Diit.cz - Novinky a informace o hardware, software a internetu

Diskuse k Dell opět začne nabízet Windows XP

Zprava je trosku na hrane, totiz ostatni vyrobci nikdy dodavat xp neprestali alespon ne ti velci (HP, Lenovo...) takze ze Dell jako jediny nasloucha svym zakaznikum je blbost, jediny Dell slapnul vedle, a napravuje jen sve spatne odhady...

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Na obrázek vpravo si neklikneme, protože link skončí na stránce vyžadující přihlášení uživatele.

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

Aha, už mi to došlo. Dneska jsem po ránu nějakej pomalejší :-)

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Neskončí, ale je tam cena jen 23 litrů.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

co je to za notebook za 1 000 000 kč co je na obrazku

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Pozn.: ten "velkej" obrázek je animovanej ;)

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Tak si rikam, jestli to neni tak trosku dumping... (;

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Boze toto sa tak dobre cita ...

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

a když si přihodíte i office 2007, tak to máte za miliony dva :-)

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Nechápu, že někdo kdo prodává železo do toho hned začne cpát soft, který je nový a myslí, že tím všichni otevřou hubu údivem. Podle mě by mělo být k zákazníkovi korektní dat mu na výběr, co chce - XP nebo Vistu. Osobně asi Visty přeskočím a počkám si na nějakou další mrkvosoftinu. A přejdu na ni teprve tehdy, pokud uvidím nějaký podstatný přínos. Vista je fajn, ale nějaký přínos v užitné hodnotě nevidím.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

tecka - a to se vyplatí :-)

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

Martin27
já zase nechápu ty, co Vistu nechtějí
Je to obdobné jako kdybych si šel koupit nové auto a děsně se divil, že už neprodávají 15 let starý model a vnucují mi ten nový...

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

azazel: Když by 15 let starý model byl plně funkční a vyzkoušený a byl bych v něm zvyklý jezdit a nový byl nevyzkoušený a nic nového nepřinesl, tak proč ne?

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

já už ten nový model zkouším tři měsíce (takže vyzkoušený ho mám ;) a o tom co přinesl by se dalo mluvit celé hodiny... rozhodně oproti XP je to velký krok dopředu

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

Přirovnání s autem není přesné, protože software nerezne! A navíc (jak svědčí různé studie) se programy přidáváním dalších a dalších tzv. vylepšení ve svém důsledku obracejí proti uživateli, jehož potřebám původní starý sw bohatě postačoval.
A to nehovoříme o souvisejících potřebách nového "železa".

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Dobre takze si uz jeden co nasiel prinosy. Dalsi prosim :)
Azazel nehovorim ze vista je nekonecne najhorsi OS. Ale povedz mi co take prevratne okrem dx10 prinasa. Okrem vynuteneho upgrade zeleza. Audio softy na tom rychlejsie nepojdu, photoshop a pod taktiez nie. No a moj CAD co pouzivam tak ten uz celkom urcite nie. Tlaciaren rychlejsie tlacit nebude, scanner nebude mat vernejsie farby, myska sama kreslit tiez nebude, na sietovanie pouzivam aj tak ftp kvoli rychlosti.Takze realne co mi ako uzivatelovi ktory robi viacej v programe ako na desktope prinasa Vista WOW :)? Suborovy system a defrag je ten isty. Swapovanie na flash klucenku mi fakt nepomoze (usetrenie 5 sekund pri spustani nepovazujem za prinos hodny upgrade). Ale ramky budem potrebovat tak 2 gb oproti 1 gb co mam teraz. Uznaj ze toto su argumenty k svetu. Jediny os co sa mi ako upgrade pozdaval bol XP64 kvoli sprave pamate. Ale Vista mi pripomina medialne vmasirovanu bublinu. Je to system ktory sa presadi vsetkym moznym len nie svojimi kvalitami. Jaj to bol zase vylev. Sup do prace.

+1
-3
-1
Je komentář přínosný?

já zas k tomu autu, jen blázen si koupí auto do prvního faceliftu

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Dalo by se říct, že Vista je vítězstvím marketingu nad zdravým rozumem.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Proč mě to nepřekvapuje?
Nainstaloval jsem RCčko Visty a řekl jsem skutečně WOW (ale úlekem!) Věci které na mí sestavě (Opteron @2,8Ghz, 1 gb ram, Nvidia 6600,) jelo tak poloviční rychlostí (tím nemyslím prostředí tím myslím skutečnou práci (vytvoření níhledu obrázků v adresáři a další perličky).
Aero mě nijak nekonsternovalo, taky proč když si dnes nainstaluju Kubuntu 7.04 nebo třeba Ubuntu, mám to samé (lepší a rychlejší ;-) a zadarmo.

