluje a funguje bez problému

Takže asi tak nějak. Raději však nekomentuji, že bez platné podpory si od Cisca nestáhnete ani prd. Naprosto zhovadilý přistup.

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Od toho jsou torrenty, no ne? Od vmware si bez registrace taky nestahnes ani free veci. Takze sem jim zcela osobne uz vyrobil tak 100 registraci.

+1
+3
-1
Je komentář přínosný?

Jo je to tak, mocné torrenty. VMware je imo v pohodě, registrace nic nestojí a umožní ti stáhnout prakticky cokoli ve štědré 60 denní trial licenci. U Cisca dokud nezacinkáš $ tak nemáš nárok ani na vodu z vodovodu.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Sak kdyz sme od nich kupovali switche, a meli nacenej support, tak sme misto supportu koupili nahradni switch a hodili ho do kumbalu. Vyslo to levnejs a support je defakto o 3 rady lepsi, protoze oni ti nahradni swich do 10minut nedorucej.

A kdyz sme po nich chteli nacenit switch, stejnyho modelu jako 6let stary, tak stal ... o 30% vic, nez pred tema 6ti lety. Tak sme si ho za 1/10 koupili na ebay jetej ...

O jejich uzasny dokumentaci ani nemluve ... ;D, vzdycky musis hledat konkretni model s konkretni verzi IOSu a modlit se, aby nedelali US a EU verzi.

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

No, mně stačilo, když se mi ani po třech hodinách surfování a zkoušení rozličných návodů na to, jak schovávat některé aktualizace a zakázat automatické instalace driverů, nepovedlo dostat ten systém do stavu, kdy by si tam necpal staré catalysty, které vyhrabal někde ve svých "ověřených" updatech na webu.

Vyřešil to až totální zákaz služby update.

+1
+9
-1
Je komentář přínosný?

"který hovoří o programech CCleaner, Intel WiDi Remote, Speccy a Cisco VPN"

Nemohu potvrdit, zda to dělá běžný update ve Win10, ale během upgrade z W7 (minulou středu), tak updater napsal, že Cisco VPN v W10 nebude. Ok. Jenže už nenapsal, že i CCleaner dá do háje. A dal. Ty ostatní nevím.

Na Win7 jsem měl již AMD Cimson, běhěm update nainstaloval i starší AMD CCC (takže tam byl sice jeden ovladač grafiky (ten novější) ale současně i dvě nastavovátka, nové a staré). Což se stane a lze snadno vyřešit.

Ovšem to, že sám od sebe bez upozornění zmizí software je poněkud nepřijatelné.

Navíc, odinstaloval jsem věci, které nechci, jako Skype Video, Office 365 cosi atd. a druhý den to tam bylo zase. Po druhém odstranění se to tam zatím neobjevilo.

Takže na hry dobrý, na práci to chce jiný OS. ;-)

+1
+13
-1
Je komentář přínosný?

Jako obvykle, lidi kolem me maji problemy, ale ja mam Win10 na trech PC a ani na jednom jsem nezaznamenal jediny problem, krome otravnych updatu pri bootovani/vypinani PC, na muj vkus az prilis caste.
Asi take proto, ze nemam nic od AMD a CPU-Z a Speccy pouzivam pouze v portable verzi.

+1
-14
-1
Je komentář přínosný?

Tak nějak... Já zatím zaregistroval pouze jeden PC, který padal do BSOD hned po upgradu a to způsobil ESET antivirus, takže to je také jeden z adeptů na případnou odinstalaci před upgradem. Doporučuji provést tak či tak, než se pokoušet o všemožné oživování, kdy to padalo do BSOD i v nouzáku...

+1
-4
-1
Je komentář přínosný?

Tak pro legraci, jelikoz sem s esetem na tema komunikoval, tak ty slova, kteryma popsali to co v M$ zmrvili jsou zcela neopakovatelny. A netykalo se to ani w10 ... rec byla o w7 ... a jejich uzasnych patcich z posledni doby.

+1
+4
-1
Je komentář přínosný?

Ne, nemohu souhlasit. Ať už si o kdejakém softu myslíme co chceme, operační systém nemá svévolně co rozhodvat co odinstaluje a co laskavě milému uživateli ponechá. To prostě není úloha operačního systému, jeho úloha je naopak aby na něm aplikace běhaly. Je to jasná známka, že tento operační systém se absolutně nehodí do firemní sféry a vůbec na pracovní počítače jako takové (pokud někdo necvaká jen texty v MS Office (pochopitelně co nejnovějších).

+1
+15
-1
Je komentář přínosný?

Kdyz nic jinyho, tak by upozornit uzivatele mel PRED tim nez to zmrvi, a ne az PO tom co to zmrvi.

+1
+10
-1
Je komentář přínosný?

Ja jsem ale vubec v mem prispevku nerekl, ze je to spravne... operacni system ma pochopitelne delat co mu rekne administrator, i kdyby to byl sebevetsi pitomec a rozhodne nema delat veci sam a uz vubec ne bez upozorneni, s tim naprosto souhlasim. Jenom rikam, ze muzu byt rad, ze se me zatim zadne problemy netykaji... protoze uz jsem si zvykl na nektere nove power user featury a nerad bych se kvuli tomu zase vracel zpatky.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Aha, tak to jo. :-)

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

CPU-Z či Catalyst Control Center asi těžko považovat za nějaký škodlivý software, na seznam si vedle nich můžeme připsat nahlášená odinstalování od dalšího uživatele, který hovoří o programech CCleaner, Intel WiDi Remote, Speccy a Cisco VPN."

Asi záleží na úhlu pohledu uživatel vs Microsoft.
CPU-Z = systémové informace Windows
Catalyst Control Center = běžný ovladač grafiky Windows
CCleaner = Vyčištění disku
Cisco VPN = Windows VPN klient
atd.

Microsoft očividně za závadné považuje všechny programy třetích stran, které dle svého pohledu sám už integroval do systému a jen upřednostňuje vlastní programy. K čemu by uživateli mohly být programy třetích stran, když MS vytvořil to samé a dle nich lepší...

+1
+12
-1
Je komentář přínosný?

mam 2 kompy vedle sebe. na w7 jelo vse v pohode. na mene pouzivany kompik jsem nainstaloval W10 a na zacali se projevovat mirne neduhy se siti.
kompik s W10 pri zadani jakekoliv inet adresy dole v liste vypisuje "rozpoznavani hostitele" a pokazde se chova 3-4 vteriny jako by nesel internet. pote se rozebehne a jde normalne. pokud na inetu zustanu nic nezlobi, jen je takovej linej. ale pokud dejme tomu na 15m odejdu a vratim se, cele se to opakuje.
ping je normalni. druhy kompik W7 pripojen do stejneho routeru nic takoveho nedela, cpu-z mi to odinstalovalo, coz mi nevadi, ale co mi teda sakra vadi, ze mi to smazalo i instalacni soubor z plochy. zacinam se bat nejen o soukromi, ale i o data

+1
+17
-1
Je komentář přínosný?

