Diit.cz - Novinky a informace o hardware, software a internetu

Diskuse k Desktopové Broadwelly jsou zaměřené na grafiku, procesorový výkon nezvyšují

Beeee beeee. Prodeje procesoru stale klesaji a lidi si nechteji nove koupit. Co budeme delat? Beeeeee

Zvyste procesorovy vykon vy tupouni a lidi zas budou mit duvod kupovat. Vyplytvat 70% jadra na grafiku je prasarna.

+1
+25
-1
Je komentář přínosný?

To si nejsem jisty, ikdyby se ted uvedl CPU co by stal stejne jako muj soucasny a mel dvojnasobny vykon, tak bych si ho nekoupil.

Proc? Protoze ja zadny vyssi CPU vykon nepotrebuji (a tak to ma hodne lidi). proto upgraduji vesmens jen ti co jim z toho CPU vykonu plynou penize/maji uz velmi stare stroje/neco se jim rozbilo.

+1
+9
-1
Je komentář přínosný?

By mě zajímalo, k čemu používáte počítač, že u žádné operace nemusíte čekat.
Já procesor pro jeho výkon prokleju aspoň třikrát denně.

+1
-13
-1
Je komentář přínosný?

Ja nerekl ze u zadne operace nemusim cekat, jen necekam na CPU. Co delam na pocitaci Doma? Prave ze skoro nic :-D (jako masy lidi). V praci mam Xeon E5-1650 v2 + 32 GiB RAM tam vykon vyuziji, to je ten pripad kdy rychlejsi CPU nese penize ;-)

-Nejake brozudani na netu (pouzivam flashblock ;-)) a prehravani filmu
-Obcasne hrani her (nejak me stejne nejvice bavi "nenarocne" indie hry - Hotline Miami, FTL, Rogue Legacy... Obcas si rikam ze jsem si novy stroj kupovat nemusel, treba FTL jede i na Atomu druhe generace :-D)
-Velmi velmi obcasne a velmi jednoduche upravy fotek (za posledni pulrok jsem jen prohnal automatickym vyvazenim barev/bile fotky pro rodice - jak dloho to bylo nevim, neresil jsem, pustil jsem to a sel delat neco jineho -kdyby to bylo i za 1/3 casu tak je mi to jedno, protoz jesem necekal)
-Obcas se snazim zlepsovat sve znalosti adovednosti ohledne skriptovacich jazyku atd. (limity jsou moje nazlosti dovednosti nez cekani na CPU)
-Hrani si(uceni) s konfiguraci serveru: DNS,DHCP,HTTP Proxy, VPN...(pri mem sitovem provozu by to zvladlo kde co)
-Obcasna virtualizace na osahani jinych OS, instalaci veci s cim si nechci "zasvinit" pocitac.

U hrani her spise narazim na limity GPU (mam Radeon 7770). U virtualizace cekam na IO operace disku, nedostatecny vykon CPU nepocituji (mam FX-6300). Doma by mi proste pocitac s dvema 12 jadrovymi Xeony nic neprinesl.

+1
+14
-1
Je komentář přínosný?

Tak to je dokonalá odpověď. Člověk, který pracuje na sestavě, u které stojí jen procesory tolik, co činí hodnota čtyř sestav běžného návštěvníka takovýchto diskuzí, si na výkon nestěžuje. :D

Jo, v tomhle případě se moc nedivím, to bych byl asi taky spokojenější.

+1
+12
-1
Je komentář přínosný?

Precti si to znovu - nestezuje si na FX-6300 kterou ma doma (samozrejmne jenom jednu).

+1
+15
-1
Je komentář přínosný?

Jo, samozřejmě. Protože pracovat může na něčem dvanáctkrát dražším... A?

Mně by taky na surfování po netu stačilo staré core 2 duo a osm giga paměti.

+1
+7
-1
Je komentář přínosný?

Jen 8GB flashku pro netmachine ? S RAMětí to nemůžeš myslet vážně ......

+1
+13
-1
Je komentář přínosný?

