Diit.cz - Novinky a informace o hardware, software a internetu

Diskuse k DivX Plus Software Beta 9, záblesk dávné minulosti přichází

"dále podporu Intel Quick Sync Video v CPU rodin Sandy Bridge a Ivy Bridge (konverze je prý díky tomu až 10× rychlejší oproti DivXu 8)"
a kvalita výstupného videa až 10x horšia oproti x264, ďakujem pekne za také zlepšenia :-\

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

A nebo se jako v minulosti ukaze, ze akcelerace pomoci QuickSync, CUDA, Fusion atd. pocita s presnosti jenom "Float32" a vysledek ve stejnem enkoderu je kvalitativne horsi.
O srovnani kodeku ani nemluve, ASP je proste na ustupu... at zije AVC s pokrocilejsimi technikami zpracovani obrazu jako takoveho :-))

Co se tyka dotazu na konci, vypalovacku(vcetne DTD z nedavnych testu :-) casto pouzivam pro zalohovani citlivych dat a vypalovani domaciho DVD videa!!
Nero jde ale mimo mne stejne tak DivX, dostatecnou a lepsi alterantivou je obycejny CDBurner a AVIdemux ;-)

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

no rekl bych ze klasicke AVC jiz brzy bude muset ustoupit do stinu sveho mladsiho a lepsiho bratra HEVC

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Odpovídám na otázku na konci: mně je to úplně jedno. Divx, Nero i vypalování filmů. Co se týče vypalování obecně, uvažuju o tom, že vypalovačku odpojím, protože mě rozčilují zvuky při její inicializaci. Jiný zvuk nebo jiný projev života jsem od ní neslyšel už hodně dlouho.

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

To odporucam. Ja som mechaniku odpojil uz davnejsie a bez toho otravneho cvakania to je omnoho lepsie :)

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Ja uz se na to chystam asi rok. S tim ze bych ji v pripade potreby (tak zhruba trikrat do roka) vzdycky pripichl pres eSATA. Jen by bylo potreba nejak inteligentne vytahnout ven napajeni. Akorat ze vzdycky kdyz si na to vzpomenu, tak se mi v tom zrovna nechce hrabat. :)

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

Tak jsem si trošku zabastlil. Odpojit vypalovačku natvrdo umí každý ;) Já jsem využil dosud nevyužitý přepínač rychlosti ventilátorů, který je součástí Fractal Design Define R4. Ten přepíná mezi 12, 7 a 5 volty. Na vstupním molexu jsem přerušil 5V vodič, takže na výstupu mám v závisloti na poloze přepínače buď 12V nebo nic. No a tento výstup jsem připojil na 12V u SATA napájení (redukce z molexu). Funguje to nádherně - jednou za rok to prostě spustím a jedu. Jen jsem měl strach, že drátek, který původně má napájet ventilátor si s proudem vypalovačky neporadí. Sice jsem úspěšně vypálil testovací DVD plnou rychlostí, ale ještě to asi poladím.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Ještě jsem si všiml (a trošku mě to překvapilo), že bios i win mechaniku normálně vidí (ale samozřejmě nefunguje). Samozřejmě, dostává se jí napájení na 5V větvi, ale věřil jsem, že bez 12V bude úplně mrtvá. Takhle to asi ničemu neškodí (nebo ano?), ale asi to taky budu řešit. Ještě upřesním: rád bych zachoval nepoškozené vše co patří ke skříni a zdroji, kterých si velmi vážím včetně kabelů. Všechny úpravy jsem dělal na redukcích, které se mi doma válí.
A ještě úplně na závěr preventivní odpověď na očekáváné dotazy: ano, neměl jsem dnes večer nic lepšího na práci ;)

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

Omlouvám se, opravdu poslední příspěvek (ne, nejsem převlečený Ladik21). Nedalo mi to a zkusil jsem za běhu systému přepínač přepnout. A co se stalo? Normálně se to rozběhlo! Čte i vypaluje jako víno. Takže je to ještě lepší: pokud si jednou za rok vzpomenu, že potřebuju něco vypálit nebo přečíst z DVD, nemusím ani restartovat systém ;)
Takže nechápu, k čemu je ta hlučná inicializace, která celou tuto moji mánii vyvolala...Prostě, no :)

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Nekdy neni od veci si pripomenout dobu nedavno minulou a spustit si system z FDD nebo zahrat Dooma na PC Speakeru :)

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Přesně, takhle mluv předsedo.

Není to ani tak dávno (asi 5 let zpátky když jsem byl ještě na koleji), kdy mi odešel letitý HDD a nový měl přijít "až" za 3 dny. Tak jsem si od kámoše nechal vypálit botovací CD s DOSem, Wolfensteinem a Ramdiskem. Po nabootování jsem vždy překopíroval Wolfa do ramdisku a z diskety !!! tam přihrál savy a vklidu si užil PC Speakeru. Po skončení bylo nutné opět uložit savy zpátky na disketu :)

A 3 dny uběhly jako voda

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Dokud jsem konvertoval SD materiály do AVI, používal jsem DivX... ale dnes, kdy převádím formáty málokdy a kdy mě zajímá jen HD, se už po DivX ani neohlédnu. JIné postupy, jiné nástroje a samozřejmě vždy a pouze x264.

Nero 12 mě necbhává zcela chladným, sice ještě před rokem a něco jsem Nero používal, ale byla to poslední použitelná verze 6.6. Na novém chipsetu a 64bitových Windows 7 to ale nějak začalo blbnout, tak jsem opustil i to.

A ty filmy samozřejmě už na optická média nevypaluju.

P.S. Vypalovačku ale nechávám, jednak pálím zálohy (vedu i DataTresorDisc) a jednak čas od času někdo blízký potřebuje audio CD a nebo DVD s filmem...

+1
-4
-1
Je komentář přínosný?

Já osobně beru DVD jako nutné zlo k tomu, aby se člověk dostal legálně k filmu, ale hned převádím do x264 a dávám na disk. Každopádně na nějaký DivX prdím, vše může být klidně open source.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

No já už také používám DVD mechaniku jen k tomu že svá DVD převádím do avi a házím to na HDD.Postavím si domácí centrum kde budu mít vše srovnáno podle žánru a z regálů zmizí mraky placek na které se práší a zabírají místo.O katastrofální přehlednosti a vyhledání filmu na DVD ani nemluvím poněvač nikdo kdo vytáhne krabičku z regálu už jí nikdy nevrátí tam kde přesně byla.X 264 zatím nepoužívám protože ho přehrávač co mám doma nativně nepodporuje,což se s postavením centra změní ale i tak počítám s X 264 pro film ve vysokém rozlišení.Sakra teď mě napadlo že jsem nevyzkoušel HDD připojit přímo k TV zda X 264 schroupne.

+1
+5
-1
Je komentář přínosný?

K vyhledavani na DVD: I kdyby vratil, kdo si ma pamatovat co na jake placce ma a kde je v regalu? Na disku das search a mas to, o hromade moznosti jak search cacheovat nemluve.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Jedna logicka chyba a data jsou v ....

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Prva chyba bude ked to nechana1 HDD.Aspon raid 1

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Pro psaní komentářů se, prosím, přihlaste nebo registrujte.