Diit.cz - Novinky a informace o hardware, software a internetu

Diskuse k Co vše lze oželet pro 4k? Aneb kdy UHD nestojí ani za $699

na excelovske tabulky....

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Zcela jednoduse ... pro ty kteří potrebuji na pocitaci tvorit. Vetsina soucasnych profi tvořítek obsahuje presne milion a jeden panel a dvakrát tolik ovladacich prvku (exaktni číslo potvrzene ruzkym vedeckym výzkumem).

Takze takovy programator by si asi dokazal představit, ze ma na vse trosku vice mista. Ti lepsi z nas si pak vyrok upravuji na "mit trosku vice mista krat tri" ... a predstavi si, ze by mohli vymenit hned všechny tri monitory, které u svého prcovniho mazlika mají, za kousky s 4K.

Dobry důvod ? ;-)

+1
-7
-1
Je komentář přínosný?

UHD(monitor s vyssim rozlisenim) ti neprida viacej miesta ako monitor s rovnakou uhloprieckou s nizsim rozlisenim. Toho miesta tam budes mat stale rovnako(plocha je rovnaka).
Vojde ti tam viacej ale jedine tak, ze vsetko bude mensie, co je zase naprd z pohladu ergonomie.
Behat s miskou po tak velkej ploche a nahanat male ikony ja osobne nemusim.

Vyrobcovia chcu zaujat. FullHD sa uz okukalo, tak tu mame UHD. Pre lepsiu pracu a pohodlie je to pre 99% nepodstatne ale lahko sa to predava. Ludom ine parametre ako velkost uhlopriecky a rozlisenie nic nehovori.

+1
-3
-1
Je komentář přínosný?

ackoli je pro me tenhle monitor nepouzitelnej, tak ja naopak chci mensi a mensi UI aby se me na plochu vesel tak aby zabiral co nejmin mista samotne pracovni plochy, tedy velke rozliseni je pro me vyhodou

proste mensi UI a tedy vice mista pro pracovni plochu si umim predstavit docela dobre
http://www.stepanprokop.cz/R1.jpg http://www.stepanprokop.cz/R2.jpg treba pri praci s materialy a mapingem musim bud dane okno presunout na druhy monitor, nebo se spokojit s tim ze me zabere vic mista nez bych si predstavoval, samozrejme mapovaci okno chci mit vzdy co nejblize pracovni plose s modelem, abych nemusel ocima prejizdet z jednoho monitoru na druhej, treba na 1920x1200/1080 si jzi praci na jednom monitoru moc predstavit neumim a zacina me bejt tesne i nynejsi QHD

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Po letech koukání na obraz nejrůznějších panelů bych si dovolil tvrdit, že pro programátory to určitě není a to ze dvou důvodů - omezené úhly a zároveň velká plocha.

Už na 20" začíná být změna obrazu při pohledu z nevhodného úhlu citelná, 28" s TN panelem bude nutně při koukání zblízka utrpení.

Chápu, že si ho mnozí pro tento účel koupí, ale já bych to nechtěl.

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Jsou to realisti, vědí, že dnešní grafiky to víc jak 30fps nenakrmí:). A teď vážně. Díky tomuhle se začne o frekvenci LCD monitorů zajímat více lidí a snad i eshopy to konečně vezmou na vědomí jako kritérium pro filtr podle kterého někdo vybírá - 30Hz, 60Hz, 75Hz, 120Hz a nakonec 144Hz. Mě třeba vůbec nezajímá že monitor umí 3D, ale chci filtr díky kterému se mi hned ukážou jen 120Hz panélky.

+1
+8
-1
Je komentář přínosný?

Presne, u mnoho e-shopu chybi dost podstatny parametry. Treba i to ze chci zobrazit vsechny panely krom technologie TN. Cili chybi i negativni filtrace.

+1
-4
-1
Je komentář přínosný?

