Diit.cz - Novinky a informace o hardware, software a internetu

Diskuse k Dell Venue 8 7000 - x86 Android tablet tenčí než iPad Air 2

No na pct psali ze cena by mela bejt cca 500 dolacu

+1
-8
-1
Je komentář přínosný?

jj cca 13 klacků s dph... Jestli ta cena bude tak vysoká (tj srovnatelná, tak to ani nebude moc konkurovat ipadu :D

+1
+7
-1
Je komentář přínosný?

Jaktoze ne? To je konkurence jaxsvina! Sak wotodene??? Je uplne jedno jaky telefon ma samsung, je jedno, ze je to lagujici sracka s denni vydrzi ...... jedine a zcela zasadni je, ze MUSI byt aspon o litr drazsi nez iphone a to jej automaticky stavi na spicku .... aspon podle managoru samsungu a soude podle toho, ze se jich asi par prodalo, tak i nekterych uzivatelu:)
A to same asi dela i dell ..... je jedno, ze to v zakladni verzi nebude mit operacni system, ale musi to byt drazsi nez ipad:o) A to muzes byt rad, ze se u nas neprodava treba surface, to by pak museli s cenou jit az nekam nad perverznich 30 tisic:o)

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

Nejak se nam tady z toho stava Mobilmania server s fixaci na pevnost kostrukce mobilu a tabletu. Nemohla by se redakce prosim vice zamerovat na IT?

+1
+11
-1
Je komentář přínosný?

A do IT nespadaj tablety? Nic proti ale dneska uzivatele chtej bejt pripojeny do firemniho it ze svjech placicek a jedna znich muze bejt tahle....

+1
+8
-1
Je komentář přínosný?

A do jakeho firemniho IT se chces pripojovat s androidem? Jako na mail? .... mozna tam jeste rozjedes oklestenou verzi lyncu, ale to je tak vsechno ... navic pokud je paranoidni admin, tak ani androidi klienty nepovoli, protoze jsou aspon z pulky rootnute a nejde u nich vynutit firemni politika ....

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Az vylezes z jeskyne tak zjistis ze dneska uz je celkem dost nastroju (vcetene tech od ms) jak tohle resit. Svetovej trend je zkratka takovej ze uzivatel si prinese svoje zarizeni admin mag ho pripoji do korporatu.

+1
+11
-1
Je komentář přínosný?

Jo to jde tak u SOHO řešení. Tam kde opravdu o něco jde to rozhodně není řešeno na úrovni toho co si kdo přinese. Všechno nejde dělat na vzdálené/virtuální ploše :-)

+1
+9
-1
Je komentář přínosný?

Chtelo by to tlustsi ramecek .... za tech 12-15 litru, co to ma stat, si to nikdo soudny s androidem nekoupi ..... uz jenom absence HW androidich tlacitek a pouzity HW jasne znaci, ze bude existovat "alternativni" ROM:)

+1
-15
-1
Je komentář přínosný?

Pane redaktore, s těma narážkama na ohýbání už jste trochu trapný. Do teď jste nic neřešil a až teď je to pro vás pomalu rozhodující vlastnost čehokoliv jestli se to dá ohnout.

Což teprve až vám někdo řekne, že tablet je v podstatě skleněná deska, která se dá poškrábat. Budete teď pro jistotu projíždět cihlou po obrazovkách recenzovaných produktů?

+1
-17
-1
Je komentář přínosný?

On je to dost problém, když se to, co se ohýbat nemá, ohne a zničí. Ty hračky nestojí pětikačku.
Kdyby výrobci mobilních zařízení dbali na potřeby uživatele, tak je tloušťka 10 mm a baterie s dvojnásobnou kapacitou. Myslím,že to bychom uvítali s větší radostí.

+1
+20
-1
Je komentář přínosný?

K tomuto sa pridavam.

Doplnim este,ze ohnut sa da aj lokomotiva. Uz som taku videl. Je to otazka sily. Výrobcovia nejak pozabudi na sposob prenos zarideni ludmi, prvy n to doplatil Aplle celym tymsialenstvom okolo jeho telefonu. Ale plati to pr vsetkych vyrobcov. Otazne je: ci je chybou vyrobcu, ze nezohladnuje zlozviky ludi, alebo je chybou, ze ludia su blb prasata a nevedia sa spavat k tomu co maju.

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

Sorry, ale myslím, že nemáš pravdu. Ohýbání (čehokoliv) je čistě mediální problém daný zájmem o iPhony a hledání témat ke kterým se dá snadno prodat reklama. Sám používám jak velký i menší iPhone 6 (pro vývoj i soukromě k volání) a nevěřím, že pokud se k tomu někdo chová jao člověk tak se mu to jen tak ohne.

