Diit.cz - Novinky a informace o hardware, software a internetu

Diskuse k Deska ASRock s čipsetem AMD 785G a třemi PCIe ×16 sloty

Hol ja muna, odkedy začal Asrock používať 12V EPS, normálne zíram, žeby sa konečne ich dosky dostali na úroveň kedysi nesmrteľných NF6G-DVI.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Ak by som túto dosku chcel ale môj zdroj má iba 4pinové napájanie CPU tak mi treba aj nový zdroj? alebo si to vystačí aj so 4 pinom?

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Vystačí si aj s 4 pinom pokiaľ tam nepôjde high end cpu s TDP 125 - 140W. Inak existuje aj redukcia z 4 na 8 pin ale moc by som jej funkcii neveril.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Nezřídka mívají takové desky beztak obojí spojené do jednoho a spoléhají jen na "širší masu materiálu", která ten proud dopraví na patřičná místa, aniž by přitom shořela :). Když jsem tohle viděl poprvé u jedné Intel desky, tak tam to ale bylo poctivě rozvedené, bez zapojení té druhé půlky se deska nerozběhla (reálně to bylo tak, že stačilo zapojit "jen" tu druhou půlku, ale šťávu vedly k procesoru obě, každá svou cestou).

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Vedeli ste ze dosky s "10-fazovym napajanim" co maju rozdelene po 8-2 fazy su v skutocnosti naozaj len 4+1 fazove?
Totiz tie tlmivky su zapojene paralelne a tak efekt je v tom ze mate vacsi pocet roztomilych kockatych tlmiviek.
Dokial to nema nativnu podporu pre 250W procesory nie je to to prave orechove.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

to Traag: moje zkušenost s MSI P35 Neo FIR - musel jsem zapojit všech 8 pin, s polovinou to nejelo (a to i přesto že jsem osadil 65W procesor). Že existuje rozbočka z 4 pin na 8 jsem zjistil až když jsem upgradnul zdroj :-( Takže místo 40,- Kč jsem investoval 1200 a jsem o 1160 korun chytřejší (za blbost se platí)

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

ASRock a ich otrasné USB grrr.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Pro psaní komentářů se, prosím, přihlaste nebo registrujte.