Diit.cz - Novinky a informace o hardware, software a internetu

Diskuse k Doba, kdy bude automaticky přepisována lidská řeč, se díky výkonnějším procesorům přiblížila

Co to je za reklamní masáž Intelu ???

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

prva lastovicka na diit.cz ...modlim sa aby to nepokracovalo, takychto webov je na nete naozaj dost a dufam ze redaktori chapu ze citatelia nepotrebuju citat o tom ake su nove procesory inteligentne (btw hodilo by sa tam porovnanie so standardnou inteligenciou opice, futbalovym ihriskom, pripadne rozlohou Walesu) a ze aplikacie vzdy bezia tak ako maju.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Na tomhle článku mi IE8 napsal, že kvůli problému s diit.cz se přepíná do kompatibilního zobrazení...

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

No a můj IE8 zase nehlásí nic. Kde je tedy problém?

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

zeby Petyy nemel tak inteligentni procesor jako Martin :D

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Tak příště by to chtělo nějaké upozornění, že se jedná o reklamní prezentaci. Chápu, že core i7 a i5 mají v něčem náskok, ale z těhle PR bludů čtenář získá pocit, že Phenom/Athlon II X4 nemůže vůbec konkurovat - to jen v tom lepším případě, kdy by byla alespoň uznána jeho existence. Připomíná mi to legendární lživé vyjádření společnosti Skype o tom jak jedině intel zvládne tolik hovorů ....

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Mysleli jsme si, že označení jako "Tisková zpráva" postačí.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Tiskových zpráv výchází děnně spousty. Co Vás vedlo k tomu zrovna tuto zveřejnit na svém webu?

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Mno, abych pravdu řekl, nevím to jistě ... možná - abyste si početli, jaké zprávy nám sem mailem chodí téměř denně v několika exemplářích a v jakých (********) se musíme vrtat. Prostě jsme to zkusili vydat tak, jak nám to dorazilo. Proof-of-concept, který se nepovedl, soudě dle reakcí. Tak holt už víme.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Tak pro ty pomalejší udělejte větší titulek "PR článek" :-)

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

a nebo by stacil jenom odkaz

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

No mě osobně přišlo zajímavé, že na soudech je 1600 instalací. Bohužel tam jaksi nejsem denním hostem a překvapilo mě to. Myslel jsem, že to bude zajímat i vás, ale vrtat se v ty PR omáčce se mi fakt nechtělo, tak se to předložilo, jak to přišlo.
Ostatně viděl to někdo na soudu pracovat?

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Viděl a dokonce i vyzkoušel. Bohužel kvalita je dost bídná a na nějaké nasazení v praxi to ještě rozhodně nemá.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Podle me je to velmi zajimava zprava z IT oblasti. O rozpoznavani mluvene reci se az tak bezne nepise. Nehlede na praktivkou aplikaci na soudech. Me to prijde dost zajimave, i pres to protezovani Intelu.

Nekdo kdo tu zpravu psal byl na Intel hodne zatizeny a dost mozna je to proto, ze Intel sponzoruje VS, dodava ji pro tento ucel HW, nebo na to prispel nejakym grantem.

Tohle je hodne odborny web a ocekaval bych ze tu bude i dost poucenych navstevniku. Takze kazdemu dojde, ze nejenom intelovske procesory, ale procesory obecne. Podstatna je hlavne informace o rozpoznavani reci.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Čekal bych nějaké technické pojetí zprávy. Ostatně by to vydalo na takový střední odstaavec. Víc není potřeba o tom hovořit.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

No, z IT oblasti ano, ale zajimavy rozhodne ne. Takovych softwaru je cela rada, uz nekolik desetileti (blahe pameti IBM ViaVoice). Specialne pro rozpoznavani mluvene ceske reci je nekolik konkurencnich softu a tohle je zrejme nejaka strategicka snaha jednoho z nich prodrat se do povedomi sirsi odborne verejnosti. Bohuzel opravdu hnusne zfusovana :-(

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

To jako ted budou muset mit všude core7 aby jim to jelo?To se teda prohnou.-)))))

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

za statni penize do kanclu musi mit vzdy to nejlepsi. viz. totebooky pro poslance, pulka to neumela ani zapnout, ale hlavne ze to byly ty nejmodernejsi stroje cenou kolem 100kkc

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Hneď som mal tušiť, že to nemám čítať celé, už keď som si všimol, že je to písané menším fontom ako ostatné články... No čo už teraz, chvalabohu že si z tej PR omáčky nezapamätám takmer nič.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Články malým písmem odedneška nečtu ;-)

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

To je Vážně nechytný marketinkový "Krasožvást"(c WIFT) :-(

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

"které jsou schopné zvyšovat výkon celého počítače a současně spořit energii" :0))) to rozhodně nesepisoval žádný technik...
Asi 5 minut jsem do toho koukal a doufal že tam najdu nějaké vysvětlení ohledne SW rozpoznávání řeči a až pak mi došlo o co se jedná. Sem holt pomaljší asi.

