Diit.cz - Novinky a informace o hardware, software a internetu

Diskuse k Desky Gigabyte s novými AMD čipsety 8. řady

Díky za tenhle přehled. Dopátrat se v eshopech rozdílů mezi jednotlivými modely je někdy práce pro detektiva.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Asi je to takovej hloupej dotaz ale přesto.. Brání něco tomu aby byl na desce šváb od NECu 2x a krom dvou vzadu vyvedených USB3 konektorů byly konektory i na desce pro vyvedení na přední panel? Podle mého názoru by chipset 890FX měl mít konečně dost linek aby to bylo možné.

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Nebrání tomu nic. Např. funguje, když si přikoupíš další USB 3.0 řadič a dáš ho do PCIe slotu, máš pak dva. Jen to výrobci desek prostě "on-board" nedělají. Na přední panel ale zatím, pokud vím, nejsou kabely v PC skříních, USB 3.0 má vícero drátů a pokud bys použil to, co je běžně k mání, beztak bys vyvedl jen USB 2.0.

+1
+3
-1
Je komentář přínosný?

pozeram, ze uz tu mame prehlad MSI, ASUS, Gigabyte... navrhujem este pridat Foxconn a spravit prehladnu porovnavaciu tabulku od vsetkych vyrobcov... co ty na to WIFT? :)

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

Foxconn desky se u nás prakticky neprodávají, s uvedenými čipsety tuplem ne a jestli jsem dobře hledal, ani u vás nikdo nic takového nemá. A na hrdinství s tabulkou fakt není čas, sorry :)

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

foxconn dosky dovaza k nam jeden nemenovany IT distributor roku :) , aj ked tie s novymi cipsetmi este nema v ponuke... no nic, tak to male bezvyznamne plus dostanes nabuduce :)

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Když se tak dívám na tu poslední jmenovanou s AMD 870, nenapadá mne jediný důvod proč vůbec investovat do dražší desky?! Tedy kromě šílenců s dvěma grafikama v crossfire ;)

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

na jednu stranu máš pravdu, na druhou jsem jednou pro kámoše "vymýšlel" sestavu a nikdy bych tak levnou desku (kvuli jejímu vlastnímu chlazení) již nevzal, pokud by tedy bylo dostatek financí. nejen že se mu peče procesor (aneb prachy na lepší fučák :-) nejsou) ale ani na tom pidi "pasivku"od chipsetu se ruka udržet nedá....

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

No zase tak uplne pidi neni. Zalezi jak je vysokej. A ten chipset by mel byt docela chladnej, 12W jestli se nepletu. A to ze na chlazeni desek neudrzis ruku to se stava i u tech drahych. Ty heatpipe jsou vetsinou jen na okrasu nez pro nejakou funkci. Beztak na kazde druhe to je prilepeny nakrivo, a je jedno jestli to je asus nebo gigabyte ;)

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

divné, že moje M2N-E má pasivy chladné....

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

k té 890FXTA UD7, XL-ATX v tomto provedení není nic moc extrémního.... když se člověk pořádně podívá na tu desku, má klasicky 7 slotů na přídavné karty, ale má je o 1 pozici posunuté dolů, proto je i o 2CM delší, ale díry na šrouby zůstaly tam kde obvykle, takže kdo má pod deskou cca 3cm místa navíc a nebude mu líto že nevyužije ten poslední PCIE slot (stejně není plnotučnej tak co) tak si může pískat ;-)

+1
+3
-1
Je komentář přínosný?

Pro psaní komentářů se, prosím, přihlaste nebo registrujte.