A na to potrebujes 32 GiB RAM? V podstate mozem robit to iste so 4 GiB RAM (stale som nepresiel na 64bit platformu), realne cca 3,5 GB. Je tam bohuzial obmedzenie, ze v jednom case iba jednu vec: bud brouzdani po netu (to zasere 1-1,5 GB RAMky jak nic), alebo si vo VirtualBoxe pustit virtualku s pridelenymi 1-1,5 GB RAM ... atd, ale nie naraz. Ale v principe tie veci idu osobitne aj pri 4 GiB RAM.

+1
-22
-1
Je komentář přínosný?

4 GB RAM na serveru bylo nekdy pred 20 lety :-) Schvalne se podovej, kolik ma ten Xeon jader.

4 GB dneska nestaci ani do kancelarskeho pocitace, bezne se dava 8. Kdyz ti bezi Windows, otevres tabulku v Excelu a k tomu pustis postu v Lotusu tak mas ty 4 GB RAM plne.

32bit OS nema dnesku cenu resit, to uz nikdo nepouziva. Zvlast kdyz v cene jedne licence je 32bit i 64bit.

+1
+9
-1
Je komentář přínosný?

1) Mal som na mysli desktop, nie server a nie kazde serverovske zelezo potrebuje 32-48-64-96-128 GiB RAM. Samozrejme jeden ESX rack na virtualnu infrastrukturu si s trapnymi 8-16 GiB nevystaci, ale jeden jediny 2U-ckovy fyzicky server preco nie - v pohode. Vsetko zalezi na co je urceny a co na nom bude bezat.

2) 4 GB dneska nestaci ani do kancelarskeho pocitace, bezne se dava 8 - neviem v ktorom paralelnom vesmire, ale v tomto zrejme nie. Este som nikdy nikde nevidel kancelarsky PC (v statnej sfere) s hardverom novsim jak 3 roky a konfiguraciou novsou jak 3-rocny standard.
Probelm je v tom, ze je to statne sfera a nie sukromna. Prebehne specifikacia poziadavky, verejne obsatrabanie, nakup, samotna realizacia projektu a neskutocny byrokraticky kolotoc a odvtedy sa svet IT pohne o 3-4 roky. Takisto zalezi aj vo velkosti institucie (ked ma tisicky zamestnancov/pocitacov, je to veda sama o sebe). Sukromna firma s 15 zamestnancami moze mat samozrejme ten najmodernejsi pocitacovy park aj s SDD a Win 8.1 a 32 GiB RAM (pokial take mnozstvo RAM pomoze psychickym problemom poutivatelov PC) a Hasswellom, alebo Kaveri.

+1
-16
-1
Je komentář přínosný?

nebude to skôr tým, že systém máte stále na neúnosne pomalo HDD? kombinácia 2 jadro (stačí aj AMD) + stredne silná IGP + 4GB RAM + SSD dokáže pri bežnom používaní stačiť na 90% činností.
Osobne mám trochu vyššie požiadavky (programovanie, virtualizácia) a procesorový výkon (mobilná i5 Sandy Bridge) nemusím extremne riešiť. Čo mi viac chýba je viac RAM (bohužiaľ BIOS pre Win viac nedovolí) a dosť často aj rýchlosť SSD.

+1
-14
-1
Je komentář přínosný?

Nevím, posuďte sám. Core i7-920 OC (takt podle nálady), 18 GB RAM, 240GB HyperX 3K. O moc lepší to nebylo ani na šestijádrové i7-980X na 3,8 GHz (a ani na i7-4960X na 4,3 GHz).

+1
+12
-1
Je komentář přínosný?

Intel 6-jadro, SSD, 18 GB RAM .... preboha ziveho a co s tym robis? Sucasne strihas 4K video v H265, pocitas Prime 95, hladas MZM (mali zeleni muzici) a kopirujes na 5 USB klucov a 3 externe disky - a to vsetko naraz ... (?????????)

