Diit.cz - Novinky a informace o hardware, software a internetu

Divizi HDD Fujitsu prý kupuje Toshiba

Toshiba logo

Není to tak dávno, co se spekulovalo na téma odkoupení harddiskové divize Fujitsu firmou Western Digital. Nyní tu máme informaci z podobného soudku, ale s jinou příměsí. Japonský zpravodajský server Nikkei pustil do světa skrze svůj placený portál informaci, že o HDD divizi Fujitsu má zájem Toshiba, a to takový, že už je smlouva o odkoupení téměř na spadnutí. V tuto chvíli jsou prý vyjednávání ve finální fázi, kdy se už hovoří i o ceně v přepočtu zhruba 335 až 447 miliónů dolarů. Toshiba by se tak stala největším výrobcem „malých pevných disků“ (míněno menších než 3,5palcových) a pokud dojde dialog obou stran do zdárného konce, měli bychom se oficiálního oznámení dočkat ještě do konce tohoto měsíce.

Předmětem zájmu Toshiby jsou tedy podle těchto zpráv výrobní a prodejní sítě a zejména dvě výrobní linky Fujitsu v Thajsku a Filipínách. Smlouva by naopak neměla zahrnout továrnu v prefektuře Nagano, kde Fujitsu vyrábí některé části pevných disků, nebo divizi produkce harddisků Yamagata Fujitsu, tvrdí Nikkei. Ty prý chce Fujitsu prodat někomu dalšímu a zbavit se tak pevných disků zcela.

Na stránkách firmy Toshiba je ke včerejšímu datu krátká tisková zpráva, která toto v podstatě potvrzuje. Ve zkratce říká: „Obě zmíněné strany spolu skutečně jednají, ale k žádné dohodě zatím nedošlo.“

WIFT "WIFT" WIFT

Bývalý dlouholetý redaktor internetového magazínu CDR-Server / Deep in IT, který se věnoval psaní článků o IT a souvisejících věcech téměř od založení CD-R serveru. Od roku 2014 už psaní článků fakticky pověsil na hřebík.

více článků, blogů a informací o autorovi

Diskuse ke článku Divizi HDD Fujitsu prý kupuje Toshiba

Čtvrtek, 15 Leden 2009 - 11:51 | Anonym | Aj to je jedna z predpovedanych veci na rok 2009

Zobrazit diskusi