A pak že se my začal vypínat monitor. při najetí win naskočí dos okno a to asi stabilizuje ovladače či co a normálně my obraz jede, když dos okno nenajede tak se my cca po 2 hodinách cca na 3-5s vypne monitor pak cca po hodině znovu a pak cca co 30min což naštve u LOL. Dělalo to i u open beta win 10. Ale asi jen u mě.

+1
+3
-1
Je komentář přínosný?

Jak už tu psali jiní, něco se nepřenese upgradem na win10. Další jsou případy, kdy záhadně zmizí nainstalovaný program, ale to se dělo i ve win7 a může za to buď windows, nebo uživatel, protože se tak děje asi v případě, že dojde k bodu obnovení, který se v některých případech spustí sám, nebo jej uživatel automaticky odklikne.

Já jsem už zmigroval na win10 asi 10 pc a vše zatím ok (+ v okolí pár lidí provedlo též upgrade, i na 7 let starých ntb). U jednoho jsem narazil na to, že jsem omylem provedl upgrade s nepodporovanou grafikou, ale natlačil jsem tam drivery z Vist s tím, že jí za týden vyměním, což jsem udělal.

Na asi 4 PC jsem narazil na problém Update + Avast, kdy se nespustí prostředí s hláškou ohledně Cortany a nejde nic, jen se odhlásit. To jsem vždy vyřešil tak, že jsem si přes task managera spustil explorer a přes něj otevřel Avast + jsem ho následně vypnul. Poté jsem nainstaloval aktualizace windows + jsem zaktualizoval avast a opět zapnul. Naštěstí na PC vždy fungoval TeamViewer, takže jsem mohl pořešit spoustu PC na dálku.

Na jednom PC jsem pak řešil, že týden po upgrade nešel systém nabootovat. To jsem vyřešil z windows 10 boot dvd, přes které jsem znovu(projistotu) nastavil active partition + jsem provedl smazání a přegenerování BCD. Poté PC najel a od té doby ok.

Mno a ve finále začínám nastavovat ve windows i odklad upgrade, kdy tuto možnost mají v nastavení aktualizací. To by mělo podle nějakých politik odložit přechod na novější build o několik měsíců.

Osobně jsem myslel, že provedeme velký upgrade na firemních PC z Win7 na Win10, abych stihl ten free upgrade do roka, ale zatím spíše ne. Podle mně je tam ten vývoj stále hodně živý a bojím se toho. Nejvíce mně asi štve instalace nového hw, která probíhá kompletně na pozadí. Když se tedy instaluje nový PC, tak by měl být připojen na net a chvilku ho nechat chroupat, on si na pozadí vše sosne a nainstaluje. Bohužel to běží kompletně na pozadí a ani v systray není zmínka. Ještě jsem nezkoušel zjišťovat, jak tento proces odkrýt, jako to je třeba u win7. Možná to bude nějaká prkotina, možná ne.

Závěr je tedy takový, že :
- Win10 ok, žádné velké závratné problémy, ale občas se ještě nějaká muška, nebo nepříjemnost objeví
- rozhodně sami nic iniciativně neodinstalovávají během používání, maximálně něco nepřenesou při upgrade, takže článek nepovažuji za objektivní
- ještě jsem snad u nikoho nedělal downgrade
- na firemní nasazení to zatím vidím bledě, protože řešit prkotiny ve velkým způsobuje velké problémy

+1
-9
-1
Je komentář přínosný?

Článek objektivní je. Nikdo nepíše, že něco odinstalovávají během používání, jde o listopadový update. Jenže ten update je fakticky upgrade na nový build, kdy se provádí stejné přenesení instalace jako v případě upgradu z Win7/8 na Win10.

+1
+4
-1
Je komentář přínosný?

Mno, promiň, ale kdyby místo tohoto + nadpisu:
"Windows 10 zjevně obsahují mechanismy pro odinstalaci programů bez vědomí či svolení uživatele, připravené k použití"

použili něco jako "Upgrade na nový build nepřenese všechny programy", nebo není kompatibilní s nějakým sw, nebo ... atd. atd.

Za současné formulace to vyznívá celkem bulvárně a nemyslím si, že je to korektní.
Zdar Max

+1
-8
-1
Je komentář přínosný?

CCleaner rozhodně škodlivý SW je! Je nový aktivní monitoring dělá více škody než užitku a osobně ho odinstalovávám z každého počítače který mi projde rukama.

+1
-12
-1
Je komentář přínosný?

CCleaner je silenost v operacnim systemu, BFU to tradicne aplikuji s tym ze sem jim zvedne vykon jejich pocitace o 50%, nemusi nic odinstalovat a ze to nahradi antivirus, picovina jak sracka v ruce.

+1
-10
-1
Je komentář přínosný?

Ccleaner používám u uživatelů kvůli několika věcem :
- rychlý přístup k tomu, co se spouští při startu a možnost tyto věci vypínat/zapínat/mazat
- rychlý přístup k nainstalovanému sw (odinstalovávat a případně mazat položky v případě poškozeného instalátoru)
- když je nainstalovaný, lze jednoduše clearnout všechny tempy + staré instalace, aktualizace (resp. možnosti je odinstalovat) a další věci, co už v systému nepotřebuji

Nedělá nic, co bych nemohl udělat ručně, ale je to spíš příjemné urychlení některých procesů.
Aktivní monitoring lze vypnout, což dělám hned po instalaci. Nevidím tedy důvod se na to vymlouvat.
Zdar Max

+1
+12
-1
Je komentář přínosný?

Ccleaner používám u uživatelů kvůli několika věcem :

- rychlý přístup k tomu, co se spouští při startu a možnost tyto věci vypínat/zapínat/mazat - to sa do jednoduse docilit primym prikazem do radku a nasledne si sam nastavim co ano a co ne

- rychlý přístup k nainstalovanému sw (odinstalovávat a případně mazat položky v případě poškozeného instalátoru) - nevite dat ovladaci panel a progamy a soucasti? jo je to makacka

- když je nainstalovaný, lze jednoduše clearnout všechny tempy + staré instalace, aktualizace (resp. možnosti je odinstalovat) a další věci, co už v systému nepotřebuji - tohle sem nikdy nemusel delat a projel sem ruzne verze/generace programu na jednom operacnim systemu, tempy dokazu vycistit rucne

Nedělá nic, co bych nemohl udělat ručně, ale je to spíš příjemné urychlení některých procesů - spis vase lenost udelat veci tak jak se maji...