+1
-24
-1
Je komentář přínosný?

presne. nechápem na akú činnosť nemôže pretaktované 6-jadro, SSD a 18GB RAM stačiť.

Ak máte ten pocit že Vám to nestačí skúste pridať vodné chladenie, vyšší takt procesora, lepšie nastaviť časovanie RAM a určite PCI-Express SSD. Pochybujem že by to nestačilo.
V dnešnej dobe sú skoro všetky náročnejšie úlohy spracovávané paralelne (až na niektoré výnimky), takže 6-jadier pomôže. Ak nie existujú workstation dosky pre 2 procesory.

+1
-13
-1
Je komentář přínosný?

Cokoliv z výše uvedeného by znamenalo nárůst výkonu v jednotkách, max. desítkách procent. To v podstatě nic neřeší, smysl by měly násobky výkonu (jenže současným tempem je jen dvojnásobný nárůst výkonu CPU minimálně na deset let). A některé věci víc jader u CPU stejně nevyužívají.

+1
-23
-1
Je komentář přínosný?

staci pustit Visual Studio + velky projekt a je po vykone

+1
+8
-1
Je komentář přínosný?

blbosť. ja spúšťam každý deň na mojem i5 2430M s 8GB RAM projekt, ktorý má zdroják okolo 1GB a síce buildovanie chvíľu trvá, no dá sa to zniesť. Načo mi je výkon ktorý by som 90% času nevyužil a denne by mi ušetril tak polhodinu (za ten čas stihnem ísť na toaletu, priniesť si niečo na pitie, alebo prehodiť reč s kolegom)?

+1
-20
-1
Je komentář přínosný?

Nic tak šíleného. V podstatě mívám jen simultánně spuštěný chrome s dvaceti až padesáti záložkami, excel, photoshop, dreamweaver, jednu aplikaci pod windows xp mode (tzn. virtual PC), nějaký ten xnview, občas do toho pustím jednu, dvě aplikace napsané v javě, pár drobností na pozadí. Mám to na čtyřech monitorech a nedělám stylem, že si něco nachystám v excelu, zavřu ho, pustím lightroom, dodělám, zavřu, pustím photoshop... ale permanentně mezi tím lítám a používám to souběžně.
Procesor mě mimořádně otravuje v Lightroomu, kde obvykle dávkově zpracovávám kolem čtyřiceti fotek (15mpix), jakmile jsou na nich nějaké úpravy, tak trvá jen přepínání mezi nimi (do zobrazení histogramu) kolem 3–5 sekund (tzn. jen při jediném přejetí od jednoho konce na druhý zabiju tři minuty čekáním na překreslování fotek). Každá úprava a čekání na výsledek půl až osm sekund, export od pěti do deseti minut (ten už dělám na pozadí). A na těch čtyřiceti fotkách se to po těch krátkých prodlevách nasbírá třeba na pročekanou hodinu. DTTO komplikovanější sešity, co mám udělané v excelu (analýzy logů z monitorovacích utilit, grafy etc.), kde je přes řádově tisíce vzorců propojených pět listů, tam už je ta odezva taky mizerná (jasně, dá se počkat pět sekund, než se to přepočítá).
Není to nic, proč by mělo smysl pořizovat workstation za sto tisíc (ty časově náročnější věci nedělám deset hodin denně, ale jen nárazově), neříkám, že to není použitelné, ale otravuje to, rozptyluje to, zdržuje to, a každé malé navýšení výkonu znamená drastické investice navrch.

+1
+15
-1
Je komentář přínosný?

Napr. Lightroom nepodporuje grafickú akceleráciu? Nejakou Quadro grafikou by ste vedeli dosianuť niekoľkonásobné zrýchlenie.

+1
+18
-1
Je komentář přínosný?

Nevím o tom. A i kdyby, tak akcelerace přes GPGPU se využívá jen u specifických věcí. Třeba ve Photoshopu, který GPGPU umí, nejen že hromada filtrů a činností nejede přes GPU, ale spoustu jich přechroustává jen na jednom jádru.