Takže za 3 měsíce jsem důkladně otestoval 3 různé verze Ubuntu (Ultimate Ubuntu, Kubuntu a klasicke Ubuntu) (Verzi 6.10 i 7.04) a je rozhodnuto. Windoze zustanou XP a jen na hraní. Na práci už navždy Linux.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

To Azazel:
V čem prosímtě? V rychlosti? Ani náhodou! Kompatibilita s HW? mizerná! Nároky na HW? zbytečně vysoké. a o dalších ,,výhodách" jako nutnost neustálých aktivací, čenichání v PC pokaždé, když spustíš nějakou placku, nechutné zatížení procesoru nepožadovanými funkceni (tzv. ochrana premiového obsahu) a s tím spojená zvýšená spotřeba energie a více odpadního tepla, problémy s přehráváním kopírovaných placek - to jsou nějaké výhody? To je jen nechutná buzerace uživatele! Já mám v PC XP corporate edition. Stál mne jen dobré slovo a fungujeuž rok naprosto perfektně. Kolik bych dal za Visťácký ekvivalent a co bych tím získal? odpověď je jednoduchá: Mnohem víc, než za krabicovou verzi XP profi a fůru problémů, počínaje nutností ,,nafouknout" HW, přes nutnost neustále aktivovat až po problémy při práci s grafikou a se zvukem. Až to bude stát tolik, co v Asii, t.j. 100Kč za plnou verzi a bude to mít alespoň po SP 1, tak se o to začnu zajímat, do té doby za tento shit nehodlám vyhazovat peníze ani ztrácet čas řešením problémů, které v XP neexistují.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

To Mia:
Tohle nemá chybu. Naprostý souhlas!

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

To Mike 333:
Máš naprosto pravdu. Před třemi roky jsem měl na vybranou: Koupit za sto litrů Fabii Kombi, nebo za 60 Formana. Protože jsem obě auta dobře znal, neváhal jsem ani vteřinu a Fabii nechal být. Koupil ji kamarád a od té doby jen smutně kouká a nadává. Forman má v sobě minimum elektroniky, takže případná závada se dá opravit bez problému na ulici, spotřeba je stejná, jízdní vlastnosti při u nás povolených rychlostech nejsou podstatné, s korozí je na tom Forman dokonce líp, protože v zimě nikdy nejezdil, do kufru toho nacpu dvojnásobek a povinné ručení je o 600 Kč levnější. Takže já jezdím, občas na benzin, občas na všechno možné a on popojíždí, hlavně po servisech.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

krakonos> A, nas obecni blazen dorazil...

+1
-4
-1
Je komentář přínosný?

nic proti, ale Forman je nejhnusnější auto co znám, kam se hrabe na mou, jako novou, zelenkavou 105S :)

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

krakonoš:
už jsem dávno pochopil, že v těchto diskusích o argumenty nejde, jak mimo jiné dokládá tvůj příspěvek - takže sorry, ale nebudu jimi plýtvat (a myslete si třeba že žádné nemám... mě to nevadí)
 
Vždycky se najde velmi hlasitá (i když nepříliš početná) skupina lidí, kteří z nějakého důvodu k smrti nenávidí microsoft a alespoň na internetových diskusích mu to "dávají sežrat" - upřímně řečeno, je mi jich (vás) docela líto...

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Tiez som jeden z tych, ktori si zakupili novy notebook s predinstalovanym Win Vista. Lenze...
Predpokladam ze nie som sam, ktory si ju "zakupil" len koli tomi, aby som mozno v dlhsej buducnosti mohol behat na uz odladenej Viste (SP1?). Ako prvu vec som rozdelil disk na viac particii a nainstaloval tam WinXP, ktory pouzivam. A Vista caka na svojej particii pokial nedozrie :)

+1
+4
-1
Je komentář přínosný?

azazel, jediny, kto tu obhajuje jehoVistu si tu len ty, takze to tvoje kecanie o hlasitej skupinke remcalov ma presne opacny vyznam... kludne si ju nechaj, nikto ti ju neberie, rob si microsoftu betatestera zadarmo(?)...

