Diit.cz - Novinky a informace o hardware, software a internetu

Diskuse k Dell Alienware 13 už nebude mít nástupce

Ono to asi není moc škoda. Do toho stejného rámečku by podle obrázků vešel v pohodě 14" display, možná i 15". Dnes je doba bezrámečková.

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Skoda je hlavne to, ze vykonnych laptopu ktere maji i pouzitelne chlazeni, je dnes jako safranu. Pokud to predelaji na bezrameckovou verzi s vetsim displayem, nic proti, ale kdyz k tomu daji ziletkove telo, tak si to muzou strcit vitekam... Applich klonu s i7 / i9kou ktere maji vykon i5ky +0.5% (protoze tolik lze v ziletce realne uchladit), uz existuje trilion.

+1
+5
-1
Je komentář přínosný?

Hele, celkem chápu, že je blbé, že malých výkonných notebooků je málo. Ale nadávat na žiletky nebo jim to dávat za vinu není dobře. Prostě to lidi takto chtějí a vyhovuje jim to a takoví spotřebitelé jsou ve většině, těžko se divit výrobcům, že se jim snaží jít na ruku, stejně tak tady máme třeba samé velké mobily. Že s malým notebookem uživatel jenom chodí na web nebo mastí nějakou prezentaci v PowerPointu není chyba uživatele, světa ani toho notebooku, takto to prostě je.

Musíš se na to dívat čistě pragmaticky. Nemyslím si, že je to nějaký uměle vyvolaný hype, pro klasického uživatele je prostě lehčí notebook lepší, na limity chlazení se nikdy ani nepodívá a řekni mi, proč by s sebou měl tahat kilo mědi navíc? Výjimkou z tohoto trendu jsou jenom hráči a ti, co ty notebooky "trápí" pracovně, ale kolik procent takových je? (Plus lidi, co chtějí velký display nebo numerickou klávesnici, ale to jsme v jiné kategorii.)

Pokud mají zůstat takové nemainstreamové produkty ve výrobě, je to možné jenom tak, že si za malosériovost zákazník připlatí, nebo pokud je to pro výrobce zajímavá reklama třeba tím, že to oslovuje nějako důležitou skupinu - a v případě Alienware to podle mého u Dellu takto (snad) funguje, takže se snad dočkáme nástupců.

Ale stěžovat si, že je na trhu málo šestiválců, protože Škodovka vyrábí hlavně Fábky a Oktávky (a lidi jsou blbí, že jim to kupují), není správné chápání situace.

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Znovu si precti, co jsem napsal.

Je mi jasne ze mainstream je jaky je, a dokonce mi v mainstreamu ziletky ani nevadi. Na tytrubku a xichtoknizku, proc ne. Kdyz si ale kupuji vykonny pracovni nastroj - nebo herni masinu - za par tisic, tak ocekavam ze za to dostanu vykon (a samozrejme odpovidajici chlazeni). Je mi jasne ze to bude drazsi, tezsi a vetsi. A dokonce bych byl i ochoten zaplatit za dobry pracovny nastroj ty penize.

Jinak receno, ja si nestezuju na Skodovky, ani na to ze je malo sestivalcu. Stezuju si na to, ze vyrobci prodavaji "sestivalce" co nazyvaji Ferrari, ma to motor z Ferrari, jenze kola to ma z plastove hracky protoze - nevim, protoze mit 2cm hruby laptop je dnes Haram ? Viz treba Appli laptopik, s uzasnou i9-kou ktera ma vykon sotva jako i7 protoze chlazeni. K cemu to pak vubec je, aby mel clovek dobry pocit z nalepky i9 ? Fyziku nelze osidit, vykonnou masinu bez chlazeni nepostavis, a prece se vyrobci v techle nesmyslech predhaneji. Takze bud jsou zakaznici idioti a mysli si, ze lze mit Ferrari ktere je soucasne i SUV+tatrovka, nebo vyrobci zamerne oblbuji zakazniky. Kazdpopadne se toho odmitam ucastnit :)

+1
+4
-1
Je komentář přínosný?

Tenhle model mam a absolutne mi vyhovuje. Tichy, vykonny, skvela klavesnice (nemam rad chiclet). Mam verzi s oled, coz mi i pres leskly displej vyhovuje. Nevyhoda je vaha (coz mne osobne s prihkednutim k me vlastni vaze nevadi...) a ne zrovna uchvatna vydrz na baterku (presne jsem nemeril). Velikost je ok, jako bezne 14" ntb, za vetsi rozmer muze kvalitne dimenzovane chlazeni a ano, okraje displeje jsou na dnesni dobu velke. Skoda ze koncej, snad mi muj kousek dlouho vydrzi.

+1
+3
-1
Je komentář přínosný?

Pro psaní komentářů se, prosím, přihlaste nebo registrujte.