+1
-25
-1
Je komentář přínosný?

tak v takom prípade kúpte menej jadier, poriadne vodné hladenie a vytaktujte to na 4,5+GHz a samozrejme poriadne nastaviť časovanie. Takto by ste mohli získať 30-50% výkonu na jadro. Ak by ste niektoré jadro vypli tak vytaktujete stabilne ešte viac a pár ďalších % na jadro by pribudlo

+1
+14
-1
Je komentář přínosný?

Vypínání jader je zcestné, zrychlilo by to věci, které jsou na singl, zpomalilo všechno ostatní včetně multitaskingu. Vodník pomůže oproti NH-D14 o kolik? 300, 400 MHz max. za cenu extrémního napětí, výrazného nárůstu spotřeby, a bůhví jakého vlivu na životnost komponent? To mi za to nestojí.

+1
+9
-1
Je komentář přínosný?

souhlas s Dizz, ja treba vyuzivam vypocetni vykon svich CPU na max, ale vpodstate nemam duvod nahrazovat 2600k dodnes, a to i presto ze me CPU rendruje rekneme 40-50% me prace, ikdyby ted prislo z cista jasna CPU za podobny peniz jako tenkrat stavalo 2600k, a melo i 2-3 nasobnej vykon, asi bych upgradoval spise nez kvuli vykonu jen kvuli snizeni dani nebo dph, ale spis to tak delam s VGA

vpodstate dokud se to da urendrovat doma, tak to doma rendruju, ale pak jiz saham po "renderfarme" v mem pripade Rebusfarm https://www.rebusfarm.net/en/

vykon CPU se da dnes celkem snadno pronajmout a pokud clovek nepotrebuje vpodstate denne jen urcity omezeny vykon ktery mu primo poskytne dane CPU, tak se vyplati spise si prave ten CPU vykon pronajimat, od mensich renderfarem jako je treba ona Rebusfarm ktere umi poskytnout jen rekneme vykon formou rendereru, as po treba Amazon ktery to poskytne na jakekoliv vypocty co si jen zakaznik dokaze vymyslet, pritom cena neni nijak drasticka, a za vykon ktery by doma nepodalo ani nekolik high-end PC (v CPU ale i GPU vykonu) se da poridit v nasobne nizsi cene prave formou pronajmu :)

a vzhledem k tomu kolik podobnych sluzeb existuje a existuji docela dlouho a tedy asi vydelavaji, zrejme one bude zajem

+1
-19
-1
Je komentář přínosný?

Při jakých činnostech výkon procesoru proklínáte? :-)

+1
-12
-1
Je komentář přínosný?

Řekl bych vždy , když používá aplikace od MS ....Kancelářský balík je parodie a kam se schová výkon když Outlook kopíruje odkaz do zprávy ví jen MS a ESSET Security :(

+1
+12
-1
Je komentář přínosný?

Ano, zrovna u Office je to často (ale občas v tom dělám solidní prasárny, tak se tolik nedivím).

+1
-13
-1
Je komentář přínosný?

Tak to ja zrovna bych vykonejsi CPU uvital a ted nemyslim nejaky 12+ jadrovy vyklestenec ale poradne 4jadro s vyssim vykonem na kazdem jadre.

Fakt je ze Intel posledni dobou zvysuje pocty jader ale vykon na jadro se bud moc nemeni a nebo rovnou klesa :/

+1
-28
-1
Je komentář přínosný?

Intel je uz dlhodobo vo vykone na vlakno 50%+ vykonu pri 50%- spotreby.

Poriadne 4 jadro mas i5K, nic ine nenavymyslas. Mozes skusit bazarove Sandy/Ivy pri dnesnych cenach. Ale za tieto ceny nemoze Intel, podakuj ECB, CNB..

+1
-14
-1
Je komentář přínosný?

Uz 4 roky jedu ma i7-2600k takze tezko najdu neco lepsiho. a co se tyka spotreby tak tam taky nic moc improvement za 4 roky nebyl (95W->84W u obdobne vykonneho Haswelu).