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Už mě s tím navážením do Azezelle fakt se*ete. Takže: není sám. Já mám taky Visty64, jsem s nimi spokojený, mám i XP64, jsem s nimmi taky spokojený, mám i MacOS, s ním jsem taky spokojený, ale to, jak Mrkvosoft vydá nový systém a okamžitě se proti němu zvedne HypeIn, tak s tím spokojený nejsem (ale je mi to u p*dele). Vzpomínám si už od dob Dosu, že každá nová verze Dosu a pak i WIndows, byla doprovázena v off-line dobách hospodskými, nyní v on-line dobách pracovními debattami oo tom, jak to ten Mrkvosoft zase podělal, že to je k ničemu, že je to hrůza a že to nic nového nepřináší. Patří to k tomu, být IN, kritizovat nový systém od Mrkvosoftu. Tohle můžeme Applovské komunitě jenom závidět. První desítka byla taky v podstatě nepoužitelná. Ale uživatelé se dělili na ty, kteří měli na to (ať už odvahu, nebo znalosti), aby systém používali a pomohli odchytávat chyby a na uživatele, kteří do toho nešli a počkali si na to, až tu práci někdo udělá. nevzpomínám si, že by do mě někdo šil, že jsem d*bil, protože si instaluju (legání) první verzi MacOsX. Spíš se zajímali, co a jak tam funguje, nebo nefunguje. Na PC scéně když řeknu, že mám Visty (natož legální), tak si připadám jako malomocný, nebo retardovaný. A dopadne to jako vždy. Naprostá většina těch AntiVisťáků je nakonec stejně bude mít (neleegálně) a budou čekat na nový systém, aby se zase bylo do čeho navážet.

+1
+4
-1
Je komentář přínosný?

->RiMr
A na to jsi přišel jak? Myslíš, že každý je jako ty, že bude používat nelegální SW? Mám Visty, legálně, ale už jsem je smazal a jedu opět na XP. Proč? V prvé řadě nemám jediný racionální důvod přejít, naopak mám spoustu racionálních důvodů zůstat u XP. To, co mi v ikspéčkách funguje spolehlivě, to ve Vistách nefunguje vůbec, případně s problémama. No a pak jsou subjektivní důvody; jako je např. vzhled. No a já zůstávám pořád u vzhledu W98/2k. Aero mě dokonce zklamalo. Na to, jak se o tom psalo, jak se uveřejňovaly snímky, tak mě to fakt zklamalo.
Azazel neuvedl jediný důvod, proč Visty používat, v čem tak výrazně předčí XP.
Jedna věc je jasná: přechod na Visty neznamená jen náklady na jejich pořízení. Znamená to několikatisícové náklady na upgrade HW a i několikadesetitisícové náklady na nové verze SW. Přičemž ne všechny nové verze programů pod Vistama fungují korektně.
Proto ať Azazel nebo RiMr, uvedou důvody, pro které jim to za to stojí. A ať je rozdělí na subjektivní (pocitové) a objektivní.

+1
+3
-1
Je komentář přínosný?

RiMr, neviem, co tu kecas, uz si zabudol, ako spadli pri verejnej prezentacii Win 95 do BSOD, ako boli Win 98 pouzitelne az vo verzii Win 98 SE, Win Me boli prepadak, ze Win XP az do vydania SP1 stali tiez za h.vno a presne to iste bude aj s Vistou. ved naj hype robi microsoft, kazdy ich system je genialnejsi ako ten predtym a pritom je to stale dokola to iste! inkasuje pekne palky za nedorobene os, ale ako vidim, servilni betatesteri mu radi este aj vlezu do rektalu :-(

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

to RiMr: děláš čest své přezdívce, ale přecejen... navážení se do mrkvosoftu nebude módní vlna... negativní hodnocení existovalo už za mých mladých let a přejití na jejich produkty bylo spíše nucené, neboť chyběla alternativa odpovídajících programů na oněch zbývajících OS - to bylo dáno i masovým nasazením DOS a Win aplikací ve firmách... když tu mluvíš o přizpůsobování se, tak si dovoluji tvrdit, že málokdo se přizpůsobuje víc, jak uživatelé Win (ve srovnání s MacOS tuplem) a to i ve chvíli, kdy chtějí jen přejít na vyšší verzi (nabízelo by se srovnání MacOS <=9 a MacOSX - jenže to bylo jen jednou)... dovoluju si tvrdit, že kdyby existovala kloudná podpora výroby her a programů i pro jiné systémy (tj. vše by vycházelo ve stejné době, jako na Win nebo jen s opravdu minimálním zpožděním), u Win by zůstali jen ti největší zastánci... a ano, koukalo by se na ně úplně stejně, jako si dnes připadáš, když někde řekneš, že máš Vistu fšedesátčtyrce, faeru, fakceleraci10, fplayeru 11, prostě fplnýpalbě p*čo...

