Diit.cz - Novinky a informace o hardware, software a internetu

Diskuse k Do AMD nastupuje Forrest Norrod z Dellu

Tenhle Norrod může být zajímavý týpek. Jestli se točil kolem x86 u Cyrixu a NS, tak to znamená, že se točil kolem Geode. Takže pokud teď nastupuje k AMD, bude ho mít na starosti zas :-) Jasně, je to taková už slepá vývojová větev, vyrábí se to už pár let "průmyslovou setrvačností" (zatím tomu nedali ránu do vazu) a perspektivní jsou APU. Každopádně pokud zná Geode a jeho zákazníky, má smysl pro "embedded" branži. Pokud se zároveň u Dellu snažil tlačit ARMové servery, tak zná i tuto stranu barikády - kde má opět AMD nějaká ta želízka v ohni. Vcelku bych řekl, že to vypadá trochu jako "návrat ztraceného syna".

+1
-4
-1
Je komentář přínosný?

Jo, Geode byly ve své době hodně zajímavé kusy křemíku... Dneska to pravda už žádný hit není, ale třeba AM1 soket k nim má hodně blízko.

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

V podstatě ano, Norrod vedl vývoj platformy MediaGX, která byla nalinkována Tomem Brightmanem jako prostředek k realizaci sub-$500 PC a ze které později vznikla platforma Geode.

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

To je jasný, propustili párset zaměstnanců aby mohli zaplatit tady tohoto :-))

+1
+3
-1
Je komentář přínosný?

Clovek, co povedal

"V poslední době se Norrod dostal do pozornosti médií díky vyjádření, kterým v podstatě poukazoval na pomalý vývoj v oblasti serverových procesorů postavených na ARM architektuře: „Upřímně řečeno, tento ekosystém se vyvíjí poněkud pomaleji, než se čekalo. […] Příležitosti pro nasazení ARM serverů jsou menší, než když by potřebný hardware přišel dříve. "

prichdza do AMD v zaujimavom case

AMD Shows Off ARM-Based Opteron A1100 Server Processor And Reference Motherboard
Subject: Processors | May 8, 2014 - 12:26 AM | Tim Verry
Tagged: TrustZone, server, seattle, PCI-E 3.0, opteron a1100, opteron, linux, Fedora, ddr4, ARMv8, arm, amd, 64-bit

AMD showed off its first ARM-based “Seattle” processor running on a reference platform motherboard at an event in San Francisco earlier this week. The new chip, which began sampling in March, is slated for general availability in Q4 2014.
http://www.pcper.com/news/Processors/AMD-Shows-ARM-Based-Opteron-A1100-S...

Microsoft has Windows Server running on ARM: report
WinARM just doesn't sound as good as Wintel
By Darren Pauli, 28 Oct 2014
http://www.theregister.co.uk/2014/10/28/microsoft_has_windows_server_run...

17.10.2013
Si­tuácia z hľa­dis­ka li­cen­cií a pre­da­ja je v prí­pa­de ARM znač­ne od­liš­ná od x86. ISA v po­do­be x86 pat­rí de fac­to In­te­lu, kto­rý umož­nil vý­ro­bu tých­to pro­ce­so­rov kon­ku­ren­cii len z to­ho dô­vo­du, že IBM na vý­ro­bu po­čí­ta­čov po­ža­do­va­lo v 70. ro­koch mi­nu­lé­ho sto­ro­čia mi­ni­mál­ne dvoch do­dá­va­te­ľov CPU. In­tel a AMD tak ma­jú od­vte­dy pod­pí­sa­nú zmlu­vu o vý­me­ne pa­ten­to­vých práv, kto­rá dod­nes pla­tí. V sú­čas­nos­ti obe spo­loč­nos­ti pou­ží­va­jú vo svo­jich CPU mno­hé pa­ten­to­va­né tech­no­ló­gie, kto­ré vy­vi­nu­la v prie­be­hu ča­su jed­na ale­bo dru­há z nich.
http://www.itnews.sk/tituly/pc-revue/2013-10-17/c159283-schyluje-sa-k-vo...

SUNNYVALE/SANTA CLARA, Calif. – Nov. 12, 2009
Under terms of the agreement, AMD and Intel obtain patent rights from a new 5-year cross license agreement, Intel and AMD will give up any claims of breach from the previous license agreement
http://www.intel.com/pressroom/archive/releases/2009/20091112corp_a.htm

to znamena 11.11.2014 konmci tato zmluva na x86 a x86 nebude mozne vyrabat, ak sa AMD a Intel nedohodnu..

A v ten isty den ako nastupil Norrod do AMD

Forrest Norrod Joins AMD as Senior Vice President and General Manager of Enterprise, Embedded and Semi-Custom Business
10/27/2014
AMD to Present at UBS Global Technology Conference
10/27/2014

AMD (NYSE: AMD) today announced that Vice President and General Manager Graphics Business Unit, Matt Skynner will present at the UBS Global Technology Conference at 2:00 p.m. PST on Tuesday, November 18, 2014 in Sausalito, CA.
http://www.amd.com/en-us/press-releases/Pages/amd-to-present-2014oct27.aspx

Co je presne 7 ni po poslednom dni zmluvy...

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Pro psaní komentářů se, prosím, přihlaste nebo registrujte.