+1
+7
-1
Je komentář přínosný?

Heh ono se to snadnejc rekne nez udela. Kdyz uz si ani vehlasnej Intel nevi rady jak zvysit vykon svych CPU jinak nez specialnimi instrukcemi, ktere ale bohuzel v beznem vyuziti pocitace moc nehraji roli....

+1
+8
-1
Je komentář přínosný?

Nesmysl, oni si rady určitě vědí ... mají spoustu prostředků i času na experimenty a paralelní vývoj. Bohužel pro nás je k většímu zvyšování výkonu nic nenutí a tak z jejich pohledu je zbytečné výkon dramaticky zvyšovat. Naco vystřílet munici, když není proč a na koho ...

+1
+8
-1
Je komentář přínosný?

No jiste :-) reknete vyrobcum spalovacich motoru aby zvysili ucinnost motoru o 20% . Jasne nikdo je nenuti, v tom to je :-D

+1
-18
-1
Je komentář přínosný?

Ale vždyť právě tohle Intel udělal. Několikanásobně zvýšil výkon/watt, tzn. účinnost procesoru. Takže co tady zase všichni mektají, jak je to špatně, protože výkon není 2x vyšší. Výkonu je pro běžné použití až až, Intel se, dle mého, nyní zaměřuje na to, aby se pevně uchytil v mobilním segmentu, což je právě vidět na účinnosti jeho produktů.

+1
+20
-1
Je komentář přínosný?

Jo, na běžné použití to stačí, a člověk, co nepoužívá počítač jen na courání po netu nebo přehrávání blu-ray ripů, má smolíka. Problém je, že se ta účinnost zvyšuje tím, že shazují příkon místo aby ji zvyšovali tím, že budou zvedat výkon CPU. Ať si Intel pro takové "mám výkonu habakuk" smaží Atomy, ale necpe to všem.

Máme úsporné ledničky, myčky, žárovky, indukční desky, svítí se LEDkama, vše pro snížení spotřeby. Byly doby, kdy se v baráku pralo v lustru třema 100W žárovkama, vařilo se na plotýnkových vařičích, co hicovaly ještě půl hodiny po vypnutí... K čemu nám to je, když se v důsledku stejně za elektriku platí furt víc a víc (no jo, jsme ekologičtější). U vody už je to totální výsměch, v dnešní době už se člověk bojí napustit vanu.

+1
-8
-1
Je komentář přínosný?

No, tak já dělám CAD a statické výpočty a nějak mě výkon procesoru nebrzdí a to mám obyčejné starší i5-2500, které současná CPU lehce překonávají při nižší spotřebě.

+1
-12
-1
Je komentář přínosný?

Naozaj niekolko krat zvysili vykon na Watt? Zabudnime na zmeny vyrobneho procesu, to je ako by kazda druha generacia aut bola o polovicu lahsia. Zabutnime aj na nepodarok P4. Zoberme ako vychodzi bod Pentium M a a tazko ma presvecis, ze sucasne CPU vyrabane na 90/130nm by boli nasobne efektivnejsie. Vyvoj architektury CPU stagnuje.

+1
-30
-1
Je komentář přínosný?

Jednoduše:

Tak jako nelze donekonečna zvyšovat účinnost spalovacího motoru stejně tak nelze do nekonečna zvyšovat výkon x86 architektury ( výkon na jádro ) jak si někteří uživatelé myslí...
Každá technologie má svůj strop a tohle přesně potkalo x86 CPU.

Až se objeví něco nového (nedokonalého) tak bude další prostor pro zlepšování opět až do bodu, kdy se dostaneme na pomyslný strop, atd.

+1
+11
-1
Je komentář přínosný?

Mne to rozpravat nemusis. Ako vyvojarovi mi je to jasne. Na rozdiel od znacnej casti ludi, ktori vedia akurat davat minusky, bez argumentacie.
Tento trend je viditelny napriklad aj v motosporte kde pri danych pravidlach sa vies s par peniazmi dostat na rozdiel 2-3 sekund na kolo, ale stahovat tie posledne sekundy je neskutocne drahe a narocne.
A napriklad spalovaci motor sucasnej konstrukcie ma fyzikou danu svoju maximalnu teoreticku ucinnost. Este sme ju sice nedosiahli, ale kazde dalsie priblizenie sa je narocnejsie.