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Mám jak legální WIndows XP pro, tak legálni visty busines. Bohužel jsem si prošel i cestou upgrade "zdarma" z XP na Visty ( stálo to 1050,- ) popravdě pulka vecí pod Vistama nefugovala korektně nebo vubec. Otazkou je jestli je to tou aplikací nebo vistami. Pamatuji si na prechod 98 XP mohu svědomitě říci, že aplikace nefungovaly prakticky ve stejné míře jako ve Vistach. Jsem letitym uživatelem linuxu a problémy jsem zažil prakticky stejnné. Zažil jsem silené problémy s MACOSX ve verzy 1.3 a scanerem, který pod 9tkovým systemem chodil bez problému. Mám NTB s linuxem ubuntu ultimate a obcas take veci nechodi. Clovek je z principu konzerva. Osobně mi více vadí neposkytovaní servisní podpory na OEM licence než to, že si microsoft účtuje penize za systém, který není uplně kamarad. Jinak aero je opravdu velké sklamání a musím subektivne rici ze nabidka start pod XP ve verzi XP je dle meho názoru nejzdarilejsi ze vsech OS co jsem kdy zkusil.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Boze Miroo, tvuj pohled na svet ti nezavidim... Takhle prudit kvuli nejakym podelanym widlim... Zajimalo jaky komplex si timhlle lecis... Tvoje osobni invektiva svedci o tve mrzkve intelektualni urovni a ja v tomto tonu pokracovat nebudu. Jinak souhlasim, ME byla obrovska s*acka, Vistam takovou budoucnost nepredpokladam. Porad jsou to jenom hezky namasleny skalopevny NTcka a jako takovym jim predpokladam dlouhy zivot a pocet ServicePacků... Visty mam proto, protoze me bavi, stourat se v tom, co je nove. Delam DTP a ve Vistach nemam nejmensi problem. Kdyz tam takovy nejaky bude, tak me bude BAVIT hledat reseni. A treba ho pak poradit takovym VELKYM DOSPELAKUM, kteri na takove HRANI nemaji cas...

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

TO: RiMr
Nikoho neobhajujem, ale uvedom si aj to, ze velka cast uzivatelov PC nerobi na svojom PC nic ine ako zabavu a hry, sem-tam nejake to napalenie, napisanie nejakeho dokumentu alebo stiahnutie obrazkov z fotaka.Ako sa maju podla Teba spravat a citit, ked si kupia nove PC(to nespominam HW narocnost novych OS) s OS, pod ktorym sa im bude polovica programov a uloh sypat dole? Myslis, ze kazdy je programtor alebo nieco podobne a vie si s tym dat rady ako ty? Ved si kupili PC a chcu na nom pracovat a bavit sa a kazdy im vravi a garantuje ake je to super a ako to poslape...a ono bieda alebo nic...Tak sa Ta pytam, aky podla Teba maju mat ti ludia z toho pocit..."WOW"??? Asi nie...pekny den este

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Ach jo, musim uz neco delat, ale dobre. Libi se mi (ne ze bez toho nedokazu zit!) vyhledavaci radek na tlc. Start. Libi se mi rodicovska sprava (mam dve "zvedave" dcery s vlastnimi ucty), libi se mi "opatrnost" Vist (ano, mluvim o tom neustalem potvrzovani, ze skutecne jsem spravce) kterou mimochodem neni problem umravnit, libi se mi detaily. Bezpochyby na XP vetsinu toho muzu mit taky a taky mam. Ja se nezastam Vist jako takovych, Aero je ve srovnani s GUI MacOsX nebo linuxovych neskutecne humpolacke, zastavam se lidi, do kterych se tady navazite pro to, ze pouzivaji neco, co by podle vaseho nazoru pouzivat nemeli, ze "NEDRZI BASU". Nejsem ani v nejmensim povinny vam sdelovat duvody, proc byste meli, nebo nemeli prechazet na jakykoliv operacni system. Takove to: a ted ale opravdu rekni bez vykrucovanni, co je na Vistach oproti XP lepsiho!!! mi prijde detinske. Ja nevim. Co uzivatel, to nazor. Me se Visty libi, ale vllastne jsou mi ukradene. Vic se mi treba libi Linux (taky je mi ukradeny) v nejake z poslednich distribuci. Ale zkuste delat DTP na Linuxu... PC nebo Mac, jina alternativa neni.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

"Už mě s tím navážením do Azezelle fakt se*ete." + "Zajimalo jaky komplex si timhlle lecis... Tvoje osobni invektiva svedci o tve mrzkve intelektualni urovni a ja v tomto tonu pokracovat nebudu." ale zacal si s tym, tak sa nediv...
zaujimavy posun, od nasr.teho obhajcu po pohodara, nabuduce budes co?

