Diit.cz - Novinky a informace o hardware, software a internetu

Diskuse k Déjà vu? V nabídce notebooků s Lunar Lake opět chybí výkonnější modely

Ono se jedná o to, že se musí nashromáždit křemík, aby se daly vyrobit. To chvíli potrvá, přičemž není vyloučeno, že se ten křemík nenashromáždí vůbec. V cenících nejsou, takže o nic nejde, prostě jako kdyby nebyly, protože možná nebudou. :-)

+1
+4
-1
Je komentář přínosný?

Alebo má Intel aj u nižších tak veľký výkon, že sa s výkonnejšími nemá prečo ponáhľať. Logical.

+1
-3
-1
Je komentář přínosný?

A trápí to reálně někoho, že si nemůže koupit teplomet v žiletkovém balení, mne teda moc ne, koupit si to jen na smažení vajec je trochu drahé a proti Ryzenu to stejně nemá co jiného nabídnout, takže who cares?

+1
+6
-1
Je komentář přínosný?

Lunar Lake neni teplomet, ale je to furt nemastný neslaný produkt proti AMD

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Jako dovol ale aby ctyrjadro + 4 vosekane atomy(kombo) zralo dokopy cca. 40W?

Nejvyssi model ma stejny vykon jako Ryzen 7 7840U na 15W, jo rozdil je v pripade intelu lepsi iGPU jenze 7840U ma 8 velkych jader plus funkcni SMT / HT a AVX-512, v pripade intelu to jsou rovnez jeste nedotazene ovladace pro grafiku kdy Meteor dosahuje lepsich nebo stejnych vysledku.

Jo a modely s Lunarem za vic nez 999€? To si u AMD priplatim za 10 / 12 jaderny Strix Point.

ps- kdyz vidim ty kosmeticke rozdily u Lunar Lake(cache, takty a TOPS), tak z tech 9 modelu mel intel ve skutecnosti vyvest jenom 3

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Však jsem napsal "furt nemastný neslaný produkt proti AMD"
ten processor neni špatnej jen měl vyjít už před 2 rokama

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Jelikož má horší efektivitu, tak co to potom je, jednoduše ke stejnému výkonu to potřebuje víc topit a u takových zařízení bude ten rozdíl hodně znát, nikdo normální si toto nekoupí, pokud si o to nechce doslova spálit pracky, navíc to ten Ryzen stejně nedokáže ani tak překonat, což je prostě tragické, to tak leda sehnat zas jako nějakou cihlu s pořádaným chlazením, ať tomu můžeš trochu víc naložit, takovým přímotopům to většinou dost prospěje, jenže proč by měl někdo chtít zbytečně něco takového tahat, když můžeš mít výkonnější CPU a to ještě v kompaktnějším těle, který se nebude smažit ve vlastní šťávě?

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Nedělej jako by to žralo 115w jako jiný intel-h procesory.
Ano je to horší než ryzen, ale nemůžeš tvrdit že to dělá teplo, že by jsi na tom mohl dělát míchaný vajíčka ke snídani :D

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Ten rozdíl není tak dramatický, protože logicky na nižší wattáži se rozdíly snižují. Nicméně dá se souhlasit s tím, že proti Ryzenu nemá Intel co nabídnout.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Nejvyšší modely byly v rámci úspor zrušeny...

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

vsak ja se nebojim.. prijde Majklos a vysvetli nam, ze se intel neda hodnotit podle aktualnich cen, dostupnosti a driveru.. proste s hodnocenim se musi pockat do vydani novy generace, kdy to treba intel zlepsi.. (:

+1
+5
-1
Je komentář přínosný?

Solidní podpásovka. Pěkně jste to překroutil. Prostě fanda jedné značky a nikdy jinak.

Na co jsem si stěžoval, že cena intelu a cenové výhodnosti se tady hodnotí hned po vydání, zatímco nejlevnější strix point stojí stále 44 000Kč a poměr cena výkon tu nikdo neřeší (oproti klidně i předchozí generaci - phoenixu). Samotný lunar lake jsem ohodnotil 3 z 5 a že bych si ho nekoupil, protože procesorová část stojí za prd a obecně moc nechápu segmentu "prémiových" žiletek.

Co jsem na lunar lake chválil a zatím nemám duvod to měnit, že battlemage se ukazuje jako zajímavá uarch. A porovnávat ji s první verzí ovladačů proti strix pointu kde je puštěné FSR3 + FG je, jak bych to tak řekl slušně, fandovství. Jinak ta masivně kritizovaná dostupnost a paperlanuch - podívejte se na alzu, kolik je tam meteor laků a kolik je tam podle jednoho leakera a zdejšího článku OEM preferovanějšího AMD.

"While performance can vary depending on the title, the new 140V generally outperforms the Radeon 890M under similar power limits."

https://www.notebookcheck.net/Intel-Lunar-Lake-iGPU-analysis-Arc-Graphic...

PS: Nekoukejte na ten svět binárně, je to nuda.

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

''Solidní podpásovka.''

ja vim, jsem zlej a zakernej, vlastne nejhorsi.. ((:

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

To ne, nejhorší ze všeho jsou trpaslíci. Ale vkládat někomu něco do úst, to je podlé.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Tak tam budú 2 veci. Nemajú dostatok kvalitných kusov, čo by bežali na tých 5GHz a zároveň potrebujú prvými kusmi na 17W navodiť dojem, že síce to nemá top výkon (veď to nie je topmodel), ale je to aspoň úsporné. Toto sa im pri topmodeli rozsype, lebo aby nahnali trošku vyššie frekvencie, tak to zabije batériu za polovičný čas oproti nižším modelom a tých 5% výkonu naviac to neospravedlní.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Ono to ve vysledku je bohuzel stejne jedno. Realita AMD se zda takova, ze stejne nema nasmlouvano dost kapacit na to, aby treba obsadila z 20(+)% trhu treba 30+% dodavkama. A jako ze StrixPoint je fakt povedeny. Takze tem OEMkam at uz chteji nebo nechteji, stejne nezbyde, nez tam narvat Intel, aby si naplnili vyrobni kvoty..

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Pro psaní komentářů se, prosím, přihlaste nebo registrujte.