Diit.cz - Novinky a informace o hardware, software a internetu

Diskuse k Den, kdy Spojené státy americké ukradly Internet

Internet je nesmrtelný, stejně jako já :-)

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

pirati jsou jako paraziti, hostitelem je internet a bud se mu podari pred naporem parazitu ochranit a nebo zahyne. Prave jsme svedky budovani imunitniho systemu. Pokud budou pirati utocit i na imunitni system, ve sve chamtive a bezohledne touze prijit ke vsemu zdarma, postavi se na uroven AIDS.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Na tohle jde říct jen jedno, ale nechci mít ban.

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Ban? Za názor? Takže už i sem se dostala politická cenzura??? http://tdox.sweb.cz/

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

To ne spis mysll eticka cenzura neco tak sprosteho by museli smazat :)

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Bohužel zde už vůbec nejde o piráti a jejich "chamtivost" (to jestli si za to mohou firmy sami nebudu řešit), ale o svobodu internetu. Představ si, že budeš chtít na své adrese projevit zajmavý ač odporující názor proti něčemu třeba vládnímu...a hádej co se stane? zabaví ti ji, to by se ti líbilo? :-D

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Nezlob se na mě, ale ty jsi naivní, až to bolí.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Eee neni naivni, bud to dela schvalne, nebo ho nekdo plati. Pripadne to cele schvaluje, za coz by si zaslouzil petadvacet

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Já bych dokonce řekl, že názor eee se velice blíží nacistické ideologii.

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Mě na tom baví, že eee a pirát se v jádru neliší. Oba využívají ke svým cílům anonymitu internetu - už jenom ta přezdívka. A nebo se mýlím, a eee napíše jsem ten a ten, pracuju tam a tam a za svými názory si stojím? Asi ne, a i kdyby to napsal, tak budu spíš předpokládat, že napsal jméno někoho od vedlejšího stolu ;)

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

to eee: kontrolní otázka "čo také si predstavujete pod pojmom pirát, pán major?"

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Ale ak imunitný systém zareaguje príliš prudko, zlikviduje sám seba. Na druhej strane v organizme existuje plno pôvodne parazitov, z ktorých má telo prospech a bez nich nemôže existovať.

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

... napriklad tehotenstvi (tedy dozravani plodu v tele matky) je mozne jen diky tomu ze nejaky nas predek slohnul jeden kompletni virus ... jinak by imunitni system matky plod zlikvidoval.

http://findarticles.com/p/articles/mi_m1200/is_n10_v148/ai_17408431/

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

eee,suhlasim s tym ze pirati (tzn ludia,ktori vo velkom nelegalne napaluju/lisuju nosice s A/V dielami,ktore potom za nizku cenu predavaju na ulici) su paraziti a skodcovia,ale co to ma spolocne s internetom a stahovanim pre vlastnu potrebu (ktore je casto uplne legalne,mimochodom),to naozaj neviem..

;)

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Alternativní doménový kořen již funguje (teď nevím jak se jmenuje), kde můžete mít za poplatek doménu nejvyššího řádu, ale aby se na vás někdo dostal, musí používat služby téhle firmy a alternativní internet taky -- tor.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Teoreticky si staci nastavit jako secondary DNS onoho alternativniho cosi. Primarni zaridi komunikaci se vsim beznym a kdyz to nebude znat zepta se pc sekundarniho. Jestli sluzba dns toho ci onoho bude placena to uz je jina. Jen chci rict ze pripadne z pohledu uzivatele jde o prkotinu v nastaveni tcp/ip :)

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

NO to by moc nefungovalo, protoze primarni DNS ti da IP adresu ale zlou. To by chtelo mechanizmus ktery se zepta primarniho DNS nasledne sekundarniho DNS, porovna jestli dostal vzdy stejnou IP a kdyz ne tak se zepta uzivatele kterou zvolit.

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

A co ve wokynkach zaznam v hosts.etc?

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Samozřejmě jsem myslel freenet a ne tor.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Myslím si, že je nejvyšší čas začít nejen uvažovat, ale i reálně realizovat faktickou nezávislost celosvětového internetu (a to zdaleka nejen na hardwarové a softwarové úrovni, ale i právní a organizační) na jakýchkoliv čistě amerických ci spojenými státy plně kontrolovaných institucích. Jinak se opravdu můžeme se svobodou informací na internetu velmi brzy rozloučit. Úpadek americké demokracie a skutečné svobody slova je sice zatím mnohými nevnímán či alespoň bagatelizován, to ale na tomto faktu nic nemění. Navíc ani evropa není v těchto tendencích přliš pozadu. :o(

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Toto hrouceni je jen predehrou pro jiste myslenkove obrozeni. Navrat ke skutecnym zivotnim hodnotam. Ja rikam, pokud chcete po lidech aby se sebou neco udelali, dozente je k silenstvi. Protoze pokud maji vse, vyvojove stoji na fleku a nemaji duvod se dal snazit. O to tu bezi.
Jinak to co se v USA deje souvisi s tzv. Presunem linie moci. Tato linie se presouva na opacnou polokouli aneb vetsi vliv maji napr. Cina a Rusko. Vliv USA na globalni moc, realne klesa.

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Toto je posledni kapka, timto se USA dostaly na uroven byvaleho CCCP a mozne jeste pod nej.

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

Ovsem na druhou stranu je nutne uznat, ze servery v USA poskytuji utociste webum, ktere by tady vydrzely tak 3 dni nez by je zabavili policajti na politickou objednavku, takze zatim stale je USA oproti CR a mnoha jinym statum se svobodou slova nekde uplne jinde.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

.. omyl to je jen o tom, ze to co je v jednom state zakazany je v druhym povoleny( resp neni t zakazany- trestny) ... placnu priklad ( treba spatny) nahraj si video jak palis americkou vlajku a vystav ho na americkym hostingu-webu ... zrusej ti ho ... vystav si to video tady a je skoro nepravdepodobny ze by ti to tady zrusili .... a tech prikladu je spousta .. ted v noci uz me moc toho nenapada .. baterky mam vybity :-))

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

jedinym co me ted napadlo jsou ty ruzny skinhedsky sajtny co jsou na americkych hosting. .. verim tomu kdyby tam zacli rozebirat misto skihedsky propagandy ,vec primo tykajici se usa ... viz co usa v dnesnich dobach nejvic pali tak tu sajtnu zrusej atd.

