Diit.cz - Novinky a informace o hardware, software a internetu

Diskuse k Dell se chystá vyrábět Surface Phone namísto Microsoftu

"Gyroskop, akcelerometr a elektrický kompas bychom v běžném přenosném počítači hledali těžko."

prave, ze akcelerometry se v notasich vyskytujou docela bezne, pouzivaji se na detekci padu/kolize aby zaparkovali hlavy hadru
gyro bych si dokazal taky predstavit
s kompasem souhlasim :P

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Zrovna v mém notebooku Fujitsu kompas je a vzhledem k tomu, že na storu je na to ke stažení několik aplikací, tak ho bude mít v sobě více modelů (předpokládám notebooky typu 2v1 apod.)

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

No zvolili docela dobrý codename :) Jen netuším, proč dali před něj "J"...

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

To by mě zajímalo jestli kjutl ví že win10 arm neobsahují ani řádek kódu který by umožňoval telefonovat.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

a je problem to dodelat pro tento produkt ? :) navic mrtvy W10M je taky pro ARM a UWP taky umi

rozhodne bych desktopove W10 pro ARM kvuli tomu nezatracoval protoze vzhledem ke slozitosti celeho OS je tohle uz prkotina :)

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

To plete dohromady několik věcí co spolu vůbec nesouvisí a ano je to problém

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Kouka asi clen vyvojarskeho tymu od MS nebo DELLu ze ma takovou jistotu :)

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

Chvíli jsem přemýšlel, proč vůbec Dell vyrábí Microsoft.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

stejne to budou montovat asiati fe foxconnu apod. :) hlavni vyvoj SW a HW bude mit na triku DELL a MS

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Já to myslel tak, že jako z výrobních linek Dellu sjíždějí jednotlivé Microsofty. ;)

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

MS chystá něco takového pod jménem projekt Aurora.

A má v úmyslu rozdělit Windows do více bloků, které by se pro konkrétní účel sestavovaly do funkčního OS. Jeden z těch modulů by měl být i obsluha telefonování.

+1
-3
-1
Je komentář přínosný?

Ja tomu fandim, ale bude to tezky. Nevim, jestli jsem Pro uzivatel, ale zvykam si treba na placeni mobilem (AirBank takze nastesti bez Googlu) a pokud to Windows mobil nebude mit, tak hned docela prvni velka prekazka. Tech aplikaci, ktere nutne potrebuju je vic. Otazka je s emulaci a jestli to vyresej tak, aby ty aplikace fungovaly.

Me by asi vic nez Windows 10 ARM telefon zaujal Windows 10 x86 telefon s procakem od Intelu nebo AMDecka, jenze oba myslim momentalne nic co by dokazalo energetickou narocnosti konkurovat Qualcommu (Snapdragon) nenabizi.
Uvidime kazdopadne jak bude vyvoj pokracovat, ale jsem presvedcen, ze vyrobit telefon a zajistit pro nej podporu a aplikace nema zadnou sanci Dell zvladnout. Nakonec udela maximalne designovku, nejakou reklamu sam sobe a zase to zabali. Tohle by chtelo opravdovou spolupraci od Microsoftu. (Kdyby Ind umel telefonovat. :-))

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Woe, maš edž, na co aplikace, no ni? :-D

No ale trochu vážně, když vidím co ti experti bastlí s desktopovými W10, tak nějak nedovedu představit, že by to dobrousili do použitelného stavu na mobilu (použitelným stavem nemíním, že to nějak pojede, ale opravdu spolehlivý, nezamrzající rozumně se updatující systém s fungujícím storem). Tahle platforma umřela právě na neschopnost Microsoftu zajistit nějakou SW kontinuitu a jistotu pro uživatele.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Zajímavé, že WP Lumia 950, jež je i po létech hardwarově lepší než kdejaký novější mobil, stále dostává aktualizace systému. :-o Zajímavé, že mi za celou dobu nezamrzla. :-o A zajímavé je, že je to stále pěkně svižný telefon. :-o Že nebylo dost aplikací, to je fakt (byť potřebné jsem našel), a že (možná i díky hate komentářům androidí komunity) někomu nesedly dlaždice, to je také fakt (byť mě vůbec nevadí, naopak, dokonce na Note 4 mám dlaždicový launcher, dokonce koupený, mnohem lepší než lovení mezi desítkami ikon). Takže asi tak.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Hm. Jenže to je minulost. Ptám se znova, jestli MS něco takového dokáže s W10 dnes a v budoucnu? Protože nový telefon jaksi bude potřebovat nový OS. Nevšiml jsem si, že by jakýkoliv uživatel WP byl s vývojem MS telefonního systému spokojen - spíše naopak, s každou major verzí to bylo horší - ale jsou to jejich slova, hodnotit to nemohu. Každopádně když vidím "velké" W10 na virtuálce, tak bych brečel, takže jim i věřím. Dále jsem neřekl, že aktualizace neexistují. Obecně se mi nelíbí jak aktualizace na Windows fungují - šílený bastl potřebující šíleně prostředků.