Aktivní monitoring lze vypnout, což dělám hned po instalaci. Nevidím tedy důvod se na to vymlouvat.
Zdar Max - aktivni monitoring je to jiste jako upgrade na Windows 10, sere to system, nervy a cas, nik se nevymlouva jenom vase lenost je ukazkova.

CCleaner je ukazkovy balast pro ukazkove lenivce ktery si mysli ze proflaknutim pocitace tymhle programkem udelali jiz 3/4 sve prace kdyz je operacny system pomaly, zasvineny a celkove zasraty nepotrebnymi daty, takove ja znam, po nich teprv nastava skutecna prace.

+1
-18
-1
Je komentář přínosný?

Takže ty místo toho, abys nechal pracovat jeden jednoduchý program budeš dělat spoustu věcí ručně. Gratuluji. Jsi opravdu YNTELYGENT. To by nikoho nenapadlo.

+1
+8
-1
Je komentář přínosný?

Trashman - mne muzes gratulovat protoze vidim co sem udelal zato programu "pry urceneho" na tuto praci se neda verit, spravil sem stovky pocitacu mene ci vice zasvinenych a nikdy, nikdy! sem nepotreboval ke sve praci hloupy CCleaner a systemy po me praci jedou roky za to ty ktere robili takovy vychytralkove jako vy chcipaji ukazkove a to lidi zaplatili vam/tymhle inteligentum jeste vetsi prachy, znam tu vasi "rychlou" praci.

+1
-14
-1
Je komentář přínosný?

Tak jak je CCleaner nastaven od autora, tak nemůže nic poškodit. Pokud používá pouze Čistič. Jiná věc je, pokud v něm uživatel používá další funkce, kterým nerozumí a o nichž nemá žádné znalosti. To že ty neumíš pracovat s CCleanerem neznamená, že je program špatný. Problém je mezi židlí a monitorem. Počítač je jen tak chytrý, jak je chytrý jeho uživatel.

+1
+7
-1
Je komentář přínosný?

No vidis, a ja spravoval tisice stroju ... nejspis po bridilech jako ses ty. Presne ten typ, co vsemu rozumi ale ve skutecnosti o tom vi kulovy. Spousta tech lidi prisla s tim, ze se jim v tom nekdo vrtal celej den, a prd z toho. Jo, on kazdej nadsene bude platit 10 hodin prace za rucni cisteni bordelu z registru ... tovizejo ...

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

Rozhodne verim vic CCleaneru nez win10 protoze co si v nem nastavim to udela narozdil od win10 kde si muzete nastavit cokoliv a on to bud ignoruje nebo udela pravy opak.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

"Takže ty místo toho, abys nechal pracovat jeden jednoduchý program budeš dělat spoustu věcí ručně. Gratuluji. Jsi opravdu YNTELYGENT. To by nikoho nenapadlo."

ROFL

ale na druhou stranu kdyz je placen od hodiny tak je aspon viden ze vykazuje nejakou cinnost. (obzvlaste u zakaznika ktery mu kouka pres rameno) :)

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Áaa, zdá se, že jsem narazil na člověka, který mi řekne, co je 100% dobře a co 100% špatně a nic mezi tím, tak pardon, už mlčím a svůj nečernobílý svět si budu myslet tišeji ...
Zdar Max

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

CCleaner je na světě pěkně dlouhou řádku let a je to snad jediný důvěryhodný program mezi těmi spoustami napodobenin, bloatwaru a jiných pseudočistících a urychlovacích SW zázraků pro BFU...

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

No podla komentarov a sprav mi to skor pride ako chyba MS ze spravne neodkomunikoval co ten posledny update je, ze je to vlastne novy build a je to skoro ako instalacia noveho OS, a tym padom sa nemusia niektore aplikacie, o ktorych vedia ze sposobuju nestabilitu alebo iny problem, preniest. Asi by mal MS viac informovat. V Linuxe ked prejdem povedzme od kernelu 3.x na 4.x a prestanu mi niektore aplikacie fungovat alebo sa nejaky kus hw hned nerozbehne, asi to kazdemu pride logicke ze problemy mozu nastat a treba ich riesit.
Co ma skor zaraza, aj ked nie zasa az tak moc, ehm, je ze aj na "odbornom" webe je sprava obsahovo nepresna. Je to skor bombasticka novinka ale chyba prava ta technicka hlbka a kvalita. Ale bohuzial to uz je asi dnesny standard. Pozri nadpis, obsah si vyhladaj po nete.

+1
-5
-1
Je komentář přínosný?

V zivote se mi na linuxu nestalo, ze by po instalaci noveho kernelu prestaly nektere aplikace fungovat.

+1
-6
-1
Je komentář přínosný?

To ze sa to nestalo Vam neznamena ze sa to nestalo niekomu. Aj tieto pripady na windowse budu skor minoritne. Kolko % z pc s Windows 10 , robili upgrade na novy build ? A kolko % z nich malo nainstalovane aj Cisco VPN alebo ostatne potencionalne nestabilne aplikacie ? 10%, 20% z povedzme 30% co robili update ? Ked je to v absolutnych cislach, jdenotky tisic, mozno 10tisic ? Je to vela a ma sa tym MS okamzite zaoberat alebo je to mizive cislo oproti milionom bezproblemovych instalacii ?
To je uz na MS a ich marketingu, ale ako som pisal je to skor o blbej komunikacii nez o priamo technickej zalezitosti.

+1
-6
-1
Je komentář přínosný?

Jednak jadro ma s aplikaci spolecnyho jen malo, prakticky nic, aplikace pouziva knihovny. Druhak distribuce zarazujou jadro do aktualizaci bezne nekolik mesicu po tom, co je vydany, a tudiz je pomerne slusne otestovany.

Zato M$ vydava patche, ktery neco zmrvej a po kterych lidem veci prestanou fungovat, zcela pravidelne.

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Bud nove jadro nabootuje alebo nie...Ale zo starym jadrom aplikacie idu...

Ovladace zo zdrojakov nemusia ist s novym jadrom...
Treba ich opat skompilovat. Este to vedi spravit proprietarne ovladace.... Tam obcas treba jrobit aj opravy (u mna nVidia 304.xx) alebo cakat par tyzdnov..

