Diit.cz - Novinky a informace o hardware, software a internetu

Doplňující informace

Návrh Deep in IT v2.0 (mini)
Ve fóru a v komentářích pod články jste to už možná zahlédli, zkrátka je to tu, Deep in IT projde změnou designu. Pro tentokrát jsme se rozhodli nejen naznačovat, ale přímo tuto změnu diskutovat s vámi, našimi čtenáři, protože to přeci jen děláme z velké části pro vás (a z další velké části proto, že nás to baví). Ještě než se do debaty pustíte, věnujte prosím pozornost dalším řádkům tohoto článku…

Kapitoly článků

2.  Doplňující informace

Možná se ptáte, proč vlastně znovu a tak brzo měníme design. Důvodů je několik. Mezi těmi hlavními jsou dva: jednak obecně chladné přijetí designu současného a v neposlední řadě fakt, že ten systém „nepochází z našeho pera“, nemáme nad ním tudíž takovou kontrolu, jakou bychom si přáli, a nemůžeme implementovat změny, které bychom chtěli či potřebovali, stejně jako ty, které po nás žádáte vy. Není pro nás ani efektivní opravovat řady stávajících chyb, z nichž drtivou většinu těch, které se objevují „na vaší straně“, jsme pořešili, řada dalších, které vidíme „my zevnitř“, zůstává a opravovat je ze zmíněného důvodu nebudeme. Vzhledem k tomu, že s novým majitelem jsme získali i tým kvalitních programátorů a kodérů, jsme se rozhodli jít opět vlastní cestou. Změna designu s tím tedy poměrně úzce souvisí.

Změna si vyžádá jeden prvek, který se některým z vás možná nebude líbit. Je jím přechod na pevnou šířku obsahu. Sami máme mezi sebou jisté „konzervy“ (jmenovitě mě), které z toho nejsou dvakrát nadšeny, protože uživateli to bere určitou volnost v užívání obsahu, nicméně máme několik dost dobrých důvodů, proč to tak uděláme. Tuto změnu částečně kompenzuje dvousloupcový design (vzniká více prostoru pro hlavní obsah).

Asi jste také pochopili, že náhled jako takový nezahrnuje vámi požadované funkce, jako je možnost editace diskuzních příspěvků (ty budou pravděpodobně přejmenovány na „Komentáře“), zvýrazňování nových příspěvků a řada dalších „fíčur“ zpestřujících užívání našeho webu. To se bude všechno teprve řešit, podněty sbíráme a vyhodnocujeme, dnes se o tom ale bavit nechceme. Jelikož bude nový systém pocházet „z našeho pera“, nebude tak velký problém dodělávat případně tyto drobnosti za chodu, i když samozřejmě pro řadu věcí je potřeba si „podhoubí“ připravit už v počátečních fázích. Chtěli bychom určitě zefektivnit diskuze a jejich chování, zde jsou ještě rezervy.

Závěrem jen jednu věc, než se pustíte do diskuze o novém designu: pokud se vám něco nelíbí, řekněte, proč se vám to nelíbí, řekněte, jak byste si to představovali, aby se vám to líbilo, můžete to nakreslit a zkuste to podat bez zbytečných emocí, bude se nám s tím pak lépe pracovat. Samotná informace, že se vám něco nelíbí, nám nijak nepomůže. Na rozdíl od minulé fáze přechodu z CD-R na Deep in IT máte nyní možnost do vzhledu serveru zasáhnout. Chceme po vás jen několik drobností: abyste pochopili, že reklamu na webu mít musíme, že bychom rádi, aby články, které jsou nadprůměrně čtené, byly nadprůměrně čtené nejen první dva až tři dny, ale abyste je viděli, i když k nám přijdete o něco později. V neposlední řadě bychom vás chtěli poprosit o pochopení: chceme vést diskuzi, nikoli „přijímat závazné objednávky na změny v designu“.

Tagy: 
Kapitoly článků
2.  Doplňující informace

WIFT "WIFT" WIFT

Bývalý dlouholetý redaktor internetového magazínu CDR-Server / Deep in IT, který se věnoval psaní článků o IT a souvisejících věcech téměř od založení CD-R serveru. Od roku 2014 už psaní článků fakticky pověsil na hřebík.

více článků, blogů a informací o autorovi

Diskuse ke článku Otevíráme diskuzi o nové podobě Deep in IT serveru

Žádné komentáře.