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

to Snejk:
presne s takovymi lidmi o kterych pises casto spolupracuji. Chteji po mne at jim poskladam - koupim (za jejich love pochopitelne) pocitac na hry, na semtam skopceni nejakeho dyvka, na machrovani pred soousedem, jaky tam maji hezky barvicky a kdyz se prinuti, tak teda na nejake to Excelovani v excelu. Pro takove lidi jsou Visty idealni. Kdo vi, jake vystrazne dialogove okna jsou lidi sschopni odklikat a zrusit si tim system, vi o cem mluvim. Na kazdou cinnost, kterou potrebuje, existuje ve Vistach funkcni aplikace. Na XP jich je mnohem vic. Ale staci jedna na paleni, jedna nejaka Office skupina a nazdar. Ze nefunguji nektere hry ve Vistach je fakt. Zrovna vcera jsem podobny problem resil s jednim reznikem. Chtel pocitac "s tim novym systemem (nikdo z jeho znamych ho jeste nema, bude prvni...) a aby mu tam chodili nejake jeho oblibene dossovky. Mohl bych to nejak resit pres DosBox (sam tak ve Vistach mydlim stary dobry TFX), ale to bych se z toho pak zblaznil. Dostal na vyber. Pocitac se starym spolehlivym systemem, kde mu pojede mnohem vic vseho a jeste usetri, nebo drazsi pocitac s Vistama, kde mu pojede to, co mu tam naainstaluju. Nic jineho mu tam nepobezi, protoze to nenainstaluje, protoze na to nebude mit prava. Jinak od toho davam ruce pryc. Hadejte co si vybral... Zkuste naaiinstaalovvaat reznikovi Linux...

+1
-4
-1
Je komentář přínosný?

"zastavam se lidi, do kterych se tady navazite pro to, ze pouzivaji neco, co by podle vaseho nazoru pouzivat nemeli, ze "NEDRZI BASU""
ale nech si to pouzivaju, to je kazdeho vec, len nech nerobia pri tom propagandu hodnu goebbelsovho: stokrat omleta loz sa stava pravdou!

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Chtěli po mně u nás ve firmě stanovisko k novým Windows Vista. Uznal jsem, že co člověk nemá osobně odzkoušené, těžko může aspoň trochu objektivně hodnotit. Tak jsem je nainstaloval na dvě PC v práci a na další ještě doma. Po dvou měsících zkoušení je opravdu jen těžko mohu firmě či mým známým doporučit. Doma už jsem se jich už s ulehčením zbavil a v práci to brzy provedu také. Azazel psal že o tom co Visty přinesly by se dalo mluvit celé hodiny. Hmm ... Pokud myslí Aero omalovánky a další nepotřebné blbůstky, určitě o nich někdo zvládne mluvit celé hodiny. Mluvit ale o užitečných přínosech a novinkách nových Windows jde těžko. Ony vlastně žádné které by byly opravdu užitečné nejsou. Zato mínusů a chyb se najde celá řada. O problémech s hardwarem a hlavně softwarem ani nemluvím! DirectX 10 až bude vše fungovat jak má a bude podpora v programech a hrách sice plus je, ale až do budoucna. Navíc to, že nová verze DirectX bude jen pro Visty je opět jen rozhodnutí marketingu a žádné kloudné technické důvody nemá! Celkem to chápu, kdyby bylo k dispozici i pod XP, neměli by chudáci obchodníci vedle omalovánek už nic víc čím by mohli lidi nalákat k přechodu na Vistu.   
Mia mne svým příspěvkem předběhl, ale mohu to směle podepsat: "Vista je opravdu jen pochybným vítězstvím marketingu nad zdravým rozumem".

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

to Mirooo:
vsiml jsem si, ze taky mas spoustu pismen dvakrat. Nepises to nahodou naa te nove Apple klavesnici? Muzu tady nastavovat co chci, ale jak se rozjedu, tak mam kazde pismeno min. dvakrat... A k tem osobnim poloham: ja proste nemam rad takove to skupinove lyncovani nekoho, kdo dela neco jinak, nez je obecne povazovano za spravne. A jestli nekdo pouziva Visty, no tak je to jeho vec, jeho problem, nic to nerika o tom, jaky je, jestli leze nekomu nekam, mozna jo, ale to je prece uplne jina diskuze. Pokud nekdo rekne: ja si myslim, ze Visty jsou super a nekdo mu odpovi, ja si myslim ze nejsou, ze jsou uplny shit a mne nevyhovuji, to je podle mne OK. Ale kdyz nekdo namitne ze jsou shit a ze ti ci oni jsou takovy nebo makovy a ze je "servilni betatester" a "rektalni cosi" tak jsme najednou nekde uplne jinde...

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

to Martan:
S tím souhlasim. Marketing rozhodl. Jako ve vsem masovem, co se dnes prodava. Vemte si novou ATinnu a montr akci na jeji uvedeni a odklady uvedni na trh s nejasnych a stale se menicich duvodu... Proc ne, dyt si to stejne koupi DOSTATECNE mnozstvi lidi-platcu. Ano, v pripade Vist jsem takovou ovci. No a co. Mel jsem na vyber a rozhodl jsem se takhle. Pravo na vyber, o tom to je...

+1
+3
-1
Je komentář přínosný?

