Diit.cz - Novinky a informace o hardware, software a internetu

Diskuse k Další zvěsti o Fiji

Sice to neni novinka, ale je to k veci :D
http://www.ccc.cz/files/page22_blog_entry262_1.jpg

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Windows Seven - "Seven GBs RAM needed." :)

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Nechci nikomu kazit radost se zpravičkou o nových kódových pojmenováních Windowsů... Nicméně stále více se mi zrovna u takových zpráv dělat špatně od žaludku... Skoro i blít...
Není to formou zprávy, prostě to je samotným zmíněným produktem jehož další verze ani nechci poznat... Vzhledem k čemu se jeho foma ubírá... Nějak takhle si totiž představuju plošnou nebo všeobjímající úchylnost, aplikovanou na široké masy....

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Windows 95,98,ME,W2k,XP,Vista .... a pak prostě jen seven :-)

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

pajik7: No ono se to určitě ve finále nebude jmenovat Windows Seven :) A taky ten postup, jak se došlo k sedmičce je trochu jiný. Bude se totiž jednat prakticky o Windows NT 7.0 (W2K byly NT 5.0, XP jsou 5.1, Vista je 6.0). Windows 9x a ME byly číslované zvlášť a naštěstí se dalšího pokračování nedočkaly.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Před Win 2k to bylo NT 4.0 a NT 3.51 .... a předtím co? Předtím to byl produkt jiné společnosti před zkopírováním? :D

... omlouvám se, musel jsem si rýpnout :)

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Předtím bylo NT 3.5 a NT 3.1 a ještě předtím pracovali společně s IBM na OS/2, jenže se pak pohádali a šli každý vlastní cestou. Píše se to tady:

http://en.wikipedia.org/wiki/Windows_NT#Development

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

2mike - to bolo super:)))

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Nezda se vam, ze obycejne cislovani je pro laika srozumitelnejsi? Az uvidi specifikace nejakeho softu, tak jen bude premyslet, ktre jmeno bylo pred kterym a jestli mu to teda pobezi nebo ne... Jako pomocna jmena to beru, ale jako jedina?

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Windows Vista mi připomínají totalitní režim. Člověk prakticky nemá šanci mít jinej systém (minimálně v práci) a to co si Vista sama dělá, co odesílá za informace atd., byť pod zástěrkou větší bezpečnosti, mi připomíná Spyware. Takže jestli byl skok od XP k Vistě tímhle směrem tak budoucnost se jeví opravdu nehezká...

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Fan: Co Vam presne vadi. To ze by jste si rad Vistu nekde stahnul z netu a ona by zavolala domu a rekla ze ji mate nelegalne? Tydle informace myslite? Co vim tak nic jineho neodesila krome kontroly pravosti. Ani take nic moc odesilat nemuze.... nevim teda, ale pro koho je problem si koupit Vistu za 3000,-?.. dobra chapu ze student zrovna penezma neopliva, ale vetsinou ma masinu o ktere se normalnim lidem muze snit.... tak si prose nekoupit grafiku za 14k ale jen za 11. Pokud, ale pouzivate legalni Vistu opravdu nevidim duvod proc by vas melo trapit ze Vista vola domu o overeni. Sam mam Vistu Home Premium a jsem spokojenej. Ty 3000,- za ni mi neprislo tak hodne. A proc si myslite ze nebudete moci pouzivat jiny system? Nemyslim ze to bude tak strasne. V praci mam na starosti vic jak 180pocitacu a nechce se mi je upgradovat na vistu driv jak za rok, nebo rok a pul. Myslim ze s Vistu se i lepe pracuje nez s xp

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Vista je nechutnej moloch co zatím nemá opodstatnění ... a ať mě nikdo netvrdí že by DX10 nefungovaly pod Win XP ... blábol

