Diit.cz - Novinky a informace o hardware, software a internetu

Diskuse k Dočkáme se u nás filmových kiosků?

Tak teda nevim, na filmy se vetsinou divam na cestach a do vlaku sebou plazmu s HDMI rozhodne tahat neminim.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

14 gb ssd? tak bud to bude drahy a lidi to chtit nebudou, nebo to bude laciny a chyti se toho kutilove co by se jim hodila 14gb klicenka do PC :)

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

bilbo: Podle mého ten disk bude zadara, za nějakou složenou kauci. 140 euro má stát ta dockina s HDMI kablíkem.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Cele je to nejaky nesmysl. 40 filmu na 14GB? To znamena cca 350MB na jeden film. Podle me naprosto nedostatecne, jedine, ze by to bylo na ukor kvality nebo rozliseni. V tom pripade vsak nechapu k cemu HDMI. A 6 filmu za 90 minut? Tj. 15 minut jeden film a prenosova rychlost necelych 400kB/s. Opravdu smesne parametry... A navic uz vidim ty fronty a dotazy: Kolik toho jeste mate? Jeste 4 filmy. Ta mi drzte misto, ja se tady za hodinu stavim. :-) Haha, pujcovna s kapcitou 4 filmy za hodinu. A to se vyplati...

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

osyris: Šmarjá, já napsal 90 minut! To měly být pochopitelně sekundy!!

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Oni pořád nepochopili, co vlastně obyčejný člověk, který dře od rána do večera, aby měl co jíst a kde bydlet, chce... a těch je bohužel stále většina... ale dobře jim tak, dokud se nepoučí tak budou mít co maj...

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Jasne, jako kreteni budem chodit do nejakeho polofukcniho kiosku v dobe vysokorychlostnich siti ... soudruzi trochu zaspali dobu ...

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Presne - ja nechci nejaky blby kiosek, ja chci si stahnout film ze sveho kresla, jaky chci a kdy chci ja, nikam nechodit. Klidne za to zaplatim, pokud to bude jen na zhlidnuti tak cca 25-50Kc, kdyz si jej budu moci nechat - bude bez DRM, tak cca 100 - 200 podle filmu. Proc to krome Apple nikdo nedela?

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Grrr, už zase. Video nemůžete kódovat do DivX. Maximálně tak pomocí DivX. Nebo snad kódujete hudbu do lame, texty do wordu a dokumenty do adobe?

+1
-3
-1
Je komentář přínosný?

30 filmu za 30 dni ? Tak tolik casu teda nemam ze bych si mohl mesic kazdy den vychutnat jeden kvalitni film ... (otazku, zda vubec 30 kvalitnich filmu bude v seznamu dostupnych na tomhle vynalezu nechme stranou).

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

phanatic: DivX je mj. prezentační formát, takže zas tak zcestná ta informace není.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

k cemu HDMI vystup? to je prece jasny ... kvuli HDCP! Zadnej jinej duvod nedava smysl...
 
 

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

>> Zabak Emil:
Obávám se, že jsi to nepochopil. HDMI není kvůli HDCP, pro HDCP postačí i DVI. Jenže skrze DVI nelze protáhnout zvuk, zatímco skrze HDMI ano.
Rád bych také upozornil na fakt, že HDCP ve své podstatě není nic špatného (kromě toho, že z toho musí výrobci a v koncové ceně pak i zákazníci zaplatit licenční poplatek navíc). Přítomnost HDCP v cestě mezi výstupem zařízení (grafiky, přehrávače) a vstupem zobrazovadla je spíše plusem, protože umožňuje přenos (potažmo zobrazení) plného HD videa při přehrávání těch chráněných titulů, které by bez HDCP buďto přehrát nešly vůbec, nebo se sníženou kvalitou obrazu (snížením rozlišení). Vynunal si to filmový byznys, aby mu náhodou někdo nemohl po kabelu odchytit video v původním vysokém rozlišení (faktem je, že si nedovedu představit v praxi borce, který by se vůbec zabýval odchytáváním dat po HDMI/DVI kabelu, aby z toho rekonstruoval původní HD video - i když zase takové nahrávací zařízení, které má HDMI/DVI coby vstupy ... no, nevím, teoreticky asi ano, prakticky jsem to, myslím, ještě neviděl).

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

HDCP samozrejme JE z principu spatne. Chrani totiz pouze data, na ktera se zrovna koukas, tedy nemuze mit zadne jine vyuziti nez DRM. Bez nej samozrejme je mozne filmy ve vysokem rozliseni prehravat taky, jediny duvod kvuli kteremu to u tzv. chranenych titulu nejde je nenazranost filmovych studii (a vydrzi to jen dokud tu "ochranu" nekdo nehackne).

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

>> hkmaly:
S obcházením takové malichernosti, jako je HDCP, se nebude vůbec nikdo zatěžovat, protože existují nesrovnatelně efektivnější způsoby, jak uložit audiovizuální dílo, které se skrze něj má přehrávat (v případě HD DVD a Blu-ray postačí jednoduše disk "grabnout"). Stejně tak, jako se nikdo ani neobtěžuje s ukládáním dat z dokonce nechráněného DVI, aby takto dostal video z DVD, když je samotné grabnutí DVD tak snadné.

+1
-3
-1
Je komentář přínosný?

Pro psaní komentářů se, prosím, přihlaste nebo registrujte.