+1
-21
-1
Je komentář přínosný?

Lehke OT: Dokaze nekdo z pritomnych odhadnout, kdy zhruba by se Broadwelly mohli dostat do desktopovych Celeronu/Pentii?

+1
+5
-1
Je komentář přínosný?

Za půl roku? ... to ale tak tip od boku, jako "pojď na mě zezadu"...

+1
+4
-1
Je komentář přínosný?

mozno vobec nebudu, Broadwel je mobilny CPU a do dektopu prenike iba par modelov, na koniec roka tu mame Skylake, ten je nastupca Haswellu, Broadwell je taky APU do mobilneho segmentu od Intelu....

+1
+13
-1
Je komentář přínosný?

Co to meles? Tak jednak mas ten obrazek a text clanku a je celkem zrejme, ze prijde koncem prazdnin ..... a jednak broadwell neni zadny mobilni CPU, je to plnohodnotny tic (nebo tock?:) dieshrink nastupce haswellu .... proste plnotucny procesor ...... zrejme si to pletes s braswellem (neni divu, kdyz intel tomu dava tak dementni jmena), ktery je v obrazku taky ukazan ..... ale aby to nebylo tak jednoduche, tak je ukazan v grafu za baytrailem s kterym nema nic spolecneho .... mel by tam byt cherrytrail nebo spis oba zaroven, protoze cherry je pro tablety, braswell je asi neco vykonnejsiho, avsak netusim jeho zarazeni .... puvodne jsem myslel, ze braswell bude pentium M. Zkratka braswell jsou atomy ....
Zajimave by byly i atomove/tabletove verze skylaku, coz bude architektura goldmont a cipy willowtrail .... bohuzel to uz v tomhle grafu ani neni, takze letos nic .... jen doufam, ze ten braswell v grafu znaci i cherry trail .... uz se tesim na novy 14nm tablet:o)

Co ja bych dal za nejakou prehlednou tabulku jednotlivych procesoru, kodovych jmen, architektur, platforem a clovek by vedel, co kam patri .... na tohle jsou modri fakt kokoti .....

+1
-15
-1
Je komentář přínosný?

Bohuzial nie, ano pasuje do tiktok ale intel sa s Broadwell teraz zameral na mobilny segment viac ako inokedy, preco? uvidime....

+1
+7
-1
Je komentář přínosný?

Tak to je jasne, lidi chcou spis notebooky a 2v1, takze bylo potreba uspokojit mobilni segment .... preci jen vykon tech mobilnich procesoru je vysoko nad pozadavky trhu (se podivej, co produkuje ARM nebo AMD), takze desktopovy LGA trh je spis uz jen enthusiatist segment:) Navic natvrdo pripajeny procesor je bezvadne kurvitko .... at se posere cokoliv, nevymenitelnou baterkou nebo kondenzatorem zacinaje, tak je to pro intel novy procesor ..... kdezto kdyz ti odejde v PC zdroj, deska, grafika, pamet .... tak vymenis a procak ti zustane:o) Procak od intelu neni detsky tablet nebo telefon od samsungu za zcela nesmyslnych 20 tisic, ktery moralne zastaral rok pred uvedenim ..... proto jsem ochoten do procaku investovat klidne do i7ky i tech 8 litru, ktera mi vydrzi ...... no ted se divam, ze moje i7-860 pred 3ma tydnama slavila 5ti lete narozeniny nonstop provozu:o) ..... takze ktera mi vydrzi klidne dalsich 5-6 let a stale to bude hiend:o) Proto nechci kupovat nejakou zalostnou i3 nebo i5ku s podporou pulky instrukci a usetrit cca 3 litry, kdyz je to investice na vic jak pul dekady ...... osobne mi prijdou i5ky cenove hodne nevyhodne ..... maximalne i3 a to uz bych se rozhodoval jestli nejit do AMD (ne, asi ne ..... ikdyz treba na backupovaci server jsem si AMD koupil, za litr s podporou AES, no nekupte to:) v pripade nejakeho obycejneho PCcka ....