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Aton:
Nevidím problém v tom si koupit Vistu za 3000. Vidím problém v tom, že to co už mám dneska mi tam nepoběží dobře. Pokud nemám potřebný HW tak mi má DVD nepoběží v plné kvalitě. To samé bude u nových HD médií. A prostě si myslím, že jen pro krásné modré oči Billa si nový HW kupovat nechci. Já nevím jak kdo jinej, ale rozhodně mi tohle vadí. Co s MP3 co mám dneska? Co s ochranama které vytěžují systém. A ve finále to, že se mi nelíbí jak každého nejen MS okamžitě bere jako piráta. To už platíte v každém HD, CD-R, CompactFlashi... poplatky a u Windows je to to samé. Chtěl jste Vy ve Windows to aby Vám neustále Vista kontrolovala zda nespouštíte něco co by mělo mít DRM? Já to nechtěl a myslím, že většina uživatelů také. Ale ve finále si za to zaplatíte. Chápu že vývoj něco stojí a že nelegálních Win je mnoho, ale je to to samé jako s ochranou na CD. Je ve 99% zbytečná a jen prodražuje to konkrétní dílo. A teď budu mluvit proti zákazníkům MS, ale proč MS nenabízí části systému zvlášť za nějakou sumu? Myslím tím jejich ochrané služby, media Player... atd. To by přeci šlo taky prodávat. Příjem by byl větší pro MS. A nebo by taky příjem větší nebyl, protože by se najednou zjistilo, že většina zákazníků chce třeba jen holej systém a ostatní SW si pořídí od třetích firem.  
To je jen takové zamyšlení. Jen jsem tím vším chtěl říct, že Microsoftu chybí konkurence. Jinak si myslím, že třeba taková XP jsou povedený systém.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

"Jakesh - dnes, 21. března 2007, 09:05

Vista je nechutnej moloch co zatím nemá opodstatnění ... a ať mě nikdo netvrdí že by DX10 nefungovaly pod Win XP ... blábol"

Jakeš ... jasně , že fungovaly. Ale Micosoft je výdělečná organizace a nikoliv charita :-)

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

2 aton: doma mam p3@1Ghz, 256 mb ram, grafika i810 s vlastni pameni 1 mb a sdileno 16 mb.
Na to co normalne delam mi to staci (prohlizeni internetu, uprava fotek, hudba, video, synchronizace PDA, sem tam nejaky dokument a jeste mi ten pocitac funguje jako file server) a pritom mi tam bezi system ktery je novejsi nez Win Vista (Zenwalk 4,2), takze problem je takovy ze kdyz bych chtel Vistu tak to nebudou 3000, ale minimalne 10000 a pri tom nevidim jedine plus oproti stavajicimu stavu.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

"Fan @ 62.84.154.56 - dnes, 21. března 2007, 07:32

Windows Vista mi připomínají totalitní režim. Člověk prakticky nemá šanci mít jinej systém (minimálně v práci) a to co si Vista sama dělá, co odesílá za informace atd., byť pod zástěrkou větší bezpečnosti, mi připomíná Spyware. Takže jestli byl skok od XP k Vistě tímhle směrem tak budoucnost se jeví opravdu nehezká..."

Ale kdeže . Máš toho tolik na výběr. Vždyť přeci ten totalitní hnusný systém vůbec , ale vůbwec nepotřebuješ. :-) Enjoy :

http://www.qcm.cz/linuxove-distribuce :-)

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Venousekh:
Já vím, taky mám doma nově nainstalované Ubuntu a zkouším. Chci zkusit víc distribucí než si vyberu. Akorát jak jsem psal jinde, měla by být větší podpora od velkých firem (i komerční). Líbilo by se mi třeba Adobe a Photoshop... myslím si, že by běžel hodně rychle. 

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

2: fousek1 - uprava fotek na 256 MB RAM?:))) No to jsou imho tedy fakt totac fotky:) Takovehle se preci neupravuji, ale z toho minikompaktu korejske vyroby rovnou tisknou na automatu u Skody:)
A ja mam zase system Koumak verze 13 a ten je daleko novejsi nez nejaky Zenwalk 4.2, takze jsi davno zastaraly. Budes se muset jit obesit kdyz chces byt spicka timhle zpusobem...

2 2mike - ja si myslel ze ti nikdo nenuti se s tim nejak seznamovat. Kdyz nechces tak si zustan s tim co mas. Kde mas ten problem? Zatim je videt jen ten v tobe.

2 Aton: to nic Fan jen nekde na foru detskych fandu "distro rulez hackeru" zase videl nejakou urban legend a tak ji siri dal. Je to stejny jako u nasich sekretarek ty maji podobne tendence sirit ruzne "zachranne zpravy"...