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

Ale to BFU nemusi zajimat. Ano kdyz prechazim z kernelu 3 na 4 neco se meni, nemusi neco fungovat. Pro BFU se prechazi z W10 na W10, je to stejny musi to fungovat. Timto W10 na vecne casy i kdyz se v jadre ve velkem zmeni se nakonec MS vymsti. Nejenom pak BFU nevidi rozdil mezi update a upgrade, ale vzniknou i problemy u systemovych pozadavku programu - porgram pro w10, nainstalujes a nefunguje - ono to podporovalo 2 roky stary w10 a novejsi uz ne. Poznej to z hlasky kompatibilni s w10.

+1
+8
-1
Je komentář přínosný?

A ten kernel se ti vymeni sam od sebe? Jen tak mimochodem pri restartu?

Ja teda nevim jak funguje tvoje distro, ale moje oblibene gentoo (alespon vetsinou) pokud ma neco prestat fungovat, tak vyda (tydny predem) newsku a ja pripadne muzu takovy upgrade zmenoznit. Coz nejakym rizenim osudu vubec neovlivnuje moznost updatovat veskery dalsi SW.

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

"a v takové situaci se sebejistota tvůrce systému v tom, že aktualizace nebudou dělat problémy, musí limitně blížit 100 %" - ty aktualizace nejsou nic podstatneho bez ceho by clovek nedokazal jet a zit, iba cista instalace Windows 7 a aktualizace vypnute je zarucena zbran proti dementnim produktum ala Windows 8.1 a 10, neprinesli oproti Windows 7 nic co by bylo revolucniho pro zakaznika, jenom buzeraci/volani na/spehanovani uzivatele, serem jim na jejich píčovinu

Jelikož nějaké komplexní řešení ze strany Microsoftu zatím není, lze celou věc řešit tak, že dané programy prostě znovu nainstalujete, případně k tomu ještě omezíte automatické aktualizace - proc by si mel sakra srat den tim ze si musim znova nahazovat to co sem tam predtim mel? dale jak legalne vypnout aktualizace na dementnim Windows 10 Home? bezny BFU jestlize se chyba bude tykat vetsiny uzivatelu chyti sekeru a rozmlati pc-čko

Nicméně celá věc představuje nebezpečný precedens, neboť Windows 10 zjevně obsahují mechanismy pro odinstalaci programů bez vědomí či svolení uživatele, připravené k použití - obsahuje konkretne algoritmy pro zber diagnostickych, telemetrickych a cilenych dat na reklamu, dale hlasi spinu ohledne negelanych her, multimedii a programu, ted jeste pritvrdili a rovnou smazou kluci od Microsoftu uzivateli co se jim v jeho pocitacu nelibi, nech do otevrene do psich pochev.

Windows 10 pro dokonale pedofily, imbecily a dementy, takove USA potrebuje, jeden dementni, sprosty, asocialni produkt pro bezence ktery na trhu nemel nikdy existovat, nejprv to tlacili pry zadarmo, pote se uzivatelum po restartu nahodili samotne Windows 10 pricem je nikdy nechteli, nasilne kazdy den hlasena picovina o moznosti upgradu na Windows 10 pricem sou to sproste Windows 8.2 v stadiu Beta 1, hlavne ze se plne ukoji nad nemoznosti vypnout automaticke aktualizace ve Windows 10 Home, necht se tedy ukoji k plnosti v Redmondu, chory lide.

Kto ma rozum, firmu ktera si zaklada na kvalitnich produktech a chce mi pokoj tomu bezi v pocitacich jenom Windows XP a 7, kdyz aktualizace tak jenom cekat 2 tyzdny po vydani nebo skrze WSUS ale tez 2 tyzdny, Microsoft se muze hambit ze nedokaze radne placenym zakaznikum uzivajicim tyto produkty vydat pro ne dalsi service pack-y.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Jsi hnusnej softista! Jaky XP? Vzdyt je to hnus fialovej praskackej neodladenej, furt sama chyba a problem... Mas tam mit MSDOS ve verzi 3.12. Ten je jedinej stabilni a rychlej!

+1
-5
-1
Je komentář přínosný?

Ahoj zkoušel někdo ve W10 externí do USB HD DVB-T USB tuner s anténou? At jsem dělal co jsem uměl nepovedlo se ji v těch zatracených 10 přidat do systému aby programy s ní dokázaly pracovat.
Zkoušenio na NTB HP ELITE BOOK 8540p. Hledám alternativu za Windows Media Centrum, které bylo ve W7. Zkoušel jsem PROGRAMY KODI, Media portal 2, MOOVIDA 2.6.
Díky za pomoc.

+1
-3
-1
Je komentář přínosný?

Vratte se do Windows 7 a tam mate jak stabilitu tak Windows Media Center!, fakt nechapu tyhle nasilni migrace na dementi Windows 10! ty co to nechteji tem se to tam sere samo a ty co by se bez toho mohli obejit, ti si to tam serou sami, nevic skutecne k cemu si srat predtym funkcni pocitac!!! to ste uz fakt vsichni KOKOTI nebo co? k mim pracim patri i diagnostky automobilu skrze OBD2/HEX, jedu na Windows XP/7 a neni problem, jenze kolik kokotu si ted nasilu nahodilo Windows 10 a ted me neskutecne serou a picujou ze jim to nejde, zamrza a pada, ke ktere pici upgradovali na Windows 10? a oni ze kdyz pry zadarmo a novejsi... jednoduse jejich mozky nechapou ze to neni jenom takova jednoducha vec migrace hlavniho operacniho systemu, to uz fakt musi kazdy onanovat nad tym ze ma v pocitaci Windows 10?! do pici se lidi uvedomte, nac? k cemu? jednoduce nechapu, jenom pro ukojeni.

+1
-4
-1
Je komentář přínosný?

Jste opilý nebo co? Anyway, kokoty, piči, dementy, sračky a onanie stranou...
Já znám taky opačné spektrum lídí, kteří se něčeho drží desetiletí po morální životnosti a nutí ostatní aby jim to spravovali do nějakého funkčního stavu. A pak konečně dojde také k té tragédii, že jim to chcípne pod rukama úplně a člověk je pak najde v fetální pozici.

Takže to nějak splňuje rozdělení lidí podle gaussovy křivky :) Statisticky ani nemůžete očekávat jiné chování, tak nemá smysl nadávat ;p

Racionální chování bude někde uprostřed. Pokud má člověk už hezky "zabydlený" systém, řekněme ty W7, tak skutečně proč má potřebu neprodleně upgradovat (pokud tedy není nadšenec)?

+1
+4
-1
Je komentář přínosný?