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

ale oni tam maji i Ku-klux-klan weby a ziji ... a to se tyka USA!

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

To se sice týká USA, ale ne lidí, kteří mají skutečnou moc.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Já nerozlisuju jestli sou to weby skinhead, chuliganu, jehovistu nebo komunistu, jde o svobodu slova, ktera je v USA zarucena ustavou.V jinych statech vetsinou taky, ale hned je omezena jinymi paragrafy, ktere ji rusi, takze je to jak za komunistu, muzes si rikat co chces, ale nesmi te nikdo slyset.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Realita? DMCA takedown notice a jses historie.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

pravdu ma ten clovek a ne jen v CR ale i v EU, treba byvale muslimky, ktere publikovali proti islamu ne jen, ze zde nesmely vydat knizku, ale ani zde neziskali ochranu, pritom v USA ne jen ze publikuji, jsou i chraneny.

Je moderni plivat na USA, ale meli by jsme si uvedomit, ze EU ridi komunisti a ze obcane USA maji pravo mit zbran a maji pravo na svem uzemi zabyt jakehokoliv narusitele, u nas tohle pravo neni a tim padem nic nebrani EU na na nas zautocit.
V USA je to celkem problem, i kdyz se snazi ruzni diktatori tohle pravo omezit, obcane USA se vzdy postavili tvrde proti ... protoze obcan USA uz od zalozeni USA vnima "federalni" vladu (cti tu co ovlada parlament, senat a prezident) jako cizi prvek a i ustava jim zakazuje delat vse, krom vyjmenovaneho a i kdyz US vlada ustavu porusuje, tak to neznamena, za obcane vnimaji jako svoji vladu tu, kterou si zvolili a to lokalni vladu sve federace a vladu USA povazuji za nutne parazity a za sveho nepritele, proti kteremu je treba bojovat a nedavat jim zadne jine pravomoce.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

To je podle me hodne slepy pohled. Kdyz to prirovnam v letech 45-48 KSC taky vsem rikala spoustu veci o svobode. Prito ve jmenu svobody pomalu rusila jakykoliv lokalni politicky vliv ( prakticka eliminace vlivu starostu a jinych lokalnich predstavitelu, vse ve jmenu pruhlednosti a svobody). Lide jim to zraly a pritom se jim pomalu a jiste utahovala opratka kolem krku. V USA se nyni deje totez (Patriot ACT, COICA, masivni vyuziti stanneho prava po 9/11). Kdyz zduraznim Patriot Act, ten umoznuje vladni moci napr. prohledat neci dum jen na zaklade podezreni z terorismu, zadny soud, zadne dokazovani, rovnou akce, presumce viny. A prave presumce viny a absence soudniho procesu kdekoliv je jednim ze symbolu pre-totalitni vlady. Nejde o to zda mlati policie venku pri demonstracich... Jde o faktickou moc nad obyvatelstvem a ta uz v USA je prakticky totalni.

Jen jeste uvedu: praseci chripka, pekna maskarada. Rekl bych si ze nechat se ockovat je dobrovolne, sam jsem preci zodpovedny za sve zdravi. V USA pri nepodstoupeni hrozi vysoka pokuta v radu tisicu USD, nebo i vezeni. Takze se ptam, kde je ta uzasna svoboda?

Bohuzel se tak nedeje pouze v USA a dokud vsichni budem jen tlachat nechame se do ty ohradky klidne zavrit (eee ten uz tam sedi a zatim je jeste rad jak ma kolem hezky plot gratis). Co lide si neuvedomuji, fakticka moc muze byt v jejich rukou, staci chtit.

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Právo nosit zbraň je hodně omezené a záleži na státu únie jak se k tomu postaví. Podle statistiky čím větší omezení tím větší kriminalita :)
A zákony USA jsou stavěné pro lidi co mají peníze.
Celebrity mají vlastní vězení :)
Pokud nemáte na drahé právníky dostanete nejvyšší sazbu trestu.
I když si platíte zdravotní pojištění, tak na léčbu můžete čekat roky než ji pojišťovna schválí nebo zaplatít pár set tisíc cash.
Federální úřady mají po 11 září skoro neomezenou moc a to v USA působí 13 federálních agentůr s různou působností a zaměřením.

A jsou to taky šprímaří , blízko rujin WTC nechají postavit Mešitu :)

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Jen aby ta kriminalita nebyla utvářena dominantně deliktem "nedovolené nošení zbraně" :)

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Prosím upřesnit formulace "všechna doménová jména" a "zabavovat domény". Přeci se nebude míchat do národních domén, ne? To by bylo žalob a arbitráží.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Bylo ale USA by jenom reklo ze je to nezaujima ze porusovali jejich zakony a konec. Ale mozna ne. De o to ze ma na to technicke moznosti a kdyz si nejakej politik dupne tak se to muze stat a nekdy byva USA hrozne arogantni.

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

To se mi moc nezda. Hlavne si to neumim predstavit po technicky strance. ICANN sice muze mit pod palcem root servery, ale tim se konkretni domeny ovlivnujou dost tezko. Kdyz uzivatel chce adresu www.zla-teroristicka-domena.cz, tak se nejakej dns forwarder zepta root serveru pouze na to, kdo ma na starosti TLD .cz. A vsechny dalsi konkretnejsi dotazy uz smeruje tam (a pak jeste dal na nameservery konkretni domeny). Takze pak jedine kompletne odriznou celou .cz TLD, coz je ponekud extrem. Nebo ukecat CZ.NIC, aby s nima dobrovolne spolupracoval a domeny uzivatelum zabavoval. A stejne tak i spravci vsech ostatnich TLD. Coz opet nezni moc pravdepodobne, proc by to vsichni delali, kdyz by bylo jednodussi udelat si root servery vlastni a na USA se vykaslat.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

a co synchronizace?