Hm, 140DPI - To bych asi ve windows při práci dlouhodobě neukoukal. Víc místa je sice pěkný ale když budou všechny paletky reálně poloviční.... Tak to raději dva monitory na 72 DPI. 30Hz by mi při práci (vektorová grafika + text) ani nevadila. Ani TN panel by mi nevadil.

Já teda nevím co si tam ti grafici nebo programátoři potřebují zobrazovat, ale já vždy při práci na grafice vystačil s jednou plochou a to i o výrazně nižším rozlišení než je dnes běžné FullHD.

+1
+6
-1
Je komentář přínosný?

Ono momentálně snad všichni používají elektroniku původně určenou pro 2560×… panely, ne? Akorát někteří používají dva kusy a Multi‐Stream Transport. :-)

+1
-5
-1
Je komentář přínosný?

To je míněno trochu jinak. Elektronikou myslím kompletní řešení, ne jeden čip.

+1
-3
-1
Je komentář přínosný?

Jelikoz nedelam zadnou grafiku tak jsem prisel na to ze preferuju tn oproti ips, muj stary 28 palcovy ne-led TN monitor 16:10 (1920x1200), ktery se mi ted podarilo opravit vymenou 21 kapacitatoru ve zdroji, ma daleko lepsi cernou a o verne podani barev a pozorovaci uhly mi moc nejde kdyz 95 procent casu se na neho divam pod jednim uhlem. IPS monitor ACER s mhl putoval do kuchyne, tam ty pozorovaci uhly a mhl opravdu ocenim, ziju v UK uz 8 let a pouzivam apky na ct24 a podobne na androidu a mhl na vystup z telefonu na monitor. Jinak asi sem v tomhle smeru moc konzervativni, ale 1920x1200 mi prijde idealni, na GTX 760 + i5 4670k mi vsecko co hraji jede na max detaily v nativnim rozliseni a necitim vubec potrebu mit monitor s jeste vyzsim rozlisenim, spise bych si pral aby se na trh vratila cenove prijatelna TNka s 16:10 pomerem stran.

+1
-7
-1
Je komentář přínosný?

Na černou jsou mnohem lepší VA panely, oproti IPS a TN mají několikanásobně lepší kontrast (ale zase mají jiné nedostatky).

Se 4K VA panely pro monitory to bohužel ale zatím moc dobře nevypadá, dokonce i AUO vyrábí jenom IPS (AHVA) — alespoň snad tedy budou levnější než ty od Sharpu.

Jediný trochu použitelný VA panel je ten 39" od Innoluxu, který je v té oblíbené levné Seiki televizi. Asus s ním snad sliboval i monitor, měli i prototyp, ale pak to nějak vyšumělo.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Tohle je presne monitor, po kterym bazi hromada CAD grafiku. Oni nepotrebuji verny zobrazeni barev nebo vysokou prepisovaci frekvenci, kdyz kresli treba barak v AutoCadu. Oni potrebuji aby mohli mit mensi panely nastroju a tim padem vetsi samotnou pracovni plochu.

+1
+5
-1
Je komentář přínosný?

ja by som to bral tiez,
pri vzdialenej sprave je fajn, ked vnc zobrazi 1:1 celu plochu /1980x1200/ a netreba skrolovat.. pripadne este mat otrvorene dalsie okna 1280x800 a sledovat bez prepinania kde mozem kliknut next :D
a pri 8bit far. hlbke to ipsko by bolo asi zbytocne

+1
-10
-1
Je komentář přínosný?

logy z firewallu, fw pravidla nebo adresni plany, nebo schemata site taky zrovna vysokou obnovovaci frekvenci, siroke uhly pohledu nebo verne barvy(nocooo tak ten zeleny font na cernem pozadi bude mit kapku jiny odstin..) nepotrebuji

+1
+3
-1
Je komentář přínosný?

Pro psaní komentářů se, prosím, přihlaste nebo registrujte.