Lide nejsou zadubeni pane, je 21 stoleti, jenze lidi vedi ze prave Windows XP a 7 sou nejlepsi, s nimi si dokazi spravit svou praci a jet domu zatim co na Windows 8 a 10 si trhaji vlasy pro chyby Microsoftu ktere spusobujou jak nekompatibilitu tak nucene upgrady na Windows 10 a v neposlednem rade nechcteji byt spehovany.

+1
-6
-1
Je komentář přínosný?

Jeden důvod bych videl - a byl to I muj pripad.
Jedna se o chladny kakul timto smerem:
Mam original win7. Win7 jednoho dne "skonci" , prestane jim fungovat podpora, prestanou vychazet aktualizace a podobne. Az se tak stane, musel bych tak jako tak resit prechod na nejaky novejsi OS, stejne jako to "nedavno" resili uzivatele winXP.
V soucasne dobe je moznost z win7 zdarma upgradovat na win10 A ZAROVEN plati, ze pro "bezneho uzivatele" je win10 a win7 v podstate to same. Proc tedy neprejit?
Ziskam novejsi system a diky tomu delsi dobu do ztraty aktualizaci/podpory a zaroven ten system neni horsi. Mozna je i trosku lepsi, ale fakt je, ze mam tak dobry HW, ze to nijak nepoznam a prijde mi to proste stejne.
A dale hraju hry a ocekavam, ze bude DX12 a ze nepujde na win7 nainstalovat (a i kdyby jo, tak nejakej DX13 uz urcite nepujde).Takze opet je to duvod,proc vyuzit tu moznost, kdyz je zadarmo.
Kdybych to musel za nejake tisice kuovat, tak se budu drzet svych win7 do uplneho konce. Ale kdyz je to zadarmo, tak se mi to vyplati.
K tomu vsemu jsem se rozhodl, ze prekopu vsehny disky, co mam v PC, na SSD, takze bych stejne reinstaloval novej OS. Tak jsem to vzal z jedny vody nacisto.

Chapu, ze nekdo pouziva nejakej SW, co na win10 nejde a tak se drzi toho, na cem to funguje. Ja ty same problemy jako PC technik resil pri prechodu z MS DOS na WIN XP (napriklad), takze to chapu, ze je to pak opruz.
Ale pro drtivou vetsinu "beznych uzivatelu / beznych hracu" je prechod z win7 na win10 zcela bezproblemovy.

A pokud ma nekdo problem s tim, ze mu to bude nekam odesilat co pise a podobne, at si to vypne.
A pokud ma nekdo dojem, ze to i tak nejde z jakehokoliv OS (asi mimo par scela okrajovych) nejak odecitat, takat se probudi.
A pokud to nekomu taaaaaak extra vadi, ze tu ta teoreticka moznost je, necht se nepripojuje na net.

+1
-8
-1
Je komentář přínosný?

Lojza Suchánek - Windows 7 sou oficialne podporovane do 14 ledna 2020, do te doby vyde nejmene dalsi Windows tak nechapu proc by ste mel dnes nucene migrovat na Windows 10 ktere sou zaroven tvrde nevyladene a neprinaseji nic revolucniho oproti Windows 7 a kuli cemu vlastne na ne prejit, DirectX 12 si ted prosim odmyslete nakolik je tu Mantle/Vulkan, bez techto veci by Microsoft po DirectX 12 dnes ani nepachl.

Prechod na Windows 10 neni zadarmo ale za vase osobni informace/data/stratu sukromi, jestli je vam to pech, vase vec...

Windows 7 se bude dat uzivat i po skonceni sve podpory ze strany aktualizaci, to jenom Microsoft uzivatele sproste strasi, kdyby zkusenej hacker chtel ted vam rozsroubuje Windows 7 s poslednyma aktualizacema, navic Microsoft v nem zacal(systemu) delat vetsi bordel nez jaky byl pred prichodem Windows 10 na scenu, vidim to, vim sve. I Windows XP jdou dnes stale aktivovat, jejich podpora vyprsi 4 zari 2019(Ed. POSReady 2009>), takze tak se vec ma.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

A mozna take win10 jsou posledni windows. Mozna ne, mozna ano. Rozhodne pro me nejsou horsi, nez win7 - uprimne to vidim tak nejak nastejno.
Co se tyce teoretickeho poskytovani dat statu a podobne, tak na tom jsou win10 stejne jako win7 stejne jako win jakekoliv a stejne jako vetsina dalsich OS. Proste pokud nekdo bude jooo chtit, tak to z meho Pc dostane. Holt takovy je dnesni svet. Win10 nejsou ani vice ani mene bezpecne ci nebezpecne.
Predpokladam (samozrejme mozna mylne), ze DX12 a vyssi proste bude fajn mit, az budu chtit za par let hrat nejake hry. I kdyby ano i kdyby ne, pripraven na to jsem a nebudu to muset resit pak. I kdybych to bral jako krok neutralni, rozhodne to neni k nicemu na skodu.
I kdyz pominu ten styl, jakym pises, porad nejhorsi, jak se na to da divat je, ze jsem udelal neutralni krok - ani jsem si nepomohl, ani jsem si neuskodil. Ja to vnimam tak, ze vahy jsou spise na strane toho "trosku jsem si pomohl".

+1
-12
-1
Je komentář přínosný?

Mám windows 10 a mě se všechny problémy vyhuli obloukem. Navíc ve hrách dosahuju vyšších fps (tím pádem si můžu nastavit větší detaily) jak ve win7. A ty rozdíly jsou klidne v desítkách procent.

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

Pochopitelne, pokud je nekdo bridil a srovnava 10let bordelem zajebanej system a cerstvy widle. Realita je takova, ze vykon je presne stejnej, protoze ty widle jsou presne stejny. To ty netusis vid, ze W7 je jen SP na Vistu a W8/8.1/10 je porad stejnej system, jen s prekopanym GUI ...

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Stačí se mrknout na benchmarky a už v době vydání ve většině her byl nárust FPS. Pochopitelně s AMD, Nvidia má s win10 trošku problémek, ale to mě nezajímá. S crimsonem cítim lepší odezvu a opět vyšší fps.
A win10 není stejný systém :-D viz wddm 2.0. Nemluvě o directx 12.
Na závěr - neříkám, že s win10 nejsou problémy, já jen s nima fakt nic drastického neměl za problém.

+1
-3
-1
Je komentář přínosný?

Přechod z Win7 na Win10:

<i>kdyz je to zadarmo, tak se mi to vyplati</i>

LOL ... Tím je zřejmě řečeno vše.

+1
+5
-1
Je komentář přínosný?

Troll, nebo debil?
Asi oboji, co?

Jinak ano...v kombinaci urcitych podminek, z nichz je jedna je ta, ze je to zadarmo, se mi to opravdu vyplati.