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Konkretneji? Nejsem si jistej kam ten dotaz smeruje.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

omlouvam se, bylo na miste to rozebrat podrobneji a synchronizace nebyl ten nejlepsi vyraz
technicky vzato, preklad jmeno -> IP adresa by mel byt konzistentni pro cely Internet a napr. zmena mapovani name/IP by se mela propagovat i do vsech cachovanych zaznamu
prakticky to bohuzel funguje jinak, jiz nyni
dodavky sitoveho HW/SW do naproste vetsiny statu podporuji technologie sledovani, odposlechu, blokovani, ..
po technicke strance jiz dnes neni treba vymyslet triky typu MITM, ARP ci DNS cache poisoning, DNS hijacking, ..
urceny urednik pouze krmi system klicovymi slovy/vzory a ten jiz automaticky blokuje/hodnoti aktivitu vsech ucastniku internetoveho provozu
zakony a smlouvy jako DMCA, ACTA, COICA, .. tento novy pristup k internetu pouze legalizuji/narizuji

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

S tou konzistenci to neni tak uplne pravda. Vsechno zalezi na TTL (dobe zivotnosti zaznamu). Muzu mit treba nastaveno, ze zaznamy maji trvanlivost jeden den (coz byva velmi casto). Klient A se na neco zepta a dostane to s timhle TTL. O minutu pozdeji udelam zmenu a klient B uz dostane novy data. A klient A se znovu nezepta, dokud mu nevyprsi TTL. Takze v tomhle konkretnim pripade to znamena nekonzistenci az na 24 hodin. A to lze casto v praxi videt, kdyz se treba prehazuje web na novej hosting. Sice po technicky strance neni vubec problem, pokud je to planovany, posilat data s postupne se snizujicim TTL, aby to vyprselo vsude najednou a vsichni se pak museli zeptat na novou adresu. Tak lze premigrovat vsechno temer na vterinu presne, ale vetsinou to nikdo neresi.
Jinak proti podvrzeni dns by mel pomoct DNSSEC, pokud si to bude klient kontrolovat. Proti malymu utocnikovi je to spolehlivy. Nejakej vetsi, kterej by treba ovladl CZ.NIC, uz by nejakou skodu nadelat mohl, i kdyz tak uplne jednoduchy by to taky byt nemelo. Porad ale zustava moznost nic nepresmerovavat a proste to jen natvrdo bloknout.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

A co vys*at sa na vsetky BGB updaty co tecu od USA?

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Tak to už rovnou můžeme USA odříznout od zbytku Internetu :-)).

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Možná se odříznou samy.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Souhlasím

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Je pravda že si stejně jako Sob01 nedovedu představit jak by to technicky fungovalo. Pokud by to ale přeci jenom fungovalo, tak by nebylo nic složitějšího než si ve svém počítači změnit jaký se má používat DNS server, stejně jako když nemáte k dispozici DNS, tak můžete použít 8.8.8.8 (google DNS), tak by existovala jiná IP adresa kde by byl DNS server "celého internetu", ne jen "povolené části".
A další řešení se také přímo nabízí, stačí přidat do souboru /etc/hosts, nebo %WINDIR%/System32/Drivers/etc/hosts jednotlivé hosty a ip adresy a překlad DNS se pak provádí na tyto adresy lokálně. Jsem si jist že pokud by se přeci jenom podařilo po technické stránce vyřešit "rušení domén" tak by se vzápětí objevil prográmek který by upravoval soubor /etc/hosts a sám by z internetu stahoval aktualizace alespoň nejzajímavějších "zrušených domén".

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Spise by se objevil dalsi DNS server ... nebo skupina DNS srveru

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Hrozne komplikovane reseni a dlouhodobe neudrzitelne .. to uz si muzes rovnou na kazdy pocitac naistalovat DNS server a mas absolutne decentralizovany DNS internet :)

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Tak ono ve výsledku ti bude stacit ze si hodis do etc/hosts tvych par oblibenych webu a je po problemu :) Ale mas pravdu ze velkem meritku by to bylo neudrzitelne, proto taky nekdo vymyslel DNS :)

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Zkousel jsem vygooglovat, jak si to predstavujou, ale rozumnyho jsem nenasel nic. Proste furt jen neco o blacklistu a moznosti pridat tam libovolnou domenu. Pusobi to dojmem, jak kdyz to vymyslel nejakej jouda, kterej o fungovani netu vubec nic netusi. Ovsem podcenovat protivnika neni dobra vec.

Dokazu si predstavit, ze by zakonem donutili ISP pusobici v USA, aby podle toho blacklistu filtrovali dns. Ale v takovym pripade by to byla proste jen dalsi blbost, kterou by si vymysleli pro sebe a kvuli ktery by trpeli pouze oni a zbytek sveta by z toho mohl mit akorat srandu. Pokud by to mela byt hrozba pro celej internet, tak by museli mit nejaky paky, jak donutit ke spolupraci uplne vsechny. A to nemaji. Nakonec i ty root servery pod ICANNem jsou vicemene administrativni zalezitost. Kdyby se treba zitra cely USA odpojily od zbytku sveta, tak se relativne nic tak hroznyho nestane. :)

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Televize, rádio, noviny, časopisy...co mají tato média společného? Už dávno nejsou svobodná. Ovládá je úzká skupina mocných a přesně diktuje, co je vhodný obsah a co ne a má tak úžasné nástroje k ovládání svých oveček. Internet je poslední svobodné médium a jako takové je pro ně velkým trnem v oku. Ale zdá se, že neúnavné lobby konečně přináší své výsledky a i o ten poslední ostrůvek svobody bude postaráno.
Ano, půjde to třeba i obejít a oni to samozřejmě vědí, ale o to přece vůbec nejde. Ta masa, ta většina, to stádo o této možnosti vědět nebude a pravděpodobně ji ani nebude hledat a to je smysl toho všeho. To že se najde pár expertů a nadšenců, kteří se dostanou i k pro systém "závadným" informacím, je naprosto lhostejné. Budou postaveni mimo zákon a o ty největší "zločince" bude postaráno.
Že jsem paranoidní? Nemyslím. Stačí se jen pozorně dívat kolem sebe, naslouchat a trochu se nad tím zamyslet...

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

můžete prosím blíže nastínit, v čem a jak nejsou televize, rádio, noviny či časopisy svobodné?

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Nemůže, jen moc žere Matrix.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Staci sa pozriet na kauzy a ako funguju veci okolo nasej STV alebo nedavne halo okolo J&T a neodvysielaniu konkretneho prispevku v TV ktoru vlastnia. Pri takom obede sa da prebrat velmi vela veci.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Ono se například stačí podívat, jak všichni novináři v poslední době nadšeně pracují pro penzijní fondy..