Pokud jde o to co chtějí uživatelé. Oni ti výrobci nejsou tak blbí, aby si nedělali průzkumy a zuřivě nepřemýšleli co má největší šanci na úspěch. Někteří (Samsung) se nemohou rozhodnout a tak mají desítky modelů. Zakaznicka preference tlustějších a těžších telefonů s obřími bateriemi se jaksi nedostavila. A na druhé straně to vypadá tak, že se konkrétně iPhone 6, který je tlustý tak jak je se prodává v objemech o kterých se žádnému druhému výrobci ani nesní.

Pokud si myslíš, že je hlad po tlustějších telefonem, tak si založ kickstarter projekt, zbohatni a já pak uznám žes měl pravdu, ale zatím je to spíš v rovině "já si mýslím, že", než že by uživatelé skutečně chtěli to co tvrdíš.

+1
+7
-1
Je komentář přínosný?

Apple a její produkty nejsou to, co lidi chtějí, ale chtějí to, protože je to Apple. Mediální masáž a potřeba zařadit se do stáda těch, co na to mají, je hlavním zdrojem komerčního úspěchu této značky.
Inovativnost a kvalita už zdaleka nejsou rozhodujícím faktorem.
Kdyby Samsung byla americká firma, pravděpodobně by Apple dávno převálcovala.
Neumím si představit , že je někdo nadšený z toho, že musí neustále tahat s sebou nabíječku a řešit výdrž tabletu a telefonu. Hlavní kritérium pro mobilní zařízení je jeho mobilita, tj. rozměry, váha a hlavně výdrž baterie. K čemu je mi super tenký telefon, který musím dobíjet dvakrát denně. K ničemu. Každý, kdo má v hlavě mozek, dá přednost výdrži před tloušťkou. Tedy každý, kdo ten mozek umí taky použít.

+1
-14
-1
Je komentář přínosný?

Sorry, ale některé tvé argumentu jsou úplně mimo. Proč si myslíš že majitelé iPhonu neustále řeší výdrž tabletu a telefonu?

U iPadu výdrž neřeším vůbec. Je daleko za hranicí toho co jsem schopen vnímat. S pár výjímkama je výdrž na absolutní špička na trhu (nesrovnatelná s konkurencí). Popravdě, kdyby byla poloviční, tak by mi to zas až tak nevadilo vzhledem k tomu jakým způsobem se tablet používá. Pokud jde u iPhone, tak standardní výdrž na Wifi/3G/LTE je na špici pole a pokud porovnáváš s ostatními prémiovými telefony tak je identická nebo lepší (viz testy Anandtech).

K ostatnímu (co je podle tebe příčinou úspěchu Apple) a jestli každý dá přednost výdrži před tloušťkou se dá říct, že je to tvoje hypotéza, ale vzhledem k tomu jak radikálně ses sekl ve faktech tak to nevypadá, že bys s tím měl jakékoliv zkušenosti.

Spíš si myslím, že jsi obětí stejné mediální masáže kterou argumentuješ, která se v poslední době rozmáhá a sice apriornímu Apple haterství. Což je stejný fenomén jako postávání před obchody a typickou utázkou "stádovitého" chování.

+1
-6
-1
Je komentář přínosný?

Nevím,kde ji v mém textu našel větu , že majitelé iPhonu neustále řeší výdrž tabletu a telefonu. Ten IPhone sis tam nějak dodal sám. Já mluvím zcela obecně. Někdo možná výdrž 10 hod. u tabletu považuje za něco úžasného,ale on by nebyl problém,aby byla dvojnásobná a o mobilech ani nemluvím.
Pokud sedíš doma na zadku a brouzdáš po internetu ze zásuvkou na dosah, tak určitě výdrž neřešíš,ale jsou lidi,kteří tato zařízení používají v terénu a to je o něčem jiném.
S výpočetní technikou pracuji aktivně přes 20 let a myslím, že nějaké zkušenosti mám, navíc ve svém okolí neznám nikoho,kdo by preferoval vzhled před funkčností.

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Vidíš. Já mám ještě o pár let delší zkušenost. (První počítač jsem dostal ještě od rodičů někdy v půlce osmdesátých let, ještě na divoko pašovaný ze západního Německa).

Taky neznám moc lidí co by preferovali vzhled před funkčností. Nejlépe když to dobře funguje a zároveň slušně vypadá, kam se zrovna iPad Air s přehledem vejde, protože podle mě druhý takhle všestraně nadprůměrný tablet na trhu není. Pokud jde o výdrž na baterie, tak iPad je na špici všech prémiových tabletů, takže evidentně výdrž neutrpěla. Při normálním použití vydrží bez problému několik dní.

Já nevím jaké použití v terénu máš na mysli a jak ty používáš tablet, ale podle mě drtivá většina lidí do toho nečumí deset hodin denně v kuse. Pokud ano tak nejspíš používají špatné zařízení. Máme doma starý iPad 2. Používá ho hlavně žena a občas já na čtení. Nabíjení vůbec neřešíme a životnost baterií je prakticky neomezená pro náš způsob použití pár minut denně čtení a jako kuchyňskou televizi. Troufám si říct, že tenhle způsob využití (konzumace obsahu, možná vzdělávání, casual hry pro děti, zábava na cestách) drtivě převažuje nad jinými vznešenými způsoby, které máš možná na mysli.