+1
-9
-1
Je komentář přínosný?

jj, ty zjevne patris k tem, co si bezej koupit maslo, protoze je na nej 80% sleva ... za 50Kc/ks. A to se VYPLATI!

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Ja patrim k tem, kteri, kdyz je maslo za 20kc, skutecne nakoupej 20 kusu a daj si ho do mrazaku, kde vydrzi temer neomezene dlouho a pak se jen muzu smat tem, co ho pozdeji kupuji za beznou cenu 40kc.
Ono se vyplati trosku premyslet, a ne jen si hrat na drsnyho, jak jako "slevy nevyuzivam, I kdyby to bylo zadarmo".

A zas a znovu (a naposledy, uz me to nebavi) opakuji, ze upgrade zdarma byl JEDEN Z MNOHA DUVODU, ktere kdyz se spojily, tak me to presvedcilo k upgradu.

+1
-4
-1
Je komentář přínosný?

podle tohoto
"Takze opet je to duvod,proc vyuzit tu moznost, kdyz je zadarmo.
Kdybych to musel za nejake tisice kuovat, tak se budu drzet svych win7 do uplneho konce. Ale kdyz je to zadarmo, tak se mi to vyplati."
me to spis prijde ze to byl ten hlavni duvod.

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Tak vzdy existuje nejaka financni hranice, ktera oddeluje "za tuto cenu to koupim" a "za tuto cenu uz to nekoupim".
Ja kdybych mel dat za win10 napriklad 5 000kc za situace, kdy mam koupene win7, tak bych nevidel pridanou hodnotu ve win10 natolik velkou, abych to udelal.
Kdybych musel zaplatit napriklad 500kc, tak uz bych o tom uvazoval a bylo by to nekde okolo te hranice.
Kdyz to bylo zadarmo, prevazily ty dalsi - ac vcelku nepatrne - vyhody.

Skutecne pro me pripravenost na DX12 je prijemna vec. Pokud bych to musel ozelet, holt bych se drzel win7 az do okamziku, kdy bych ty dx12 z nejakeho duvodu opravdu moc potreboval a pak by mi asi nezbylo, nez win10 koupit.

Pokud je cena 0kc, tak si muzu dovolit byt pripraven na dx12 preventivne, I kdyz to ted nepotrebuju.

Opravdu neni potreba v tom hledat nic zaludneho. Ja uz si nejaky patek SW kupuju (pravda, nasel by se na mem Pc mozna nejaky 10-15 let stary SW, ktery koupeny nemam, ale jsou to spise vyjimky) a tak je pro me otazka ceny samozrejme dulezita.

A stejne jako vyuziju, kdyz je maslo za polovic a udelam zasobu, tak vyuziju, ze je win10 zatim za 0kc a "poridim si ho do zasoby".

Myslim, ze neni potreba (obecne) ve vsem videt nejake problem a vymyte mozky a tak... proste to byl obycejny chladny kalkul.

+1
-3
-1
Je komentář přínosný?

Az na tu drobnost, ze to zaroven neplati. Uz sem nekolik desitek zoufalcu, kteri ten upgrade odklikali nebo se jim spustil sam mel tu cest resit. Cast z nich zustala v uzasnem stavu, ze jim nenabootoval system vubec zadny. A vsichni ostatni drive nepo pozdeji narazili bud na to, ze jim nefunguje SW ktery chteji/museji pouzivat nebo na to, ze jim nefunguje HW ktery chteji/museji pouzivat.

Cast z tech lidi sice nemela zadne "viditelne" technicke problemy, ale prozmenu byli v totalni riti s jakymkoli nastavenim naprosto cehokolil, protoze toho 1/2 je v dlazdicich, cast v klasickym control panelu a cast se jaksi odparila do neznama (sranda, kdyz M$ widle propaguje jako system, kterej se da komplet konfigurovat z GUI).

BFU pak doslova rici nadsenim, kdyz mu reknes, ze to je prece easy, ze si ma pustit ps a do nej napsat (napr)

New-NetIPAddress –InterfaceAlias “Wired Ethernet Connection” –IPv4Address “192.168.0.1” –PrefixLength 24 -DefaultGateway 192.168.0.254

Edit: Pro srovnani, linux

ip ad ad 192.168.0.1/24 dev ethx
ip ro ad default via 192.168.0.254

+1
+3
-1
Je komentář přínosný?

Když to nechápete, Váš problém, sprostárny si nechte pro sebe, nemusí všichni vědět, jaký jste hulvát. Mě to tedy nezajímá, když neumíte poradit, běžte tam, kam všechny posíláte.

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Pojem externí USB tuner je příliš široký. Zkoušel jsem Aver Volar HD pod W10 32 bit. Tam to chodilo i s DVBViewerem, iniciativně si to samo nainstalovalo ovladač :-) Připojeno kabelem k STA.

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

EVOLVEO MARS omlouvám se zapoměl jsem připsat i to, že je připojen kabel k STA

+1
-3
-1
Je komentář přínosný?

Kodi je třeba nastavit na použití jako PVR/TV. Navíc potřebuješ ovladače k tomu sticku a k tomu ještě PVR streaming aplikaci (Např. NextPVR)

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

Tak jsem černá ovce:),ale na postarším skládaném desktopu jede W10 i po listopadové aktualizaci v pohodě a dle benchmarku rozhodně ne pomaleji než na W7.
Upgrade na build 1511 přes Media Creation Tool.Vše programy včetně Catalistu,CCleaner zůstalo a zcela funkční.CIS přestože funkční nabídl novou verzi.
Mimo nehezkého vzhledu jsem měl s W10 jediný problém s X-FI kdy na začátku nebyl oficiální driver.Po vypínání (snad) většiny ,,Telemetrie,, běhájí W10 v poho.Většina her má slušný nárůst FSP:)

+1
-3
-1
Je komentář přínosný?

-jasne prva vec co tradicnu ctu od BFU ze Windows 10 behaji rychleji nez Windows 7 > kokotina!
-uzivatel CCleaneru je pro mne dement co si mysli ze tenhle kokotsky programek udela za neho vse!
-vetsi/rovnaky narust FPS pro Radeony prisel s Crimsonem pro 7/8.1 a 10, dementni 10 nedavaji nejvic!

+1
-20
-1
Je komentář přínosný?

Prosím.než se budeš dále ztrapňovat:)
W10 měli lepší FSP ve hrách než 7/8.1 již v době RC i v betách.Dá se to běžně dohledat.Opravdu ale opravdu mně mrzí že se ti nelíbí že většinou vychází W10 na benchmarkách lépe.:) A ono je to i v realitě.
O CCleaneru se nebudu hádat z trotlem.Osobně ho mám od XP a nikdy jsem neřešil s ním jediný problém....Super prográmek.

