Diit.cz - Novinky a informace o hardware, software a internetu

Diskuse k Na desky pro Skylake se bude čekat měsíc, procesory budou nedostatkové

Furt jsem nikde nezjistil, jestli i desktopove skylaky budou mit iris pro, stejne jako broadwell i7-5775C ..... pokud ne, tak bude mit skutecne velky smysl kupovat i defacto mrtvy broadwell .... jednak kvuli nepotrebe dedikovane grafiky pro naprostou vetsinu lidi a taky kvuli usetreni za DDR4 a to uz je vcelku hodne velke dilema .....

+1
-4
-1
Je komentář přínosný?

Kdyby měli mít iris pro, tak by se o tom všude psalo :-) takže na 99,97% počítej, že iris pro nebudou mít :-D

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Njn, zacinam cim dal tim vic uvazovat o tom broadwellu, ale stoji 11 tisic ....... coz je fakt palka! Zas ale clovek usetri za mainstreamovou grafiku a taky hodne energie a jeste ty DDR3 ...... skylake ma mit zase ale jakesi novejsi technologie, toz to je na posrani ...... asi pockam, kolik bude stat no.

+1
-7
-1
Je komentář přínosný?

Tak ono ani není o co stát. Celá platforma 1155, 1150, 1151 je jen předražený shit, kde se platí prémiový příplatek za každé uprdnutí a výsledek je stejně tristní. Ty procesory jsou ohlodané až na kost (absence ECC, memmory scruber, ACS na PCIE root portech), I/O je umělě uškrcené nemyslně pomalou DMI (sice u Skylake přešli na 3.0, ale navěsili na chipset mnohonásobně vyšší konektivitu, takže botlleneck se paradoxně ještě zvýšil), 150 variant chipsetu s umělě vypínanou funkcionalitou.....

A co je nejlepší. Nové rozšíření ISA pro Skylake - Intel SGX, vlhký sen všech 3 písmenkových agentur v čele s NSA, umožňující spouštet na vašem CPU cokoli proti vaší vůli. Bezva. Kupců ale bude jistě dost.

+1
+10
-1
Je komentář přínosný?

Bud rad, ze je Intel predrazeny. To je totiz jediny duvod, proc AMD jeste existuje, jinak by ty svoje procesory muselo prodavat pod vyrobni cenou aby je vubec prodalo.

+1
-3
-1
Je komentář přínosný?

Tak jsem se koukal na ten SGX a přijde mi to celkem zajímavé, možná skoro revoluční, ale zároveň děsivé. NSA má všechny klíče od všech CPU Intelu? ;D

http://theinvisiblethings.blogspot.cz/2013/08/thoughts-on-intels-upcomin...

https://software.intel.com/en-us/blogs/2013/09/26/protecting-application...

+1
-10
-1
Je komentář přínosný?

tak, dovod, preco dalsi moj cpu bude zen, je teraz jasny :)

+1
-9
-1
Je komentář přínosný?

Ono dost backdooroidní je už 7 let staré Intel vPro a AMT, případně jiné anti theft věcičky jiných výrobců. Otázka je, zda to AMD nemá nějak implementované také.

+1
-7
-1
Je komentář přínosný?

skor ci neskor to vyjde najavo
ale ako obchodna taktika by to nebolo zle(my backdoory nemame)

+1
-4
-1
Je komentář přínosný?

Problém není v tom, jak udělat v CPU backdoor, problém je udělat backdoor, aby se na něj nepřišlo. říká se tomu "plausable deniability". Objevení NSA backdooru v procesorech Intelu by tu firmu možná úplně zlikvidovalo. Jenže v tomto případě je "backdoor" pouhé vlastnictví šifrovacího klíče a všechny klíče drží pouze Intel (v jurisdikci USA) a uživatel je nemůže změnit. Co je horší, afaik to nepůjde ani detekovat, protože procesy běžící v "enclave" neopustí v rozšifrované formě CPU, takže nepomůže ani HW sniffer na sběrnici (čtení RAM pochopitelně by design už vůbec ne)

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Už vědí, že to nikdo moc nebude chtít kupovat tak z toho udělají "nedostatkové zboží"..

+1
+5
-1
Je komentář přínosný?

"přednosti modelů budou spíš spočívat v rychlejším grafickém jádru, lepší podpoře 4k videa a snad vyšší rezervě pro přetaktování"

-rychlejsi graficke jadro si zakaznik pri tomhle procesoru koupi v podobe externi graficke karty
-podpora 4K je jiz davno implementovana v novejsich AMD R9 a NVIDIA GTX 9xx produktech
-pretaktovani kdyz nejsou jadra pajena je takove to naprd

Intel podle me vi ze zakaznici se mu na jeho Skylake porod vyserou, hlavne kdyz je rozdil ve vykonu oproti Haswell-Refresh 3-5%, je nutno vymenit cely board a jeste k tomu koupit nesmyslne a prodrazene DDR4, Skylake proste bude spolu s Windows 10 peknej propadak.

+1
+7
-1
Je komentář přínosný?

Windows 10 propadák být nemůže, protože MS je každému (zadarmo) vnutí..

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

No hlavně by měli dát dopořádku název Skylake po právní stránce, protože tady už měl problém MS a byl nucen změnit SkyDrive na OneDrive. ☺

+1
-11
-1
Je komentář přínosný?

To je jen kodove oznaceni. Neni to nazev zadnyho procesoru, takze to je v poradku.

+1
-12
-1
Je komentář přínosný?

Pro psaní komentářů se, prosím, přihlaste nebo registrujte.