TO: RiMr
 
To chapem, a suhlasim aj s tym, ze nech si kto chce co chce pouziva, a osocovat niekoho, ze pouziva Vistu nie je na mieste, nech si ju ma, ved cela tato debata je len o tom, ze je s nimi niekto nespokojny a "vylieva si tu srdce", načo ho niekto podpichne a uz su v sebe...ja mam stare dobre XPcka ale je mi jasne, ze ci chcem ci nechcem raz aj tak budem musiet na Vistu prejst a tiez sa obavam toho, co mi to prinesie...najma ked pocuvam a citam, ako to je ( alebo ako to nie je)....
 
PS.: Vsetkym:  nadavat si tu nema zmysel, co tak niekomu, kto ma problem s Vistou poradit?
kip smajlink

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Jste jak malý fakani - ať si každý používá co chce, kdo chce Vistu ať jí má, kdo chce Xp ať je má.
Já osobně zůstávám u XP né proto že bych Vistu nenáviděl ale proto že už mě neživí rodiče ale já sám a musím dobře promýšlet kam investovat svoje prachy, musí se zplatit nájem, koupit děckám žrádlo a oblečení, něco na benzín a stavební spoření - prostě až budou Visty za rozumnou cenu a po SP1 tak do nich klidně půjdu, zatím za to nestoji a to doslova.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

RiMr: ale nie, mam teraz taku, ze compaq, neprakticka cierna a blbo sa na nej pise, pri umelom osvetleni sa strasne leskne... no, s tym rektalom som to prehnal, beriem spat, len ma dozerie, ked niekto srdcervuco tlaci nieco, co stoji za staru belu, teda oproti predchodcovi. z tych xp sa konecne stal pouzitelny system, aj ked je pravda, ze sp3 by sa mu zisiel ako sol, ale nie, velky bill ho musi potopit stoj co stoj v prospech svojho mesca :-( esteze linux dospel, uz by mohli aj vyrobcovia softu...

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

No konecne ta diskuze k necemu leze...
OK, mam problem: ve Vistim pruzkumnikovi mi to ve spodni casti neukazuje, kolik mista mi zbyva na aktualnim HadrDisku. Ano, cely pruzkumnik stoji uz davno za starou belu (predbiham dalsi debate), pouzivam hlavne WInCom, nebo jak se to ted jmenuje, ale obcas Explorer proste pouzivam a ze nemam neustaly prehled o tom, kolik mi tam zbyva mne stve. Dale: jak aktivovat v ceske verzi Speach Recog...? Ze to v CZ verzi proste vypli, nebo nedejboze vykuchali me toci pekne... Jak vi Mrkvosoft, ze moje anglictina je natolik mizerna, ze by to stejne nefungovalo!? Kdyz uz jsem si je koupil, chci je cele a ne vymyskovane...

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Vista a RAM: Mne Visty 64bit Ultimate berou neskutecnych 1GB RAM. Mam v kompu 2GB ale i tak zacinam byt trosku nervozni.

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

azazel jediny, co tu obhajuje Vistu, asi jediny o nej nic necital. Ved ho uz nechajte, nech sa tesi. Okrem MS sa aspon niekto tesi, tak mu neberte jeho radost.
 
http://www.dsl.sk/article.php?article=3757   do pozornosti dalsi zo zaujimavych clankov k aktulanej teme.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Vlada12345 a ja to skusal na mojom notasku Turion 64  2GHz so 4 GB pamati a to som nic ani neinstaloval a stale to chodilo mizerne. Pomohol len format :-)
Uz to nechcem ani vidiet, nech si pouziva kto co chce, ale ja Vistu preskoncim.
 
Trochu mi cela Vista pripomina graficke Benchmarky a tie dema, co tam vzdy su. Nech mate akykolvek super najmodernejsi pocitac, vzdy vam to bude trhat pri prehravani dema. A Hlista je to iste.

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

Snejk  a preco by so musel prechadzat? U nas vo firme bezia 2000, nik neprisiel ani na XP a nezomreli sme. Preco by sme mali prechadzat? Vies preco su mimochodom anglicania taki konzervativny??? Pretoze neripu do niecoho co cele roky funguje. Tak preco to menit, vsaK?

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

uff... to je teda diskuze... Misto aby lidi hodnotili, proc ze Dell je "ochoten" nabizet zase PC s XP...tak se tady handrkujete jak baby na trhu jestli jsou jabka lepsi nez mrkef...

Co asi tak mohlo prinutit Dell aby tohle udelal? A co na to PR v MS?