+1
+5
-1
Je komentář přínosný?

Musíš každého urážet? Musíš mít v každém svém příspěvku nemálo vulgarit, neumíš se vyjadřovat slušně? Musíš každému, s jehož názorem se neztotožňuješ podsouvat něco, co nikdy neřekl?
Zdar Max

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

Ale jsi zabavnej :) Fakt dobry pocteni kdyz se chce clovek fakt zasmat.... Pravidelne tvy prispevky davam do fora o hlaskach amateru u pc...

+1
-4
-1
Je komentář přínosný?

Nejste černá ovce je nás víc, co je zajímá čistě z profesního hlediska co jsou ty W10 zač. Na hulváty neberte zřetel, prostě se musí vyblejt z mindráku, a jinde než na webu by je nikdo neposlouchal

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

slovdan - z ciste profesionalniho hlediska staci Windows 10 prejet testem raz a clovek vidi, jenomze hlupak se chce ukazat ze je v spolecnosti IN a proto si Windows 10 ponechava...

+1
-3
-1
Je komentář přínosný?

To jsem rád.Ač se mi GUI/vzhled W8-W10 moc nelíbí,system jako takový prostě chodí bez větších připomínek.A věci jako svižný chod a méně zabraného místa na disku také potěší...

+1
-4
-1
Je komentář přínosný?

nieco nove k tomu ze to teraz pisete? ci DIIT sa zobudilo po mesiaci?

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

Taky na to čumím jak z jara - oprava byla za 3 dny. Holt fotbalisti - musí si kopnout.

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

ide skor o tu samotnu informaciu ze "dalsi prusvih Windows 10"... cakal som nejaky novy prusvih a nie temu ktora sa rozoberala po internete pred mesiacom

+1
-3
-1
Je komentář přínosný?

IMHO v podobnych pripadech lepsi pozde nez vubec. Ale mohli se ve clanku zminit ze to zaspali.

+1
-3
-1
Je komentář přínosný?

Zatím, co jsem slyšel z mého okolí, kolegovi po upgradu přestal jet ventilátor na R290(má ještě starší catalisty), šéfovi to odinstalovalo Eset a teď největší gól, jednomu zákazníkovi to odinstalovalo SQL server 2008R2 express :)

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

A me to dokonce odinstalovalo manzelku i s autem!!! No hruza co to vsechno umi.

+1
-3
-1
Je komentář přínosný?

No protože si MS (Google a další) nedá stále říct, chtělo by to vytvořit iniciativu aby se u SW nebylo možné zříct zodpovědnosti za škody v případě, že systém provádí aktualizace automaticky, bez informací o tom jaká aktualizace a čeho se týka s uvedením možných rizik. Jo dost na h***o, že je možné dohledat že aktualizace KB123456789 něco opravuje/nahrazuje ale je mi to na dvě věci, když se to dozvím post mortem resp. díky chybě se nemám jak dozvědět.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

A tak pokud nekdo pozaduje neco, co mu jiny neni schopny dodat, tak predpokladam, ze si od nej proste nic neporidi, ne?
Nelibi se vam napriklad windows10? Neni nic jednodussiho, nez si je proste neporidit, co je na tom sloziteho?
Tak si porid OS od nekoho, kdo ti vyhovuje, proboha...

+1
-7
-1
Je komentář přínosný?

Ale Lojzo, proboha, nejsi ty lojza? Vždyť to tady melou všichni furt dokola. Já jsem si pořídil OS, který mi vyhovuje. Dokonce jsem za něj zaplatil. A rád. Jsou to Win7. A chci u něj zůstat a používat ho. Ale copak to jde? S tou nekončící buzerací kolem Win10? Co mám podle Tebe dělat, abych jednou pro vždy řekl MS, že prostě Win 10 nechci, tak ať přestane otravovat a nechá mě používat produkt, který jsem si koupil? Tak už nám všem majitelům Win7 prozraď, jakým jednoduchým způsobem si jde prostě Win10 nepořídit !!!

+1
+3
-1
Je komentář přínosný?

Stačí spustit tyto dva příkazy:
reg.exe add "HKLM\SOFTWARE\Policies\Microsoft\Windows\Gwx" /v DisableGwx /t REG_DWORD /d "1" /f
reg.exe add "HKLM\SOFTWARE\Policies\Microsoft\Windows\WindowsUpdate" /v DisableOSUpgrade /t REG_DWORD /d "1" /f

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Kdo z vás by dovolil autoservisu neomezeně upravovat vaše auto bez toho, že by jste do toho mohli nějak kecat ?

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Pokud by to bylo zdarma, tak bych o tom vazne uvazoval, mohlo by to mit urcite vyhody...

+1
-5
-1
Je komentář přínosný?

Ano, draze vykoupené tím, že mě nebo moji rodinu to auto jednoho dne zabije, protože nějaký sebevědomý technik na něco zapoměl.
Takže až pár lidí přijde o cenné data v důsledku nekotrolované aktualizace Windows, jsem zvědavej jak moc jim bude stačit, že ty W10 jsou zdarma.
Já proti W10 nemám až tolik výhrad - je to opět posun k novějším technologiím, ale nelíbí se mi, jak jsou vnucovány i tam, kde o to nikdo nestojí a že se musím vzdát kontroly nad systémem a přitom jsem stále odpovědný co s tím počítačem dělám.
Jak se ti bude líbit, že v průběhu důležité a neodkladné práce se ti W10 rozhodnou, že ta aktualizace, kterou právě našli musí ihned aplikovat a restartova OS ?
Teď určtě namítáš, že aktualizace se instalují až při vypínání nebo startu. To je standardní chování, ale kde máš záruku, že to tak bude vždy a že i tady se nevloudí nějaká chybička. A že u takto komplexního software se tu a tam chybička vloudí není pochyb.

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Priznam se, ze sve auto nechavam bezne opravovat v autoservisu, sam si na to netroufam. Takze skutecne nejaky sebevedomy technik neco muze zapomenout a ja se jednoho dne zabiju i s rodinou.
Uz dnes.
Pokud by mi ten technik moje auto prohlizel kdy by se mu chtelo - navic k tomu dnesnimu stavu a jeste by mi zadarmo opravoval vady, na ktere by prisel, velmi pravdepodobne bych na to pristoupil I za cenu toho, ze by napriklad moje auto casteji bylo v tom servisu, nez tam je dnes.

