Diit.cz - Novinky a informace o hardware, software a internetu

Dell chystá notebooky s AMD procesory

Dell s AMD logo (vymyšlené)

Ve věci, zda bude Dell spolupracovat s AMD a zahrne její procesory do svých produktů, je již od května jasno. Zpočátku se sice hovořilo o serverech, pak se ale vyrojily i spekulace o možnosti AMD procesorů v Dell desktopech a nyní se ze serveru DigiTimes dozvídáme, že se ještě letos setkáme s notebooky této značky s procesory s logem zelené šipky. Serveru DigiTimes tuto informaci tradičně prozradili taiwanští výrobci notebooků.

Podle této zprávy vypustí Dell do světa ve čtvrtém čtvrtletí tohoto roku řadu notebooků s procesory od mobilních Sempronů přes mobilní Athlony 64 až po Turiony 64 X2 (zda i s mobilními Athlony 64 X2, zpráva neuvádí). Nejprve to budou koncem října či začátkem listopadu notebooky s 15,4palcovými displeji, které bude pro Dell vyrábět Quanta Computers. Ke konci roku má pak Dell uvést i notebooky se 17palcovými displeji.

A pokud jde o zmíněné spekulace o desktopech s AMD procesory, tak těch bychom se prý měli dočkat už v září. I přes tato fakta zůstává Dell největším klientem společnosti Intel ze všech velkých výrobců serverů, počítačů a notebooků.

Zdroje: 

WIFT "WIFT" WIFT

Bývalý dlouholetý redaktor internetového magazínu CDR-Server / Deep in IT, který se věnoval psaní článků o IT a souvisejících věcech téměř od založení CD-R serveru. Od roku 2014 už psaní článků fakticky pověsil na hřebík.

více článků, blogů a informací o autorovi

Diskuse ke článku Dell chystá notebooky s AMD procesory

Žádné komentáře.