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Tak tohle prozářilo můj těžký páteční den, dlouho jsem se tak nenasmál :D.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Intel Forever!

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

neviem co su tu vsetci taki pokakani z nejakej PR omacky. pokial je to len raz za cas, tak mne to nevadi a este sa na tom aj zabavim, jak sa chudata snazia tlacit nam kaleraby do hlavy. jadro clanku bolo zaujimave

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Jinak, pro zájemce, doporučuji mrknout na (pozro! PR) video z nějaké prezentace. Diktují tam odborný text a pěkně to celé funguje: http://www.youtube.com/watch?v=W0BT6DKzF3s&feature=player_embedded

Mě se to líbí. Sice to neyužiju, ale funguje to pěkně. Já těmhle novinkám začínám říkat "deteky sci-fi". Když jsem o tom jako malý kluk čet ve fantastických románech, ani by mě nenapadlo, že se toho dožiju :-)

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

nevim o kolik radu se navysil vykon soucasnych PC oproti starym salovym pocitacum pred cca 25 lety, ale nak se mi zda, ze uz moc dlouho neodpovida rust SW vykonu vuci narustu HW vykonu, on uz jen ten "stary" OS byl "tak nejak jiny a vykonnejsi"...
uz nemusime setrit kazdy Byte operacni pameti, tvrde optimalizovat SW na vykon a velikost apod...
v databazich nas kazdy QueryPlan upozorni, ze jsme vlastne blbi a meme to napsat jinak :)...
programatori uz davno neprogramuji, ale skladaji jednotlive moduly do sebe....
takze jestli Intel, ci AMD je uplne fuk..., problem bude jinde...

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

"stary" OS byl "tak nejak jiny a vykonnejsi" -- Jak to souvisí s rozpoznáváním řeči? Výpočty jsou na OS nezávislé.

programatori uz davno neprogramuji -- Programy na rozpoznávání řeči už jsou nějaký ten pátek navržené, ale běžné PC svým výpočetním (rozuměj matematickým) výkonem prostě nestačily, ať programátor optimalizuje sebelíp. Při rozpoznávání řeči je toho třeba spočítat fakt hodně.

skladaji jednotlive moduly do sebe -- Proč ne? Přeci nebudou dělat něco, co už je uděláno.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

absolutne s tebou nesouhlasim, ale to by bylo na moooc dlooohou debatu a neni predmetem tematu....

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

informace o tom ze existuje software na rozpoznani ceske reci je informace kterou jsem neznal takze pro me prinosna nicmene je to zprava asi tak na 2 radky ale ten zbytek je fakt hruza.
Z tohoto PR clanku to vypada jakoby nove procesory intel meli nejake HW rozpoznavani ceske reci(z toho clanku jasne plyne ze je to zavisle ciste na vykonu intel procesorui na nicem jinem) a pani z Liberce tam pridali jen jakysi mustek kde jim procesor primo posila zvuk prevedeny na text. A starsi intely tuto HW podporu jeste nemeli tak dokonalou a dopoustela se ryznych chyb(odkdy ma vykon procesoru vliv na nejakou presnost/chybovost :) zatim co nova generace intelu je temer perfektni :).
Ale predpokladam ze Intel bude velkym sponzorem tohoto projektu, protoze nekdo popsat muj software takovymto zpusobem tak ho snad zazaluju :D

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

CPU od Intelu tu prezentaci, propagandu, agitaci nebo jak ten blábol pojmenovat prominu, protože za ni nemůže. Procesory od uvedené firmy jsou opravdu dobré a nejsem si jist, koho vlastně má tento "pr" článek navnadit. Laikovi to stejně nic neřekne. Maximálně bude zjišťovat, jestli má v pc ten zázračný INTEL bez rozdílu který a pro odborný zbytek by to lépe napsal můj dvouletý syn.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Pro psaní komentářů se, prosím, přihlaste nebo registrujte.