Každý člověk s trochou toho finančního vzdělání (a jistou schopností extrapolace) ví, že masové nasazení penzijních fondů jakožto řešení důchodové reformy neřeší vůbec nic (naopak vytváří další rizika jak pro důchodce, tak pro stát, kdy bude docházet k přelivům "zdivočelého kapitálu", který nebude kam nalít a tím vytváření dalších a dalších "bublin")

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

mám tomu rozumět tak, že hloupost novinářů a jejich neznalost problematiky = nesvoboda daného média?
to se mi moc nezdá..

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Media maji narizeno o cem "musi" psat a kolik tomu maji venovat prostoru. Na druhe strane maji narizeno o cem "nesmi" psat a kdyz tak jen v male mire a to jeste pod prisnou cenzurou. Novinar se pak muze jevit jako hloupej, kdyz musi lhat.
Svoboda informaci zde uz davno neni a kdo si to mysli tak se moc diva na romanticky filmy.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Hej hola, kde se pro to nařízení chodí, my žádné ještě nedostali!

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

no jo, ale ruku na srdce, vy taky nejste "směroplatní" :-)

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Psal jsem o mediich typu TV a tisk nikoliv web, ten je prave trnem v oku vsem vladam ze nad nim nemaji jeste kontrolu. ;)

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Nejde o vlady, ty jsou jen malymi figurkami na hracim poli. Nekdy je zajimave zjistit kdo vlastni tu ci onu TV nebo noviny a kouknout se co vlastni dal. Zjistite tak napriklad ze 4 vzajemne si konkurujici deniky vlastne patri pod jednu strechu.
Ze majitele velkych TV vlastni i jine svetove TV a tak kdyz si majitel povi tohle je dobry v ramci ocelove lobby tak druhy den se v polovine sveta odvysilaji ze budou prset sutry a ze jedinou ochranou je bytelny ocelovy destnik ktery prodava jedina fy brutalocel inc., co je vsak smutnejsi je to ze polovina divaku jim to sezere a pobezi si to koupit. Medialni masaz je cestou do pekel, lide maji bohuzel tendence vypnout mozek a prejit do rezimu, rikali to v tv tak to musi byt pravda. Jako treba ze zahadna spirala nad norskem byla vadna ruska rakete. Nevim jak vy ale jeste jsem nevidel raketu s vadnym pohonem co by si rekla, tak a ted jim tu namaluju hezky pravidelny kolecka a budu si tu tak pravidelne litat 15min.

Lide by se v takovych pripadech meli zacit vyptavat, je tak lze narusit konzistenci techto falesnych pribehu.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Vis co se stane kdyz na rakete zapnes levy motor na vetsi vykon nez pravy? No co ... zacne kreslit kolecka.

(Cimz se nechci vyjadrovat ke spirale o ktere jsem vubec neslysel ... jen ze ten tvuj protiargument neni zadna slava.)

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

a už jsi videt balistickou střelu středního doletu s levým a pravým motorem? Pokud jsem si vsiml tak RSM-56 Bulava o kterou mělo jít má pouze jeden motor...
Práve že jsem viděl vadné rakety... obvykle pár vteřin zmateně poletují náhodně sem tam a pak vybuchnou nebo se zřítí... 15min naprosto pravidelně kroužit jsem neviděl zatím žádnou... :) takže tvůj protiargument, žádná sláva.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

žádné spiklenecké teorie. Prostá utilitární potřeba neupozorňovat "ovčany" na problémy, které by je mohly zajímat.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Media jsou vlastneny skupinami, ty krom zavislosti na inzerentech jsou tez zavisle na vlade a uradech.
Lokalni platek muze prijit o lokalni informace vseho druhu a informace z CTK nejsou pro ne tolik dulezite, uz nekolik medii takhle padlo, zato internetovy blog padnout nemuze.
Obecne lokalni media informuji o korupci ve sve oblasti az tehdy, kdyz to zverejni automat na zpravy (CTK).
velke deniky a TV jsou olvladany radou pro rozhlas a TV, medialnimi komisemi etc, muzou dostavat nesmyslne pokuty etc.

vsak o co jineho jde, kdyz vysilani na internetu ted spada pod radu rozhl. a TV ? ... ovladani a moznost postihovat.

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Podívejte se na přednášku od Koukolíka o Mocenská posedlosti. Média dnes vůbec nemají za cíl informovat o dění ve světe (a už vůbec ne objektivně), nybrž slouží pro šíření vládní propagandy.

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

díky za tip, podívám se na to..
nicméně i bez znalosti dané přednášky.. média mají zájem informovat o dění ve světě, ale takovým způsobem, který je pro diváky mediálně zajimavý a nenáročný = hlavně zábavný (emoce) a neobjektivný (jednoduchost sdělení)..
pro podporu doměnky, že šíří vládní propagandu byste mohl nastínit, jak vláda přímo zadává "úkoly" médiím..
to že se tu vyvynul určitý politicko-mediální ekosystém, kdy si všichni "tak nějak rozumíme" neznamená, že jsou média nesvobodná, to by vláda musela aplikovat svou moc nad médii.. nějaké konkrétní příklady?

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Vláda nezadává úkoly. Ale pomocí korupce, vydírání a známostí jsou vyvíjeny tlaky na vedení, případně na mezičlánky, takže tu se nějaká zpráva ztratí, tu se jiná objeví, přepíše ve správném duchu apod. Pokud se to někomu, kdo s tím má co dočinění, nelíbí, je odejit a na jeho místo přijde někdo vhodnější. Když máš vhodné lidi na vhodných místech, nemusíš nikomu nic zadávat. Vždyť to takhle funguje u nás všude...

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Zapoměl jsem dát odkaz ... http://www.blisty.cz/art/51371.html

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

V jedné větě nebo odstavci? Ne, promiň ale nemůžu :(

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Umíš se jen opičit? Smutné...

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Ok, tak "nešiř nepodložené bludy, trotle". Lepší?

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

chovani dvanactiletyho a to jsem mozna jeste nektery decka nechtene urazil.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

A ty proc tady jen urazis a pouzivas vulgarity?

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Nejseš ani trochu zajímavej nebo vtipnej a že máš "své dny" tady vážně nikoho nezajímá...