Priznam se, ze pokud neco delam na PC, tak to obvykle neni nic, co by se nejak extra posralo, kdyby se napriklad necekane restartoval PC. Jiste, trebas bych kvuli tomu prohral hru, musel bych dopisovat cast textu znovu (tento komentar napriklad cely znovu) a podobne, ale to neni nic, co by se TEORETICKY nedalo prezit - zvlast ve chvili, kdy se mi takove veci skutecne nedeji a mohou se dit ciste teoreticky. Ale ano, chapu, ze takovato obava je odpodstatnena u nekoho, kdo dela neco jineho, nez ja a je na tom skutecne zavisly.
Potom je na zvazenou, jak to samozrejme resit ...

A podotkl bych jednu vec - chybycky se nakonec vloudi vsude...to nebude jen u windows, to je proste vzdy a u vseho...

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

Takže by ti s tím autem nevadilo, že by jsi ráno přišel na parkoviště a zíral na to jak ten skvělký technik se právě šťourá v autě a ty musíš počkat (nevíš jak dlouho) a v duchu zuříš, protože na tebe někde čeká dôležitý zákazník.
K té práci - jsi šťastný člověk, že na počítači nemáš/neděláš nic extra důležitého.
Známý např. měl na W7 zapnuté automatické aktualizace a jednou když byl přes remote desktop připojený ke klientovi a řešil mu nějaký problém, v jedné chvíli kdy právě odklepával entrem něco na serveru toho zákazníka, jeho Windowsy na pozadí něco aktualizovaly a na závěr se mu připoměly, že ta aktualizace potřebuje restart. Takže ve chvíli kdy chtěl stisknout enter, jeho Windowsy vzali focus z RDP, vybafli na něj otázku zda chce restartovat a než si uvědomil co se děje, jeho notebook se restartoval. Paráda. Naštěstí to na stav serveru u zákazníka nemělo vliv - ten dál čekal (prý 10minut) na potvrzení příkazu (ten enter), takže o nic nešlo, ale v mnohých situacích je každé zdržení drahé .
Takže milý Watsone, proto chci mít své Windowsy pod kontrolou. U mně by v některých případech mohlo jít i o penále ve výši několika tisíc eur. A to mluvím jen o zdržení.
Právě v prostředí průmyslových aplikací a jejich dohledu jsou tyto "skvělé" vlastnosti Windows dost na pováženou. Osobně se dost divím, kolik firem si tyhle rizika nechce připustit a spoléhá se na Windows.
V našich aplikacích např. jsou na serverech a jejich klientech Widnows updaty úplně vypnuté a dělají se plánovaně a né každý měsíc - proč šťourat do něčeho co funguje a bez těch záplat se obejde.

+1
-3
-1
Je komentář přínosný?

Tezko rict, co by se mi libilo a nelibilo, kdyz ta sluzba neexistuje (na me auto).
Jak uz tu nekdo poznamenaval - takova Tesla je online skoro porad, technik te klidne muze online zabit, kdyz bude chtit. Mozna by se mi to libilo, mozna ne, zalezelo by na dalsich okolostech. Je totiz nemozne rit pouze na zaklade jedne veci, jestli by se mi to libilo - to muu rict az v okamziku, kdy mam komplexni pohled na vec.
Tu u windows mam a osobne me vyhovuje, jak win10 funguji.

Samozrejme je mi jasne, ze v kritickem provozu, kde to ridi nejaky stroj, napriklad, bych nejspise pouzil nejaky ulne jiny OS. Souhlas, nehadam se.

Ja nerikam, ze win10 jsou nejlepsi system pro vsechny. Rikam, ze pro bezneho uzivatele na bezne pouziti je ok, a je nekde na urovni win7. Osobne pri pouzivani Pc nevnimam jediny rozdil oproti win7. Fakt.
Raketu bych tim ridit nechtel, to je fakt :-)

+1
-4
-1
Je komentář přínosný?

"Ja nerikam, ze win10 jsou nejlepsi system pro vsechny."

Výborně. Konečně posun k objektivitě. Tak zkusím znovu položit otázku, na kterou jsi neodpověděl. Co mají dělat uživatelé Win7, pro které win10 nejsou nejlepší systém (jak sám říkáš), ale MS to nebere na vědomí a nenechá je v klidu koupené Win7 používat? Jakým způsobem si snadno Win10 nepořídit?

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

Ja nevim.
Nemam znalosti nutne k tomu, abych mohl odpovědět.

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

Děkuji.

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

Stačí zápis do registru viz. můj komentář výše.

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Zase to věčné porovnávání neporovnatelných věcí. I když, říká ti něco Tesla Motors? Tam ti každou chvíli tečou update do auta. Stejně tak do něj má online přístup servis.
Zdar Max

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

Cely problem je to ze bezne BFU si nechava zapnutu telemetriu a ta si profiluje jeho instalaciu. Tato profilaktika je automatizovane vyuzivana na zlepsenie uzivatelskeho dojmu z desiatok. Vzhladom na nulove naklady uzivatelov na prechod k W10, si moze MS dovolit pouzit hore popisany pristup bez toho aby museli cokolvek vysvetlovat (btw kazdy kdo ma w7 a w8.1 to ma tiez nainstalovane bez jeho vedomia v pripade ze ma zapnuty automaticky update :) ). Preto W10 updaty nemaju zadny popis a su povinne (zbehlejsi pouzivaj WUMT). A ti este zbehlejsi vypinaju temetriu ktora MS haze klacky pod nohy a znemoznuje automaticky profilovanu a zdajne iracionalnu odinstalaciu pseudoproblemovych produktov (ano dws_lite z githubu).

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

Dva mesice z5
http://diit.cz/clanek/netbook-s-atomem-v-testu-windows-7-starter-vs-linu...
jsem psal navod odzkouseny jak se toho 100% zbavit, sklidil jsem par minusu a ted se tem minusarum muzu smat jak se jim desitky SAMY instalujou, ja ten problem nemam. Kdo chce kam, pomozme mu tam. :)

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

Platí nepřímá úměra:
více "chyb" ve Windows = více šancí pro Linux

+1
-3
-1
Je komentář přínosný?

Čím více lidí bude používat linux=více bude virů.
Čím více lidí bude používat linux= bude víc programátorů (driverů) a tím více bude vznikat chyb. To, že systém je nestabilní je často i chyba ovladačů, které jsou navrženy pro co největší výkon a tudíž jde stabilita tak trošku do kytek :-)

+1
-5
-1
Je komentář přínosný?

Další důvod, proč na W10 nepřecházet:o) Zlaté 7 (když už člověk musel oželet XP:o()

+1
-3
-1
Je komentář přínosný?

Pro psaní komentářů se, prosím, přihlaste nebo registrujte.