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

2 FAN: Photoshop? Nebezel by rychle. Nebot ma vlastni spravu pameti a zdroju. Coz v praxi znamena ze jen tak na linuxu nepobezi. Protoze bud mu Linux dovoli si veci dal ridit po svem (a v tom pripade bude prakticky stejne rychly jako ve Win) a nebo Adobe kompletne prepise management zdroju photoshopu - a to rozhodne jen tak neudela, nema zadny duvod.
Adobe je profesionalni soft pro grafickou profesionalni sferu uzivatelu. Linux tohle zarazeni jaksi nema. Proc? nejaky duvod to mit bude.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Fan: Ja si kupuju hudbu z allofmp3.com nebo mp3sugar.com a nevypada to ze by stim mel bill nakej problem. A i kdyz bych mel sosnutou hudbu z netu ... tak jak by to nekdo poznal? 1, Microsaoftu by do toho bylo h.... 2, Kazdej mam pravo si udelat kopii sve hudby: mp3, wma, ogg... a to by me teda zajimalo jak ms odhali co jsem si koupil/stahnul z netu. To proste neni realny to zase nekdo neco cetl v Blesku ze?:)

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

2 Ariael:
Jestli ti Pentax K100D pripada jako levna produkce z korei tak prosim, ono kdyz system nezabira polovinu operacni pameti jako jine systemy tak to jde docela krasne, ale je pravda ze prevazne fotim na 4 mpix, protoze nejak nepotrebuji tisknout A3 plagaty

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

2 fousek1: K100D je fakt trosku dost stara vec, ale to je jedno. Jde o rozliseni a tim padem o data v RAM... Proste je to jednoduche - na upravy typu oriznu fotku a ulozim 4 Mpix nepotrebujes PC ale kalkulacku. To docela chapu.
Zkus si tam zapnout v menu RAW a zkus zacit editovat tohle. Uvidime jak se prestanes hihnat jak ti tvuj Zenwalk staci.
Chapeme se?

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Aton:
fajn možná jsem blbej a nevím o Vistách nic, každopádně se Tě zeptám. Líbí se Ti, že platíš za součásti systému, které by někdo jiný udělal třeba lépe a které nechceš nebo je nevyužíváš? Já osobně bych spoustu věcí neinstaloval pokud bych mohl. Další otázka, líbí se Ti a dokážeš odůvodnit to proč má Vista daleko vyšší nároky na místo na disku? Prostě mi tady chybí konkurence. Dneska prostě pokud chceš pracovat např. s Photoshopem tak prakticky nemáš jinou šanci než koupit Win. Vždycky se bavím, když se někdo dohaduje kdo je lepší jestli AMD nebo Intel, nVidia nebo Ati... ale je tam ta možnost si vybrat. Tady musíš vzít co je a za nějakou cenu. A věřím tomu, že pokud bys mohl, že bys ve Vistě taky spoustu věcí mít nemusel nebo bys naopak chtěl. Pokud by tu byla jiná druhá stejně silná konkurence tak by třeba Vista byla za polovic...
 

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

2 Ariael: Jestli se ti zda 1 rok stary fotak zastaralej tak fakt nevim.
Nejake slozite upravy fotografii nedelam, spis se to vzdy snazim vyfotit tak abych to nemusel upravovat, ale ty upravy co na tom delam (vetsinou fotomontaze s redukci rozliseni pro net) mi ten stroj staci a Vistou bych si proste ani trosku nepomoh a myslim si ze takovych uzivatelu je vetsina

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

2 FAN: mas tam bohuzel same "pokud by byla konkurence"... jenze ona bohuzel zadna neni. Ale samozrejme ti naprosto nikdo nebrani si nejakou zaridit a vydelat na tom tezky prachy.
A ze by nejakou vec nekdy nekdo mozna snad udelal lepe? To snad nemyslis vazne. VZDYCKY se KDEKOLIV najde neco co by slo udelat lepe. Tak co se vztekas?
Kupujes si proste balik. Stejne jako u jakehokoliv jineho systemu.
A kdyz chces tak si tam das jinou aplikaci.
Ale pro normalni lidi staci to co tam je. Tobe to nestaci tak si tam dej neco jineho.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

2 fousek1: Hele sorac ale k100 neni rok starej fotak:) A to ze o tom neco vim protoze Pentaxu mam doma par kousku vcetne K10D...
Ale jak rikam je to jedno, jde ciste o data a praci s nimi.
A na orez + redukci rozliseni/komprese (protoze fotis urcite do jpg rovnou) ti staci program typu Zoner za par korun ci zadara ktery bezi i v Dosu... To co rikas ze delas je totiz imho resitelne i tam. Ci na Win98se, tam by to dokonce bezelo i jeste rychleji.