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

A to jeste predrecnici zapominaji na nejhorsi omezeni svobody slova v mediich, a to je autocenzura.
Vec, ktera ma dobry smysl, aby se nepsalo o kazde blbosti. Bohuzel, soucasne vyuziti teto zakladni novinarske dovednosti vede k tomu, ze namisto zprav se pise uz pouze publicistika, tedy nazory a komentare.
Objektivni zpravodajstvi prakticky neexistuje. Dukazem je kazda udalost, ktere se osobne zucastnite, a pak si o ni prectete v novinach.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Media si dělají vlasní úsudek co je morální a správné a podle toho se taky tvoří zpravodajství. Stačí se podívat co působí za lidi v ČT , NOVA jsou to příslušníci menšin nebo jinych kultur a podle toho to pak vypadá. Muslimové nás za chvíli umlátí turbany ale kdo bude živit Cikány to teda nevím ?
Já mohu říc že po TZV. "kauze Vítkov" se na zprávy Tv Nova a ČT nedívám. Tak účelové reportáže si dovolili odvisílat jen komouši a nečekal jsem že se dožiju toho že se tahle doba vrátí a mi zase budeme sledovat veřejné odsouzení ještě než proběhne soud.

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

No staci si vzpomenout na akci Litvinov-Janov jediny co bylo v TV mediich jak nekoho z DS zatykaji protoze mel u sebe teleskopickej obusek. Pravdu o tom ze cigani tam byly daleko ozbrojenejsi (macety, noha od stolu s hrebikama, hokejky, po kapsach urcite noze a britvy) uz v zadne televizi nic nebylo YouTube je toho plny napr.
http://www.youtube.com/watch?v=5K5rVDxFGnI&feature=related
a to jak je tam zkorumpovana policie a co si muzou dovolit cigani
http://www.youtube.com/watch?v=-ojJsofU7NQ&feature=related
se do televize taky nedostalo, proc asi vime vsichni krom par jedincu.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

To je ta akce jak by skini meli byt radi ze je policajti sebrali protoze kdyby sli dal tak je cikani povrazdi?

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Presne tak, vetsina si neumi ani zmenit domovskou stranku, natoz nainstalovat DNS server.Ty 3% co to zvladnou je zas tak trapit nebudou.

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

Ehm, opravte mě jestli se pletu, ale copak ona televize, noviny a časopisy, které mají alespoň slušnou sledovanost a náklad, a tím pádem určitý nezanedbatelný vliv, byly vůbec kdy svobodné? Vzhledem k finanční náročnosti, která dříve byla ještě mnohem větší než dnes, snad vždy museli patřit buď mediálnímu magnátovi nebo státní propagandě.

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

No u nas teda nikdy, to je pravda.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

trochu paranoidní článek, četl autor vůbec navrhované znění COICA, resp záměr zákona? (není zas tak dlouhé)

o co tedy jde? o to, že na internetu je spousta webů, které a) nabízejí přímo materiál zatížený autorským právem, nebo nepřímo poskytují odkazy k jeho získání, a b) nabízejí padělky..
v takových případech chtějí mít usa po ruce zákon, jak dané domény odstřihnout, co je na tom špatného? o odstřihnutí rozhoduje soud, který celou věc posuzuje.. samozřejmě připouštím, že je možné zneužít takový zákon, ale primárně jde o objektivně dobrou věc..
kdo se mnou chce diskutovat, ať se prosím zaměří na to, k čemu a proč může být zneužit (potalčení politické opozice apod.)..

a primárně půjde o TLD domény, nad kterými mají státy přímou kontrolu, takže .com, .org, .net apod.. národní domény jsou v tomhle většinou pasé, leda že národní registrátor vyhoví sám ze své vůle (a po svém uvážení situace) požadavkům usa..

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Dobře napsáno. Příspěvek má větší hodnotu než ten přepjatý bulvární škvár, na který reaguje.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Výjimečně s tebou souhlasím. Do puntíku.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Zamer je jedna vec a skutek druha. Cely ten zakon je rychle udelany jen proto protoze je USA stve par domen a konkretne jedna z nich je The Pirate Bay. To ze to napisou takhle pekne je jedna vec ale druha je ta ze soud je schopen vydat predbezne opatreni = okamzite zastaveni/zruseni cehokoliv do 5 minut je vec druha. V USA byla spousta dobrych veci ale jak uz nekdo psal ve jmenu terorizmu a spol to jde do kytek.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Na co zakon ?
pokud soud rozhodne, ze server ma neleglani obsah, US jurisdikce jej muze zabavit!
neni to v oblasti US jurisdikce? ... tak to ma smuslu, stejne jako se v Holandsku muze jejich obcan legalne skourit travou.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

na co zákon? protože ICANN je sice podřízenou složkou státu (organizace financovaná z veřejného rozpočtu, tuším), ale jako takový má vlastní pravidla a musí mu být tedy nařízeno, aby něco pro vládu provedl, tudíž zákon..
když má server nelegální obsah, tak ho sice zabavit můžou, ale jenom na území USA, v zahraničí je to pro ně nedosažitelné, tudíž zvolili řešení blokace domény, pokud to půjde.. elegantní a jednoduché..

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

protoze vlada usa/cr vi nejlip jake stranky jsou pro me nejlepsi? hmmm dekuji nechci. tohle tu uz zkouseli komunisti 40 let, ti taky vedeli jaka literatura, film ci hudba je "nevhodna".

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

vládou USA myslíte státní zástupce a nezávislé soudy? tady se přece obecně neurčuje co je a co není pro občany závadné.. proč si třeba amíci nestěžují proti klasifikaci filmových děl do kategorií, tzv PG ratingy, to je přeci taky určení, co je pro koho nejlepší ;)

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

A jak určíš co je legální a co ne ? U nás platí že když je Autor nezávislý tak OSA za nej stejně prachy bere tak že když si tento umělec dá vlastní tvorbu zadarmo na web tak je vlastně nelegální protože OSA má finanční újmu :) Takže vše co je zdarma je nelegální tak to zrušíme?
A kdo bude rozhodovat o tom co je a co není legalní ?
A jak se budeš bránit proti tomu že ti USA budou blokovat domenu ? Poletíš se tam soudit ? A co ,když nedostaneš vízum? A když tam poletíš nebude ti hrozit tresní stíhaní podle jejich zákonů i když škoda vznikla v ČR ?
Neříká se tomu TOTALITA ?

