Diit.cz - Novinky a informace o hardware, software a internetu

Diskuse k DDR3 na 2GHz od firmy Patriot

DDR 3 je jasna buducnost...stale nechapem, preco je DDR2 na trhu v takom hojnom mnozstve...ved DDR2 maju len 1066max officialne na vacsine kartach, a samotne FSB (efektivne) je 2000mhz...co nam tvori pekne 1GHz hrdlo, na ktorom seeecko seka, co sa hier tyka..ja sam som majitelom DDR3 a viem svoje - neuveritelna pretaktovatelnost, voltage a teploty v nominalnych hodnotach... aale vrpvom rade sa vyplna to hrdlo medzi FSB/RAM...lebo s DDR2 si nikdy nic na extreme detailoch plynulo nespustim, tak uz ludia kupujte dosky s DDR3 a uvidite sami, tie pamate uz ani nestoja tak vela, za 4GB kit date tak zhruba 6000, co kedysi v dob DDR1 za 512mb bolo aj 2000...nehorazne!

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

nie kartach, ale doskach...sorry :)

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

>> PENSIVE:
Jestli to nebude tím že výkonnostní rozdíl DDR3 oproti DDR2 je v praxi bez přetaktování zanedbatelný (tzn. ve skutečných aplikacích, ne v benchmarcích testujících propustnost RAM), přičemž cena je několikanásobně vyšší, což se celkem logický nemůže vyplatit. Tzn. že DDR3 se začnou rozšiřovat až tehdy, kdy nebude jiná možnost (tedy DDR2 již nebudou podporovány, to je případ Nehalemu, pokud se nepletu) nebo budou DDR3 tak levné, že se ten "nárůst" výkonu vyplatí.
Těch pár supernadšených overclockerů DDR3 trh opravdu nenasytí.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

To WIFT: Povedal som jasne, ze sa jedna o improvement v hrach, nie benchmarkoch. Dalej este som si nezahral Oblivion s full vecami + forced Nvidia drivers bez sekania na ziadnom kompe...osobne som robil rozdiely s doskami DDR2/DDR3 na baze X38 chipset a jaaasne som secko videl...jedonoducho 800mhz versus 1333mhz je uz jasna matematika a v tomto JEDINOM ohladne sa vzdy priklanam na fakty o frekvenci...ano, cisla dnes pomaly nic neznamenaju, vsetko vykon je v technologiach, ale cest vynimkam, teda pamatiam. Uz v clanku level z roku tusim 2004 som sa dozvedel o DDR3, este ked DDR2 len prichadzali na trh! A mne bolo jasne, ze tie ddr2 su vlastne len hlupe DDR1 s vaccsou frekvenciou a tot secko. Nic, DDR2 to je nic dnes, je to len velmo ekonomicke riesenie, tak ako vravis, so solidnou silou, avsak na antialiasing to proste nestaci...a v dnesnej dobe proste vsetci chcu vidiet krasnu grafiku a plynulost - DDR3 jasna zaruka (samozrejme ece dobry chipset :) )

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Pro psaní komentářů se, prosím, přihlaste nebo registrujte.