+1
-12
-1
Je komentář přínosný?

Mezi námi je zásadní rozdíl v tom, že já používám počítač na práci a ty zřejmě pro zábavu. Pak máme pochopitelně zcela jiný úhel pohledu na věc. O neomezené životnosti baterií raději nepiš, působí to komicky při tvých zkušenostech.Počet nabíjecích cyklů je u Apple baterií stejný jako u kterýchkoli jiných, navíc byl to právě Aplle, kdo čelil žalobě za to, že záměrně používá nekvalitní nevyměnitelné baterie a nutil tak zákazníka k nákupu nového zařízení. Soud prohlál a musel odškodnit desetitisíce uživatelů iPod.
Toto vlákno není o Apple. Moje připomínka k nesmyslnému ztenčování zařízení na úkor výdrže se obecně týká všech výrobců, i těch, jejichž výrobky neslouží jen pro zábavu.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Zase vedle. Jsem profesionální contractor - programátor (dříve telekomunikace a enterprise systémy, teď mobilní aplikace) už přes dvacet let,. Sídlím v UK a pracuju pro známé firmy z oboru - včetně třeba Intel, Samsung, LG, Amazon, BlackBerry, atd. Takže troufám, že o oboru něco vím a počítač nepoužívam jen pro zábavu.

Mám pocit že si tak trochu pleteš počítače s tablety. Pokud máš pocit, že primárním uživatelem spotřební elektroniky je profesionál, který na něm celý den pracuje a proto by se to mělo designovat podle těchto pžadavků, tak tomu rozumíš ještě míň než jsem si myslel. Naopak ten usage pattern co jsem popisoval výše je drtivě dominantní. Tyhle věci se prodávají v objemech desítek milionů, takže tomu není divu, že na nich lidé neprogramují, ale používají je k jiným účelům už proto že tolik profesionálních programátorů prostě není. A pokud ano nejsem si jistý jestli bych chtěl někdy programovat na iPadu. Na druhé straně netřeba se dívat na tyhle uživatele skrze prsty. Ten jejich způsob použití je zrovna tak důležitý jako ten náš.

Nechápu proč jsem zase pleteš iPody (ty jsou podle tebe taky k určené práci?). Pokud jde o počítače určené také k práci (Macbooky), tak tam má apple těžce nadprůměrné co do životnosti a stěží najdeš notebook podobné velikosti co by se tomu vyrovnal. Můj Macbook Pro 13" s retinou vydrží bez problému celý let Evropa - USA bez nabíjení s OSX, pokud mám smůlu na sedadlo bez zásuvky. Air ješžě o pár hodin víc. jen pro srovnání ten stejný hardware s linuxem co mám v dual bootu cca polovinu podobně i Windows.

Zpět k iPadům naopak jedním z velkých problémů iPadu 3 a 4 byla právě regrese proti dřívějším modelům příliš velká a těžká baterie a tlustější konstrukce. Právě z těchto důvodů tyhle modely spousta uživatelů přeskočila a uvítala až nové airy. Pokud používáš tablet ke čtení tak je i pár dkg celkem dost poznat.

+1
-11
-1
Je komentář přínosný?

By mne jenom zajímalo jakou versi Widlí na tom máš a jaké profily power option/power save, resp. jestli jsi vůbec řešil nastavení a optimalizaci pro NTB? Desktopové neoptimalizované Win jsou docela rozežrané.

+1
-17
-1
Je komentář přínosný?

Opět sockoidních 16GB. To si strčte do prDELLe.

+1
-11
-1
Je komentář přínosný?

Je mi to trapné to znovu opakovat,ale tohle není o Apple. Vlákno se týká jiné značky a já jsem si dovolil jen napsat svůj názor, že kdyby někdo místo nesmyslného ztenčování naopak udělal mobilní počítač s dvojnásobnou výdrží, tak by to ti,kteří ho nemají jako módní doplněk pro zábavu ocenili. Jestli je to nad možnosti tvého chápání, je mi líto, ale kvality a výdrže produktů Apple se moje úvaha opravdu netýká.
Kauzu s iPod jsem uvedl pouze jako ilustraci obchodní politiky této firmy vůči zákazníkům v reakci na neomezenou životnost baterie v tvém iPadu. Na čtení používám čtečku s eink. Vydrží nabitá měsíc.
Existují desítky profesí,kde mobilní počítač,či tablet tvoří základní prostředek pro práci v terénu a tam se neřeší 10dkg navíc, ale výdrž.
Nicméně se domnívám, že jsme toto téma již utloukli k smrti a nemá cenu v této debatě dále pokračovat.

+1
-9
-1
Je komentář přínosný?

Pro psaní komentářů se, prosím, přihlaste nebo registrujte.