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Marcel: no mizerne to nechodi, krom ty RAM si nemuzu na nic stezovat. OK stacily by mi 64bit XP, ty berou jen 450MB ale nenabizi ovladace a to ani na grafiku X1700 myho notase. 64bit system potrebuju kvuli 64bit dllkam a alokaci velkych poli, coz v 32bit widlich nejde. Do Linuxu jit zatim definitivne nechci, zkousel jsem to mockrat, ale komfort je zoufaly, grafika hnusna, nejsou aplikace, stejne k tomu musite mit komp s widlema nebo dualboot, vsak to znate... (nekamenovat prosim, s PC delam od roku 1990)

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

quer, preco asi? Je to otazka biznisu... A DELL sa tiez toho nepusti. Ja by som do svojho portfolia este zahrnul vsetky modely pocnuc od zakladov az po HIGH END na poziadanie bez OS, resp. s UBUNTU alebo akymkolvek verejne dostupnym OS. To by si videl, ako by sa este zlepsili obchody :-)
Obchody nejdu preto, lebo "Word of Mouth" je najsilnejsia reklama. ziadne WOW to nenahradi a ludia to rychlo pochopili. Tak preto ten skok spat.

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Vlada12345 tak skus ubuntu, ja sa tiez do toho chystam a mam len plienky :-) Ale cena je zaujimava :-) komfort sa mi paci, co som videl par obrazoviek, nevyzera to zle. Nie ze by VISTA chodila mizerne, ale proste ja som zvyknuty mat viacej aplikacii otvorenych, prepinam sa rychlo cez ATL+TAB, pouzivam skratky a pod. a odozva na moje ruky je pomalsia a citelna ako v XP. A proste som nenasiel nieco (podstatu, dovod) preco by som mal prechadzat. Ak sa mam zacat ucit pouzivat nieco ine, tak rasdej siahnem po Ubuntu .

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

vista = windows me

+1
+3
-1
Je komentář přínosný?

Kristova noho! Ani nemám chuť číst celou diskuzi až do konce, začíná se mi zvedat žaludek. Ksakru, tak si hrajte s Ubuntu, nebo fungujte nadále ve Win XP (určitě legálních, co?). Vista je rozhodně pokrok, jistě že se najdou chybky, ale stejně si je spousta lidí koupí. Díky tomu může Mrkwo$rot vyvíjet opravy a další generace systémů (a BG bohatnout). Stejně jako si spousta lidí koupila W95 i W98 i WME atd., tak dopomohli k vývoji. Nebýt jich, na jakém systému bychom fungovali dnes? Jestli vůbec bychom měli nějaký počítač. Jednoduchá použitelnost počítačů díky operačním systémům Microsoftu dopomohla k obrovskému rozmachu, dostupnosti a použitelnosti výpočetní techniky. Bez MS by byly počítače i dnes stále jen pro hrstku zasvěcenců. Tedy se dá i říct, že MS svými systémy dopomáhá i k vývoji hw. No a někde na pozadí vývoje hw-sw-hw-sw... se formuje dnes již sice významná komunita uhrovitých lidí s malým pin*ďourem, kteří ssnaží svůj komplex zakrýt pod znalosti jiného operačního systému, Linuxu. Ať už Kubuntu, Suse, anebo kterýkoliv jiný, nerozšíří se významě a nebude konkurencí pro MS, dokud nebude jednoduchý, tzv. "klikací". I podprůměrně znalý uživatel MSoftích produktů dokáže nainstalovat ovladače z CD. U Linuxu je to pro něj nepřekonatelný problém. Já vím, že pro vás, pár lidí, kteří fungujete pod Linuxem je nyní již velmi jednoduché si systém všelijak upravit, nainstalovat cokoliv a přizpůsobit. Nicméně už neřeknete, kolik bezesných nocí jste strávili nad studiem z knih a internetu, kterak na Linux.... Nikdo vám za to zadek lízat nebude. Ostatní se to učit nechtějí. Chtějí kliknout na Další-další-dokončit-restartovat nyní a hotovo. A pro tuto, podstatně početnější masu lidí jsou produkty MS a i pro ně je W Vista a další systémy, které budou následovat. Zpočátku plné chyb, jako u WXP, použitelnost třeba až od SP2, ale stále populární, pro masy. Jo a já taky jedu fšedesátičtyřbitu, faeru a fplayeru 11.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

To qwer:
Reakce hejlů, kteří naletěli na klamavou reklamu, co jiného. Jedním z nich je i Azazel, pořád mektá něco o argumentech, ale zatím z něj žádné nevypadly a tvrzení, že Vista musí být lepší, když si ji zrovna on koupil, za argument považovat nelze. Spíš jde o snahu typu: Když jsem skočil na špek já, ať se se mnou ještě sveze aspoň jeden další. Ať mi někdo řekne, jestli existuje nějaká aplikace, která pod Vistou funguje a pod XP ne! Opačných případů je hafo.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

