Diit.cz - Novinky a informace o hardware, software a internetu

Další střípky kolem koupě ULi firmou nVidia

Modré nVidia logo (vymyšlené)

Zprávy hodné pozornosti ohledně koupě výrobce čipsetů ULi firmou nVidia přicházejí ze všech možných koutů a na serveru DigiTimes to shrnuli do zajímavého a uceleného článku. Z něj nyní vybereme pár zajímavých detailů. Spekulovalo se o tom, zda nVidia po koupi ULi vstoupí na pole levných čipsetů, které vlastně ULi vyráběla. Zdá se, že právě naopak. ULi čipsety sice byly levné, ale poslední dobou si měly co do vlastností co povídat s těmi dražšími. Zkrátka a dobře nVidia bude dělat rošádu ve svých plánech, protože čipsety ULi budou hrát svou roli v přidaných hodnotách výsledných čipsetů nVidia. Vstup na trh s levnými čipsety se neočekává. Jinak ULi byla s prodejem kolem jednoho miliónu čipsetů čtvrtletně hodně vzadu, proto se také nedostala do nedávné tabulky pěti největších výrobců čipsetů. I tak by měla nVidii pomoci předehnat vzkvétající ATI.

Z akvizice ULi nVidií budou ještě těžit (byť spíše krátkodobě) dvě další firmy: MediaTek a ALi. ALi je totiž dceřiná společnost MediaTeku, přičemž jí patří něco přes 35 % ULi. ALi tedy z koupě dostane 590 miliónů taiwanských dolarů (v amerických je to asi 17,7 miliónu), MediaTek 214 miliónů (6,4 miliónů USD).

Zdroje: 

WIFT "WIFT" WIFT

Bývalý dlouholetý redaktor internetového magazínu CDR-Server / Deep in IT, který se věnoval psaní článků o IT a souvisejících věcech téměř od založení CD-R serveru. Od roku 2014 už psaní článků fakticky pověsil na hřebík.

více článků, blogů a informací o autorovi

Diskuse ke článku Další střípky kolem koupě ULi firmou nVidia

Žádné komentáře.