Diit.cz - Novinky a informace o hardware, software a internetu

Diskuse k Deska Gigabyte B760 s podporou DDR4 vyfocena

Celkově nedávají DDR5 v desktopu smysl bez graficky výkonných APU, které ovšem chybí i v noteboocích. Kdo by to byl čekal, že v takové situaci jdou prodeje dolů...

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

no je to docela prdel.. ddr5 i pcie5 zaved intel s alder lake, postavil na tom marketing cely platformy a oboji se ukazalo bejt dost nahovno.. ddr5 ani o generaci rychlejsim procakum nic moc neprinasi a do pcie5 x16 neni co strcit.. (:

+1
+4
-1
Je komentář přínosný?

Rovnako vymyslel aj HT alebo AVX-512 a teraz sa by sa ich najradšej zbavil.

+1
+4
-1
Je komentář přínosný?

Tvrdit, ze DDR5 nic neprinasi neni uplne pravda. U top hernich masin rychle DDR5 pridavaji nejaka procenta navic. Jestli se vyplati nebo ne, je druha vec, ale urcity vliv na rychlost u specifickych uloh (jako jsou treba hry) to ma.
Na techspotu jim vysel 10% rozdil mezi TOP DDR5 a lepsima DDR4 pro 13600k.
https://www.techspot.com/review/2563-best-value-gaming-cpu/#Average_1080p

+1
+4
-1
Je komentář přínosný?

Teď jsem se zakoukal na ty prodeje a chybí mně tam nějaký Threadripper - to vypadá na velký úspěch a jsem rád, že mu vývojové kapacity AMD daly přednost před rychlejším vývojem APU. V současnosti AMD s Intelem soupeří o nejméně žádaný produkt a vede.

A nejprodávanější CPU je vybaven jen PCI-E 3.0 aneb realita vs marketingová realita.

+1
-5
-1
Je komentář přínosný?

Ano, myslim, ze jsme si tu vsichni diky kadenci alespon dvou prispevku denne vsimli, ze cekate na nove APU. Snad se inzenyri AMD chytnou za nos pri cteni Vasich prispevku na diit, a udelaji Vam radost.

Zdravi jeden z cekajicich na Zen4-based Threadripper Pro

+1
+6
-1
Je komentář přínosný?

Nechytnou, stejně jako se nechytnou za nos kvůli upadající Threadripper platformě a klesajícím prodejům dedikovaných grafik. Jim stačí zisk ze serverů a jistý odbyt z konzolí.

+1
-3
-1
Je komentář přínosný?

Jo, ja jsem pragmaticky pripraven poridit si UP Epyca a necekat na nove TR Pro. Vic nez desitky jader se mi hodi jader min a vyssi takt s velkou kapacitou RAM, takze pro me konkretne TR Pro bude presne ten "sweet-spot", nicmene, AMD je firma a chce primarne vydelavat penize, ne delat radost kazdemu z nas a vydavat produkt, na ktery kazdy z nas cekame.

Jak sam pisete, zisk ze serveru se aktualne zda byt jejich priorita cislo #1, a me to dava smysl - notabene kdyz OEM x86 pocitace jsou temer zafixovany na modrou, a konkuruje tam ARM radove intezivneji, nez v HPC. Taky tezko odhadovat, jak dlouho si budou uzivat svuj naskok v kaskade zpetne-doprednych zrcatek, a tak proste kuji zelezo, dokud je zhave. A navic ani to TSMC neni charitativni organizace, a v serverech/HPC se vyssi cenovka akceptuje snadneji.

+1
+4
-1
Je komentář přínosný?

> AMD daly přednost před rychlejším vývojem APU

Nejsem si jist, k cemu by to bylo.

Nedavno jsem se dival na Tuxedo stranky, jestli uz konecne maji nejakej laptop s Ryzen 6000 APU bez dGPU. Nemaji. Proc ? Protoze neni dostatek Ryzenu, tak se vyrobci laptopu musi rozhodnout do kterych modelu ty nove APUcka daji. Hadejte do kterych to davaji ? Do hernich. Jop, spravne, generaci APU ktera proti predchozi nabizi defacto stejny CPU vykon a nasobne vyssi iGPU vykon, daji do laptopu kde je vykon iGPU irelevantni. Viz napr. recenzi ASUS ROG Flow X16. Je to banda retardu, jakou by clovek pohledal... </rant>

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Jsou zvyklí od Intelu

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Pro psaní komentářů se, prosím, přihlaste nebo registrujte.