A jen tak pro pořádek, Vista se prodává málo, protože si ji málo kupují firmy a organizace, tam je velmi oblíbený Win2000 a oprávněně - funguje to, nepotřebuje to výkonný počítač a pro správce celkem fajn. A Dell + notebooky, tam je to podobné. Kolik NB si koupí uživatel na domácí použití a kolik firma? A proč by si firma zatahovala do sítě Visty, když mají ověřené že to s WinXP Prof. funguje dobře?
Prostě Microsoft zacílil na koncové uživatele a ti nejsou tak velkou hybnou silou trhu.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Největší problém bude asi v tom, že vlastnosti Visty, zejména těch nejlevnějších variant, nejsou v porovnání s XP, nebo 2000 nijak třeskutě lepší, aspoň pro většinu uživatelů a pro ty, kteří používají hlavně přidané aplikace a z Win používají jen ,,operační" část už nemá investice do nového OS vůbec žádný smysl. Dělám hlavně s hudebními soubory, občas nějaké fotky, semo tamo odladím ve freewarové verzi Pspice nějaký elektronický obvod, občas nějaký plošný spoj a hlavně maily a internetová radia. Na nic z toho Win aplikace nepoužívám, protože IE považuji za humus, na digitalizaci analogových nahrávek Mrkvosoft nic nemá, na fotografie a lehké malůvky nic lepšího, než Photoshop neznám a na plošné spoje jsem si koupil LSD 2000. Takže suma sumárum,pokud tyto aplikace pojedou pod jiným OS, klidně na Mrkvosoft zapomenu, protože ho k ničemu, kromě podpory těchto aplikací nepotřebuji.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

v microsoftu napsali Wau a uzivatele rekli Au! :-))) to me tesi ze nemusim pracovat na SW produktech od microsoftu .-)) ten DELL to snad tomu microsoftu dela naschval, do apple napise ze by mel zajem o jeho os X na sve pocitace a microsoft s jeho mega-giga-super-systemem posle do haje, na to fakt jeden musi rict wau .-)) pri uspesnosti dellu v prodeji pocitacu to muze microsoft docela stvat .-)) hehe to je prca .-))
m

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

To: Marcel
No, ved ano, naco menit, ale myslim si, ze casom budu ludia prinuteni nejakym sposobom na zmenu.
Staci len prestat podporovat stary system aj zo strany vyrobcov softu a bude...kvoli tomu asi malokto ostane na starom systeme, ked uz nic nove na tom nebude moct robit, ci nie? Ja sam nie som nijaky pocitacovy odbornik, i ked vela veci si dokazem na PC urobit sam...ale opravovat a vychytavat muchy OS moc dobre nedokazem, tak co mi zostava?
 

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Snejk nebud si tak isty. Pohar trpezlivosti uz pretiekol. Tak ako SONY slapla vedla so svojim DRM, tak aj MS nastval podstatnu cast IT verejnosti. A nezabudaj na podstatnu vec, nielen MS ide dopredu so svojimi produktami, ale aj Open nespi resp. je tu aj mala aj ked je konkurencia. Clovece neviem ti preco, ale moje kosti mi nejako prezradzaju ze MS mal svoj BOOM uz za sebou. :-)
Viem, ze sa opakujem so svojim OpenOffice, ale tiez priklad MS pozitiv ako som bol ja tak vo mne nieco zlomilo a zacal som hladat nahradu. myslis ze som sam?
Tie produkty sa podstatne zlepsili za posledne roky a LINUX nie je uz tazkopadnym linuxom.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Jeste to lze pojmout z jiné strany. Pokud si chci např. do firmy koupit legální OS s novým PC, koupím Vistu Business nebo Ultimate, u nich mám právo automatického downgrade na XP. Ty si nainstaluji a budu s výhodou legálně pouzivat do doby než se Vista usadí a prosadí. Pak si ji nainstaluji. Mám tedy na dost dlouho vystaráno a vše i ve firmě v pořádku. Dokonce jestliže Vistu nenainstaluji a neaktivuji hned, půjde mi to s výhodou v budoucnu třeba na upgradované PC.
Tož tak...

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

to MisterDo: Vidim zes docela tvrdy microsista - kazdopadne neurazej linuxare malymi pindoury a uhriky a kdovi cim jeste - to ze ty na to nemas (at uz bunky, nebo cas) te k tomu neopravnuje. Spis poukazujes na svoji stupiditu. PS. Microsoft neni jediny (a nebyl ani zdaleka prvni) kdo prisel s okny a klikanim, ktere jsi se dokazal naucit. Proste umel ve spravnou chvily spravne rozjet byznys. Ja osobne pracuji ve Vistach, XP i v linuxu, ani jeden z tech systemu nezatracuji - proste kazdy je urcen tak trochu na neco jineho. Je otazkou k cemu potrebuje clovek operacni system nasadit.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Pro psaní komentářů se, prosím, přihlaste nebo registrujte.