Diit.cz - Novinky a informace o hardware, software a internetu

Diskuse k Desky ASRock s novými AMD čipsety 8. řady

K tomu radicu USB3 od fresco, podla mna lepsie ako nic, aj ten jeden port potesi, uz ci jeden alebo 2, stale lepsie ako nic.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Taky myslím. Navíc nevidím v současné době využití na nic jiného, než na externí disk, na druhou stranu i na ten se dá použít i e-sata včetně toho nového 6Gbit/s, takže opět na nic. Opravte mě jestli se mýlím a existuje ještě něco. Když tak přemýšlím - myši, klávesnice, zvukovky, webky, scannery, tiskárny, stále nic nenalézám, čemu by nestačil USB2.0. Snad flashky, ale už jsou v prodeji i s e-sata, takže zase nic. Datové úložiště je podle mě lepší do e-sata. Na většině notebooků ho totiž nalezneme narozdíl od USB 3. Když si pořídím ext. disk do USB 3 a budu ho potřebovat spojit s počítačem, který ho nemá, budu odkázán na mizerné USB 2. V případě e-sata (i přes absenci 6Gbit řadiče)to poteče pořád slušných 3Gbit. Závěr 1xUSB 3.0 stačí, stejně se jím budou vybavovat asi jen disky (úplně nová klávesnice a pod je stále jen USB 1, protože to stačí). I přesto všechno že už někdo USB 3 disk má, tak obvykle nepotřebuje mít 2 ext. disky připojeny současně

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Zajímala by mě jedna věc, netýká se výhradně desek Asrock, ale všech desek s jižním můstkem SB850. Často se na internetu v jeho popisu objevovalo, že by měl obsahovat gigabitovou síťovku, přesto jsem ale nikde neviděl hotovou desku, která by nevyužívala nějakého přídavného čipu, povětšinou Realtek. Víte o nějaké desce, která by používala síťovku ze SB850? Nebo víte proč ji ty stávající nepoužívají?

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Pro psaní komentářů se, prosím, přihlaste nebo registrujte.