Diit.cz - Novinky a informace o hardware, software a internetu

Diskuse k DivX 6.5

to by mě zajímalo, kdo tenhle kodek ještě dneska používá... kdysi jsem ho taky používal, ale pak jsem pochopil, že sladké řečičky výrobců stolních přehrávačů o snadném upgrade firmware jsou jen marketing, protože s novou verzí divx vyžaduje přehrávač většinou i uprade čipu... a proto používám tak maximálně xvid, kterej alespoň nenabízí nové možnosti vylepšení obrazu ale mám jistotu, že ani nebudu mít problém při přehrávání na stolním přehrávači :-(

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

....dotaz; a neni to s/n cislo dano za ten mail, jen opet na urcitou dobu ci je na neomezenou ?

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Tak třeba já ho používám. A nové verze DivX se liší kodérem, který používá kvalitnější a rychlejší algoritmy, liší se také dekodérem pro PC, který umožňuje zlepšit kvalitu přehrávaného záznamu, neliší se ovšem binárním formátem, to jest současný DivX 6.5 lze v pohodě přehrávat HW dekodérem od verze 5.0. (Ono se stačí podívat do AVI na FourCC, Divx se dnes stále hlásí jako "DX50/divx".)

Problém stolních přehrávačů bývá podpora konkrétních specifických technik kodeku (případně AVI streamu, např. packed stream, ale to jen na okraj). Proto také v profilu Home Theatre nejsou tyto možnosti k dispozici. HW zařízení jsou certifikované na konkrétní profil, dnes v obchodech najdeme nejčastěji necertifikovaná zařízení, pak ty podporující Home Theatre Profile [DivX] a objevují se také už s podporou High Definition Profile [DivX Ultra].

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

TowerX:
ale to neni problem DivX kodeku jako takoveho, pokud pouzijes home theatre profil, tak to s nejvetsi pravdepodobnosti bude na standalone prehravaci v pohode, problem ma spousta cipu s GMC a QPEL, propadne s B-VOP - to znamena, ze kdyz tyhle vlastnosti zapnes u XviDu, tak dopadnes uplne stejne, to same, pokud pouzijes nepodporovany kontejner (treba divx, matroska, ogm..) Proste mas ve specifikaci, ze chipset umi tu a tu variantu mpeg-4, pripadne ze zvlada GMC/QPEL/B-VOP, takze to dodrz i v nastaveni DivX kodeku a je to..
Jinak to chce hlavne peclive vybirat standalone prehravac (nebo alespon jeho chipset) a mas po starostech.. Ja mam starou Yamadu 6700 a nemam problem, navic posledni neoficialni :-) firmware podporuje i .divx kontejner vcetne menu, titulku atd..
Neni me jasne, ze si kazdy mysli, ze koupi za par korun nejaky prehravac a bude k tomu mit aktualizovany firmware x let, proto to ti vyrobci nedelaji, ani ti "znackovi", kdyz mas stesti, tak maximalne odstrani nejaky hodne zavazny bugy, oni v prvni rade potrebuji, aby si zakaznici koupili novy a jeste lepsi superultramega prehravac.. Chce to proste pred koupi neceho takoveho chvili zagooglovat a najit si neco k cemu nejaky nadsenci delaji vlastni firmware..

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

jj,ja mam prehravac hb 3255 a divx vyrobeny timto programem mi funguje bez problemu.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Po updatu na 6.5 mi nejdou přehrávat videa ve WMP a BSplayeru - chybová hláška,běží pouze v DivX playeru.Po odinstalaci a návratu k 6.4.1 je vše normální.Asi nějaká chyba.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

aj ja mam presne taky isty problem!!!!

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Mně to padá taky. Problém se neprojeví pokud v nastavení nastavím "Post processing level" na hodnotu "Off".

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Takze deblocing nastavit na 4/5 a potom to uz ide to full 5/5 nejde pada player.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Pro psaní komentářů se, prosím, přihlaste nebo registrujte.