Ja kdyz delam stejnou praci - tedy JEN prevod z RAW, korekce, orez a ulozeni do formatu pro inet tak si komp bere cca 1.5 GB RAM jenom pro danou aplikaci... Prevod jedne fotky trva kolem 0.5-1 minuty. A to to bezi na C2D.
Takze "stejna" vec se da delat uplne jinym zpusobem. Takze to prosim nemichej dohromady.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Fan: Photoshop = mac, myslim ze tam to pojede taky dobre ne li lepe:)
pokud nepotrebujes vsechny veci co dava Vista nekupuj si Ultimate ale Home Premium. Co bych v moji Viste ocenil je RD kterej nemam v premium verzi. Pokud bych ale o to stal nahradim ji VNC a spol. Co na viste ocenuju je hledani po startem. Pravda muzu si to dat i do XP, dava neco podobneho Google. Konkurence Viste je dostatecna a to je apple. Co se tyce placeni za sw Microsaoftu, to mi vubec nevadi. Nedavno jsem vyuzil helpdesk Microsoftu a musim rict ze to byla parada opravdu se snazili i kdyz to trvalo dva dny. Mel jsem dost nestandartni pozadavek co se tyce Win03 Serveru. Ja jsem s ms spokojenej, alespon pro zatim. Je pravda ze apple je muj tajnej sen:)

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

2 aton: No sen - ja koupil powerbooka nedavno pritelkyni protoze ta je totac uzivatel a pocitac si vybira podle designu a na tomhle se ji libilo to svitici logo na viku...
Mno kdyz ma clovek komplet instalacni balik odladeny pro danou verzi tak to celkem funguje. jakmile se musi neco dohledavat a upravovat (coz u obecnejsich instalaci bylo bohuzel furt) tak je to peklomor, protoze v tu chvili se ocitnes v necem podobnem linuxu ale dost podelanem, to uz je cisty linux lepsi.

Dokud ale dokazes zustat nad tim grafickym kabatkem a nic nemusis nastavovat tak pohoda jaz...
Jedine co me fakt totalne dostalo je MACovska predstava o zabezpecenem systemu (myslim login heslem). Jako opravdu nechapu proc tam maji hesla na uzivatelich na login kdyz kterekoliv vcetne admina lze obejit stiskem klavesy pri bootu kompu a jednim prikazem?
Ale jak me vysvetlili lidi od macintoshe tak to neni chyba ale pozadovana vlastnost.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Ariael: S macem moc zkusenosti nemam. Prijdou mi zajimave. Linux nepouzivam z jedenoho prosteho duvodu..... nemam cas litat po netu hledat navody a zavislosti. Nerikam ze Linux je spatnej, jen proste z tohodle duvodu neni pro mne. Co se tyce apple rad bych ho nekdy poridil abych vedel o co jde vic.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Ariael:
Myslím, že napsat něco ve smyslu pokud se Ti to nelíbí tak si tam dej něco jiného je jako napsat Ti, pokud se Ti nelíbí cena ČEZu tak se připoj jinam. Stejně tak jako to, že si můžu vytvořit systém sám...
Ano asi jsem jeden z mála nespokojených, ale už je to tak. Buď rád, že Ty jsi spokojenej. Líbí se mi jak tady každej po roce 1989 začal myslet tržně a konkurenci bere jako zdravou pro tržní prostředí, ale monopolní zřízení jako je MS se bere jako normál. Ano přeju to MS, dostal se tam kam se dostal svou snahou. Ale kam to vede? K tomu, že už se moc neposlouchá uživatele... A nabízí Vista opravdu tak moc oproti XP? Stejně tak jako Tvůj Pentax K10D. Dobrej foťák, to určitě. Já osobně fotím Canonem 20D... K10D je dobrej, protože se někdo začal zajímat o to co chce zákazník, ale to prostě MS nemusí, protože ho konkurence nijak netlačí... Už jenom to jak dlouho se na Vistu čekalo. Přežil by MS v konkurenčním prostředí takhle dlouho?
Jinak k tomu focení, myslím, že než se tu dohadovat nad tím jestli K100D je starej nebo novej foťák je nesmysl. Pokud někdo víc fotí tak ví, že dnešní zrcadlovky jsou + - stejný a  jde hlavně o oko a mozek, pak hodně o použitá skla a pak teprve o tělo.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Ariael: Tak ses nám tu pochlubil, jakej že seš to super profesionál a že na převod fotky potřebuješ 1.5 GB a Core Duo. Je ti líp? Fousek psal jenom o tom, že na jeho použití mu stačí 256MB, na čemž by Vistu ani nespustil. Že ses do toho začal srát a rozmazávat naprosto nepodstatné věci, to už je věc jiná.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