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

ad OSA, ta přeci nemá žádnou újmu, neboť je to kolektivní správce vybíraných autorských poplatků, které jsou přesně vymezeny zákonem, zahrnují poplatky z médií, veřejné produkce atp.. tím že si někdo vlastní tvorbu zdarma vystaví na web se nic neděje..
nevím kde jste ve vaší argumentaci dospěl že zdarma = nelegální, můžete to podpořit nějakým zákonem, kde je to řečeno?

problém s obhajobou proti neoprávněnému zablokování domény tady asi nevyřešíme, opravdu netuším jak by se to řešilo..
k trestnímu stíhání potřebujete podnět k zahájení trestního řízení a ten už musí být rozhodně něčím podložen, pokud už ho někdo mít bude, tak rozhodně ne na základě toho, že jste řekli o americkém prezidentovi, že je neschopná lama :-D

totalita (totalitní režim) je trochu někde jinde, tu bych sem rozhodně nepletl

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

a k tomu co je a co není legální, o tom přeci rozhoduje zákon!

v návrhu COICA je jasně řečeno, že pro tento zákon připadají v potaz (kromě již existujících vymezení porušení autorského práva) weby, které primárně a) nabízejí přímo materiál zatížený autorským právem, nebo nepřímo poskytují odkazy k jeho získání, a b) nabízejí padělky..

jestli někomu dělá potíž určit zda torrentový odkaz na nejnovějšího harry pottera na thepiratebay.org je či není předmětem tohoto návrhu zákona, tak mu pomůžu, odpověď je ANO, takový materiál je z hlediska politiky USA předmětem navrhovaného zákona a web by měl být zablokován..

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Prečo by ma na Slovensku, v Čechách, v Austrálii atď malo zaujímať, čo je z hľadiska politiky USA predmetom zákonov USA? Zákony USA nech platia v USA a ostatné krajiny nech nechajú na pokoji. Svojím zasahovaním do cudzích krajín už napáchali zla dosť.

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Slovensko, Čechy, Austrálii to vůbec zajímat nemusí, jenom se jich to dotkne, z hlediska práva a vlastnictví je to naprosto legitimní věc, na kterou mají USA právo.. nebo snad nemohou nakládat se svým "majetkem"?
zneužitelnost je jiná věc.. ale zatím mi tu nikdo neukázal, jak a čeho by zneužitím mohli USA dokázat..

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

* dosáhnout..

PS: redakce, není možné nějak pořešit editaci příspěvků? třeba jenom po dobu pěti minut od zveřejnění, ale tyhle překlepy..

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Na tu aditaci uz sem se jednou tady ptal a nedostalo se mne odpovedi.Dnes kdyz umoznuje editaci kdejakej blog pro holky, na IT webu je nemoznost editace zarazejici.

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Server, ktorý je v Čechách, na Slovensku alebo v Austrálii nie je majetkom USA. V Španielsku je napríklad plne legálne zdieľať akékoľvek dielo, pokiaľ sa nejedná o zdieľanie za účelom zisku. Pokiaľ sa to USA nepáči, nech si na hraniciach postavia Veľký Americký Firewall a blokujú svojich užívateľov.

Napr. root servery sú rozosiate po celom svete - http://public-root.com/root-server-locations.htm, prečo by na nich mala mať dosah Americká vláda?

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

server vám ale nikdo nebere, to je váš majetek a řídí se právem země, ve které je umístěn..
nejste ale vlastníkem DNS systému, pouze (za peníze) využíváte služby poskytované správcem a pro některé domény jsou tímto správcem USA, které si nárokují vám zamezit využití této služby, jestliže shledají, že můžete poskytovat lidem žijícím na území USA služby, které jsou v USA protizákonné.. :-D snad jsem to napsal dostatečně jasně

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

Tak ať to zablokují lidem z USA. Lidí z ostatních zemí se jejich zákony netýkají. Nebo je to jen další způsob vývozu demokracie? :-)

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Napr system sledovania vozidiel s okamzitym zavolanim zachranky na zaklade poslednej znamej polohy GPS v pripade nehody je primarne dobry napad. Az na par problemov
- neriesi celkovu umrtnost. Umrtia na cestach su len smiesne cislo vs dlhodobo chory a umierajuci. V nasej kotline sa kvoli 80 dusiam vyhadzuju peniaze ktore vedia inde zachranit ovela viac zivotov. Akurat sa to nemesti do 4rocnej obmeny parlamentu a teda nie je ako oblbovat ovcanov.
- priemerna zivotnost auta je 10+ rokov. V pripade velkeho rozsirenia (alebo ako by chcela EU 100% rozsirenia) je otazkou par mesiacov kedy sa rozsiria systemy schopne sledovat a odpocuvat dane vozidlo. Ti co budu vediet budu vymyslat sposoby ako to obist, deaktivovat alebo pravidelne vymienat za systemy s lepsou ochranou za tazke peniaze. Ti co "nemaju co schovavat" sa budu iba cudovat ako cestari v zime.

Primarne teda dobre, ale ovela vacsie peniaze potecu z tej temnej stranky veci.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Protoze spousta veci vznikla jako "dobry napad", ktery se pak brzy zmenil v "...a proc ne, kdyz uz tu technologii mame?"

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

To by tyto zákony musely používat lidé se zdravím rozumem jenže jako všechny zákony nejenom v USA budou používany čistě účelově a na likvidaci nepohodlných názorů. Nebo čekáte že se budou blokovat jen ty stránky s Nelegálním obsahem a kdo úrčí co je nelegální ? Protože každá země má jiné zákony a co není dovoleno v USA je dovoleno jinde a proč by se všichni měli řídit zákony jednoho státu. To je přece blbost né ?

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

USA chtějí chránit své občany před nelegální distribucí autorského materiálu a padělky, tudíž k tomu využijí svoji výhodnou pozici správce root servrů DNS a těch několika TLD.. v podstatě se tak vyhýbají celé diskusi o legálnosti a nelegálnosti v různých zemích..
ač to někomu může připadat jako značně problematické, tak je to velmi šikovné, protože naznačené dilema (legálnost se bude určovat podle země 1) uživatele, 2) umístěn servru, 3) registrace provozovatele) je principiálně velmi těžko řešitelná..

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

S chránením občanov pred nelegálnou distribúciou autorského materiálu sme už mali, zhruba 40 rokov.