+1
+9
-1
Je komentář přínosný?

tak sme to vyriesili, ano, suhlasim az na tu Ci3, mne fakt s prehladom staci a myslim, ze broadwell/skylake Ci3 mi vydrzi aj 5 rokov, len by som ho chcel s iris pro, ale financna otazka u mna rolu nehra, takze ak nebude Ci3, tak kludne Ci5 s iris pro, kebyze skylake so 72EU tak by som bol inak hepy, kludne by som sa buchol po vrecku...

+1
-24
-1
Je komentář přínosný?

Podle roadmapy za mesic nebo nikdy ... taky je muzou nahradit plne skylakem ..... ale furt nejak nechapu tu koexistenci broadwellu a skylaku .... bud tam bude nejaka nesmyslna cenova propast (coz pochybuju) nebo to bude ta iris pro a skylake dostane jen HD bzundu .....

+1
-23
-1
Je komentář přínosný?

Skylake bude mat grafiku rozdelenu ako Haswell, cize pentia a celetony slabsiu HD, Ci3 potom silnejsia.... a pribudne vraj aj GT4 so 72EU, masaker...., uvidime co bude v desktope a co v notebookoch

+1
+5
-1
Je komentář přínosný?

Tak me hlavne zajima, kdy to bude a jestli to bude ..... idealne 65W (samozrejme i 35W podle vykonu) s iris pro a tak do 7mi tisic:o) Ale furt me tam nejak desi to, ze broadwell i skylake prijdou soucasne a budou soucasne koexistovat ..... bude tam zcela urcite nejaka zrada, ze nebude zcela jednoznacne, co koupit ... pokud by to tak bylo, tak by po desktopovem broadwellu nestekl ani pes .... kazdy by tech par tydnu pockal ......

+1
-19
-1
Je komentář přínosný?

tak zrada by mohla byt treba pokud bude podpora jen DDR4, nez se zacnou vic prodavat tak to bude docela dramatickej rozdil v cene

+1
+24
-1
Je komentář přínosný?

Momentálně to vypadá, jako by neměly přijít nikdy, protože Broadwell prý podporujou jen čipsety Z97 a H97. Tzn. Intel nepočítá s levnýma deskama, což asi zase znamená, že nepočítá ani s levnýma CPU. Tipl bych si, že v lowendu se bude přecházet rovnou na Skylake (ale samozřejmě se to ještě může změnit).

+1
+9
-1
Je komentář přínosný?

Tak je jasne, ze broadwell nebudou delat milion druhu, kdyz ho za mesic nahraji skylake .... otazka je, proc broadwell vubec vydavaji .... dost se bojim, ze zakopany pes bude v te iris pro, coz je zatracene dobra grafika a bohate nahradi externi grafiku (zvlast v dobe, kdy neni vlastne co hrat ... strilecka zadna nevysla uz dekadu a na zbytek neni treba dedikovana grafika). Podle me bude mit skylake, aspon ze zacatku, nejakou mizernost jako intel HD grafiku, takze pak to bude docela tezke rozhodovani .... idealne bych nejakou rozumnou (za normalni penize) skylake i7 s iris pro, doufam, ze to bude mit dostatek vystupu a HDMI 2.0

+1
-21
-1
Je komentář přínosný?

Ja by bral Ci3 s iris pro, ale to nebude asi takze smola ......

+1
+16
-1
Je komentář přínosný?

Ci3 je Core i3? Ja bych radsi Ci7;)

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

Mne staci procesorovy vykon Corei3, len na obcasne bavcanie sa mi nechce v PC smazit diskretnu grafiku

+1
+7
-1
Je komentář přínosný?