Věřím, že i přesto se našli lidi co v tomto ekosystému našli zalíbení, proti gustu žádný dišputát, dokážu to pochopit, když se někdo chce vyhnout Androidu i iOS, ale pokud se bavíme obecně, tak MS uživatele několikrát podrazil a oni už do stejné řeky nevstoupí.

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

To vypadá na další mrtvě narozenej... tablet :D

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

Zbytečně v tom utopěj několik milionů za vývoj. HP se už s Elite X3 spálilo, tak teď je na řadě Dell :)

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Co vím, tak pokusy o sestavení funkčního perpetuum mobile taky neustaly.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Ono vsechno je lepsi nez Google Android.
U Windows nejsem Microsoftem nijak omezovanej a v podstate se da cokoli. U Androidu je ten system bez Google uctu v podstate nepouzitelnej nebo jen horko tezko. Pak staci, aby vas Google kvuli nejake blbosti zablokoval (ja treba netusim duvod proc me zablokovali) a razem jste namydleny.

Jinak me fascinuje, jak ty sama hovadka, ktera pisi o zlem Facebooku nadsene hejkaji nad Googlem, kdyz je ten pritom to samy v blede modrym ne-li o hodne horsi!

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Tak kdyz vsichni chcete vsechno zadara tak se nedivte z neceho zit musi a provoz a budovani infrastruktury taky neco stoji ...

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Ono zadarmo bych nerikal, ale mas pravdu, ze je tu druha stranka mince, ze kdo chce moc, taky pak nemusi mit nic. Treba u MS jsou proste licence Office a Windows moc drahy. Ono je to tezky, protoze prumerne vydelavajici Cech a prumerne vydelavajici Nemec bude mit nahled na to co je drahy a co je levny jinej. Ale kazdopadne je v CR realita takova, ze 3.000-4.000 za licenci je pro prumerneho cloveka proste moc. Ja to treba resim nakupovanim sedych licenci pro soukrome ucely pres prekupniky, tam se dostanu zhruba na tisicovku. MS z toho asi nema radost, ale licence funguji a podle EU je ten preprodej nevyuzivanych licenci OK.

Jinak u MS byl a trva jejich nesmysl, ze na ARM zacali spojovat software a hardware. MS je softwarova firma, meli se vykaslat na Nokii a Surface a proste nabidnout k popularnim telefonum a tabletum alternativni OS. Mne kdyby nekdo nabidnul za tisicovku (snesl bych i o neco vetsi cenu) moznost nainstalovat si do SGS5 Windows 10 ARM, tak do toho jdu hned. Tim mohli rozsirit podil na trhu a nemusel to Nadella zarezavat, jenze ten nevi co dela bohuzel.

Ja si uz zadnej telefon kupovat nehodlam, SGS5 funguje a dokud bude, tak to resit nebudu. Nicmene kdybyprisel MS s tim, ze na nove telefony treba od Samsungu se daji nainstalovat i Windows 10 ARM, jen je treba si je koupit, tak bych to zvazoval. Problemem jsou ty aplikace, ktere jsou pro me nutne a jsou jen na Androidu, jak uz jsem psal.

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

Na arm Windows že nebudeš ničím omezovaný?! Ti jebe?

+1
+6
-1
Je komentář přínosný?

Přesně tak, na ARM je windows bez MS účtu v podstatě nepoužitelný - zbytek si Redmarx určitě doplní sám :-)

+1
+8
-1
Je komentář přínosný?

Google ucet k nicemu nepotrebujes. Dokonce ani k instalaci aplikaci, narozdil od vsech ostatnich soucasnych mobilnich platforem. I tech mrtvych...
Takze zase jenom lzes.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Kdybys mi radeji misto obvinovani ze lzi poradil, tak bych byl mnohem radeji a myslim, ze by to uvitali i dalsi diskutujici, ktere to take muze zajimat.

Jak mam bez Google uctu nainstalovat do Androidu aplikace, ktere jsou nabizene bud zdarma nebo za penize pouze na Google Play?

(Ocekavam radu nebo omluvu!)

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

1) omluva? nasrat!
2) pokud je aplikace pouze na play, tak je to rozhodnuti vydavatele. Co s tim ma google fakt netusim.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Mne spis zajima co ma za problem ze ma pry neodblokovatelny ucet a co mu tedy brani zalozit novy kdyz ho tak nutne potrebuje a o stary prisel (ani sam asi nevi proc)

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Mam proste jeden svuj ucet na Google. Pouzivam ho, mam v nem nakoupene aplikace a ted (pred 3 mesici) mi Google zablokoval platebni sluzby. Vsechno jsem vzdy zaplatil, nikdy jsem nerefundoval. Nemam jedinou indicii, ze bych neco udelal nekdy spatne. Z Googlu nemuzu duvod proc nemuzu platit dostat a k tomu, aby mi platebne sluzby zase povolili, se take nemaji. Je to jednat, jak s totalnima kretenama, ale pochopil jsem proc je ten velky bratr, tak spatna vec, driv jsem si to neuvedomoval. Je to takove probuzeni se do reality a na mnohe to jeste ceka.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Promin ale prijde mi to cele podivne uz jsem za sebe i jine resil problemy s jejich podporou (anglicky) a reseni bylo ve vetsine pripadu otazkou max par desitek minut az na jednu vyjimku kdy jsem cekal nekolik hodin na reseni asi meli zrovna naval .....proto mi nejde do hlavy ze nevis a jeste prapodivnejsi mi prijde ze nevi ani google ...