USA (resp. ľubovoľná vláda) chce hlavne moc a kontrolu nad občanmi, nejaká ochrana im je u prdele.

A najdôležitejšia otázka - kto nás ochráni pred samotnou vládou?

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

myslíte, že perzekuce protirežimních materiálů a potažmo i samotných autorů za komunismu je to samé, jako zabránění nelegálního prodeje (de facto kradeného zboží) a padělků? zkuste vaši analogii trochu rozvést..

ano, je to určitý mocenský nástroj, jsem rád, že vám nevadí policie a vůbec celý právní řád, byť mnohdy nad ním člověku zůstává rozum stát

kdo nás ochrání před samotnou vládou.. eh, demokratické principy? ne? vymyslete něco lepšího, rád se o tom klidně pobavím

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

A jak nas demokracie, tedy volba nasich vlastnich vladnoucich ucastniku ochrani pred vladou? :o

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

Ony ty protirežimní materiály byly v té době taky nelegální - proti vůli většiny lidí. Nevidím rozdíl.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Jeste bych se zeptal, co to je nelegalni prodej kradeneho zbozi - kdyz nekdo ukradne kamion plny zbozi a rozhodne se jej prodavat na Internetu, patri do basy, s tim tady nikdo nema problem. Kdyz nekdo zkopiruje z nekama mp3 a zacne je prodavat cilovym zakaznikum (namisto vlastnika prav), patri do basy (predpokladam ze s timto zde nikdo taky nema problem). Ale kdyz nektery server vystavi torrentove linky, pricemz na serveru samotnem neni zadny autorsky material ulozen, tak zavrenim serveru dostava presumpce neviny dost na p*del

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

njn. nelegální prodej (de facto kradeného zboží), lepší mě nebrat pokaždé úplně za slovo, tohle se nepovedlo ;)

jinak tomu rozumíme asi oba stejně, nicméně s torrentovými a dalšími linky je to dost na hraně..
někteří můžou argumentovat jako vy, prostě svobodo slova a já nic nemám, tudíž nic nepáchám..

jenže někteří to vidí tak, že jde o napomáhání ke spáchání zločinu (krádeže) tím, že dojde ke zveřejnění informace, kde se krást dá a jak to udělat a celá krádež je tím hodně zjednodušena a hlavně zpřístupněna masám a o to jde.. jde o jistou formu "nabádání" ke kradení (hodně přitažené za vlasy, uznávám).. abstrahuji teď od zákonů v každé jednotlivé zemi, ale v hodně zemích na to může být nahlíženo a USA jsou zemí, kde to mediální průmysl dotlačil do tohoto pohledu..

ale lze se jim divit? slouží dané weby něčemu jinému? ruku na srdce, k čemu jinému taková fóra, resp. thepiratebay apod jsou, než k zpřístupnění de facto linků ke stažení autorsky chráněného obsahu? rozhodně tedy nelze popřít určitý podíl na samotném aktu stažení, ať už jde o legální či nelegální..

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Souhlasim s Vami v tom, ze torrenty slouzi pro zpristupneni linku, vedouci ke stahnuti obsahu. A ano, vyuzivaji se i ke stahovani autorsky chraneneho obsahu. Nicmene torrenty vznikly jako system pro distribuci napr. linuxovych distribuci a je jen na uzivatelich, k cemu vsemu to vyuziji. Ze se pres torrenty sosaji filmy a hudba je samozrejme pravda. Ovsaem tady bych se rozhodne vyhl pouziti slova 'kradez' - myslim ze slovo kradez chapeme vsichni tak, ze dana vec z jednoho mista zmizi a na druhem se objevi, proste ve fyzickem smyslu slova. A tohle kradez neni. OK, asi to je slovickareni, ale je to tak. Navic mi uprimne neni jasne, proc ma uzivatel moznost legalne stahovat filmy a hudbu, kdyz je nesmi nabizet - cili nesmi pouzivat torrent

Forum jako piratebay apod. samozrejme nelze uprit podil na stahovani filmu a hudby, nicmene byste se mozna divil, co vsechno se na forech da objevit za legalni material

Podle me si za to stejne muzou vydavatele sami - me osobne by se treba libilo, kdyz jde clovek do kina a vyfasuje listek, tak aby mel moznost jiz videny a navstiveny film treba na zaklade nejakeho kodu z listku a klidne za dalsi mirny poplatek z nekama stahnout. Osobne si myslim, ze clovek, ktery kino navstivi za nemale penize, ma na neco podobneho narok a necini mi velky problem takovy film posleze nasosat z rapidshare

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

nehodnotím samotnou technologii, v tomhle je mi torrent, rapidshare i když je v nich inherentně zabudován jistý předpoklad pro využití k účelům, o kterých je tu řeč, ale jak píšete, použivají se i na legální věci a to uznávám.. (je zajímavé, že všichni dopředu věděli, že tyto technologie mohou být zneužity a nikomu to nevadilo a teď se tu všichni čerti před COICA a tam už jim možné potenciální zneužití v obráceném duchu naprosto vadí)

stáhnout pro svou potřebu a nabídnout někomu jinému jsou hodně rozdílné věci, asi jako nákup a prodej :-D

řekl bych, že 99.99% torrentů na thepiratebay nebude legálně šířený obsah.. ale je to jen můj odhad..

zajímavá myšlenka! to by se mi taky hodně líbilo! zaplatil jsem si za shlédnutí a když už jsem to viděl v kině, tak bych mohl dostat další shlédnutí např. online za levněji! jsem PRO!

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

tim chcete rict, ze kdyz si stoupnu pred lidl a budu tam kazdemu clovekovi ktery pujde dovnitr rikat "kamera c.5 u rohliku nefunguje, kdyz si nejaky date do tasky nikdo vas neuvidi" tak me seberou policajti a soud me zasije? troufnu si se 100% jistotou tvrdit ze nikoliv. a to navic pomijim to podstatne. pokud by nekdo ty rohliky vazne vzal vznikla by REALNA skoda narozdil od vymyslene u sdileni. nesmrdi to korupci od kopirovaciho monopolu?

