Diit.cz - Novinky a informace o hardware, software a internetu

Diskuse k DirectX 12 budou, jen není jasné kdy

"S trochou nadsázky můžeme říct, že tentokrát sešlápl brzdu příliš - tolik, že se našla firma - v tomto případě AMD - která usoudila, že se jí vyplatí vyvinout nezabržděné desktopové API a způsobit tím určitý halo efekt. "
za Mantle a jeho vyvojem stoji Dice a ne AMD, ta byla jen prvni firmou ktera na nej kyvla, a nebo zeby ne?

+1
-10
-1
Je komentář přínosný?

No pokud vím tak Dice byla iniciátor, ale bez masivní podpory AMD by Mantle nevzniklo. Je to patrné že se obrátila na Intel a i na NV, a byla vypoklonkována.

+1
+8
-1
Je komentář přínosný?

Jo tak tuhle konspirační teorii mám a všude trousím už nějakou dobu. To že se už hezkých pár let chová MS k PC jako herní k platformě macešsky je nepřehlédnutelné. MS je bohužel známý tím, že když má pocit neotřesitelné kontroly nad čímkoli začne na to dlabat. IE ve své době je názorným příkladem tohoto přístupu.

+1
+18
-1
Je komentář přínosný?

uz vidim ze ten jejich kram jak pojede enom na nove grafice s DX12 a s Win 8 -9 :D

+1
+10
-1
Je komentář přínosný?

Jako kdyby vsichni hraci parili v dnesni dobe na C2D a GF 7600 GT s WinXP. :-D Driv nebo pozdeji to tu novou grafiku bude chtit tak jako tak a i system to chce udrzovat primerene aktualni. Stejne je otazka, kdy MS pusti DX12 do sveta. Pokud zacali nad nizkourovnovym API premyslet az po vydani Mantle, tak jim to klidne muze dalsi dva roky trvat. A pak nez to akceptujou vyvojari her... imho jeste takovy 3 roky mame cas na modernizaci. :-D

+1
+3
-1
Je komentář přínosný?

to je sice pravda, ale mezi "chudobnym"lidem je jeste docela dost PC s nejakym dvoujadrem, 1-2GB RAM a low-end grafikou / tj. WXP mozna W7x32, pokud pominu Linux /, takze temto by to umoznilo ziskat nejaky ten herni vykon navic...

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

O tom dost silne pochybuju. Neni zvykem doplnovat do 5 let starych her podporu cerstve vydane verze DirectX a novy hry, ktery budou DX12 podporovat na takovych strojich tak jako tak nikdo nerozjede. A pokud tak na minimalni detaily a nechutne maly rozliseni a to akorat zkazi dojem ze hry kterou by si mohli uzit za nejakou dobu na novym pocitaci. A pokud je nekdo tak chudej, ze si nemuze dovolit ani jednou za deset let koupit novy prumerny pocitac, tak potom se ma vykaslat na pocitacovy hry a hrat treba deskovky. O nic neprijde. Spis naopak. :-D

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

pochybovat muzes, ale zrovna ted davam dohromady NB Aspire5720z a nedavno jsem zprovoznoval 2 PC s Athlon X2....

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Dufam ze nikdy, pac je jasne ze nove DX uz nebude na sedmicky.

+1
-6
-1
Je komentář přínosný?

Require Win 9 and GTX 980 or R9 490X :D

+1
+7
-1
Je komentář přínosný?

Takze si zas budu muset koupit novou grafiku a Wokna.Parada.

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

:) Nebo nový SOC od Quallcomu ... i když se to nezdá tak v mobilní sféře je už Kepler a do pár let nějaké minimalistické okňous na Tabletu i s dx12 ;)

+1
-8
-1
Je komentář přínosný?

To je vtip. Ze? Doufam, ze je to mysleny ironicky. Kterej... blazen by nahradil kombinaci Core iX + nVidia/Radeon nejakou SoCkou od Quallcomu?

+1
+7
-1
Je komentář přínosný?

Na GDC2014 20. března se asi dozvíme víc, téma prezentace Microsoftu je - DirectX 12.

+1
+6
-1
Je komentář přínosný?

On problem dnesnich her je v tom,ze nez aby se vyojar drel s optimalizaci tak nas radsi donuti si koupit novej HW.Zas kdo by ztacel cas kdyz vi ze polovina lidi tu hru stahne z warezu ze.Kdyz si koupim za rok par AAA titulu tak je fakt ze si hru radsi lohnu,svoji kartu prodam a priplatim usetreny penize za novou GK.Ted mam koupeny windows 7 s podporou DX11 a budu si kvuli DX 12 muset koupit jak novou kartu tak i system.

+1
+7
-1
Je komentář přínosný?

Pro psaní komentářů se, prosím, přihlaste nebo registrujte.