Pro takovy rekneme normalni pocitac jsem mel vybrany i3-4160 .... asi na vsechno dostacujici .... ale ja musim mit i7:)

+1
+14
-1
Je komentář přínosný?

Ci3-4160 je na doma velmi pekny kus kremika....chladne a dostatocne vykonne a svizne najme vo veciach, co ludia najviac robia doma, net, nejak hra, fejsko, youtube a p0rnhub :D

+1
-21
-1
Je komentář přínosný?

Nevim teda co nakonec vydaji, ale to jejich soucasne reseni - iris pro do nejvykonnejsich CPU - sice chapu (marketingove, nejlepsi co umi + nejlepsi co umi), ale je to desna cipovina, z praktickeho hlediska. Lidi co si kupuji vykonne cpu spadaji do dvou kategorii 1) na praci (staci slabucka IGP a misto toho treba vetsi L3 cache nebo o 1-2 jadra vic), a 2) na hrani (staci zadna IGP :)

Tudiz od zacatku meli davat sve nejlepsi GPU do (vyssiho) mainstreamu, a do hi-end CPU by stacil i DA prevodnik ;) ... ale to jen IMHO.

+1
-18
-1
Je komentář přínosný?

Dokazete prosim nekdo tu IRIS Pro sparovat na podobne vykonnou grafickou kartu nebo AMD APU z hlediska vykonu? Rad bych vedel zda to pro me bude dostacujici nebo ne. Diky.

+1
+12
-1
Je komentář přínosný?

Diky, ale jde mi o desktopove procesory, a proto jejich grafiku chci porovnat s desktopovymi grafikami, nikoliv mobilnimi. Navic na te strance nejsou vysledky testu pro IRIS Pro.

+1
-17
-1
Je komentář přínosný?

Iris Pro: 102. a 125. místo

+1
+13
-1
Je komentář přínosný?

102. misto mezi mobilnimi grafikami je pro me nezajimave a nic neurcujici, potreboval bych porovnani na desktopove grafiky.

+1
+13
-1
Je komentář přínosný?

A taky vuci predeslym generacim. Mame haswell a desktopovy ma 1/2 vykon v grafice oproti mobilnim BGA variantam s eDRAM. Resi to soucasna generace srovnanim nebo otocenim pomeru? Pokud ne, je to jen dalsi sr**ka od Intelu a at se nedivi ze to lidi nechcou kupovat. Cekal jsem ze clanek vysvetli jak to s grafickym vykonem v novych cpu bude a ono nic.. nedelejte bulvarni titulky jak vetsina ostatnich medii.

+1
+16
-1
Je komentář přínosný?

U Iris Pro 6200 Intel rika az 40% narust oproti Iris 5200 (20% na vice EU, 20% architektura). Taze vykonove snad srovnatelna, mozna mirne nad GF750M.

Pro doplneni Iris Pro 5200 benchmark:
http://www.anandtech.com/show/6993/intel-iris-pro-5200-graphics-review-c...

+1
-21
-1
Je komentář přínosný?

Samozrejme take zalezi na procesoru s jakym budes kartu provozovat.

GeForce GT 720 792 301 17.60 $44.99
GeForce GT 730 928 253 16.88 $54.99
GeForce GT 740 1571 149 19.64 $79.99

Radeon R7 240 959 243 14.76 $64.99
Radeon R7 250 1414 165 18.22 $77.61

Radeon HD 7560D 664 390 NA NA
Radeon HD 8670D 825 289 NA NA
Radeon R7 A10-7850K Radeon R7 1022 228 NA NA

Intel HD 4400 538 484 NA NA
Intel HD 4600 727 346 NA NA
Intel Iris 5100 739 336 NA NA
Intel Iris Pro 5200 1210 199 NA NA

Zdroj: http://www.videocardbenchmark.net/gpu_list.php

+1
+14
-1
Je komentář přínosný?

Diky, takze vzhledem k desktopu stale lowend.

+1
+6
-1
Je komentář přínosný?

Pro psaní komentářů se, prosím, přihlaste nebo registrujte.