Diit.cz - Novinky a informace o hardware, software a internetu

Diskuse k Databázový MS SQL Server – spolehlivá platforma pro vaše data a jejich zpracování

To se docela divím, že jste u takového provokativního PR článku vůbec povolili diskuzi. Aspoň za to dík.
Jinak kdybych něměl s M$ zkušenosti, mohl bych nabýt lehce dojmu, že se tu prezentuje úžasný produkt světové kvality.

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

u zpravy je napsano ze jde o placene sdeleni... Z neceho museji byt zivy a pokud nechcete aby byl pristup placen, nezbyva nez cas od casu takoveto sdeleni respektovat.

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Normálně dělám tady z těch PR zpráv Microsoftu i nějaký ten proklik na nabízený produkt, aby z toho diit měli nějakou tu korunu (a jestli se neplatí za proklik, tak se určitě sleduje, odkud jdou lidi na cílovou stránku), ale tady toto teda sorry, to je na mě silné kafe.

"standardizovaných známých rozhraní" - to mi ukažte, kde je rozhraní MSSQL standardizované. Z otevřených knihoven se na něj dá dostat jenom přes FreeTDS, což je knihovna vzniklá reverzním inženýrstvím TDS protokolu a sama má díky své podstatě spoustu omezení. Kdyby bylo rozhraní známé a standardizované, tak knihovna k připojení vypadá jinak. (Oracle je na tom se zveřejněním specifikace stejně, ale aspoň se nechlubí, jak to má standardizované a známé a nabízí software pro Linux, IBM nevím.)

Cena licencí - řečičky. Oracle Standard Edition One stojí $5800 za procesor a $180 za licenci bez dalších nákladů na další licence. MSSQL 2008 Workgoup (oproti Oracle omezení na 4GB RAM!) stojí $3743 a $148 za CAL, ale je k tomu potřeba ještě server za $1029 a server CAL za cca $40. K Oracle je potřeba přikoupit v případě potřeby ještě jednu licenci na procesor, na druhou stanu omezení na 4GB RAM mi přijde víc smrtící. Pokud vadí omezení na 4GB RAM, sáhneme po MSSQL Standard za $7171, CAL za $164, přičteme server CAL a jsme výše. Vyšší verze už nejsou tak dobře porovnatelné, protože Oracle Standard už je něco mezi SQL Standard a Enterprise.

BI řešením je zpravidla úplně šumák, nad kterou databází běží, Excel jde integrovat přes ODBC s čímkoli.

Atd. atd.

(Příště už radši zakažte diskusi, ať se tady člověk nemusí rozčilovat...)

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Jsem čekal, že když tenhle server prodali, bude tady víc reklam. Snad to nepřekročí nějakou rozumnou mez.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Kdyby jste potřebovali nějaký informace o MSSQL2016 tak zkuste tenhle odkaz www.mssql2016.cz

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Pro psaní komentářů se, prosím, přihlaste nebo registrujte.