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Nelzu. Opravdu nemohu platit a pise mi to chybu, jak jsem psal. Psal jsem na podporu, resil to s nimi, ale nic. Mne spis prijde, ze jim jsou problemy uzivatelu u zadele nez ze by nevedeli, ale nevim, jen popisuju svou zkusenost. Treba je to jen o lidech, ty jsi mel stesti na ochotne, kteri se snazili pomoct a ja ne. :-/

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

A jakou konkretne ? Citaci pls

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Tento platebni profil byl uzavren. Pokud chcete dal platit, kontaktujte tym podpory teto sluzby. [OR-CAC-09]

No a jejich reakce maximalne odkaz na jejich help a nic nepomuze, ze uz jsem vsechno prosel a nikde chybu nemam z me strany. Absolutne nulova snaha z jejich strany cokoli resit.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

https://support.google.com/payments/answer/7529958?hl=cs

A kdyz se ti to bugne zrus synchro s prohlizecemba reinstaluj google wallet a play services ... vic ti asi neporadim ale je divne ze na tebe nereaguji ...proste to dal zkousej a rid se jejich pokyny

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

jj, dik, uvidim treba s tim casem neco udelaj.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Dlužno ale dodat, že instalace aplikací mimo Play z využitím různě postahovaných APK je stupněm rizikovosti hodně vysoko, procento souborů s malwarem je docela velké.
Ne že bych to sám občas nepoužil, ale ideální to úplně není :-(

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Open-source aplikace jsou bezne i na jinych duveryhodnych ulozistich (f-droid). Jenze pokud mluvime o placenych nebo byt jen NEopen appkach, tak bud Google Play nebo warez a to je problem. Komentator, ktery me urazil bude pravdepodobne patrit k te skupine, co zije v te open-source iluzi, tak mu to prislo divne, ale mylil se.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Dojíždím na Elite X3, pro mě je stále ok, používám hodně desktop mód, začal jsem ho brát jako standart, jenže standart to není, takže vlastně nemám na co přejít. Podpora má skončit 2019, do té doby snad vyjde něco jako surface phone, jinak asi přecházím na dumb telefon. Telefonní aplikace považuji všechny za nepoužitelné, až desktop mode je něco, díky čemu dostává smartphone smysl jako pracovní nástroj. Prokrastinační parodie IOS a android mě nezajímají

+1
-3
-1
Je komentář přínosný?

Skoro to vypadá, že MS s DELLem se za každou cenu nechce mobilního segmentu vzdát, ale skulina kterou by chtěla prolézt na trh se jim furt zmenšuje. Jistě Google a Android jedou a iOS taky, ale skoro bych řekl, že jim pomohli rychle usmažené WP a takovou Nokii to v popularitě poslalo do háje. Takže to byla pro MS taková tělomrskačka. O to to bude mít takové zařízení daleko težší. Někteří známí si widle (dokonce v Prestigiu :) ) docela pochvalovali, ale zbytek s tím šlehl o zem. Když si vemu kolik mobilních OS za posledních 5-10let padlo a některé se odsunuli do televizí, praček až po žehličky tak nevim nevim.....Samsung a Tyzen..v prdeli, cpou to radši do TV...Meizu a BQ s Ubuntu...v prdeli...Nokia (HTC a Prestigio) s WP a Symbianem..v prdeli, většinou se dojebal HW...Palm..v prdeli...FirefoxOS..z prdele vytahována komunitou.....Surface phone od Dellu?... To bude jako Lancia Stratos, legenda rally závodů...co erzeta, to výměna motoru, pokud dřív neuhoříš :)

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Tak já držím Google palce, ať ještě zatlačí na pilu, aby jeho podíl na trhu mobilních OS byl zcela dominantní (možná už je ;-o) a začaly se tím pořádně zabývat antimonopolní úřady (pár vlaštovek na úkor Googlu už máme). Potom snad bude mít MS, pokud na vývoji bude pokračovat, nebude chtít za instalaci nic (nebo jen symbolickou částku), po vývojářích požadovat jen pár procent z výdělku a k dlaždicím nabídnout ty ukrutné ikonkové omalovánky, mít druhou šanci naskočit do rozjetého vlaku. Takže Google, hrrrr na to! :D

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Pro psaní komentářů se, prosím, přihlaste nebo registrujte.