Diit.cz - Novinky a informace o hardware, software a internetu

Diskuse k Desktopové prostředí KDE ve verzi 4.6

Skoda, ze som lenivy to vyskusat. Screenshoty vyzeraju pekne :)

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Tak třeba v Kubuntu 10.10 je to otázka jednoho cut&paste, pokud ještě nemáš přidaný patřičný PPA repozitář a pár kliknutí + tak 10 min na stažení a instalaci (podle rychlosti počítače), čili nic náročného :-)

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

design je otresny :-(

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

V jakém směru? Ostatně nikomu nic nebrání udělat si design přesně podle svých požadavků, KDE 4.xx je konfigurovatelné tak jako žádné jiné prostředí na světě. Jediné co mě namíchlo je, že zmizelo moje oblíbené téma "Slim Glow - Tenká záře" na kterém jsem měl postavené svoje customizované prostředí. Snad ho brzy zase přidají.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Tak jsem teď přišel na to, že moje "Tenká záře" tam je, akorát se při upgrade nenainstaloval balíček, čili, vše je jak má být :-)

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Co hlavně oceňuji na KDE 4.6.0 (tedy kromě moře vychytávek) je optimalizace, která je opravdu poznat. Je nutno říct, že starší verze KDE uměly být pěkně líné. Zatím jsem nezaznamenal ani zpomalování ke kterému docházelo u nVidia grafik pří delší době provozu bez restartu (laptop prakticky nevypínám, jen uspávám).

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

V jedné anglické diskuzi jsem našel citát, který dost dobře vystihuje i můj vlastní názor: KDE je jako sníh, vždycky, když přijde, tak mě fascinuje a říkám si jak je úžasný. Rychle se ho však nabažím a po určité době mě nadšení přejde a pak si přeju, aby byl zase co nejrychlejc pryč. Všechny ty grafický kudrlinky a drobný vychytávečky jsou fajn, ale jsem prostě zvyklej na starej způsob práce a nikdy jsem výhody KDE pořádně nevyužil a po určitý době mi ta "lenost" systému začala lízt na nervy a vrátil jsem se zpátky k openboxu nebo XFCE. Ale jestli je verze 4.6 skutečně optimalizovaná, no... zase mě svrbí kurzor na tlačítku install. KDE je prostě úžasné (hlavně na screenshotech :).

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Pro psaní komentářů se, prosím, přihlaste nebo registrujte.