2 Doubt: Klidek:)
1: chlubil se tu Fousek ze ma novejsi system nez je Vista a ze to bezi na necem z roku raz dva.
2: Asi moc nectes co jsem psal. Pro tebe tedy maly vytah: "Takze "stejna" vec se da delat uplne jinym zpusobem. Takze to prosim nemichej dohromady."

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

2 FAN: Ja jsem nerekl ze jsem spokojeny. Ja jsem jen vystoupil proti tomu aby se hazel bordel na veci na ktere se nemusi. Ano, ve Win je spousta veci blbe. OK. Ale pokud se s tim smirim a nastavim si procesy a software tak aby me dane problemy nevadily tak je to v poradku.
O spokojenosti jsem nemluvil, jen o pouzitelnosti na desktopu. Pokud jsem ja nespokojeny najdu si reseni ci se s tim nejak smirim, protoze s monopolem nehnu. Zakladat konkurenci nehodlam uz jsem dve firmy mel a nebavi me se o to starat.

Samozrejme ze neposloucha. Presne tak jak rikas je to stejne s firmou Canon. 20D je super stroj, "az na par detailu" kterych by nakonec klidne mohla byt cela stranka. Bohuzel Canon je neresi a ani nehodla, protoze proste i tak dobre proda co ma. Tak proc to menit.

A konkretne ja jsem "nehajil Vistu", ale spise vystupoval proti tenhle zcela hloupym proti postojum obecne. Sice Vistu dokonce i mam (ofiko) ale ackoliv je nainstalovana tak ji nepouzivam - ciste kvuli tomu ze me prozatim nic nenuti ji pouzit. takze jen uzivatelska lenost.

A k te zrcadlovce: byl jsem to ja kdo rikal ze je to jedno co je to za fotak, ale ze jde o to kolik to je dat a jak se zpracovavaji...
Proto jsem sem psal ze prakticky stejny proces se dela i uplne "jinym zpusobem" ktery vyzaduje sakra jine prostredi.
A mimochodem ta K100D by si tenhle proces zaslouzila, ale to uz je vec Fouska k cemu a jak pouziva fotak co si koupil.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Ariael:
Máš někde fotogalerii?

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

To: Ariael -> to vis ze musim jako IT znat i tohle svinstvo. Bez ohledu jestli se mi chce nebo ne...
To: Fan -> neboj, v praci se s tim hned tak nesetkas, protoze ja tohle svinstvo svym oveckam cpat nebudu. A vetsina normalnich IT co si nechcou hodit masli taky ne... Naopak se cimdal tim vic da cpat na stanice linux. Cimz se starost o stanice redukuje temer na nulu. A zbyva uz jen starost v serverovne o terminaly. Po vsech strankach vyhoda. Lidi to nepoznaji, maji to rychlejsi a stabilnejsi. Jsou spokojeni ze word a excel jim nabiha za cca 0,2 sekundy a vubec nevi ze je jich na 1 poradnem stroji treba 80...
 
A samozrejme tohle vyladene ditko novym nesmyslem z dilen M$ krizit nebudeme...
 

