Diit.cz - Novinky a informace o hardware, software a internetu

Diskuse k Datahelp: Šifrování USB klíčenek jsme prolomili už v roce 2008!

Když už to umí každý rozšifrovat (rozkódovat), tak mi není jasné proč DataTraveler 32GB stojí 12000Kč? Přičemž obyč nešifrovaná fleška 32GB stojí 3000Kč.
- Platit 9000Kč za zabezpečení (které jde prolomit)?
- Pánové to se nezlobte, ale tohle je neprodejný. Případně prodejný státu(tomu je to také určeno), který dokáže penězi efektivně plýtvat.

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Přečti si to ještě jednou. Wear leveling a bezpečnostní šifrování oboje vyprodukují rozsypaný čaj místo dat. Jenže v prvním případě je algoritmus určen nikoli k zabezpečení, ale jen k úpravě statistických vlastností záznamu, a heslo (zmiňovaný parametr) je velmi slabé, protože silnější pro ten účel ani není potřeba.

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Nutí tě někdo to kupovat ?

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

To je pokrytecká reakce, protože ne každý má 100%ní znalost trhu a může "naletět," diskutovat o vlastnostech produktů tedy má stále smysl.

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Tato tisková zpráva od DataHelpu se mi jeví jako lidštější až bych chvílema řek, že to není tisková zpráva, ale nezaujatý článek. Zato od DataRecovery to byly reklamní žvásty a omáčka jako prase.
V minulé práci jsme s DataHelpem spolupracovali a je to solidní firma, která nám vždy vyšla vstříc.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Jo musim se pridat k nazoru. Uz jsme s nimi delali mockrat a maximalni spokojenost. Vzdy vstricni a komunikativni.

+1
-5
-1
Je komentář přínosný?

Tak to já naopak. Měli jsme u nich nedávno disk - za obnovu si řekli pětimístnou částku a stejně ho nakonec neopravili. Zkusil jsem pak ještě další dvě firmy, bez úspěchu a jako poslední možnost DataRecovery - tam to měli hotové za 3 dny a 9000!! Sice jsem strávil skoro dva týdny cestováním po Praze a čekáním na výsledky, ale za ten rozdíl v ceně a hlavně data to rozhodně stálo! U mě tedy DataHelp no more :(

+1
+3
-1
Je komentář přínosný?

Ono je to tezky, proste neco se u jedne firmy povede a u druhe ne. Obcas to tak je. Takovejch disku mi rukama prosly stovky a vim o cem mluvim.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Pro psaní komentářů se, prosím, přihlaste nebo registrujte.