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

vaše analogie je dosti zavádějící, fyzicky unikátně přitomný rohlík v lidlu a neomezitelně duplikovatelný virtuální filmový rip nebo mptrojky na internetu spolu nemají vůbec nic společného..
pokud by vás lidé uposlechli a skutečně kradli, tak se sami vyskytují značnému riziku přistižení při krádeži, což v prostředí internetu (a torrentů) v podstatě neexistuje..
torrentové servery jsou v podstatě dnes na úrovni průmyslu, tudíž potenciální škody mohou být obrovské a z toho se taky odvíjí to, co se u nás třeba posuzuje jako společenská nebezpečnost (v tomhle případě tedy hlavně díky výši možné škody), takže se tu řeší i napomáhání k celému tomu kolotoči u konkrétních, do očí bijících případů

nemíchejte jabka s hruškama..

ps: škoda u sdílení autorsky chráněného materiálu podle mě vzniká, otázkou je její výše, která se nedá tak snadno vyčíslit, rozhodně to nejsou ty milióny za mp3, ale rozhodně je to v souhrnu víc než cena rohlíku :-D

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Nejedná sa ani o krádež ani o padělek. Keby áno, tak k tomu netreba úplne iný zákon - zákon o autorských právach. Ako som písal vyššie - v Španielsku je nekomerčné zdieľanie plne legálne. Kto má teraz pravdu? Podľa Španielska je to ok, podľa USA nie. To, že je niečo nelegálne ešte neznamená, že je to tak správne.

Polícia mi naopak vadí a celý právní řád tiež. Sú to kvantá textu zbastlené hlupákmi a mocichtivými ľudmi.

Demokratické princípy (nech už sú akékoľvek) nikoho pred ničím neochránia, pokiaľ tieto princípy nedodržiavajú samotné vlády. Najlepšou ochranou je plná sloboda každého človeka chrániť sám seba akýmikoľvek prostriedkami pred kýmkoľvek, aj pred zlovôľou moci. Žiadne nútenie do platenia štátnej polície - jedine na dobrovoľnej báze, zhruba ako dnešné súkromné bezpečnostné služby - prestane sa mi páčiť čo robia = prestanem ich platiť.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Pod toto bych se podepsal

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

v COICA jde o weby primárně zaměřené na nabídku zboží a služeb v rozporu s autorským právem USA a dále pak o weby prodávající nebo distribující zboží a služby označené pomocí "counterfeit mark"..

doména problému je jasně daná, je to ta část DNS, kterou mají pod správou USA, takže Španělsku ani nikomu jinému se tady neubližuje, jejich národní domény by zůstali nedotčené..
proč se radši v diskusi nezaměřit na možné zneužití k potlačení nepohodlných názorů, webů, které bojují za změnu autorského práva, nebo představují nové služby, které mohou být autorským právem velmi silně ohroženy? proč radši neřešit tyhle zajímavé věci, než v USA shnilé autorské právo a mediální lobby, o kterých si myslíme každý své ;)

BTW. napsal tu vůbec někdo, že se to sice projednávalo v září, ale v září se to odložilo nejméně až do midterm elections (?)

jinak sleduju jak se k tématu staví EFF.org a řekl bych, že je to daleko přínosnější, než diskuse tady na diit.cz :-D

jinak k tomu zbytku, takovému společenskému zřízení se říká myslím anarchie s prvky hodně liberálního kapitalismu.. a to bych tu rozhodně nechtěl diskutovat..

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

pokud usa me jako obcanu spanelska zabavi domenu tak me jednoznacne krati na mych pravech. pokud maji zajem necht si usa blokuje trafic u nich a nerekviruje moji domenu. vzdyt uz to tak delaji tv nebo hulu, nemas us ipinu tak sry nebudes se koukat. naopak to jde take.

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Áno, ak to bude fungovať tak, že užívateľovi v USA sa daná doména nezobrazí, ale vo zvyšku sveta bude normálne fungovať, tak je to ok. Bude to síce druhá Čína ale čo si zvolili, to majú. Nás v EU to ostatne čoskoro tiež čaká (alebo už to máme).

Však presne o to ide, aby nemohli daný systém zneužívať. Pretože pri zneužiteľnom systéme nie je otázka, či bude zneužitý, ale kedy. Navyše keď najhoršími zneužívateľmi moci sú práve vlády. Zneužiť sa nedá iba taký systém, ktorý neexistuje. Preto vlády nesmú mať možnosť čokoľvek blokovať.

Hovorí sa tomu anarchokapitalizmus http://en.wikipedia.org/wiki/Anarcho-capitalism . Bohužiaľ spústa ľudí absolútne netuší, čo to je anarchizmus alebo kapitalizmus, takže o tom majú skreslené predstavy (obľúbená predstava je, že tam neplatia žiadne pravidlá, čo je absolútna hlúposť). Ale máš pravdu, to je na inú debatu.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Skutocne si myslis, ze ide "o dobru vec" v pripade zakona, u ktoreho uz vopred existuje realna moznost jeho zneuzitia?

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Nadáváte na USA, ale třeba takové O2 u nás už to dělá pár let v podstatě bez právního rámce a do značné míry i vědomí uživatelů, ničím neřízené.

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

staci nepouzivat "padave a nestabilni" o2 dns a nic ti nezfiltuji.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

kazda akce vede k reakci..., toz se nechme prekvapit...
je to jen a jen dobre, jinak by jsme ustrnuli v hi level vyvoji a zaklady nam budou unikat cim dal tim vice...

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Prijmam stavky kedy sa do blacklistu domen "ponukajucich alebo odkazujucich na autorsky chraneny material a falzifikaty" dostane Wikileaks. Bude pred alebo po piratebay?

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

TPB i Wikileaks se na blacklist dostanou zároveň a to hned po tom co zákon bude nabude platnosti. Rozhodnutí o bloknutí domén už má příslušný úředník připravené v šuplíku a jediné na co čeká je, až kongres schválí ten zákon.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

A poté se přesunou na nějakou obskurní TLD nebo .cn a budou mít zas nějakou dobu pokoj. :)

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

nevlastni spis ten internet cinani :)
nedavno jsem si cetl, ze veskera komunikace spravy USA i vojenska sla po 15m skrze cinske uzly :)

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Ono to, co se děje v USA, bude vůbec dáno tím, jak je většina Amíků pologramotných. Kdyby bylo v USA vzdělání lidí lepší, těžko by procházelo něco jako Patriot Act, DMCA, COICA, ACTA apod.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Pro psaní komentářů se, prosím, přihlaste nebo registrujte.