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Ariael: Tvoje reakce na ZenWalk dokazuje, že ses ani nepodíval o co jde. Já jsem taky ZenWalk nikdy neviděl, ale když si ho najdeš na webu DistroWatch, tak zjistíš, že je to minimalistická Linuxová distribuce, jako je např. Damn Small Linux, se kterým mám zkušenosti, a můžu ti říct, že upravovat desetimegapixelové fotky na počítači s 256 MB nejenom že s Damn Small Linux nebo ZenWalk a jinými minimalistickými distribucemi lze, ale dokonce velmi dobře, rychle a pohodlně. Zkus to nejdříc sám, a pak rozumuj co je a co není možné. Asi bys byl dost překvapený.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

2mike: Covece ja zasnu. Pouzivam castecne linux tak vim jeho klady a zapory. Jsem spravce Windows 2003 serveru a winxp stanic. Nedokazu si teda ani ve snu predstavit ze bych presel na linux u klienta. To je nerealny. Pokud se nebavime o firme ktera ma 2pocitace a pouziva je max. na net tak proste bez woken bejt nemuzou. Spravovat linux neni zadna prdel to muze tvrdit nekdo kdo ho snad videl max z vlaku! Proste jsou aplikace co bezi jen po woknama a prohanet je na linuxu pres wine je proste na blazinec.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

2mike: a povez mi prosim te jak rozjizdis word na linuxu? Asi jsi chtel napsat celej balik openoffice. A to by me zajimalo jak ho rozjedes za 0.2 sec teda. Pokud ja vim je postavenej na jave a ta je sakra lina.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Hmmm, zase diskuze, která nemá žádný závěr a bude pokračovat u dalšího článku kde se mihne slovo microsoft, linux, vista atd... :-) zaujala mě však poznámka ve smyslu "když se ti monopol microsoftu nelíbí, udělej si systém sám". Nikdy bych nevěřil, že to řeknu, ale kde jsou naši východní bratři z Ruska se svými nevyčerpatelnými zdroji peněz - třeba na vývoj softwaru - když je svět potřebuje... :-)

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

To: Aton
Vubec se nebavim o OO, ale o Office od Microsoftu. Klienti mají na stanicích Linux, ale jen s jedinym ucelem. Automaticky vytvorit terminalove spojeni se Serverem 2003 x64 od MS. Na nemz samozrejme pracuji se s aplikacemi na ktere jsou zvykli - treba ten Office. Je sice drobnou nevyhodou ze 64bit verze serveru neni v CZ a nejvic to vadi asi tak u Outlook Express... Ale da se na to i ze strany klientu zvyknout. Samozrejme Office v CZ je.
Zasadni vyhodou tedy jest ze se totalne zrusi starost o stanice....Takze vysledkem je ze takrka vsichi uzivatele pracuji na Terminal serveru, ktery je pekelne rychly. Pravda, musi to byt na 64bit kvuli tem gigabajtum RAM, ktere jsou pro pocet uzivatelu blizici se stovce urcite potreba vic nez 4 GB. Rekneme ze by i 8GB tak dle vyuziti stacilo ale mame radsi vic....
Je to stroj se dvema Opterony 285 a ty casy 0,2 sec na start Wordu nebo Excelu pro následne uzivatele odpovidaji realite... (Tj. prvni rano na terminalu to ma mozna o neco pomalejsi, to ale sam nevim..) Mimochodem, tohle je stale domena AMD nebot Intel neni pro tento druh vyuziti vhodny kvuli nizsi celkove pametove propustnosti na ktere tady zatracene zalezi... Vic nez na vykonu CPU....

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

2mike: Dost dobré řešení. Jak rychlé síťové spojení používáte, gigabit? A co stanice, to můžou být pěkné šunky, že jo (kromě monitoru:)

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

To Doubt: Tak tak, stanice muzou byt sunky nejvetsi. Samozrejme aspon zbyde na monitory LCD. Jinak naroky na sit jsou minimalni. Sifrovane a komprimovane spojeni ma vemi nizke naroky na pasmo. Rekneme ze 10Mbit je vic nez dostacujici pro 100 lidi.
Hodi se ale nizke latence rychlejsich protokolu...

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

2mike: No jak se to vezme, terminal pouzivam pouze pokud potrebuju pracovat se serverem. Pracovat, ale bych na nem opravdu nechtel. Prohlizet web stim rozume nejde. Pouzivat multimedialne pc taky zase nejde. Myslim si ze opravdu takhle je pc degradovanej na excel word a spol. Takove Google Earth na tom nepustis :-D. Jako jo nekde urcite takove reseni je dobre. Ale treba v nasem provozu uplne nepouzitelne. Nedokazal bych si predstavit praci bez toho abych si pustil moje oblibene net radio nebo si sosnul serial a koukal na nej pri praci :-D

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Pro psaní komentářů se, prosím, přihlaste nebo registrujte.